היי יש לי שאלה...

chen349

New member
היי יש לי שאלה...

איך נברא האדם ךפי המדע או האבולוציה חח ? תודה מראש =]]

sshender

New member
From Ape To Man

בהנחה שאת/ה מבין/ה אנגלית... אם לא, מה בדיוק את/ה רוצה לדעת?

sshender

New member
הוא לא נברא.

האדם המודרני (Homo Sapiens Sapiens) הוא תוצאה של תהליך של מיליארדי שנים. הכל התחיל מאורגניזמים פרימיטיביים שבחלוף (מיליארדי) השנים הלכו והשתכללו עד שהגענו עד הלום. התאוריה המסבירה את אופן ההתהוות היא תאוריית האבולוציה. על קצה המזלג, תאוריית האבולוציה מבוססת על עיקרון הברירה הטבעית, כלומר שרידתם של הייצורים שמתאימים ביותר לתנאים המשתנים, והכחדתם של הלא מתאימים. בכלל שכל צאצא ברביה זוויגית (זכר ונקבה) לא זהה להוריו, אלא כתוצאה ממוטציות זעירות וכמעט בלית נראות לעין, כושר ההסתגלות של כל פרט שונה. כך,למשל, צאצאים בעלי פרווה טיפה יותר חמה, יוכלו לשרוד יותר טוב מאחיהם קצרי הפרווה, וכך גם יורישו את תכונת אורך הפרווה לצאצאיהם וחוזר חלילה. כאשר מלבישים תהליך זה על גבי מיליוני שנים, מתקבל הפלא שהוא הטבע שאנו רואים כיום על שלל סוגי הצמחים ובעה"ח שבו. מקווה שזה הסבר מיישב את הדעת.

sshender

New member
אוייש כמה טעויות... ../images/Emo9.gif אתקן:

כל צאצא ברביה זוויגית (זכר ונקבה) לא זהה להוריו, אלא כתוצאה ממוטציות זעירות וכמעט בלית נראות לעין, כושר ההסתגלות של כל פרט שונה. כך,למשל, צאצאים בעלי פרווה טיפה יותר חמה, יוכלו לשרוד יותר טוב מאחיהם קצרי הפרווה כאשר תהיה התקררות כללית, וכך גם יורישו את תכונת אורך הפרווה לצאצאיהם וחוזר חלילה. וכמובן שמלבישים את התהליך על גבי מיליארדי שנים, לא מיליוני. 3.7 מיליארד ליתר דיוק.(אם אני לא טועה..)

sshender

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

אגב, חבל שלא התרכזבתי באדם. הנה קצת הרחבה. האדם התפתח מקופים (ape) דמויי אדם שחיו לפני מיליוני שנים. למעשה התפתחו מספר מינים שונים של בני אדם פרימיטיביים, אבל בגלל שהייתה תחרות ביניהם על משאבים מצומצמים, כלומר לא לכולם היה מספיק אוכל ומחסה, הם נכחדו בעוד שהענף שלנו שרד. הסיבה להישרדותנו טמונה אגב, במוח שלנו שבזכותו הצלחנו לנצל כלים פרימיטיביים להישרדות ובכך גברנו על המינים האחרים שנכחדו. בעזרת התבונה, הצליח האב הקדמון שלנו לשרוד ולהנציח את המין שלנו. עם הזמן, הצאצאים בעלי התבונה הצליחו לגבור על אחיהם הפחות מוכשרים וחכמים וכך חלה עליה מתמדת ברמה השכלית עד שהגענו להישגים חסרי התקדים של הזמן האחרון שהם פרי מוחם של אנשים גדולים.

sshender

New member
למה אתה מבקש רשות? ../images/Emo4.gif שאל

רק קח בחשבון, שאם מדובר במיחזור הטענות הבריאתניות, אני לא אגיב. אם בכל זאת יש לך שאלה למטרת הבנה - נראה אם יש לי מענה.

sshender

New member
תשובה

Although Charles Darwin believed that the male lion's mane existed to blunt the attacks of other lions, its actual purpose long remained a mystery. However, 30 years of lion observations and some elegant new experiments have now created a comprehensive picture of its function. As explained by American Scientist author Peyton M. West, whose research in East Africa finally solved the puzzle of the mane's significance, lion manes are sexually selected traits that proclaim a male's fighting ability and nutritional status. Both opponents and mates take advantage of this information to assess a lion's overall fitness, but the long, black mane that females desire and males respect has a serious drawback in the form of heat stress. This consequence is severe enough that lions in the hottest climates have little or no mane at all, raising the possibility that increased global temperatures may cause lions with dark, luxurious manes to be things of the past. West, who has a Ph.D. in ecology, evolution and behavior, worked in the Mammal Department of the Bronx Zoo before taking time off to have a baby. חוץ מזה ראה הסבר מפורט יותר כאן

sshender

New member
אם הבנת מה שימושה, לא צריכה להיות

בעיה להבין גם כיצד התפתחה עם הזמן. בהנחה שאתה בכלל מבין את מנגנוני הברירה הטבעית, כמובן. אם אתה לא מבין, אני יכול לנסות להסביר.

sshender

New member
בחיי... איזה מצחיק אתה.

דהרת לפורום בהתחלה כאילו יש לך בשורה חדשה לאנושות. במהרה התברר שלא בשורה ולא נעליים. על פניו מתברר, שגם אין לך מושג בכלל מהי אבולוציה, או הברירה הטבעית. נכון? אני לא מנסה לרקוד על דמך, אלא רק לחשוף את הכוונות שלך. אם היית בא בגישה שונה, כמו זאת שאימצת עכשיו, אפשר היה להימנע נכח חילופי הדברים הלא נעימים בינינו. במקום זה, היינו מעבירים את הזמן בצורה פרידיקטיבית יותר בה היית לומד על הנושא ומקבל תשובות לשאלות שהיו מתעוררות על הדרך. התשובה בקשר לאריות תבוא בקרוב, כולל הסברים, כי אני צריך לחפש עוד חומר ולתרגם את חלקו.

hatafe

New member
כניראה שלא הבנתה את מהות הוויכוח.

מהות הווכיחו הייתה לא אם הייתה אבולוציה או לא. אלה שמי שטוען שלא הייתה אבולוציה, אין לך שום בסיס ללעוג לו, ואפילו רחוק מזה, והדברים שלי בויכוח מסבירם זאת.

hatafe

New member
אני רוצה לשאול אותך....

כמה שאלות על אבולוציה. אפשר?

dan154

New member
מוצא האדם מיצור דמוי קוף, אב משותף

שלנו ושל שאר קופי האדם החיים כיום. מוצאו של אותו אב משותף הוא מיצור קדום עוד יותר, וכן הלאה עד לאב/אם המשותפים לכל היצורים החיים כיום על פני כדור הארץ, שהיה ללא ספק יצור חד תאי "פרמיטיבי" ופשוט יחסית. מוצאו שלו, בסופו של דבר, במולקולה המשכפלת את עצמה, ספק חיה ספק חומר, אשר הייתה פשוטה מספיק בשביל להיווצר בדרך המקרה. והתשובה הקצרה יותר: על פי המדע ותורת האבולוציה (= על פי היגיון + ראיות אמפיריות) האדם לא "נברא" כלל.

למעלה