היי היי - לא להגזים...

Kingomri

New member
אני יכול לנסות?!

איזה כיף כששואלים שאלות שאני יודע את התשובה עליהן!!! פאג האג: באלה כבר עסקנו בעבר (יותר מדי הייתי אומר), רק בנות, רק בנות שלא מסתדרות עם בנות אחרות, מוקפות בהומואים וניחנות בגיידאר מפותח, שנינות לשון וטוב טעם בביגוד (נו מה, הן עושות
עם הומואים!) גיי פרינדלי: החברים של ההומואים, בדרך כלל אפשר למצוא בעיתונות התל אביבית סימונים של מקומות גיי פרינדלי, דהיינו הבעלים או המנהל סטרייטים לחלוטין, אבל הומואים מתקבלים בברכה ובשמחה. ופה המין לא קובע... זה הכל להפעם, חברים וחברות תודה שצפיתם בפינת ההסברה עם אבשלום קור (אבל מחר שרב ואחרי זה גשום)

MARMELAD

New member
יפה מאוד עומרי! רק תוספת ברשותך...

טוב טעם זו הגדרה מאוד חמקמקה. אם טוב טעם בעינייך זה פרוות, נצנצים, מכנסיים צבעוניות, צמידים מגניבים, חגורות מכל מיני קשקשים של בע"ח ו/או חוליות מתכת שנראות כמו גלגל של נגמ"ש - אז כן, הן מתלבשות בטוב טעם. אם לקחת את זה עוד צעד קדימה, פאג האג בד"כ תתלבש כמו מה שאוחצ´ה היה לובש אם הוא היה אישה.

מותר לייצג את הצד הסטרייטי?

בעבודה הקודמת שלי (זו שהייתה 5 דקות נסיעה מהבית, בניגוד לנוכחית שנמצאת 120 דקות נסיעה מהבית) היה לי אירוע מעניין. כמו שאני מקווה שאתם כבר יודעים, אין לפה שלי מעצורים, לא בהבעות דעה ולא בבדיחות. באחד האמשים פנתה אלי בחורה חמודה (ועד לאותה נקודה ידועה כסטרייטית עם חבר צמוד) וביקשה שאפסיק עם בדיחות על הומואים כי זה פוגע בה, ובאותה הזדמנות התוודתה בפני שהיא דו-מינית (כאילו דה? היה לה טפט מסך של זינה והיא ישבה על הכסא עם רגלים פתוחות לרווחה). הסברתי לה ש: א. אני יורד על רוסים ב. אני יורד על שמנים ג. אני יורד על מטומטמים ד. אני יורד על מזרחיים ה. אני יורד על נשים ו. אני יורד על פולנים ז. אני יורד על דוסים ח. אני יורד על צפונים ט. אני יורד על חברים שלי י. אני יורד על אויבים שלי יא. אני יורד על עצמי והכי חשוב - אני לא עושה את זה מאחורי הגב שלהם (חוץ מקבוצה י´. יש גבול גם לנטיות האובדניות שלי. אה כן - וגם מקבוצה יא´). בקיצור, אין שום סיבה שאני לא ארד גם על הומואים. צר לי - הם לא יותר טובים ולא פחות טובים מכל אחד אחר. יכול להיות שאני לא "נכון פוליטית" (כמובן!), יכול להיות שאני לא רגיש (כמובן!) ויכול להיות שאני חרא של בנאדם (דרך אגב, למיטב ידיעתי אף פעם אף אחד לא חשב את האפשרות האחרונה. יכול להיות כי כל מי שמכיר אותי יודע שמתחת למעטה הציני מסתתרת נזירה תרזה אוהבת אנוש באשר הוא). בקיצור, הכל צריך להיות מפורש לפי כוונותיו ומחשבותיו של הבנאדם שאומר את זה. לאסור על סטרייט לקרוא לך אוחצ´ה מקביל (לדעתי) ללאסור על מזרחיים לספר בדיחות שואה. בייחוד שלדעתי (שוב, דעה ממישהו שמסתכל לחלוטין מבחוץ) אוחצ´ה הוא לא בהרכח כינוי גנאי (לא מדובר כאן ב"יהודון" או ב"ערבוש"). ודבר נוסף. קראתי את כל ההודעות בשרשור. צ´מעו - אתם מדברים (סליחה על השימוש במונח "אתם". אני בתפקיד הסטרייט הפעם - זוכרים?) על עצמכם כמעט כמו על נכים: לא מוכן שירחמו עלי, לא מוכן שיזדהו איתי וכו´ וכו´. למה מה קרה? ככה אתם תופסים את עצמכם (ולא שיש לי משהו נגד נכים, אבל מה לעשות שיש הבדל משמעותי. נכות היא מגבלה אובייקטיבית. הומואיות היא "בעיה" נורמטיבית סביבתית)? אני מודה, כשאני ליד נכה אני לא יודע מה לעשות - להתנהג אליו כמו מישהו רגיל זה חסר רגישות ולעזור לו יותר מידי עלול להתפרש כהתנשאות. אז כן - אני מניח שאני חוטא לעתים לצד זה ולעיתים לצד זה. אני מקווה שהצד השני לא רואה את זה בתור פגיעה / התנשאות. כנ"ל לגבי "אוחצ´ה" - יש 1000 הבדלים אם חבורת ארסים צועקת לך "אוחצ´ה" ברחוב או מישהי מנסה להיות ידידותית בדרך היחידה שהיא יודעת. דרך אגב, לדעתי אחת מהפריצות הגדולות בארץ בנושא ההומואים הייתה סמנטית. פעם (אמר הזקן) נורא נזהרו בדיבור. "הומו" נחשב לקללה והיה צריך להגיד "הומוסקסואל" כדי לא לפגוע באף אחד. העובדה שמתישהו ההומואים (והאגודה) אימצו את המונח "הומו" כמונח הרשמי שלהם הייתה מקפצה גדולה ללגיטימציה שיש היום ("אתם חושבים ש"הומו" זה קללה? אנחנו באמת הומואים ושיתקע לכם בגרון"). זהו - עד כאן דבר הסטרייט ואני חוזר להתחבר לצד הנשי שבי. (ואל תקראו לי דו פרצופי)

