היי יש לי שאלה...

gdisrael

New member
תגובה :

"כה אמר חסיד של נחמן מאומן. הדתיים בכלל ואתם בפרט, מעולם לא התייחסתם להוכחות, אז מה קרה עכשיו?" תמיד התייחסנו להוכחות, אנו שוחרי אמת. "אין לי סיבה להוכיח דבר מפני שהאבולוציה כבר הוכחה" במדינות מתוקנות היו עוצרים אותך על שקרים וכזבים כאלו. "האבולוציה הוכחה"
איני יודע מאיפה הפלצת בדיחה זו, אך היא לבטח שווה הון. אפשר לקנות ממך את זכויות היוצרים ? "ולעומת כתביו ההזויים של נחמן" אתה מדבר על הזיות ? כל חייך מתחילים ומסתכמים בהזיות. "זה אורך מעט יותר מדף וחצי" אנחנו פה בשביל להיות נוכחים לאותם ההוכחות
"אם אתה כזה בר-דעת לך ולמד ביולוגיה באופן מעמיק ולמד את מדע האבולוציה המורכב והמרתק" אמנם לא למדתי את הביולולגיה והאבולוציה על בוריה, אך ידעותיי רבות, הסר דאגה מלבך. "הבעיה היא שבמקרה שלך הילד הוא אכן ילד וידיעותיו המדעיות הן ברמת בי"ס" ואולם, עדיין לילד בר ההשכלה התיכונית, לא ניתן ולו תרחיש אחד לאביוגנזה ההזויה. "אינך בר סמכות להטיל ספק בדברי המדענים, קל וחומר לבטלם." המדענים, להבדילך, מעולם לא טענו שהאבולוציה היא "מוכחת", נהפוך הוא, הם הרבה יותר סקפטיים ממך. "ערומה היא ה"תורה" השקרית של רבי נחמן מסומם" ערומה היא אמך שלא חשבה פעמיים לפני שעשתה אותך, אידיוט שמעיז לפצות את פיו על אדם שאפילו אם היה עומל כל חייו, לא היה מגיע לערך צואתו. "שלצערי, נחשפתי לדבריי ההבל שלו." הבל הם הדברים אותם אתה בולס ללא כל חשיבה ביקרותית וספקטיות מימילית. ביום בו אתה תבין ולו את קצה תורות רבי נחמן - אני אפריך את האבולוציה, כליל. "ודאי שאתה מעלה טענה-אתה מבטל את אחד מענפיו המרכזיים של המדע." לא ביטלתי דבר, ביקשתי תרחיש אביוגנזי, מה שאף אדם לא נתן לי עד עכשיו. "שינון מנטרות עובד על כל אחד, אם כבר העלית את נושא "מדעי נפש האדם". סוגסטיה היא טכניקה פסיכולוגית שידועה בתוצאותיה המרשימות." נכון, ובגלל זה העולם נראה כפי שנראה. cut the bilshit ""so what?", אומר לך מה: אתה מצפה שנתייחס לדבריך ברצינות (אחרת לא היית כותב כאן) על-אף שאתה חרדי-פנאט-שטוף-מוח בן 15 (וחצי, כמובן!)." איני מצפה שתתיחסו לדבריי ברצינות, למעשה, טוב שאיני מצפה לכך, כי עד עתה, לא התייחסתם אליהם כלל וכלל. כולם כאן חושבים שהם בויכוח איתי, שאני בא להפריך את אלילם. כל מה שביקשתי הוא שיראו לי תרחיש, אחד (!), אחד ותו לא. "ומדוע שאטרח להוכיח ולספק סימוכין לאדם שנוהג להתעלם מהם?" מאיפה אתה יודע זאת, עוד הזייה ששלפת מאשפתך (תרתי-משמע) ? "לא רק ההורים הם בעלי היכולת לשטוף את המוח, זוהי סגולה גדולה גם של ספרים. בייחוד בסגנון המתפלפל של ספרי ההמון שאתה קורא." הוריי חילוניים, ורוב חייהם היו אתאיסטים, בנוגע לאבי איני יודע מהי אמונתו. "זוהי תקופה שמאפיינת את בני הנעורים-הם משוכנעים שהם ראו את האור." איני משוכנע שראיתי את האור, איני טוען שראיתי את האור. אני טוען שפתחתי את העיינים, וכמה שמוקדם יותר - טוב יותר. דבר שאתם לא תעשו כל ימי חדלכם. קופים בשלכם ובני אדם במראהם. "אני חייב להריע לך על התובנה שמופיעה בחלק הראשון של המשפט, ללא סרקזם." תודה, הגיגי היא. "זה איננו דבר טריוויאלי עבור עול ימים כמוך." what ever "אכן, הדת והמדע אינם עוסקים באותן השאלות (לכן טענתי בשרשור קודם שהמאבק בין דת למדע הוא מטופש)." מסכים איתך. "אולם הדרך שלהם לחקור את שאלותיהם גם שונה. המדע נעזר בהגיון ובקורת עצמית, ואילו הדת משתמשת במיתוסים שבדו אנשים מלבם וזוהי תופעה פסיכולוגית ואנתרופולוגית גרידא שנראתה אף בימי האדם הקדמון (שאת קיומו אתה ודאי מכחיש)." תגדיר "אדם הקדמון" ? אתם לא מגדירים, ואחר כך