מותר לייצג את הצד הסטרייטי?
בעבודה הקודמת שלי (זו שהייתה 5 דקות נסיעה מהבית, בניגוד לנוכחית שנמצאת 120 דקות נסיעה מהבית) היה לי אירוע מעניין. כמו שאני מקווה שאתם כבר יודעים, אין לפה שלי מעצורים, לא בהבעות דעה ולא בבדיחות. באחד האמשים פנתה אלי בחורה חמודה (ועד לאותה נקודה ידועה כסטרייטית עם חבר צמוד) וביקשה שאפסיק עם בדיחות על הומואים כי זה פוגע בה, ובאותה הזדמנות התוודתה בפני שהיא דו-מינית (כאילו דה? היה לה טפט מסך של זינה והיא ישבה על הכסא עם רגלים פתוחות לרווחה). הסברתי לה ש: א. אני יורד על רוסים ב. אני יורד על שמנים ג. אני יורד על מטומטמים ד. אני יורד על מזרחיים ה. אני יורד על נשים ו. אני יורד על פולנים ז. אני יורד על דוסים ח. אני יורד על צפונים ט. אני יורד על חברים שלי י. אני יורד על אויבים שלי יא. אני יורד על עצמי והכי חשוב - אני לא עושה את זה מאחורי הגב שלהם (חוץ מקבוצה י´. יש גבול גם לנטיות האובדניות שלי. אה כן - וגם מקבוצה יא´). בקיצור, אין שום סיבה שאני לא ארד גם על הומואים. צר לי - הם לא יותר טובים ולא פחות טובים מכל אחד אחר. יכול להיות שאני לא "נכון פוליטית" (כמובן!), יכול להיות שאני לא רגיש (כמובן!) ויכול להיות שאני חרא של בנאדם (דרך אגב, למיטב ידיעתי אף פעם אף אחד לא חשב את האפשרות האחרונה. יכול להיות כי כל מי שמכיר אותי יודע שמתחת למעטה הציני מסתתרת נזירה תרזה אוהבת אנוש באשר הוא). בקיצור, הכל צריך להיות מפורש לפי כוונותיו ומחשבותיו של הבנאדם שאומר את זה. לאסור על סטרייט לקרוא לך אוחצ´ה מקביל (לדעתי) ללאסור על מזרחיים לספר בדיחות שואה. בייחוד שלדעתי (שוב, דעה ממישהו שמסתכל לחלוטין מבחוץ) אוחצ´ה הוא לא בהרכח כינוי גנאי (לא מדובר כאן ב"יהודון" או ב"ערבוש"). ודבר נוסף. קראתי את כל ההודעות בשרשור. צ´מעו - אתם מדברים (סליחה על השימוש במונח "אתם". אני בתפקיד הסטרייט הפעם - זוכרים?) על עצמכם כמעט כמו על נכים: לא מוכן שירחמו עלי, לא מוכן שיזדהו איתי וכו´ וכו´. למה מה קרה? ככה אתם תופסים את עצמכם (ולא שיש לי משהו נגד נכים, אבל מה לעשות שיש הבדל משמעותי. נכות היא מגבלה אובייקטיבית. הומואיות היא "בעיה" נורמטיבית סביבתית)? אני מודה, כשאני ליד נכה אני לא יודע מה לעשות - להתנהג אליו כמו מישהו רגיל זה חסר רגישות ולעזור לו יותר מידי עלול להתפרש כהתנשאות. אז כן - אני מניח שאני חוטא לעתים לצד זה ולעיתים לצד זה. אני מקווה שהצד השני לא רואה את זה בתור פגיעה / התנשאות. כנ"ל לגבי "אוחצ´ה" - יש 1000 הבדלים אם חבורת ארסים צועקת לך "אוחצ´ה" ברחוב או מישהי מנסה להיות ידידותית בדרך היחידה שהיא יודעת. דרך אגב, לדעתי אחת מהפריצות הגדולות בארץ בנושא ההומואים הייתה סמנטית. פעם (אמר הזקן) נורא נזהרו בדיבור. "הומו" נחשב לקללה והיה צריך להגיד "הומוסקסואל" כדי לא לפגוע באף אחד. העובדה שמתישהו ההומואים (והאגודה) אימצו את המונח "הומו" כמונח הרשמי שלהם הייתה מקפצה גדולה ללגיטימציה שיש היום ("אתם חושבים ש"הומו" זה קללה? אנחנו באמת הומואים ושיתקע לכם בגרון"). זהו - עד כאן דבר הסטרייט ואני חוזר להתחבר לצד הנשי שבי. (ואל תקראו לי דו פרצופי)