היי אנשים..

בונא אנשים כנסו כנסו!!

1 ) אני קפצתי עם אוכף ווסטרן.. עם אינדיאנה... עשינו קאנטר ועברנו מעל קוולטים שהיו מסודרים יענו ב + וכשעברתי איתה בקאנטר היא פשוט קפצה כמו אינגליש והיא קפצה איזה 20 - 30 ס"מ אז.. 2 ) בכללי אין קפיצות בווסטרן אבל יוצא לך מידי פעם שיהיו קציפות תלוי איפה ותלוי איזה סוס זה וכ'ו 3) עדיף לך לרכב ווסטרן ואינגליש.. תשתדלי.. זה לא מבלבל את שפוט צריכה לנסות ללמות את שניהם בכדי להחליט מה את באמת רוצה.. ואם מתחשק לך בדפים הקודמים יש דיון על אינגליש ווסטרן ותסתכלי על ההודעות שלי.. כי יש כמה הודעות שהמדריכה שלי כתבה.. והיא מנהלת קבוצת הנוער בישראל לרכיבה והיא גם הנציגה של אגודת סוסי הקווטר בישראל! אז תשתכלי שם כמה דפים אחורה ותקראי את הדיונים שלנו מה "התעללות" ומה לא בקיצור תקראי כמה דפים אחורה זה יעזור לך

shanyz

New member
וואי תודה../images/Emo13.gif אני אסתכל!

אז זה כן אפשרי לקפוץ קצת עם ווסטרן? יופי
זהו, אני חושבת שאני אנסה את שניהם.. חברה שלי התחילה ווסטרן הויא אמורת שזה ממממממממזה כיף.. בעצם, מה כבר יש ללמוד עוד בווסטרן? כאילו אחרי שאני אגיע לרמה טובה בווסטרן, לא יהיה לי יותר מה ללמוד.. באינגליש תמיד ינסו להגדיל את הגובה של המכשול אבל בווסטרן לא יהיה דברים חדשים שאפשר ללמוד אחרי שאני אדע כבר לדהור ולקפץ קצת.. נכון?:

shaililo

New member
וווואי כמה שאת טועה...../images/Emo28.gif

אין דבר כזה שאי אפשר ללמוד יותר כלום! גם באינגליש וגם בווסטרן תמיד אפשר להעלות ת'רמה... זה שתלמדי לדהור קצת ואולי לקפוץ מעל איזה שיח ביער לא אומר שאת כבר רוכבת ווסטרן מקצועית, צריך ללמוד הרבה שנים וזאת טעות גדולה שאת חושבת שאחרי פרק זמן כל כך קצר כבר תלמדי הכל ולא תוכלי להשתפר, ולא יהיה לך מה ללמוד! זה שטויות בכל סגנון אם זה אינגליש ואם זה ווסטרן יהיו לך תרגילים יותר קשים ופחות קשים, לאו דווקא אם זה להרים לך את המכשול, זה יכול להיות גם בלעשות לך מסלול יותר קשה... את חושבת כרגע מאד בכלליות, הייתי מציעה לך ללכת לחווה שהכי קרובה לבית שלך ואני מבטיחה לך שאת כבר תתחברי לזה, כי לפני שיודעים לרכב זה קצת קשה להבין מה ההבדלים בין ווסטרן לאינגליש, תלכי למקום שהכי נוח לך להגיע אליו ותראי שהכל כבר ייסתדר.

כמה שאת באמאמאמא של הטועה שי צודקת

בווסטרן ובאינגליש יש מלא מקצועות אני יפרט לך בישראל מה יש לרוב אינגליש - דראסג' , קפיצות , האנטר , ולא זוכרת עוד ווסטרן (אני מתמחה) - הורס מנשיפ , שו מנשיפ , טרייל קלאס , רייניג , פלג'ר , יש קאטינג בארץ אבל לא הרבה , ושי מלא מלא מלא דברים... אני רוכבת עוד מעט שש שנים ווסטרן ואנ כל הזמן לומדת עוד ועוד והמדריכה שלי ממשיכה ללמוד והיא כבר יותר מ 15 שנה בעסק הזה.. והיא מאלפת כרגע בחו"ל סוסים והסוסה של ילדה שהיא אילפה לתחרות.. והיא הביאה מקום ראשון בחו"ל!!! בקיצור יש עוד מה ללמוד כל הזמן לא משנה באיזה מקצה! או באיזה סגנון!!

