gdisrael
"לא, דעותיי אינן שגויות - ובשביל להעלות טענה כזו, אתה צריך להוכיח אותה." כה אמר חסיד של נחמן מאומן. הדתיים בכלל ואתם בפרט, מעולם לא התייחסתם להוכחות, אז מה קרה עכשיו? אין לי סיבה להוכיח דבר מפני שהאבולוציה כבר הוכחה ולעומת כתביו ההזויים של נחמן, זה אורך מעט יותר מדף וחצי. אם אתה כזה בר-דעת לך ולמד ביולוגיה באופן מעמיק ולמד את מדע האבולוציה המורכב והמרתק. "מה לעשות, לא תמיד ישנו ילד שיצעק "המלך הוא ערום", במקרה הלז, יש ילד - ואני הוא הילד שצועק "לא רק שהאבולוציה ערומה, אלא גם אפילה לא קיימת, טכנית"." הבעיה היא שבמקרה שלך הילד הוא אכן ילד וידיעותיו המדעיות הן ברמת בי"ס. אינך בר סמכות להטיל ספק בדברי המדענים, קל וחומר לבטלם. ערומה היא ה"תורה" השקרית של רבי נחמן מסומם, שלצערי, נחשפתי לדבריי ההבל שלו. "מלבד זאת, כוכלם טועים בדבר בסיסי ביותר, אינני מעלה טענות, אני מבקש ממכם להעלות תרחישים - מה לא מובן בכך ?" ודאי שאתה מעלה טענה-אתה מבטל את אחד מענפיו המרכזיים של המדע. "שינון מנטרות לא עובד עליי. אז טענת ש : 1) דעותיי שגויות. 2) עברתי שטיפת מוח (אגב, הייתי אתאיסט בעבר). so what?" שינון מנטרות עובד על כל אחד, אם כבר העלית את נושא "מדעי נפש האדם". סוגסטיה היא טכניקה פסיכולוגית שידועה בתוצאותיה המרשימות. "so what?", אומר לך מה: אתה מצפה שנתייחס לדבריך ברצינות (אחרת לא היית כותב כאן) על-אף שאתה חרדי-פנאט-שטוף-מוח בן 15 (וחצי, כמובן!). "אתה מתכוון לעשות משהו בנוגע לטענות אלו, לספק להם סימוכין, להוכיח אותם, או כהנה וכהנה דוגמאות ?" ומדוע שאטרח להוכיח ולספק סימוכין לאדם שנוהג להתעלם מהם? "ההתפתחות שלי בדת, לצערי, הייתה אינדיודואלית, לא ניתן היה לשטוף את מוחי." לא רק ההורים הם בעלי היכולת לשטוף את המוח, זוהי סגולה גדולה גם של ספרים. בייחוד בסגנון המתפלפל של ספרי ההמון שאתה קורא. "למעשה, שטפו את מוחי, מבורות וזוהמה אתאיסטית." זוהי תקופה שמאפיינת את בני הנעורים-הם משוכנעים שהם ראו את האור. "דת אינה בוחנת "כיצד פועל העולם", אלא "מדוע כך פועל העולם", הדת עוסקת בספירות שגבוהות בכמה טריליוני מדרגות מספירות המדע." אני חייב להריע לך על התובנה שמופיעה בחלק הראשון של המשפט, ללא סרקזם. זה איננו דבר טריוויאלי עבור עול ימים כמוך. אכן, הדת והמדע אינם עוסקים באותן השאלות (לכן טענתי בשרשור קודם שהמאבק בין דת למדע הוא מטופש). אולם הדרך שלהם לחקור את שאלותיהם גם שונה. המדע נעזר בהגיון ובקורת עצמית, ואילו הדת משתמשת במיתוסים שבדו אנשים מלבם וזוהי תופעה פסיכולוגית ואנתרופולוגית גרידא שנראתה אף בימי האדם הקדמון (שאת קיומו אתה ודאי מכחיש). אינני אומר שהדת היא מטופשת, אלא שהיא נשענת על אמונה בלבד. זו איננה חכמה, אלא תוכן נפשי של אדם. אתה תבין שהדת איננה מנסה להבין את העולם בשום אופן, אלא היא מנסה להכיר את האל. היא נותנת לעולם משמעויות שהיא בוחרת לתת ללא קשר למחשבה. זו איננה פילוסופיה או ספירה עליונה, אף כי אתה רשאי לראות בה ככזו (חירות המחשבה קיימת ביצורים תמוהים שכמוני, אף כי אצלכם הדברים הם מעט שונים). "רבי נחמן מברסלב לא מייצג את הכתבים התורניים הוא, הוא מייצג חסידות, חסידות-ברסלב, ובמקרה נפלת על אדם שמאוד קרוב לחסידות ברסלב, ובמיוחד שרבי נחמן בשבילי הוא צדיק האמת, ונשמת משה רבינו" ישעיהו ליבוביץ, שהיה אחד האינטלקטואלים הגדולים במאה העשרים, חשב את נחמן מברסלב לשוטה. אבל בכל זאת נגע ללבי שכתבת שרבך נחמן הוא בשבילך צדיק אמת. "אל תדבר בדברים שאינך מבין בהם." אני תמיד נהנה לקרוא את המשפט המתנשא והנבוב הזה בפורום. כזה ראה וקדש ודי לחכימא ברמיזא. "אני מכיר את ישיעיעו ליבוביץ, אך ככל הידוע לי איני מתחבר לדבריו, וגם הוא לא חידש עד כדי כך בשביל שאני אשקיע ואנבור בדבריו" אין סיבה שתנבור בדבריו אם אינך מעוניין בחכמה. "אני לא מקבל את האבולוציה, לא מפני שהיא סותרת את דברי האלוקים החיים (כי היא לא), אני פוסל אותו כי אפילו על כרעי-תרנגולת היא לא זוכה להשען." עכשיו אנחנו מדברים. יש להפריד בין אמונתך לבין "תפיסותיך" המדעיות. אם כפי שציינת היטב קודם, המדע והדת עוסקים בשני סוגים שונים של שאלות, אזי הסתירה אינה בין האבולוציה לבין אלוהים, אלא היא שגוייה מבחינה מדעית. כעת היה במקום לצעוד אל מעבדות הרווארד שמחכות לך בלבד, על-מנת שתוכיח קבל עם ועדה (הביטוי הארכאי החביב עליך) שהאבולוציה היא שגוייה מיסודה ופרס נובל ינתן למדען הצעיר בעולם-"חסיד נחמן מאומן בן חמש-עשרה" (מזכיר לי שם של ספר של ז'ול ורן).