היי חדשה

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, רק מי שלא עושה, לא עושה טעויות
אולי תלוי איזה סוג של טעויות והאם ההורה מצליח ללמוד מהן.
עם הנ"ט שלנו הרגשנו שאנחנו פשוט לא מבינים מה קורה,
לכן נזקקנו להדרכת הורים.
עם הא"סים אנחנו מבינים את הראש,
אז גם אם לפעמים מתפלק משהו,
בסה"כ אנחנו יודעים מה אנחנו עושים
ואין לנו צורך בהדרכה.

אני מניחה שלהורים נ"טים זה ההיפך

גם טעויות עם ילד אוטיסט

היא לא קריטית, כולנו בני אדם אף אחד לא חף מבעיות ולא קורה שום אסון אם עשית טעות החוכמה היא להודות בטעות, החוכמה היא להגיד טוב זה לא מתאים לילד שלי נעבור הלאה.

שלומית כולנו שונים אחד

מהשני ולכן גם בין נטים לבין עצמם יש קונפליקטים לפעמים אני מסתכלת על הנטיות שלי ופשוט לא יודעת כייצד להתמודד איתן בו בזמן שגם אני נטית או עם אח שלהן בן השלוש שממש מזכיר לי את הפרסומת לשוש: "את לא מחליטה עלי, רק אני מחליט עלי",

schlomitsmile

Member
מנהל
אין ספק שכל אדם הוא חד פעמי ועדיין, יש סיבה שקבוצת אנשים מסויימת הוגדרה כא"סים,
אחרים מוגדרים כנורמטיבים/נ"טים
ואחרים הם איפשהו באמצע.
יש איזשהם מאפיינים משותפים, תדר משותף, לאנשים באותה קבוצה.
משהו שבגללו אותם אנשים מוגדרים יחד כא"סים/נ"טים/א"אים.

זה לא שולל מתחים וקצרים בתקשורת גם בין אנשים מאותה קבוצה,
אבל הסבירות שבנאדם יקלוט את הראש של מישהו מהקבוצה שלו,
גבוהה יחסית לסבירות שיקלוט את הראש של מישהו מקבוצה אחרת.

אני מסכימה איתך

ובכל זאת משום מה אני מצליחה להבין טוב יותר ולהיסתדר טוב יותר עם הפידידונת מאשר עם השאר, למרות שגם אני נטי"ת.

arana1

New member
זה חלק מהשוני

לא מעט מהפידידונים הם אנשים גמישים ומכילים והרבה פחות עימותיים וכסחנים מהאדם הנורמטיבי,זו אחת הסיבות לא למהר לנרמל ולהעניק כלים לאנשים שכל אשמתם שנולדו עם כלים אחרים,לא פעם גם טובים יותר.

חלק ניכר מהמקרים שבהם אוטיסטים מתחילים להתנהג כמו משוגעים הוא תוצאה של חוסר היכולת לקבל ולראות אותם כהווייתם,לילד קטן זאת יכולה להיות חוויה מאוד קשה ומערערת,יש כאלה שעומדים בה טוב מאחרים,ויש כאלה שמפתחים תגובות מאוד לא פשוטות דווקא בגלל מה שנתפש בטעות כטיפול ועזרה.

dina199

New member
אני חושבת שאבא/אמא נכנס לאותו

עניין אקלקטי . הרי אף שיטה או ערבוב שיטות לא יצליחו בלי שיטת אבא/אמא

זה בערך מה שאני עושה, אבל חייבת לומר

שזה לא קל, ההתכווננות, הגישוש באפילה רוב הזמן, וההשקעה הרצופה והאינטנסיבית והמושכלת יום אחרי יום.
זה מתגמל, אבל לא קל.
וזה גם לא לגמרי מבחירה שלי שכמעט הכול עליי ועל מיטב הבנתי הצולעת. זה קשור הרבה לחולשת האלטרנטיבות...
מקווה שלפחות בשביל הילדה שלי זה באמת מספיק טוב.

אני מקווה שזה בסדר לכתוב דברים כאלה בשרשור עידוד למאובחנים חדשים, אבל כן חשוב להכיר בזה שהדרך לא תמיד קלה... הקושי שאנחנו עוברים הוא אמיתי.

והנה קצת עידוד לחדשים: הילדה שלי עוד מעט בת 3, ועד לאחרונה לא דיברה בכלל. בחודשים האחרונים היא התחילה להגיד כל מיני מילים, ומתקדמת מיום ליום. היא גם הרבה יותר מבינה שפה, יותר בעניינים, ואפילו שמעתי אותה מפזמת איזה ״סובסובסוב״

(האמת, גם לגננת המוצלחת שיש לה במעון תקשורת הנוכחי מגיע קרדיט על זה... היפחוצונת עוד לא מדברת שם, ובטיפולים היא בשלב די בסיסי, אבל היא כן מתעניינת ולומדת)

אריה127

New member
צר לי, זו תגובה מכעיסה

אנחנו ירקנו דם על כל פיסת התקדמות. וכך לאט לאט בהשקעה מטורפת של עשרות ומאות שעות (בעלות של 35-40 ש"ח לשעה) התחלנו לראות התקדמות.

אני יודע וגם מכיר ילדים עם pdd שמתקדמים מעצמם. קצת לאט, קצת שונה אבל מתקדמים וסוגרים פערים.
אצלנו, המקרה לא היה כך. לצערי, אני מכיר עוד מקרים רבים כאלה.

למשפחה חדשה שאין איש שיודע מה הפרופיל של האוטיזם שלהם הצעה לא להתחיל תוכנית טיפול הנה לא פחות ממסוכנת.
אין לי ספק שכל המשפחות שאני מכיר, אם היו עושים תוכנית טיפולית הילדים שלהם היו במקום אחר. (ולא אמרתי מקום נורמטיבי. אבל מקום טוב יותר משמעותי מהמקום בו הם נמצאים היום!!)
ההצעה לא לעשות כלום, כי אצלכם הילד התקדם לבד משולה להצעה לעבור בין שני פנסים דולקים על הכביש, כי כשאתם עברתם הסתבר שזה שני אופנועים... מה לעשות ברוב המקרים זו משאית....

מעבר לכך, נתקלנו גם במסגרת לימודית (הנחשבת, למרבה ההפתעה, מצויינת שזו גם הגישה של שלהם, שאין סיבה להשקיע כיוון שאו שהילדים יתקדמו לבד או שממילא ישארו אוטיסטים..

TikvaBonneh

New member
אני גם לא חושבת

שהילד שלו באמת התקדם מעצמו.
אני חושבת שהילד שלו היה בגן תקשורת כל יום עד רבע לחמש, וקיבל שם את כל הטיפולים.
זה שמי שהשקיע את הכסף בטיפול זה משרד החינוך ולא המשפחה, לא אומר שלא היה טיפול אינטנסיבי.

Astroo

New member
תגובה

הילד קיבל טיפולים של קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק פעם בשבוע.
מעולם לא היה בגן תקשורת.

TikvaBonneh

New member
הוא היה בגן שפתי?

זה גם גן טיפולי. יש גננת חינוך מיוחד. זה לא כמו לא לטפל.

dina199

New member
הוא לא אמר שהם לא טיפלו.

הוא אמר שלא השתמשו בתוכניות מסודרות כמו ABA או DIR

למעלה