shanyz

New member
אהה../images/Emo13.gif

אהה כל מה שרשמת, לא אמר לי כלום:) אני לא מבינה במונחים שכתבת..
בקשר לווסטרן, נאי ידועת שיש את החלק הזה שהסוס עושה תנועות כאלה.. את זה אני לא רוצה לדעת... טוב, אני פשוט אלך לחווה הקרובה ואראה שם..:) תודה רבה!

mottyor

New member
תלמי מנשה

אחלה מקום בדיוק בשבילך חיים לוי הוא מדריך שמתמכה בקפיצות אחלה מדריך ודי מהר הוא ילמד אותך קפיצות תדברי איתו כדאי לך לקחת שיעור הכרות גם את תכירי את המקום ואת חיים ותתאמי ציפיות אולי הוא יגיד לך בסוף השיעור שהוא חושב שיקח לך הרבה זמן עד שתגיעי לקפיצות אז אולי תרדי מזה בכול מקרה אני ממליץ לקחת שעורי הכרות בכמה מקומות.

dearanita

New member
מה זאת אומרת מה כדאי???

ברור שאינגליש! במיוחד אם את רוצה לקפוץ כי את צריכה לדעת איך לשלוט בסוס ולשבת נכון!

dearanita

New member
למה חוות הפארק לא חווה "נורמלית"?!

מה הקטע שלך?! לידיעתך אולגה סירוז' הדריכה שם עד לא מזמן ואין לזלזל ברוכבת גרנד פרי כל עוד את עצמך לא רוכבת גרנד פרי חוץ מזה מלמדים שם גם ליאון ווסילי את הקפיצות והם גם נחשבים טובים... אז לפני שאת מזלזלת בפעם הבאה ואומרת שלא מקפידים על כלום יותר מדי תחשבי פעמיים...

krin88

New member
תקשיבי...

אוקיי אני מצטערת להגיד לך את זה אבל דהירות על הים וקפיצות לא ממש הולכים ביחד... וחוץ מזה שלשני הדברים יהיה דרוש המון המון שעות ושיעור רכיבה.... אם יש לך זמן (וכסף..) אז לדעתי תתחילי שיעורים בחוות אינגליש ומדי פעם גם תצאי לחוות טיולים ו"תדהרי" על הים... נראה לי הכי טוב... מקווה שתצליחי לבחור ולסדר לעצמך משהו שיתאים לך!!! ותזכרי שרכיבה ברמה לוקחת המון המון זמן וסובלנות....

shanyz

New member
כן אני יודעת:) תודה

אני מודעת לזה שלוקח הרבה זמן..וכסף..
אממ...ואני גם יודעת שאין כל כך קשר בין דהירות בים בקפיצות.. אבל.. כשמישהו לומד רכיבה, לא לומדים את שניהם ביחד? כאילו אם מישהו לומד קפיצות אז הוא לומד רק את זה? הוא לא לומד גם לדהור מהר? או שזה כבר משהו בפני עצמו? (אני לא רוצה מהירות כמו בתחרות...
סתם מהר..)

NTL כנסי לפה דחוף וכדאי ש....

