היי אנשים..

shanyz

New member
ואי ה-26...

אוף, יש לי יום אחרי מגן בהיסטוריה...בעע...
באיזה שעה התחרות.? וכמה זמן היא? (אגב, מי מכם פה ישתתף בה?) אוף, דווקא אני ממש ממש רוצה לבוא...

תבואי לשעה.. לא יותר.. ותבואי ב...

שעה 9:00 בבוקר כי זה יהייה המקצה הכי גבוה.. אז תתרשמי הכי טוב... ובתחרות אי אפשר לדעת מתי היא תסתיים.... ואחרי זה תהייה בטח תחרות פנימית של החווה אז מאוחר מאוד... ואני מתכוונת להשתתף בה ב-90...

shanyz

New member
אהה...

רגע אז באיזה שעה את תשתתפי...? אממ אולי באמת אני אבוא מ-9 עד 10 כזה.. ואז אני אלמד.. טוב אני צריכה לראת איך אני אסתדר עם החומר:)

אני מציעה לך לבוא בעוד...

שבועיים... ב-26.4 יש תחרות קפיצות בחווה שלנו- זה יוצא יום שבת.. תבואי לראות ולהתרשם.. יהייו של קפיצות מאוד גבוהות... ואם את מתכוונת לקאנטר אז זה מקצב ממש נחמד והוא די מהיר...

shaililo

New member
אני חשבתי שאת רוצה גאלופ....../images/Emo28.gif

לעשות קאנטר, לא צריך בשביל זה כ-ל כ-ך הרבה זמן, צריך זמן אבל לא שנה, אם את רוצה לעשות קאנטר זה כבר משהו אחר, אבל ברוב המקרים לא ייתנו לך לעשות את זה ביער או מחוץ למנז', בעניין של הקפיצות זה כבר לוקח הרבה יותר זמן, אני למדתי קפיצות שנה וחצי אחרי שהתחלתי לרכב,זה לוקח זמן,ובכל חווה זה שונה וזה גם תלוי ברוכב, אז אם אין לך זמן או רצון להשקיע, אז אני לא חושבת שזה כל כך יילך, כי אי אפשר לבוא יום אחד לחווה ולהחליט שאת קופצת ועושה קאנטר, זה בלתי אפשרי צריך ללמוד לפני זה.

shanyz

New member
כן אני יודעת, לא חשבתי לעצמי

שזהו אני אבוא ואדע.. ברור שזה לוקח זמן, ותרגול... אבל לא חשבתי שזה יקח כל כך הרבה זמן... טוב אני אתחיל ואראה, אולי בכלל אני אראה שזה לא מתאים לי ואני לא מתחברת לזה...

mottyor

New member
את יכולה. נקודה פסיק, סימן קריאה !

רק המדריך שלך יוכל להגיד לך כמה זמן את תתחלי ללמוד לקפוץ. זה תלוי בך. אם את שולטת בסוס בצורה טובה (גם אם את לא מטרטרת מושלם) תוכלי להגיע לקפיצות די מהר. לפעמים זה תלוי יותר במדריך ובחווה. אני התחלתי ממש ביום שישי האחרון אצל חיים לוי שעור ריאשון והוא מתכוון להתחיל בקפיצות תוך 6-7 שעורים כשהגעתי לחוום נועם דיברו איתי על שנה להגיע לקפיצות, כך הם בנויים לאט לאט. למזלי הגעתי לחיים לוי. והאמת שהמתרות שלי היו דומות לשלך אני אוהב לדהור תחרויות לא מעניני רציתי לשפר סיגנון ולילמוד מעבר מכשולים. אז ההצעה שלי לך ולכולם לקחת שעורי ניסיון בסוף השיעור לדבר עם המדריך ולתאם ציפיות אבל הכי חשוב לא להאמין לכל מה שאומרים לך אם היתי מאמין במה שאמרו לי בחוות נועם לא היתי מתחיל ללמוד היתי ממשיך רק להשכיר סוסים ולדהור להנאתי.

mottyor

New member
צודק

אגב לגבי הלוחש לסוסים ה"לא" שלי היה מהיר מדי אולי באמת אפשר לתקשר עם סוסים קשה להאמין אבל מי יודע.

f a l c o r

New member
טוב אז ככה..

לפני שקופצים לוקח הרבה זמן.. את צריכה ללמוד טרוט (הליכה מהירה), קאנטר, וישיבה נכונה בלי זה את לא יכולה בכלל להתחיל קפיצות!! מצטערת להודיע לך.. אבל את צריכה ללמוד הרבה זמן בשביל להתחיל קפיצות. אם את רוצה להתחיל קפיצות אז תצתרכי ללמוד כמה שנים. זה לא יבוא לך בקלות כזאת.. מצטערת להודיע. ולומדים קפיצות רק באינגליש... אז מקווה שעזרתי! :) ניצן

shanyz

New member
אמממ

כמה שנים? בשביל קפיצות?
אמממ...טרוט אני כבר יודעת... אז..נשאר לי רק קאנטר .. וישיבה אני יודעת בערך... אז נניח שחודשיים יקח לי לתרגל ריצות מהירות וישיבה ואז אני לא אוכל להתחיל כבר קפיצות
? אוף..

shanyz

New member
גם יש לי טיפה בעיה קטנה

כי.. תמיד שאני עולה על סוס אני נורא מפחדת מהסוסים האחרים שמתקרבים עם הפה שלהם לרגל שלי...:) אני מפחדת שינשכו אותי.. חהה

shaililo

New member
תביני...../images/Emo28.gif

זה שעשית טרוט לחמש דקות זה לא אומר שאת כבר יודעת מה זה. את יודעת טרוט קימה?(כלומר לקום לשבת בטרוט) את יודעת כמה זמן לוקח ללמוד את זה? אני מכירה תלמידים שזה לקח להם חודשים. זה שעשית פעם טרוט לא אומרת שאת כבר יכולה לקפוץ, אני למשל התחלתי לקפוץ לפני שידעתי ממש לעשות קאנטר לבד... זאת לא הנקודה אם עשית או לא עשית זה אם את מוכנה, ואם הטרוט והקאנטר שלך לא יהיו נכונים עם ישיבה נכונה, ואני ממש ממש לא חושבת שתוך חודשיים תסתדרי כבר לגמרי עם כל הקאנטר והטרוט, תאמיני לי זה לוקח יותר זמן, ואת גם צריכה לצאת מהלונג' שזה גם זמן. אני חושבת שאת קצת ממהרת, זה לוקח זמן אין מה לעשות.

shanyz

New member
אההה

דווקא אני יודעת איך קמים ויושבים בטרוט.. כאילו כשהייתי עושה טיולי סוסים אז הסבירו והייתי עושה את זה.. ו.. אני לא בטוחה אם עשיתי טוב אבל ההרגשה שלי הייתה טובה
טוב, פשוט אני אלך ואראה מה הקצב שלי... אגב, יש ביום שבת הקרוב איזה תחרות...? שאני אוכל לבוא לראות...

shaililo

New member
יש תחרות בניר דויד../images/Emo28.gif

דירוג לאליפות צפון... אני מתחרה וגם דורון (נכון?) וגם סתיו (כן כן את מתחרה....) וגם נופר (אני חושבת.....)

f a l c o r

New member
זה סוג של ריצה... אבל..

זה יותר דומה להליכה מהירה.. נגיד זה מן ריצה קלה כזאת...

למעלה