MARMELAD

New member
הכל הגיוני ומנומק היטב, אבל (!)

אני לא מסכים איתך. תראה, אלאדין, אני לא טיפוס כבד במיוחד. אני גם לא מהקיצוניים שבכל אזכור של המילה הומו במשפט מקפיצים את האוזניים לראות אם אולי נאמר משהו שאינו פוליטיקלי קורקט. ובכל זאת יש לי בעייה עם בדיחות על הומואים. תראה, למרות ההתקדמות הנהדרת של הקהילה השנים האחרונות, המצב היום עדיין רחוק מלהיות מושלם. חוץ מבתל אביב, עיר החטאים, ברוב הארץ כשילד בן 15 קורא למישהו מהכיתה שלו הומו, לא מדובר בתיאור אובייקטיבי אלא קללה. זה מצב הדברים כרגע. ואנחנו צריכים ללכת ולהילחם בזה. אנחנו צריכים להעביר את המסר בכל הארץ שאנחנו בני אדם בדיוק כמו כולם. הבדיחות האלה, שהן אולי מאוד מצחיקות (גם בעיניי), עושות את ההיפך. הן מחזקות סטריאוטיפים, הן משאירות אותנו במצב של אנדרדוג. אם אני אסכים שמישהי תקרא לי אוחצ´ה - אני אתן לה לגיטימציה להתייחס אליי בתור החבר ההומו. ואני לא מסכים. היא תקרא לי בשמי. אם חבר הומו יקרא לי אוחצ´ה - זה לא יצרום לי באותה המידה.