טוענים שאני הוא המכחיש ? באמת קופים בשלכם. בכל אופן, אינך נסחף לדת מעולם, מסתבר. בתור אתאיסט מוצהר, הדרך אליה הגעתי לאמונה בקב"ה, נכון להיום, מבוססת על לוגיקה, ביקורת עצמית, חשיבה-ביקורתית וסקפטיות - שלא זכיתה לטעומה מעולם, וספק אם תטעם אותה כל ימי הפקרותך. "אינני אומר שהדת היא מטופשת, אלא שהיא נשענת על אמונה בלבד." נכון, אמונה מלשון אמינות, אמון, לא belief "זו איננה חכמה, אלא תוכן נפשי של אדם." נכון, היא מעבר לחכמה. אם תציב את החכמה (ע"פ הגדרתך) ליד תורת-האמת, החכמה תתפס בעייניך כשיח-בורים, במקרה הטוב ביותר. "אתה תבין שהדת איננה מנסה להבין את העולם בשום אופן, אלא היא מנסה להכיר את האל." לא, הדת לא מנסה להכיר את האל, אלא את תפקידנו בתור ברואיו, עבדיו ובניו. הדת לא מנסה להבין את העולם בצורה בה אתם מבינים, חוקרים את המטאפורה, הדת מבינה את המהות, השורש. "היא נותנת לעולם משמעויות שהיא בוחרת לתת ללא קשר למחשבה." אחרי שהדת מוכחת, ואמיתות מוריה מוכחים - אזי אנו פשוט מקבלים את דבריהם. "זו איננה פילוסופיה או ספירה עליונה" זו אינה פילוספיה, וגם לא הייתי קורה לה ספירה "עליונה", בגלל שהיא אין-סופית, "עליונה" זה דבר יחסי, היא אבסולטית בשלמותה. "אף כי אתה רשאי לראות בה ככזו (חירות המחשבה קיימת ביצורים תמוהים שכמוני, אף כי אצלכם הדברים הם מעט שונים)." אתה לא בן-חורין, שהרי בן תורה הוא בן חורין, אתה עבד, עבד לדמגוגיות אנושיות גאוניות, מניפולציות כבירות, וחוסר חשיבה ביקורתית בעליל. "ישעיהו ליבוביץ, שהיה אחד האינטלקטואלים הגדולים במאה העשרים, חשב את נחמן מברסלב לשוטה." אם הוא אכן אמר זאת, היה לבטח שוכן כרגע במדורי גהינום שעין לא ראתה, ועליו אומר "שם רשעים ירקב". הוא כל כך שקע בטמטום-הפילוספיות, עד שאיבד כל שכל ישר, וכל חוויה רוחנית באשר היא, שאפילו את הגאונות הטמונה בדברי רבי נחמן - הוא לא מצליח לתפוס. רבי נחמן הוא גאון עצום בכל קנה מידה. הוא היה גאוותן, ואני בז לדרכו. "אבל בכל זאת נגע ללבי שכתבת שרבך נחמן הוא בשבילך צדיק אמת." לא רק צדיק אמת, אלא צדיק האמת. ואכן, איני מתכחש באמת. ואני מבקש ממך שלא תזכיר יותר את רבי נחמן, אינך ראוי - וגם איני מעוניין. "אני תמיד נהנה לקרוא את המשפט המתנשא והנבוב הזה בפורום. כזה ראה וקדש ודי לחכימא ברמיזא."
אבל אתה יודע מה עוד נאמר "לשטיא בכורמיזא", וכל אופן "קבל את האמת ממי שאומרה", ומצא אותה לפני הסוף, פן ימצא אותך הסוף. "אין סיבה שתנבור בדבריו אם אינך מעוניין בחכמה" חכמה ? הבל ורעות רוח. "עכשיו אנחנו מדברים. יש להפריד בין אמונתך לבין "תפיסותיך" המדעיות." לא, אני בוחן כל דבר בכלים רציונאליים וספקטיים. "אם כפי שציינת היטב קודם, המדע והדת עוסקים בשני סוגים שונים של שאלות, אזי הסתירה אינה בין האבולוציה לבין אלוהים, אלא היא שגוייה מבחינה מדעית." מעולם לא טענתי שהאבולוציה סותרת את האל, חס ושלום. האבולוציה חסרת שחר, והיא בדיחה עלובה של אנשים עם חשיבה קלוקלת - ומה שהתחיל בתור בדיחה, הפך לתעסוקת האנשים ה"אינטלקטואלים" ביותר בדורנו, כל כך פתטי ... "כעת היה במקום לצעוד אל מעבדות הרווארד שמחכות לך בלבד, על-מנת שתוכיח קבל עם ועדה (הביטוי הארכאי החביב עליך) שהאבולוציה היא שגוייה מיסודה ופרס נובל ינתן למדען הצעיר בעולם-"חסיד נחמן מאומן בן חמש-עשרה" (מזכיר לי שם של ספר של ז'ול ורן). " אף אחד לא יממן לי את לימודי ולא יתן לי מלגה, אם זאת שאיפתי. העולם כבר טמון עמוק בתור בור האבולוציה המטעה מראשיתו. אך אם ינתנו לי הכלים - אעשה זאת גם אעשה. ובכל אופן, כבר הוכיחו שהאבולוציה שגויה מיסודה. ואיני צריך להפריך דבר, אם עדיין לא הצעתם דבר.

