היי אתאיסטים

תודה על המחמאה ...

ו"עידו10" מה זה אמור להביע? צניעות מופלגת?! אם תמשיך להביט על העולם על פי הדוגמא שהבאת, הצעתי לך היא תתחיל לחיות בתוך בועה, שמא תבלע כמה חיידקים בדרך. אעזור לך להביט נכון על העולם ותראה עד כמה הוא מתוכנן בחוכמה רבה. נתחיל עם זה שתתחיל להביט על האיזון העדין בטבע, ודווקא נביט על הצד המכוער והאכזרי כביכול שלו. בטבע יש טורף ונטרף, חיות טרף גדולות טורפות חיות קטנות/חלשות מהן. חתולים טורפים נחשים ומכרסמים מזיקים, כנ"ל חרקים, ועוד ועוד... איך לדעתך היה נראה העולם אם לא היה איזון מושלם בעולם החי? וזו רק דוגמא מעולם החי. אגב, הרוב הגדול של החיות שהוכחדו, וכאלה שנמצאים על סף הכחדה, זה באשמת האדם הרע והמכוער. והוא זה שהפר את האיזון בטבע, נכון שהיום מנסים להכות על חטא ולהציל כמה שיותר בעלי חיים, אך מה לעשות וזה למעשה מאוחר מדי.

עידו10

New member
לפי ההגיון שלך

על אלהים יש להטיל את האשמה, שכן הוא עשה את הטעות שתביא להרס העולם שהוא יצר במאמץ רב (כה רב שישות זו בעלת האנרגיה הבלתי מוגבלת היתה צריכה לנוח יום שלם) וטעות זו היא כמובן יצירת האדם. האם אלהים טיפש מדי בשביל לעשות טעות כזאת? וודאי שלא, לפי ההגיון שלך אלהים הוא מעל לכל טעות ומי אנחנו שנשפוט אותו, הוא בטח עשה זאת מסיבות אישיות... האם אלהים חסר מוסר עד כדי כך שהוא הכריח אותנו לחיות בעולם שאנחנו יודעים שיבוא על קיצו מתישהו? וודאי שלא, לפי ההגיון שלך אלהים הוא מעל לכל מוסר, ומי אנחנו שנשפוט אותו. המסקנה מכך היא, שאנחנו צריכים לשתוק, להתפלל, ולא לשאול שאלות, כמו שעושים בחוכמה רבה בציבור החרדי. אחלה הגיון, חבל שאני לא "חכם" כזה.

אנסה שוב...

העולם נברא מושלם עם כל "הרע" והטוב. לולא הרע לא היה טוב והפוך. מצד הבריאה העולם מושלם, מצד האדם הוא לא! מפני שרק לאדם יש את הבחירה, והבחירה היא בין להיות אדם טוב או להיות אדם "רע". אם האדם היה בוחר בטוב בדיוק כפי שהבורא "הציע" (מה שאני מכנה "המדריך השלם לעולם שכולו טוב" = התורה), העולם היה מושלם מצד הרעיון של הבורא. כלומר אם היו הולכים לפי דרכיו "המלצותיו" העולם היה הרבה יותר יפה מכפי שהוא היום. הבטחת הבורא לקיום התנאי הוא עולם שופע מכל טוב, ולא היה חסר לך דבר (מה שאמור להיות בעולם הבא = תחיית המתים = אלף דור של חיים בעולם הזה לאחר מכן גן עדן שהיה במחיצת הבורא לנצח). לבעלי החיים האחרים מכל סוג שהוא אין אפשרות בחירה, הכל טמון בהם מראש, לכן אין ביכולתם לשבש את האיזון, אלא נהפוך הוא לשמור עליו. לגבי מעמדו של אלוהים, נבראנו מוגבלים ומצומצמים להבנת העולם בו אנו חיים, ולא מעבר לכך. לכן אל לנו להבין ואו לנסות לשפוט אותו או לנסות למדוד אותו במושגים המוגבלים שלנו. אם גם לאחר ההסבר הנ"ל לא נחה דעתך, אז אין לי מה להוסיף. תשתדל לנסות להבין ולא רק לתקוף. לא כל דיון חייב להיגרר למתקפות הדדיות תוך שימוש בבטויים פוגעים ומעליבים.

אנדרי ז

New member
באסה, לא נכון

עפ"י הערכות רווחות כ-99% מהמינים שחיו אי-פעם על כדור הארץ נכחדו. וזאת במשך מאות מיליוני שנים, הרבה לפני שאחד מהייצורים החד-תאיים של התקופה חלם על המין האנושי. אז לפחות בהכחדות שקדמו לו המין האנושי לא אשם.

גוססי

New member
לידיעתך, העולם עומד בפני חורבן

למעשה העולם טומן בחובו את חורבנו שלו, ממש כשם שתא חי מכיל את הגנים שיהרגו אותו לעת זקנה. אחד מחוקי הפיסיקה הנקרא "החוק השני של התרמודינמיקה" קובע שהיקום עתיד למות, ואין שום דבר שניתן לעשות בנוגע לכך.

