תגובה :
"כה אמר חסיד של נחמן מאומן. הדתיים בכלל ואתם בפרט, מעולם לא התייחסתם להוכחות, אז מה קרה עכשיו?" תמיד התייחסנו להוכחות, אנו שוחרי אמת. "אין לי סיבה להוכיח דבר מפני שהאבולוציה כבר הוכחה" במדינות מתוקנות היו עוצרים אותך על שקרים וכזבים כאלו. "האבולוציה הוכחה"
איני יודע מאיפה הפלצת בדיחה זו, אך היא לבטח שווה הון. אפשר לקנות ממך את זכויות היוצרים ? "ולעומת כתביו ההזויים של נחמן" אתה מדבר על הזיות ? כל חייך מתחילים ומסתכמים בהזיות. "זה אורך מעט יותר מדף וחצי" אנחנו פה בשביל להיות נוכחים לאותם ההוכחות
"אם אתה כזה בר-דעת לך ולמד ביולוגיה באופן מעמיק ולמד את מדע האבולוציה המורכב והמרתק" אמנם לא למדתי את הביולולגיה והאבולוציה על בוריה, אך ידעותיי רבות, הסר דאגה מלבך. "הבעיה היא שבמקרה שלך הילד הוא אכן ילד וידיעותיו המדעיות הן ברמת בי"ס" ואולם, עדיין לילד בר ההשכלה התיכונית, לא ניתן ולו תרחיש אחד לאביוגנזה ההזויה. "אינך בר סמכות להטיל ספק בדברי המדענים, קל וחומר לבטלם." המדענים, להבדילך, מעולם לא טענו שהאבולוציה היא "מוכחת", נהפוך הוא, הם הרבה יותר סקפטיים ממך. "ערומה היא ה"תורה" השקרית של רבי נחמן מסומם" ערומה היא אמך שלא חשבה פעמיים לפני שעשתה אותך, אידיוט שמעיז לפצות את פיו על אדם שאפילו אם היה עומל כל חייו, לא היה מגיע לערך צואתו. "שלצערי, נחשפתי לדבריי ההבל שלו." הבל הם הדברים אותם אתה בולס ללא כל חשיבה ביקרותית וספקטיות מימילית. ביום בו אתה תבין ולו את קצה תורות רבי נחמן - אני אפריך את האבולוציה, כליל. "ודאי שאתה מעלה טענה-אתה מבטל את אחד מענפיו המרכזיים של המדע." לא ביטלתי דבר, ביקשתי תרחיש אביוגנזי, מה שאף אדם לא נתן לי עד עכשיו. "שינון מנטרות עובד על כל אחד, אם כבר העלית את נושא "מדעי נפש האדם". סוגסטיה היא טכניקה פסיכולוגית שידועה בתוצאותיה המרשימות." נכון, ובגלל זה העולם נראה כפי שנראה. cut the bilshit ""so what?", אומר לך מה: אתה מצפה שנתייחס לדבריך ברצינות (אחרת לא היית כותב כאן) על-אף שאתה חרדי-פנאט-שטוף-מוח בן 15 (וחצי, כמובן!)." איני מצפה שתתיחסו לדבריי ברצינות, למעשה, טוב שאיני מצפה לכך, כי עד עתה, לא התייחסתם אליהם כלל וכלל. כולם כאן חושבים שהם בויכוח איתי, שאני בא להפריך את אלילם. כל מה שביקשתי הוא שיראו לי תרחיש, אחד (!), אחד ותו לא. "ומדוע שאטרח להוכיח ולספק סימוכין לאדם שנוהג להתעלם מהם?" מאיפה אתה יודע זאת, עוד הזייה ששלפת מאשפתך (תרתי-משמע) ? "לא רק ההורים הם בעלי היכולת לשטוף את המוח, זוהי סגולה גדולה גם של ספרים. בייחוד בסגנון המתפלפל של ספרי ההמון שאתה קורא." הוריי חילוניים, ורוב חייהם היו אתאיסטים, בנוגע לאבי איני יודע מהי אמונתו. "זוהי תקופה שמאפיינת את בני הנעורים-הם משוכנעים שהם ראו את האור." איני משוכנע שראיתי את האור, איני טוען שראיתי את האור. אני טוען שפתחתי את העיינים, וכמה שמוקדם יותר - טוב יותר. דבר שאתם לא תעשו כל ימי חדלכם. קופים בשלכם ובני אדם במראהם. "אני חייב להריע לך על התובנה שמופיעה בחלק הראשון של המשפט, ללא סרקזם." תודה, הגיגי היא. "זה איננו דבר טריוויאלי עבור עול ימים כמוך." what ever "אכן, הדת והמדע אינם עוסקים באותן השאלות (לכן טענתי בשרשור קודם שהמאבק בין דת למדע הוא מטופש)." מסכים איתך. "אולם הדרך שלהם לחקור את שאלותיהם גם שונה. המדע נעזר בהגיון ובקורת עצמית, ואילו הדת משתמשת במיתוסים שבדו אנשים מלבם וזוהי תופעה פסיכולוגית ואנתרופולוגית גרידא שנראתה אף בימי האדם הקדמון (שאת קיומו אתה ודאי מכחיש)." תגדיר "אדם הקדמון" ? אתם לא מגדירים, ואחר כך טוענים שאני הוא המכחיש ? באמת קופים בשלכם. בכל אופן, אינך נסחף לדת מעולם, מסתבר. בתור אתאיסט מוצהר, הדרך אליה הגעתי לאמונה בקב"ה, נכון להיום, מבוססת