gdisrael

New member
הוספות :

"הוא היה גאוותן, ואני בז לדרכו." נאמר על ישעיהו ליבוביץ'. "איני מתכחש באמת." לאמת ***

גורן3

New member
זה עתה הוכחת לכולנו

gdisrael, את הפנאטיות העיוורת שלך. אתה, כמו שאר אנשי הטרור הפנאטים, רציני לגבי דבריך עד תהומות מחשכים, הגיהנום-פרי האמונה הפגאנית שהחדיר לך רבי נחמן מסומם. לצערי, ארד לפסים אישיים כי חשפת בפנינו את תכניך הרקובים. ציינת קודם שאתה בעל רגשות נחיתות, ואני מאמין לך בזאת, כי זהו השורש להפרעה המגלומנית הידועה בפסיכיאטריה שבהיותה שייכת למדע היא ודאי יריבתך המרה, על-פיה, לצערי, אתה גם סובל מהפרעת אישיות אנטי-סוציאלית. נער בן חמש עשרה מטופש, אתה מעז להתנשא עליי. בגילך כבר למדתי באוניברסיטה ולא כיליתי את זמני בהבלים סכיזופרניים כמוך, אף-על-פי שהדרדרתי לכך בשרשור זה. הוכחת את בורותך המבישה עד כלון כאשר גימדת לא רק את המדע, אלא גם את הפילוסופיה. אתה טוען שנפקחו עיניך ואתה מאמין באלוהים, אזי אתה חוטא גדול מפני שרק בהודעה האחרונה עברת על כמה ממצוות העיקר שבתורה. אתה מנותק מן העולם, מהקדמה והאור, כולך אפלה, בורות, שנאה והתנשאות. התבוסס במיץ הזבל שלך, עייפתי כסילים כמוך. אם זו דתך המנוונת אני שמח להיות ראשון הכופרים. "ערומה היא אמך שלא חשבה פעמיים לפני שעשתה אותך, אידיוט שמעיז לפצות את פיו על אדם שאפילו אם היה עומל כל חייו, לא היה מגיע לערך צואתו." אפצה את פי וגם אפצה, מפני שהאיש שלו אתה סוגד יותר מאשר לאלוהיך הוא שורש לחטאים וטפשות שלא תתקרב לערך צואתו שלו. "ביום בו אתה תבין ולו את קצה תורות רבי נחמן - אני אפריך את האבולוציה, כליל." ביום שבו יהיה ערך לתורותיו של רבך, העולם יהיה פטור מהאיוולת שאתה חולק. אין לי ולו שמץ של כוונה להדיין עם תועבה שכזו על נושא אמיתי כל-כך כמו האבולוציה שאף אין זה מכבודה שתטרח ללמוד את תכניה. ראו כולכם, קיבלנו הדגמה חיה מ-gdisrael לחשכת המין האנושי ולמקורות חדלונותיו.

gdisrael

New member
תגובה :