תתחילי לסתום את הפה הגדול שלך!! קודם כל חוות הפארק היא חווה מעוולה! והיא החווה הכי גדולה בארץ מהבחינה של השטח ומספר הסוסים והתלמידים... מה את מדברת שטויות שהרמה לא גבוהה!?!?! לידיעתך כל הרוכבים הכי גדולים בארץ (חיים לוי, אורי בורשטיין, איתי בליס) כל אלו ועוד למדו אצלנו בחווה והדריכו אצלנו והחווה שלנו בעצם קידמה אותם.. אז לפני שאת מדברת שטויות כדאי שתחשבי כמה דקות לפני.. דבר נוסף עמנואל עדיין מלמד בחווה והוא מלמד בבקרים ויש גם את ליאון ואת וסילי שהם מאמנים מעווליים שהתחרו בעבר בחו"ל וזכו במקומות ולמדו בהתאחדות לרכיבה של העולם.. אז שששששש... דבר נוסף אמממ קודם כל החווה מאוד אבל מאוד השתנתה מאז!!! וכבר בשבועיים האחרונים הביאו 4 סוסים חדשים ונוספו מלא פנסיונים... חוץ מזה החווה מתחילה להתאושש ואת תראי שהשם של החווה יוחזר במהירות!!!! ומאוד מקפידים על הישיבה.. לפחות המאמנים המדריכים אולי פחות אבל יש כאלו שיותר... ורוב המדריכים משקיעים... ובנוגע לשטחים.. קודם כל הסוסים אפשר לטייל איתם בחורשה שצמודה לחווה וללכת בשביל של הכביש.. ואם יש לך סוס ויהודה כבר סומך עליך את יכולה לצאת לשדות של מסובים ולדהור שם עם הסוס שלך כמה שבא לך.. אז אל תדברי שטויות!!!! ושני באמת ריצה וקפיצות לא הולך ביחד... אממ אם את רוצה אז תלמדי קפיצות ופעם בשבוע או פעם בשבועיים תלכי לחווה שמשכירה סוסים ותדהרי כמה שבא לך.. חוות הפארק הינה חווה מעולה!!!! ויש שם אחלה של סוסים וגם אנשים!!! אז אל תקשיבי לאנשים שמדברים שטויות.. אם ו-NTL קודם תגיעי לרמה של הגראנד פרי ותגיעי לקצה האצבעות של אולגה ואז נדברר... היית מתה לדעת לרכב רבע ממה שהיא רוכבת.. וזה שאת לא התחברת איתה זה לא מעיד על המאמנת כלום זה מעיד עליך ועל זה שיש לכן אופי שונה!!! ואולגה נסעה עכשיו לפני חצי שנה לרוסיה כדי להתחרות באולימפיאדה שתהייה באתונה והיא מתחרה בתחרויות בחו"ל... ושמעתי שהיא כבר זכתה מספר פעמים במקומות ראשונים.. אז שששששש!!!!!!! אני ממליצה לעשות לך ביקור חוזר לפני שאת מדברת.. (בתור אחד שיש לה סוס והיא רוכבת בחוות הפארק 6 שנים!!)... יום טוב!!!

shanyz

New member
אממ דרור..../images/Emo13.gif

היי... וואו את לומדת 6 שנים? זה אומר שהתחלת בגיל 9...זה מאוד מוקדם:) יפה.. אממ.. רגע, אני יודתע שבחיים לא יהיה לי סוס משלי.. לפחות לא ב-10 שנים הקרובות
.. אבל אם נניח אני אהיה בחוות הפארק.. אני אלמד קפיצות..תוך כמה שיעורים אני אוכל להגיע לקפיצות מעל המכשול הכי נמוך?) כלומר, מה כוללים הישועירם הראשונים? (והראשון ראשון?, כאילו בשיעור הראשון מה אני עושה?) ו..אוקי נניח ואני לומדת קפיצות, הם מלמדים אותי גם לדהור קצת נכון? ואם מתי שמתחשק לי אני יכולה לקחת איזה סוס ולצאת איתו קצת לחורשה ולכביש? או שנאי צריכה שזה יהיה הסוס הפרטי שלי?

זה ממש לא הולך ככה..........

את לא אחרי כמה שיעורים תתחילים לקפוץ........ אולי אחרי איזה שנה משו כזה! זה דורש המון זמן! ה-מ-ו-ן!................. אחרי כמה שיעורים טובים ואם יש לך את הכישרון ואת היכולת אולי אולי יתנו לך לעשות קצת קאנטר[ מה שגם לא בטוח כי לוקח המון זמן להגיע לזה..... תיקחי את כמות הזמן שאת חושבת שצריך להשקיע בזה ושלוקחת כדי להגיע לקפיצות ולתחרויות תכפילי ב8 והגעת לכמות הנכונה! בהצלחה!!

