היי אנשים..

shanyz

New member
היי אנשים..

זוכרים אותי?:) שני...עם הרבה השאלות!
מה שלומכם? אוקי, תקשיבו, בחופש הגדול אני כנראה אתחיל ללמוד.. השאלה שלי עכשיו היא מה כדאי.. אני ידועת שכבר אז הסברתם לי.. אבל אני לא יודעת.. בעקרון אמרו לי שבאינגליש זה יותר כזה צריך להקפיד על הישיבה, האחיזה וכאלה.. ובווסטרן זה יותר חופשי כזה.. אני בעקרון כל מה שאני רוצה זה לדעת לדהור מהר מהר ולדדעת לקפוץ מעל מכשולים (שוב, לא בקטע של להתחרות, סתם לדעת לקפוץ מעל דברים, אבל בגובה לא ממממממש נמוך, בגובה בינוני/גבוה
כמה שאני אוכל..) אז..אני לא יודעת מה לקחת.. כי..פעם אמרו לי שאין קפיצות מעל מכשולים בווסטרן.. אבל אז פתאום אמרו לי שכן יש.. אז.. אני משערת שאתם יודעים הכי טוב..:) אז.. תוכלו בבקשה שוב להסביר לי.. אם אני רוצה קפיצות ודהירה מהירה מאוד.. לאן אני צריכה ללכת? בעקרון אין לי כוח להקפיד על כל הישיבה והאחיזה, אבל אם רק בסגנון הזה יש קפיצות אז אני מוכנה לעמוד בזה, כי אני כל כך רוצה קפיצות!!!
שוב- תודה רבה!! אגב, אולי אני אלך מחר לשיעור ניסיון בחווה שברמת גן.. רציתי לשאול, לאלה שלומדים שם.. איך הולך השיעור הראשון? מה עושים? וזה בקבוצה? יחיד..? תודה רבה לכל מי שיענה לי:)

Sweet SuGaR

New member
תקשיבי.....

לא יתנו לך לקפוץ ולהדהור בשום מקום בלי ישיבה ואחיזה קופצים רק באינגליש מעל מכשולים בינוני גבוה.... ומכשול בינוני גבוה את תקפצי רק בעוד כמה שנים טובות.... אם אין לך כוח אל תתחילי לרכב בכלל כי את תתאכזבי מאוד מאוד מאוד מהר. שיעור ניסיון זה חצי שעה פרטי.....

NTL

New member
למה לבאס תילדה

תלכי לחוות הפארק. שם לא ממש מקפידים על ישיבה יותר מידי ולא מקפידים של על כלום יותר מידי. אם תעשי שיעור פעם בשבוע פעמיים בשבוע קבוצתי- לא עולה יותר מידי. אחרי חודשיים יתנו לך לקפוץ כמה איקסים חמודים כאלה. הם מתארגנים גם פעם בחודש חודשיים לטיולים בארץ לוקחים תסוסים במשאית ויאללה בבללה!!! :). אם תרצי משהו יותר מקצועי אני לא יודעת איך זה היום אבל אני מניחה שיש שם. אם תראי שאת רוצה להשקיע יותר וממש סוסים זה בקטע שלך, תעברי לחווה נורמאלית תעשי חצי פנסיון שיעור פעמיים בשבוע ופעם אחת לטייל בחוץיהיה לך הכי סבבה. אבל תתחילי בהדרגה, שיעור או שניים בשבוע קבוצתי בפארק עם המדריכים הרגילים שלהם ותקפצי שם תקחי את זה באיזי וסבבה.

shanyz

New member
תודה:)

בעקרון, אני לא רוצה להתחרות ולהיות הכי מקצועית באפשר
אני רוצה כאילו לדעת לדהור ולקפוץ.. אני לא מנסה לשאוף להגיע להכי גבוה ולעבור אחרים. אני רוצה בשביל הכיף.. בעקרון עוד לא ניסיתי ואני אפילו לא יודעת אם אני אהנה.. אבל כרגע אני ממש ממש ממש רוצה! ויש לי המון תמונות במחשב של חברי הפורום :))) קופצים מעל מכשולים וזה ממש יפה.. אממ... יכול להיות שברגע שנאי אתחיל אני באמת אראה שבא לי לפתח את זה יותר.. בכל אופן, למה החווה בפארק לא טובה למתקשמים ממש? כאילו אמרת שאם יתחשק לי יותר וזה אז שנאי אעבור לחווה נורמלית..:) מה רע בחוות הפארק? אמ.. אז איפה יש באזור ת"א חווה טובה? ושוב- מה כדאי, אינגליש או ווסטרן?