"gdisrael, את הפנאטיות העיוורת שלך" כל הפוסל - במומו פוסל. והפעם זה מתגשם לנגד עיניו באופן פלאי. כל שעשית מתחילת הדיון, הוא לצעוק "אתה פנאטי" "דעותייך שגויות" "קרבן לשטיפת מח" "חרדי-פנאט-שטוף-מוח בן 15 (וחצי, כמובן!)." וכהנה וכהנה דוגמאות. אתה מדבר איתי על רציונאליזם ? אידיוט, מלבד לצעוק "אתה קוף!" כמו אותם אלו שמנסים להפריך את האבולוציה, לא עשית דבר. סימוכין לדברייך ? קדחת. הוכחת האשמותייך ? wishful thinking ואתה ? מוציא דיבה מצחין. אחר כך אתה ממשיך לנתח אותי פסיכולוגיות-סוציאליסטית, ה' ירחם עליך ועל כמותייך - ושוב, סימוכין ? חלילה, הוכחות ? חוזר חלילה. מוציא דיבה ? יותר מכך, פוסל במומו. דהיינו, עשית לי רצח אופי - על מה ? על כך שביקשתי ממך סימוכין מדעי
זאת אומרת, מה אתה הוכחת כאן, מעבר שאני הוכחתי את אטימות המין האנושי ? הוכחת שהאבולוציה נשענת על כרעי תרנוגלת, עד כדי שמבקשים מהם באופן חוזר ונשנה, ולו בדל תרחיש - והם נכנסים למאורתיהם ומתחילים להתעסק באד-הומינם מצחין כמעט כמוהם. "נער בן חמש עשרה מטופש, אתה מעז להתנשא עליי." אני לא צריך, אתה עושה זאת טוב לבדך. "בגילך כבר למדתי באוניברסיטה ולא כיליתי את זמני בהבלים סכיזופרניים כמוך, אף-על-פי שהדרדרתי לכך בשרשור זה." אידיוט, זאת אומרת שאפילו אוניברסיטה בגיל 15 לא הטיבה עמך. במקרה הטוב, גרמה לך לקשיים חברתיים - ועל כן אתה בודד וערירי בעולם מנוכר. "הוכחת את בורותך המבישה עד כלון כאשר גימדת לא רק את המדע, אלא גם את הפילוסופיה." סלח לי, הפילוספיה לא משתקפת ע"י ישעיהו ליבוביץ', עם הארץ. אני מתכחש למרבית הפילוספיות - כי הם מגוחכות, אך כל מקרה לגופו. איני מגמד את המדע (על אף שגם אם הייתי עושה כן, איני יודע איפה הייתי חוטא), אני מגמד חסידי אבולוציה מצחינים כמוך, שהגיעו בגיל 15 לאוניברסיטה, ולא מבינים משמאלם ומימנם, בור. "אתה טוען שנפקחו עיניך ואתה מאמין באלוהים, אזי אתה חוטא גדול מפני שרק בהודעה האחרונה עברת על כמה ממצוות העיקר שבתורה." אני מרשה לעצמי למעוד בתחילת דרכי, במיוחד לנגד שפלי המין האנושי כמוך. "אתה מנותק מן העולם, מהקדמה והאור, כולך אפלה, בורות, שנאה והתנשאות. התבוסס במיץ הזבל שלך, עייפתי כסילים כמוך." בורות היא מנת חלקנו, של כולנו, בורות היא חוסר ידיעה, בהגדרה - ואף אחד מאיתנו לא יודע הכל. במקרה, נפגשת עם ילד שיודע פחות ממך, ומבין יותר ממך, וזה גורם לך להתפלץ בעוד רגע תתפחלץ. איני מתנשא, נהפוך הוא, איני חושב שאני טוב מאחרים. עם זאת, אני מודה על האמת, ומעיד שאתה לא רק אטום, אלא גם ספק חסר-תקנה, ואילו רבי נחמן לא היה מחדש ש"אין שום יאוש בעולם כלל", הייתי אכן חושב בוודאות שאתה חסר-תקנה. "אם זו דתך המנוונת אני שמח להיות ראשון הכופרים." איני מייצג לא את היהדות ולא את התורה, אלא את עצמי גרידא. אני בתחילת התשובה שלי, וגם שם - קניתי מה שאתה לא תקנה כל חייך, גולם. "אין לי ולו שמץ של כוונה להדיין עם תועבה שכזו על נושא אמיתי כל-כך כמו האבולוציה שאף אין זה מכבודה שתטרח ללמוד את תכניה." אפשר ונמכור אותך לעבד, אפשר ונמכור אותך לאמה - להשאיר אותך במצבך הנוכחי, רק גורע מן היקום, בכך שהוא תופס חלל פנויה, בעוד בין כה וכה תרימתך אפסית. "ראו כולכם, קיבלנו הדגמה חיה מ-gdisrael לחשכת המין האנושי ולמקורות חדלונותיו." ראו כולכם, הדגמה חיה מהלז שפוצה את פיו ובדרך שופך את כל קיאו וצואתו, לעוורון חסידי האבולוציה, הוצאת דברים מהקשרם, התפסות בתפל, ואד-הומינם שלא נראה כמותו מעולם. וכל זאת - למען יראו וייראו, לא לשלוח את ילדיכם בגיל כה צעיר ללימודים-אקדמאיים, שמא תחזו במפלצת מעוררת רחמים כ - גורן 3, שם רשעים ירקב.