טוב כנסי...

כן התחלתי בגיל 9 ואני ממש אוהבת את הרכיבה.. זה התחיל כחוג וכתחביב ועכשיו זה ממש עיסוק בשבילי!!!! אני מאוד מאוד משקיעה בזה... ומאז ומתמיד אהבתי את החייה הזאתי ושהייתי קטנה תמיד רכבתי על פונים... אממ שמעי את באה בגישה ממש רעה לעניין של הרכיבה.. את באה כתחביב אבל כל החוכמה זה ללמוד את הבסיס שזה אומר את המקצבים.. ואיך לשלוט בסוס.. ולהגיע למצב שהסוס עושה מה שאת רוצה ולא שאת עושה מה שהסוס רוצה.. ושהוא שולט בך... את תעשי 10 שעורים ראשונים של חצי שעה פרטי.. ואולי יותר או פחות זה תלוי ברמה שלך... ובהתקדמות שלך... אממ ואחרי שאת תלמדי לעשות טרוט וקאנטר אז תכנסי לקבוצה ואחרי שבועיים-שלוש את תלמדי לקפוץ אבל לא גבוהה.. עד שאת תקפצי גבוה יקח לפחות שנתיים ואולי שלוש.... את צריכה להיות מאוד סבלנית... אםם ובאינגליש לא הולך ריצה עם הסוס.. קאנטר זה גם לא קצב כל כך איטי.. אבל גאלופ את לא תעשי... ובחיים לא יתנו לך לצאת עם סוס בית ספר החוצה כי זה ממש אחריות ובמיוחד את לא תרכבי כל כך הרבהה זמן ואם יקרה משהו לסוס זה אחריותך... אז לא יתנו לך... ויש בערך 3-4 טיולים בשנה שיוצאים עם הסוסי בית ספר לטיול של שעתיים וחצי בחוץ וזה ממש סבבה.. פעם זה בים או פעם ביער... ממש נחמד... אבל יתנו לך לצאת לטיול רק אחרי שנה של רכיבה משהו כזה ואת תרכבי רק בצהריים כי הנגלה שתהייה בבוקר זה רוכבים של 3 שנים ומעלה... כי צריכים שליטה מלאה על סוס בחוץ כי הם מתלהבים ומתחממים!!

shanyz

New member
אההה הבנתי...

בעקרון אני מאוד רוצה לדעת לשלוט טוב בסוס.. העניין הוא שחשבתי שאולי אני אספיק בחופש הגדול ללמוד ולהתחיל קפיצות קטנות.. לא משהו גבוה.. כי אז אני אהיה בכיתה י"ב ויהיה לי מזה לחץ של בגרויות ואני בספק אם יהיה לי הרבה זמן לבוא לרכב.. אז חשבתי לעצמי ללמדו אולי חודשיים בחופש הגדול..:) חשבתי שזה יספיק לי ללמוד לדהור ואולי את ההתחלות של הקפיצות:) אבל אני מבינה שלא.. טוב אני אראה..או שאני אמצא את הזמן איכשהו או...שאני לא יודעת
גאלופ זה דהירה כמו במרוץ סוסים כזה? לרמה כזאת אני לא רוצה להגיע:) אני רוצה לדעת כזה פשוט לרוץ מהר עם הסוס.. אני ממש לא יודעת אז מה לעשות.. כי...בעקרון בא לי לדעת לדהור ולקפוץ.. אז מה עושים? מה אני אעשה? :S

אני מציעה לך לבוא בעוד...

שבועיים... ב-26.4 יש תחרות קפיצות בחווה שלנו- זה יוצא יום שבת.. תבואי לראות ולהתרשם.. יהייו של קפיצות מאוד גבוהות... ואם את מתכוונת לקאנטר אז זה מקצב ממש נחמד והוא די מהיר...

למעלה