NTL

New member
לפחות לי אישית

בדרסאג' יש שם את אולגה- אומרים שהיא הרוכבת הכי טובה בארץ.
לא יודעת והאמת? לא מזיז לי מי הרוכבת הכי טובה בארץ היא לא מדריכה טובה. יודעים מה? שלא יהיו פה עוד מריבות- אותי היא לא הדריכה טוב אני התחברתי עם מאמנת אחרת שלדעתי יותר טובה. בכל אופן זה לא הפוינט. הרעיון הוא שאני אוהבת לטייל בחוץ והסוס גם. משחרר אותי ואותו. אחרי שיעור דרסאג' הכי כיף זה לצאת החוצה ולהנות, להתאוורר. בחוות הפארק אין את זה מה שהסוס יודע זה: אורווה מנאג' מקלחת ואורווה. וזהוווווווווווווווווווווווו אה ופעם בה... מצ'פרים בהליכה על הכביש שיש כדי להגיע לחווה. לכן אני לא אוהבת את הפארק בזמנו היה שם מדריך מעולה לקפיצות- עימנואל- איתו ממש הסתדרתי אהבתי אותו ממש, קשוח אבל כשהוא נותן מחמאה אפשר לדעת שזה אמיתי. בכל אופן תתחילי בכיף בלי לחץ אני רוכבת 13 שנה לא בשביל תחרויות ומדליות אלא בשבילי.

bonito palface

New member
אז מה?

השמצות זה בדם שלך? ככה את אוהבת? משמיצה משמיצה ועוד מפעם מ-ש-מ-י-צ-ה-! אולי די? לא נמאס לך! חוות הפארק זאת חווה טובה, אחת הטובות בארץ... אז די להעביר ביקורת רעה על כל דבר! די! זה פשוט מעצבן!!! מה רע בחוות הפארק?? אה?? אוי... אז לא יוצאים שם לטיולים! ואת באמת חושבת, שלמישהי מתחילה, שלא עלתה על סוס פעם בחיים שלה או לילדים קטנים שבקושי יודעים לעשות טרוט לצאת החוצה?? סתם... לאוורר את הרוכב ואת הסוס?? אז כנראה.. שאיפה שאת רוכבת זה חרא של מקום אם נותנים לכל אחד לצאת החוצה עם כל סוס! כשהיא תגיע לרמה, שהיא רוצה לצאת, שתמצא מקום אחר!! היא עוד לא עלתה על סוס בחיים שלה! וסיבוב על פוני בגן החיות לא ממש נחשב לרכיבה! וךפי דעתי, חוות הפארק זה יופי של מקום להתחיל לרכב... לא רכבתי שם.. אבל כל מי שיצא משם לא אמר כאלה דברים רעים על המקום!! אוף!! את כל כך מעצבנת אותי! כל הזמן יש לך ביקורת רעה ורעה ועוד פעם רעה!! את בחיים שלך אמרת משהו טוב?? שיו!!!!!!!!

shanyz

New member
וואי מתטערת שבגללי התחיל ויכוח

אממ.. ועוד סליחה אבל כן עליתי על סוס:) אני די יודעת לרכב...באופן בסיסי.. לפני איזה שנתיים הייתי נוהגת לצאת לרכב בחבצלת השרון כל יום שבת בטיול עם קבוצה כזה לאורך חוף הים.. והכי הרבה שהיה לי אומץ זה דהירה קטנטונת כזאת.. תמיד פחדתי להמשיך עם הקבוצה שרצה מהר.. אבל עכשיו אני רוצה ללמוד את זה.. אז בעקרון, אני דווקא כן מעדיפה חווה שיש בה מרחבים של שדות או ים או משהו כזה שאפשר לרוץ עם הסוס הרבה... חבל שבפארק אין, כי נראה לי שזה הכי קרוב לבית שלי. אבל בכל מקרה אני אשמח לנסות שם פעם אחת או אפילו יותר.. אמ.. אז איפה יש חוות אחרות באזור ת"א שבהם כן יש יותר מקום ו...גם לומדים קפיצות וגם ריצות? (מצטערת שוב שבגללי התחיל ויכוח ביניכן
לא התכוונתי לגרום לריבים...)

bonito palface

New member
תראי

לעלות על סוס ולהתחיל לדהור ולקפוץ... לא הולך ככה... יש עוד דרך ארוכה עד אז... אבל אם רוצה חווה טובה את יוכלה לבוא אלינו. לתלמי מנשה. אחלה של מקום, יחסית קטן, עם מגרש מקורה. יש שם אחלה סוסים ומדריכים מעולים! כולם אלופי הארץ... ובאמת, כולם אלופי הארץ... אז תבואי, תעשי שעור נסיון ואם את רוצה יותר פרטים, אני בשמחה אתן לך! אם את רוצה עוד פרטים, פשוט תגידי לי....

shanyz

New member
תודה רבה../images/Emo13.gif איפה זה תלמי מנשה?