gdisrael

New member
ולמען הרקוד,

כל המחזה בצואה שנשפכת מפיך ללא מעצורים, נגרם בגלל מה ? בגלל מי ? בגלל שאיני מקבל את תיאוריית האביוגנזה ! ולמה ? בגלל שמעולם לא הוצע תרחיש אביוגנזי. במקום לרדת לשורש הבעיה, ולספק לי תרחיש אביוגנזי - ובכך יתכן ואקבל את תיאוריית האביוגנזה, ירדת לאד-הומינם חריף, שכלל רצח אופי שלי. סחתיין, הצלחת להוכיח שילד בן 15, קנה מידות וערכים שאתה ה"זקן ממרא" לא קנית וככל הנראה גם לא תקנה לעולם. ולא רק שהוכחת שילד בן 15 מוסרי יותר ממך, אלא שהוא גם מצליח לקומם באופן בלתי ישוער, עד שלא הצלחת אפילו לא לשפוך בחפזון את כל הרפש שדחסו לך למוח, ספק מהבית ספק מהרחוב בו שרצת - זקן בלוי בשכלו. ומה ? טענתי משהו ? הוכחתי משהו ? הפרכתי משהו ? לאו, כל שביקשתי - הוא תרחיש-אביוגנזי, ואפילו את זה, חסיד לאליל שנוי-במחלוקת, לא הצלחת לספק. ואני אחזור, מצא את האמת לפני הסוף, פן ימצאך הסוף, ותגלה את אוולתך המצועפת ותערטלה.

גורן3

New member
לא היית צריך לכתוב

את שכתבת, רק עשית צחוק מעצמך, עלוב נפש ומוכה דימנסיה.
, אילו ידעו מכיריי שמוח דגנרטיבי כשלך כינה אותי "מפלצת...שם רשעים ירקב", את צחוקם היה גם שומע רבך. למעשה, מהרגע שהלכתי ללמוד באוניברסיטה פגשתי את האנשים שדומים לי ומאז אני מוקף בחברים רבים. זאת אני מציין, על אף שאינך ראוי להצצה אל תוך חיי הטהורים. "נפגשת עם ילד שיודע פחות ממך, ומבין יותר ממך" אני לעומת רבך, מאמין בחוסר תקנה, לכן אומר שאין סיכוי שתגיע לתובנה שככל שאדם יודע יותר הוא מבין עד כמה מעט הוא מבין. זו נטיית הבורים והפנאטים להיות בטוחים כל-כך בהבנת עולמם הדל. "בורות היא מנת חלקנו, של כולנו, בורות היא חוסר ידיעה נפגשת עם ילד שיודע פחות ממך אני מגמד חסידי אבולוציה מצחינים כמוך, שהגיעו בגיל 15 לאוניברסיטה, ולא מבינים משמאלם ומימנם, בור." הנה הוכחה לסתירות הפנימיות שמעידות על רמתך הירודה. כמה פעמים כינית אותי ואת שאר חברי הפורום "קוף", היצור שדומיך כה חרדים שמא הוא אכן אבינו הקדמון. איזה בזבוז זמן עליך, כשיש לי דברים הרבה יותר טובים לעשות. אכן, ניתן ללמוד מכל אדם ואתה מלמדני לא לצפות לדבר מהאנושות.