קשה לי להיכנס לנעליך

לא רק בגלל שלא חייתי את חיי כהומו, אלא גם כי אצלי התפקיד של ההומור כנראה שונה ממרבית בני האדם. בין השאר, הרבה יותר קל לי לקבל משהו רע אצלי אם אני ואחרים צוחקים עליו. ועכשיו אני בפן ההומואי שלי. האם הבדיחות הן אלה שמשאירות אותנו מאחור? לא חושב. מלחמה נגד בדיחות כאלה היא די זהה למלחמות הפמניסטיות נגד בדיחות על נשים נהגות. זוכרים עד כמה מגוחך זה היה? הבדיחות על נשים נהגות נשארו, אבל מישהו באמת מרים גבה כאשר אישה נכנסת לנהוג לאוטו (מחפש מחסה כן, אבל לא מרים גבה
). וסליחה על ההשוואה, אבל לקרוא הומו "הומו" זה כמו לקרוא לערבי "ערבי". זה נכון ולפעמים פוגע, אבל אם יש לך (או לערבי) כבוד - אז כוס אמק על מי שחושב אחרת. כנראה שהגיידאר של הארסים נורא מפותח, כי ים פעמים צעקו אחרי ברחוב "הומו". חוץ מפעם אחת (כשהייתי מאוד קטן ולא ידעתי מה זה בכלל אומר) לא נעלבתי. המלחמה נגד הקונוטציות השליליות של המילה צריכה, לדעתי, להיות (וסליחה על הביטוי) "גאווה", לא נסיון לצנזורה שנדון מראש לכשלון. פרסומות על נשים מנקות לא ישללו מנשים את זכות ההצבעה ואיגנורנטים שצועקים "הומו" לא יחזירו אותנו לארון. אנחנו לא יכולים לשחק משחק כפול של "אנחנו הומואים גאים" אבל "אל תקראו לנו הומואים כי אנחנו לא רוצים שתמסגרו אותנו במשבצת". צר לי - אם מוכרת קוראת לך אוחצ´ה היא לא מנסה להתייחס אליך בתור החבר ההומו שלה. אם חברה שלך קוראת לך ככה, אתה חושב שאם תכריח אותה לא להגיד "אוחצ´ה" אזי היא לא תתייחס אליך ככה. נכון, אנחנו מיעוט נרדף. נכון, יש עוד הרבה להתקדם. אבל אני ממש לא בטוח שזה המאבק הנכון (ואני חושב שצריך ללמוד את הלקח מהיטלר ולא לנהל את כל המאבקים בכל החזיתות בבת אחת. סליחה אם פגעתי במישהו. זה היה מכוון). אם אני אקרא לך אוחצ´ה זה יפריע לך? ובשינוי קטן של הנושא. הייתי בשני מפגשים של האגודה בעיר מרוחקת (בלי שמות - וראשי התיבות הן רמז). חברה סטודנטים מקסימים. באמת. פגישה ראשונה שהייתי הייתה במתכונת של פעולת צופים, וממש ממש נהניתי (אמנם הרגשתי כמו אבא ולא כמו חניך, אבל עדיין היה כיף). בפגישה השניה שנשאה אופי יותר פתוח, כולם, אבל כולם, דיברו אוחצ´ית. קיצונית. יכול להיות שאני טועה - אבל נראה לי שכמה חברה עשו את זה רק בגלל שזאת ה"נורמה". זה עשה לי קצת רע. זה הפריע לי: הפגנת "תרבות נגד אוחצ´ית" שגויה הרבה יותר מאשר כל דבר אחר. לא כולנו אוחצ´יות. באמת שלא. ולא בכולנו מסתתרת אחת ולא כולנו רוצים להיות אחת. כמו שלא כל הסטרייטים רוצים להיות רמבו גס רוח.

Roi inc

New member
הוי רחמים...

נמאס מההתבכיינות הזאת של ההומואים שכל היום מרגישים שמדכאים אותם. מה לעשות שאני דו... אני לא רואה את עצמי בנורמה, כי עובדה, זה לא בנורמה. אבל זה שאני לא בנורמה, אני מסוגל לחוות ולהבין ולהיות שייך לשני עולמות עושה אותי דמות עגולה יותר, מגוון, יכול להכיל מבחינת רגשות, תחושות, ותובנות הרבה יותר... ומי קבע מה נורמאלי? הנורמאלים?! לקסיקון הקללות מלא סטריאוטיפים, כי ככה זה, אנשים - מצחיקים. המלחמה שלך אם כבר היא בסטריאוטיפ באשר הוא. כל סטריאוטיפ. במקרה כי אתה הומו אז נורא מפריע לך הקטע הזה... אבל זה באמת סתם. וכל הפסטיבל שעושים סביב הנושא הזה ממש מרגיז אותי. התבכיינות. אני אומר להיות בחוץ, ללמד שזה נורמאלי, להראות שזה בסדר, לשוחח על זה ולהסביר לכל מי שרוצה לשמוע... ומי שלא מקבל אותי לא שווה אותי. ככה צריך לחשוב. בגאווה אבל לא בגאוותנות, Roi inc

למעלה