אתה לא רציני נכון?...

ומה הקשר? האם זה מפריך או סותר את העולם המושלם? לא. באותה המידה הם יכולים לטעון שמטאור ענק יפגע בכדור הארץ ויחריב את מחציתו, ובכך יופר האיזון בכל הרמות. נו... אז? עד אז, עד שזה יקרה, המטאור או הזדקנותו של היקום, היקום ימשיך לחיות בהרמוניה עם הסובב אותו.

גוססי

New member
רציני לחלוטין

איך דבר יכול להיות מושלם אם סופו להחרב מעצם טבעו?

תתפלא, בשביל זה יש את בורא עולם..

שהוא כל יכול. ברצונו העולם יחרב ברגע, וברצונו העולם יעמוד מלכת לעד. תבחר.. (גם מה שביניהם)

עידו10

New member
כל הכבוד על האמונה העיוורת

אני בטוח שמנהיגי הדת שמחים שיש אנשים כמוך במדינה.

Alon16

New member
בירה נשר....

איזו "שלימות" היית רוצה בבריאה? אולי ה"שלימות" של אנדרי וה"שלימות" של אלוהים לא כל כך מתחברות זה עם זה? אולי העולם באמת מושלם אבל אנחנו פשוט לא רואים את זה? בקשר לתירוצים מצוצים מהאצבע - אני מסכים איתך
אני לא סובל את כל התירוצים האלה של גלגולי נשמות, עולם הבא, "נסתרות דרכי האל" וכו´...

אנדרי ז

New member
ולתירוץ הנוסף...

"אולי ה"שלימות" של אנדרי וה"שלימות" של אלוהים לא כל כך מתחברות זה עם זה?" וזה לא מצוץ מן האצבע? פשוט תירוץ נפלא: בעינינו הכל רחוק מלהיות מושלם, אבל בעיני אלוהים (שאותו, דרך אגב, קטונתם מלהבין) ה"יצירה" שלו היא השלמות בהתגלמותה. נו טוב...

אליקים

New member
דמעות תנין...

כאשר רוכשים מוצר האחריות בתוקף, בתנאי ששני הצדדים שומרים על הכללים. התעודות מזמן נזרקו לפח. נכון. הסיבה: האדם הפר את הכללים. אליקים

גוססי

New member
או ש....

תקופת האחריות פגה, כל ההתחייבויות ההדדיות איבדו את תקפן ושני הצדדים חפשיים ללכת איש לדרכו.

אליקים

New member
כולם שוים

כמובן שלא יכול להוכיח לך זאת אבל מי שהפר את הכללים הוא האדם. שנינו מכירים אותו, זה לא נראה לך הגיוני? יש רק הבדל אחד קטן, לעומת רכישת מכשיר. במקרה של האדם ניתנת לו האפשרות לחזור בתשובה. אלוהים אוהב את כולם במידה שוה, אין אצלו אבחנה בין חובש כיפה, לאחר. חבישת הכיפה, המצאת מצוות והבחנה בין יהודי כשר, ליהודי לא כשר, היא אחד הכללים שהופרו על ידי האדם וגרמו לכך, שהאחריות אינה בתוקף. שנינו יודעים מי גרם לכך. כל טוב אליקים

עידו10

New member
"מחה תמחה כל זכר עמלק"

מוכר לך? או מלחמת מצווה? ("תמחה את הארץ על כל יושביה" שזה כולל גם ילדים בני שנה דרך אגב). משהו איזה אהבה, אלהים פשוט טלטאבי עם כל האהבה הזאת. תודה רבה אבל אל כזה ידידותי הוא לא אל שאני אאמין בו.

Alon16

New member
דבר ראשון: זה לא הציטוט. דבר שני:

האם אתה יודע את הטעם למצווה הזו?

עידו10

New member
זאת לא הנקודה

אני יודע שזה לא הציטוט, אבל אם אתה מנסה להצדיק רצח עם... אני רק רוצה לשמוע אותך אומר את זה. אני יודע מה הטעם ל"מצווה" הזאת, כשבני ישראל יצאו ממצרים, העמלקים רצחו את הזקנים והחלשים. זה עצבן את אלהים, אז הוא החליט להרוג את כולם. איזה אנושיות ואיזה נעליים... ומוזר לי קצת ש"אלהים" הכל-יכול, לא יכול להשתלט על כמה עמלקים פושטקים.

גוססי

New member
האדם הפר את הכללים?

לא נראה לי. הכללים נקבעו באופן חד צדדי ע"י צד אחד תוך איום בענשים חמורים - עד כדי מוות - על הצד השני אם זה לא יקבל אותו. אין ספק שכל בית משפט היה דוחה "הסכם" כזה בנימוק שהוא נחתם תחת לחץ בלתי סביר ונוגד את תקנת הציבור.

אנדרי ז

New member
אבל גם האדם כלול באחריות!

אם הוא הפר את הכללים הרי שהוא עצמו מוצר פגום. ומי אשם בכך אם לא היצרן?

למעלה