gdisrael

New member
טוב, אני רואה שירדנו לשרשור גידופים

אז אני אוותר על התענוג, אגיב על הדברים קוהרנטיים. "שככל שאדם יודע יותר הוא מבין עד כמה מעט הוא מבין" אכן, אך זהו מה שרבנו יוצא כנגדו. במקום לראות אני יודע 0 + X) X=הידיעה שלך, 0 = בורות אבסולוטית), אתה רואה 1 מינוס X (כאשר 1 הוא הידיעה האבסולטית). אדם מטבעו נוהג להסתכל על הרע, זה נובע מעין הרע, "יצר לב האדם רע מנעוריו", לא "לב האדם רע מנעוריו", יצר הלב. אני יכול רק להזיל דמעה שאתה ורבך לא זכיתם לטעום את האור שבתורות רבנו, ואכן, את "ראיית האור", אני יכול להגיד רק על תורותיו. "כמה פעמים כינית אותי ואת שאר חברי הפורום "קוף", היצור שדומיך כה חרדים שמא הוא אכן אבינו הקדמון." מעולם לא קיניתי את חברי הפורום קוף. אתה הראשון, ולא אמרתי שאתה קוף, אמרתי שאתה קוף בשכלך - ואני חוזר בי. עצם העובדה שאתה עוצם את עייניך בחוזקה - לא מעידה דבר על הרמה השכלית שלך, אלא על הרצון להבין. "אכן, ניתן ללמוד מכל אדם ואתה מלמדני לא לצפות לדבר מהאנושות." לא, מכל אדם ניתן ללמוד דבר על דרך החיוב, לא רק על דרך השלילה. לדוגמא, אני לומד ממך, שיש אנשים שבאמת כל כך רוצים להאמין שהאמת אצלם, אז הם מתחילים להסתכל על כך כעובדה ופוסלים את הזולת - אני לומד מכך שלכל אדם יש רצון פנימי להגיע לאמת. אשרינו, מה טוב חלקנו, שזכינו להתקרב לרבינו !

gdisrael

New member
אגב, שתבין איך הגענו לכך

1) אמרתי שהאבולוציה היא טאוטולוגיה, ואילו האביוגנזה אף לא קיימת, מדוע ? מכיוון שאין שום תרחיש אביוגנזי -> 2) טענתם שיש ממש באביוגנזה -> 3) ביקשתי תרחיש אביוגנזי -> 4) טענת שדעותיי שגויות (wtf ?! איפה בכלל הבעתי דעה ?!) -> 5) הוכחתי אותך על כך, ובנוסף הראתי לך כיצד אתה חסר יושר אינטלקטואלי, שבכל הדיון הלז, לא עשית דבר מלבד להעלות האשמות נגדי, ולא לספק להם ולו בדל וזיק סימוכין. -> 6) התקוממת, והתחלת להתנהג כתגרן בשוק -> 7) מזו ההתקוממות, אני מסיק 2 דברים : א. אתה חסר יושר אינטלקטואלי. ב. אתה מודע לפער העצום באביוגנזה, לכן נמנע מלהגיב קוהרנטית, ויורד לפסים אישיים. ג. אינך יודע לקבל ביקורת בונה. ד. הידע שלך בלוגיקה, וקניית כלים לחקירת האמת - אפסי. ה. אתה מה שמכונה בפי "בולס-דמגוגיות". -> 8) הבנתי שאין טעם בדברייך, כי הם לא קוהרנטיים לטענותיי (שלמעשה, לא קיימות, ביקשתי תהליך אביוגנזי) וניתחתי לך את המחזה העלוב שאנו צופים בו בהודעותייך. מה יש לך להגיד להגנתך ? נ.ב בדרך הספקת להתגאות ולהחשיב עצמך לכל הפחות כגדול-דורינו, סיני ועוקר הרים.

Wakamusha

New member
אז שמור את הפסודוסיינס לעצמך

מה שאמרת בסוף היה False Dichotomy, שמור את השגיאות שלך לעצמך.

gdisrael

New member
פסאדו-מדע הוא שמך האמצעי

"מה שאמרת בסוף היה False Dichotomy, שמור את השגיאות שלך לעצמך" לא, במציאות בה קיימים רק X ו - Y, לא-X גורר כן-Y, ולכן לא נוצר כשל-לוגי ידוע.

Wakamusha

New member
אתה לא רק חצוף, אתה גם הוזה

"False dilemma The logical fallacy of false dilemmaalso known as falsified dilemma, fallacy of the excluded middle, black and white thinking, false dichotomy, false correlative, either/or dilemma or bifurcation—involves a situation in which two alternative points of view are held to be the only options, when in reality there exist one or more other options which have not been considered. The two alternatives presented are often, though not always, the two extreme points on some spectrum. Instead of such extreme simplification and wishful thinking, considering the whole spectrum, as in fuzzy logic, may be more appropriate. " רק בריאתנים יכולים לחשוב שיש כאן דיכוטומיה. רק בראש שלך "קיימים X וY"

gdisrael

New member
תגובה :

הוזה או לא, האם אתה טוען שישנם פרמטרים נוספים מלבד "תכנון\אקראיות", מהם ?