על לוגיקה, ביקורת עצמית, חשיבה-ביקורתית וסקפטיות - שלא זכיתה לטעומה מעולם, וספק אם תטעם אותה כל ימי הפקרותך. "אינני אומר שהדת היא מטופשת, אלא שהיא נשענת על אמונה בלבד." נכון, אמונה מלשון אמינות, אמון, לא belief "זו איננה חכמה, אלא תוכן נפשי של אדם." נכון, היא מעבר לחכמה. אם תציב את החכמה (ע"פ הגדרתך) ליד תורת-האמת, החכמה תתפס בעייניך כשיח-בורים, במקרה הטוב ביותר. "אתה תבין שהדת איננה מנסה להבין את העולם בשום אופן, אלא היא מנסה להכיר את האל." לא, הדת לא מנסה להכיר את האל, אלא את תפקידנו בתור ברואיו, עבדיו ובניו. הדת לא מנסה להבין את העולם בצורה בה אתם מבינים, חוקרים את המטאפורה, הדת מבינה את המהות, השורש. "היא נותנת לעולם משמעויות שהיא בוחרת לתת ללא קשר למחשבה." אחרי שהדת מוכחת, ואמיתות מוריה מוכחים - אזי אנו פשוט מקבלים את דבריהם. "זו איננה פילוסופיה או ספירה עליונה" זו אינה פילוספיה, וגם לא הייתי קורה לה ספירה "עליונה", בגלל שהיא אין-סופית, "עליונה" זה דבר יחסי, היא אבסולטית בשלמותה. "אף כי אתה רשאי לראות בה ככזו (חירות המחשבה קיימת ביצורים תמוהים שכמוני, אף כי אצלכם הדברים הם מעט שונים)." אתה לא בן-חורין, שהרי בן תורה הוא בן חורין, אתה עבד, עבד לדמגוגיות אנושיות גאוניות, מניפולציות כבירות, וחוסר חשיבה ביקורתית בעליל. "ישעיהו ליבוביץ, שהיה אחד האינטלקטואלים הגדולים במאה העשרים, חשב את נחמן מברסלב לשוטה." אם הוא אכן אמר זאת, היה לבטח שוכן כרגע במדורי גהינום שעין לא ראתה, ועליו אומר "שם רשעים ירקב". הוא כל כך שקע בטמטום-הפילוספיות, עד שאיבד כל שכל ישר, וכל חוויה רוחנית באשר היא, שאפילו את הגאונות הטמונה בדברי רבי נחמן - הוא לא מצליח לתפוס. רבי נחמן הוא גאון עצום בכל קנה מידה. הוא היה גאוותן, ואני בז לדרכו. "אבל בכל זאת נגע ללבי שכתבת שרבך נחמן הוא בשבילך צדיק אמת." לא רק צדיק אמת, אלא צדיק האמת. ואכן, איני מתכחש באמת. ואני מבקש ממך שלא תזכיר יותר את רבי נחמן, אינך ראוי - וגם איני מעוניין. "אני תמיד נהנה לקרוא את המשפט המתנשא והנבוב הזה בפורום. כזה ראה וקדש ודי לחכימא ברמיזא."
אבל אתה יודע מה עוד נאמר "לשטיא בכורמיזא", וכל אופן "קבל את האמת ממי שאומרה", ומצא אותה לפני הסוף, פן ימצא אותך הסוף. "אין סיבה שתנבור בדבריו אם אינך מעוניין בחכמה" חכמה ? הבל ורעות רוח. "עכשיו אנחנו מדברים. יש להפריד בין אמונתך לבין "תפיסותיך" המדעיות." לא, אני בוחן כל דבר בכלים רציונאליים וספקטיים. "אם כפי שציינת היטב קודם, המדע והדת עוסקים בשני סוגים שונים של שאלות, אזי הסתירה אינה בין האבולוציה לבין אלוהים, אלא היא שגוייה מבחינה מדעית." מעולם לא טענתי שהאבולוציה סותרת את האל, חס ושלום. האבולוציה חסרת שחר, והיא בדיחה עלובה של אנשים עם חשיבה קלוקלת - ומה שהתחיל בתור בדיחה, הפך לתעסוקת האנשים ה"אינטלקטואלים" ביותר בדורנו, כל כך פתטי ... "כעת היה במקום לצעוד אל מעבדות הרווארד שמחכות לך בלבד, על-מנת שתוכיח קבל עם ועדה (הביטוי הארכאי החביב עליך) שהאבולוציה היא שגוייה מיסודה ופרס נובל ינתן למדען הצעיר בעולם-"חסיד נחמן מאומן בן חמש-עשרה" (מזכיר לי שם של ספר של ז'ול ורן). " אף אחד לא יממן לי את לימודי ולא יתן לי מלגה, אם זאת שאיפתי. העולם כבר טמון עמוק בתור בור האבולוציה המטעה מראשיתו. אך אם ינתנו לי הכלים - אעשה זאת גם אעשה. ובכל אופן, כבר הוכיחו שהאבולוציה שגויה מיסודה. ואיני צריך להפריך דבר, אם עדיין לא הצעתם דבר.
"כה אמר חסיד של נחמן מאומן. הדתיים בכלל ואתם בפרט, מעולם לא התייחסתם להוכחות, אז מה קרה עכשיו?" תמיד התייחסנו להוכחות, אנו שוחרי אמת. "אין לי סיבה להוכיח דבר מפני שהאבולוציה כבר הוכחה" במדינות מתוקנות היו עוצרים אותך על שקרים וכזבים כאלו. "האבולוציה הוכחה"