סורי, בכל הנושא של מקומות בארץ אני בורה
אממ, רגע, אז גם בחווה שלכם אין ממש מרחבים וכאלה? כאילו, אם רוצים לצאת לדהירה עם הסוס אי אפשר? או שאפשר רק בתוך המקום הזה שמתאמנים בו...?

bonito palface

New member
תראי....

אף חווה לא תתן לך סתם ככה לצאת החוצה ולדהור! לפחות לא חוות אינגליש... אם יש לך סוס משלך סבבה... זה כבר סיפור אחר... אבל הסיכוי שיתנו לך סתם ככה לצאת החוצה בכל חווה הוא קטן מאוד! אז כדאי שתרדי מהרעיון הזה...

shanyz

New member
אממ...../images/Emo13.gif

ברור שלא על ההתחלה.. בהתחלה בטח אני ארכב בתוך החווה..אולי במהירות קטנה ועם הזמן יותר ויותר מהר.. וכשאני אגיע לרמה של מהר אז יוציאו אותי לא? בעקרון אני יודעת לרכב על סוס.. זה לא שזוו תהיה בפעם הראשונה שלי... אני יודעת איך להחזיק ואיך לשבת ובדהירה הקטנה אני גם יודעת שצריך להתרומם כזה קצת לפי הקצב של הסוס

"דהירה קטנה" שצריך לשבת ולקום אליה

נקראת "טרוט" וזה לא דהירה... אם תעשי קורס אז את תביני יותר את המושגים ותדעי למה אני מתכוונת.

Sweet SuGaR

New member
זה ליד צריפין....

יש טבע מסביב... זה לא אומר שתהיה בו.... את רוצה לדהור לכי לחוות טיולים תלמי מנשה או הפארק או כל חווה שיוצאים ממנה לתחרויות אלה חוות שעובדים איתם על ישיבה, אחיזה וכל מה שאמרת שאת לא רוצה ללמוד.... כל הישיבה והאחיזה זה כדי ללמוד לקפוץ...

shanyz

New member
אממ...

זה העניי שחוות טיולים אני מפחדת פשוט לבוא ולדהור.. אני רוצה שילמדו אותי את זה בצורה מקצועית כאילו, מורים מוסמכים שיסבירו לי בדיוק איך אני עושה את זה. ו..אם בשביל לדעת לקפוץ אני אצטרך ללמוד לאחוז טוב ולשבת טוב אני מוכנה ללמוד:) אבל..רציתי לדעת, כאילו, מישהו אמר לי שגם בווסטרן לומדים קפיצות..אבל ששם הכל יותר חופשי כזה.. זה נכון?

Sweet SuGaR

New member
אממ אולי מעל בול עץ בגובה 30 ס"מ

את תקפצי.... בווסטרן לא קופצים......

לא, לא לומדים קפיצות בווסטרן...

זה פשוט לא אפשרי! האוכף כבד מידי והקרן תפריע מתי שצריך לעמוד בארכובות... ואת צריכה להחליט מה את רוצה... אינגליש או ווסטרן... אין אף חווה בארץ שתלמד ישיבה טובה עם כל החוקים של אינגליש ואז תוציא אותך החוצה להשתולל על הסוס... זה נוגד אחד את השני, ואת צריכה להחליט איך את אוהבת יותר לרכב - יפה ומסודר או משוגע ופרוע.. על זה את צריכה לעשות חושבים בעצמך ואז לבוא בחזרה לפורום ולשאול אותנו שאלות על הסגנון שבחרת.

shanyz

New member
רגע...

בווסטרן יש את הקרן (שזה הבלוטה הזאת מקדימה שמחזיקים) ובגלל שבאינגליש קופצים אז זה מפריע? אז.. אוקי, אל תצחקו אבל אני רואה את התוכנית זינה.. והיא כאילו רצה מהר וקופצת עם הסוס מעל כל מיני עצים למיניהם.. צירפתי תמונה שתראי כאילו את הסוס שעלייו היא בעקרון רוכבת.. אז.. איך זה הגיוני ששם היא גם רצה איתו וגם קופצת? זה לא אמור להפריע?

shanyz

New member
אז הסוס ההוא ששמתי מקודם

זה סוס לווסטרן? והסוס התמונה הזאת זה סוס לאינגליש כי אין את הבלוטה?

את בת 18 ואת לא מבדילה .....

בין סרט לחיים?!!??! אוי... זה סרט!!!! ברור שהיא בכלל לא קופצת עם הסוס!!!!! אולי עולה על סוס אבל לא חושבת שקופצת....

shanyz

New member
סליחה אבל את טועה...

היא כן רוכבת על הסוס.. מאז שהיא קטנה היא רוכבת על סוסים. אפילו יש פספוסים של התוכנית שבהם רואים אותה נופלת מהסוס ואפילו פעם אחת היא שברה את האגן..
בכל אופן, כמעט כל מה שקורה עם הסוס היא באמת עושה...

למעלה