Wakamusha

New member
Directed Panspermia וכל דבר אחר

שאתה יכול לעלות על דעתך. אתה מציג אי-הבנה בסיסית בלוגיקה ובמתודה המדעית (אני יכול לשלוח לך לינקים אם אתה רוצה באמת להעשיר את הידע שלך במקום לבלבל לי את המוח בgobbledygook דמגוגי) Directed Panspermia היא תיאוריה של לא אחר מאשר פרנסיס קריק שמציעה שייתכן שהבקטריות הראשונות נוצרו ע"י ציוויליזציה אינטליגנטית מעולם אחר. אפשר להגיד שזה סוג של בריאתנות - אבל היא בלאו הכי לא עונה על "כיצד נוצרו החייזרים". זה כן עונה על השאלה "מאיפה אנחנו באנו". בכל מקרה , העובדה שמצאו חומצות אמינו על מטאורים עושה מעט מאוד כדי לחזק את התיאוריה הזו. זה יכול להיות זה. זה יכול להיות שדינוזאור אחד התחיל לרקוד את המקרנה תוך כדי שמטאור פגע בכדור הארץ בתקופה המסוזואית, ואז פתאום כל העולם חזר אחורה ובאגס באני החליט להמציא את כדור-הארץ מחדש. זה יכול להיות כל דבר שתעלה על דעתך, מה שאולי קצת יסביר לך באופן שהוא "קומון סנס" (כדי שתבין) ולא מדע (שמסתבר שאינך מבין) למה אין רק X וY - כאשר X זה מה שאני אומר וY זה מה שאתה אומר. לפי תורת הלוגיקה והפילוסופיה של המדע, להפריך את X זה לא להוכיח את Y, אפילו אם 2 הצעות כביכול להסביר משהו אחד, ואין יותר הצעות מזה (ויש, כפי שציינתי) - להפריך את X זה לא להוכיח את Y, זה רק להפריך את X. ואם אתה *באמת* מתעקש, אני אשלח לך לינקים שיתארו לך בדיוק למה הטענה שלך שגויה (למען האמת, כל מדען רציני פועל בשיטה המדעית) אתה יכול כמובן להמשיך ולדבוק בטענתך למרות שהיא נוגדת את הפילוסופיה של המדע ואת הלוגיקה.. אבל באופן די עצוב, אתה כנראה תמשיך לצעוק את משנתך לבד בחושך כשכולם הולכים.. כי אנשים שלא עובדים בצורה מדעית בד"כ לא כ"כ טובים בלנהל דיון מדעי או בלשכנע באיזשהי תיאוריה מדעית (קרי תכנון תבוני)

gdisrael

New member
תגובה :

"Directed Panspermi" הסברתי מדוע היא אינה תקפה, היא מחזירה אותנו לשאלה איך הם נוצרו, ואז יצירתם היא בגדר "אקראיות" ויצירתם היא בגדר ה"תכנון". אז מה כאן לא נכנס בגדר אקראיות\תכנון ? "אתה מציג אי-הבנה בסיסית בלוגיקה ובמתודה המדעית (אני יכול לשלוח לך לינקים אם אתה רוצה באמת להעשיר את הידע שלך במקום לבלבל לי את המוח בgobbledygook דמגוגי)" אני מציג אי הבנה בסיסית בלוגיקה ? הרגע אמרת ש - Directed Panspermi הוא לבהגדרת תכנון\אקראיות, זאת אומרת - טענתי מוכחה, חזקתני. בלוגיקה, יתכן ויש 2 מצבים גרידא, X ו - Y, ובמקרה זה המקרה דנן. או שהחיים נוצרו באקראי - חוסר-התערבות. או שהחיים נוצרו בתכנון - מוערבות. כל דבר שתגיד, יכנס להגדרת השניים. אתה סובל ממצוקה כלשהי ? "לפי תורת הלוגיקה והפילוסופיה של המדע, להפריך את X זה לא להוכיח את Y, אפילו אם 2 הצעות כביכול להסביר משהו אחד, ואין יותר הצעות מזה (ויש, כפי שציינתי) - להפריך את X זה לא להוכיח את Y, זה רק להפריך את X. ואם אתה *באמת* מתעקש, אני אשלח לך לינקים שיתארו לך בדיוק למה הטענה שלך שגויה (למען האמת, כל מדען רציני פועל בשיטה המדעית)" לא, במצבים בהם ישנם רק 2 אפשרויות, הוכחת האחד היא הפרכת האחר, והפוך. מקרה זה יכול לקרוא במתמטיקה ולא מצוי במציאות האמפירית. אך במקרה בו אנו עסקינן, הוא כן קיים, כי אנחנו מדברים על פעולה אחת שיכולה הייתה להגרם מהתערבות או חוסר-התערבות. אתה הוא הבור האמיתי במתמטיקה, הכלל שהבאת, יש לו גם יוצא מן הכלל, ומתמטיקה בסיסית יכולה להוכיח את זה. "אתה יכול כמובן להמשיך ולדבוק בטענתך למרות שהיא נוגדת את הפילוסופיה של המדע ואת הלוגיקה.." לא, המוח שלך סותר את ההיגיון, הייתי פונה לרופאים המומחים. "אבל באופן די עצוב, אתה כנראה תמשיך לצעוק את משנתך לבד בחושך כשכולם הולכים.." אפשר שכן אפשר שלא, אין זה מעיד דבר על הטענה. "כי אנשים שלא עובדים בצורה מדעית בד"כ לא כ"כ טובים בלנהל דיון מדעי או בלשכנע באיזשהי תיאוריה מדעית (קרי תכנון תבוני)" שתוכיח שהחיים יכלו להווצר באופן שאינו כלול, בהגדרהף ב"אקראיות" ו"תכנון", תוכל לטעון טענה אוולית זאת, נתת דוגמא - והיא הופרכה. ולא רק שאם תעלה אפילו מבחן מחשבתי, שהוא מעבר ל - X ו - Y תפריך אותי, אלא תפריך את המשנה הידועה ביותר עלי-אדמות.

Wakamusha

New member
אני אחזור לדון איתך כשתתחיל

לדבר כמו בן אדם. כל אדם אחר היה מאבד את סבלנותו ממזמן. אני לא חבר שלך, אני לא בגיל שלך, ואני לא אתייחס לזאטוט עם פה מטונף כמו שלך. חלקות לשון לא עושה מטמורפוזה לטרולים.

dan154

New member
הבעיה היא שX זו האפשרות היחידה

בהנחה שהמשפט האחרון בתגובה שלך מתייחס לאבולוציה ובריאתנות. Y (בריאתנות) אינה אופציה כלל, כל עוד אנחנו במסגרת ההיגיון. גם אם X (אבולוציה) היה מתגלה כלא נכון (מה שלא יקרה מעולם), אף מדען שפוי בדעתו לא היה פונה להסבר הדתי, אלא היה מחפש את Z, מנגנון טבעי אחר שיסביר את החיים (בכל מקרה, Z לא קיים כי X הוא ההסבר היחיד). "החיים נבראו במעשה קוסמות עתיק" - טיעון זה אינו מועמד אפילו להסבר החיים. זה אפילו אינו הסבר, על פי כל אמת מידה שתבחר! זה לא מסביר כלום, רק מעלה אינסוף שאלות נוספות - שאלות חסרות מענה, ולכן הטיעון מעולם לא היה אופציה מלכתחילה!

miyamoto

New member
אגב,

בל נשכח שמעשה הקוסמות לא מסביר דבר ולא עומד כלל כתאוריה מדעית ברת-בחינה. מצד אחד, מפני שזהו אירוע חד-פעמי ובלתי-מתמשך (להבדיל מאירועים דוגמת המפץ-הגדול, אשר אנחנו עדים להתפשטות היקום עד לימינו אנו), כמו גם, מפני שאינו מציע איך, אלא מי ולמה. זה ההבדל. המדע מחפש איך, הדת מחפשת למה - לעיתים גוררת אחריה איזהו איך הזוי.

Wakamusha

New member
שום דבר לא נברא

או לפחות אין לנו שום ראיות לכך שמשהו נברא מה שאני כן יכול להגיד לך זה שהמתמודד הנוכחי להיות האב הקדמון שלנו הוא יצור נכחד (השם העממי שלו הוא "לוסי" משום שהשיר "Lucy in the sky with diamonds" של החיפושיות הושמע ברדיו-טרנזיסטור שהצוות הארכיאולוגי שמצא אותו הביא לתאר) - שמו המלא הוא של האב הקדמון הוא Australopithecus Afarensis - שזה בתרגום חופשי מלטינית "הקוף-אדם הדרומי מאפר" (אפר - Afar זה מדברייה באתיופיה, בא נמצאו הממצאים ע"י דונלד ג'והנסון ב1974) אם אתה רוצה ללכת יותר אחורה מזה, אתה כבר לא תתקל בדברים שהם כל כך דומים לך ,ולכן אין טעם בלומר לך שמוצאך מבקטריה בת 3.9 מיליארד שנים (למרות שבאיזשהו מקום זה נכון, זה מאוד לא מדויק)

למעלה