היי אני חדש פה

sarah

New member
אולי במקרה שלך ../images/Emo42.gif ../images/Emo4.gif

למרות שמסופקני שבכיתה ה´ ציירת יפה כמו שאתה מצייר עכשיו. אם היית לוקח ציורים שציירתי לפני שנתיים לא היית רואה בקווים המקוטעים המכוערים שציירתי לא טיפה אחת של כישרון או יכולת. לדעתי כמו כמעט כל הכישורים האחרים רוב היכולת היא נרכשת באימון וח-ז-ר-ה. ואכן לאחר שנתיים של לצייר כל רגע פנוי בשיעור ישנם אנשים היכולים להזיל ריר על ציורים שציירתי בלי להתבייש (כמעט) ובגלל סיבה זאת שלא כתבתי באופן ברור כל כך כי אין לי כוח לחשוב אני מתעקשת- כמו שלא ניתן להשוות בין הרמה של מישהו שהתחיל לנגן בפסנתר לפני חודשיים לבין הרמה של נגן וותיק כך לא הוגן להשוות בין הכישרון של זה שמצייר רק חודשיים ובינך שמצייר הרבה יותר זמן. -הגיון- -סיגל?-
באעבה, שרה

resputin

New member
אלא אם הוא למד לנגן לבד...

מה שאת אומרת, זה לא נכון. כי מה שאמרתי- זה שמבלי ללמוד בכלל, את מסתמכת בעקרון על הכשרון שלך. ניסיון זה משהו שצריכים, נכון- אבל עדיין. אם מישהו התחיל לנגן לפני חודשיים, ויש לו את הכשרון (ליודע כבר לקרוא את כל התווים בצורה נפלאה), אכן, יכול להשתוות לנגן יחסית וותיק, כמובן- תלוי באיזה רמה של "וותיקות" מדובר, הרי זה ברור שלא לאמן מוצלח או מוכשר ביותר. אבל בקשר לציור, אני חייב לומר שזה אחד מהדברים, ש*כן* חייבים כשרון. ואני אומר לך מדוע זה שונה אפילו מניגון על פסנתר, כאשר רוצים ללמוד פסנתר, כמובן שהולכים למורה לפסנתר (ב-99.9 אחוז מהמקרים) והוא מלמד אותך את התיאוריה, את התווים ומאז מתחיל עיניין התרגול. אם תנגני שנה ותקחי הפסקה של עשר שנים- מעטים הסיכויים שתזכרי קצת, אם בכלל. בזמן שבציור רוב האנשים, לא הולכים למורים. הרי ציור מתפלג להמון המון המון סוגים שונים בתוכו, ולכל אחד יש את התיאוריה ואת המאפיינים שלו, ואכן אפשר ללמוד עם מורים בדיוק מה עושים עם איזה סוגים של חומר, כדי להגיע לאיזה סוג של תוצאה- ומה מיוחד בכל פן ותקופה אומנותית. -אבל מעטים האנשים שבאמת הולכים למורים ולומדים את התורה של הציור ובדיוק מה עושים עם המברשות בשביל שיצא כמו שצריך, *וגם אם* הם עושים את זה, אז יש להם טכניקה- אין להם את הכשרון בהכרח. מה שמאפיין אומנות, זה מאיפה זה בא. זה מה שמייחד אותה בעיניי, זה הבזק כמעט ישיר מהנשמה, כי אם זה בא מהלב, ואת משקיעה בזה- גם אם זה נראה איום, זה מיוחד בשבילך, אם יש לך את הtouch הזה, את הכשרון הזה בתוכך- אני מאמין שתוכלי לצייר בצורה מקצועית ויפיפה בין אם זה רישום, אקריליק, פחם, שמן או פיסות בננה מעוכות.

sarah

New member
קשה שלא ללכת לאיבוד בתוך ההודעה

הארוכה שלך
בכל זאת אני אומרת: 1)צודק. ההשוואה בין פסנתר לציור לא נכון לגמרי
2)ו-ל-נ-ק-ו-ד-ה: נקח 2 ציירים עם אותה יכולת אמנותית (כשרון) ואחד מהם אכנה אותו חולדה לצורך העניין התחיל להתנסות בציור לפני כ5 שנים בעוד שהצייר השני (אותו אכנה יוסי) התחיל לצייר לפני 3 חודשים נקבל את התוצאות הבאות: (ז"א--כאשר שני הציירים הולכים בדיוק באותו המסלול של תרגול הציור, תכיפותו וכו´ וכו´) 1)אם אדרג את רמת הציור העשירי שחולדה צייר איי פעם אוכל להגיד שבסולם שרה לדירוג אומנות הוא מקבל 3 מתוך 10 2)אם אדרג את רמת הציור ה3049 של חולדה אשר הוא צייר בשנתו החמישית (בדיוק באותה התקופה שיוסי התחיל לצייר) אוכל להגיד שבסולם שרה לדירוג אומנות הוא יקבל 7 מתוך 10 מסלול דומה יעבור יוסי. האם אתה מסכים איתי שרמת הציור משתפרת לאורך הזמן? (ההגיון בזה:ככל שמתאמנים בדבר כך משתפרים בו. אקח את הציורים שלי כדוגמא) לטעון אחרת יהיה מגוחך לגמרי אז אני משערת שאתה מסכים. לאחר שהובהרה (אני מקווה) נקודה זאת אגש לעניין שנראה לי שאנו לא מסכימים עליו: אתה טוען שכבר בתחילת דרכו של הצייר ניתן לראות מה כמות הכישרון הלא ממומש שלו, כמה טוב הוא יצייר ובקיצור: לצפות על עתידו האמנותי. (אני היחיד:זה באמת לא כוחות! אני התחלתי לצייר לפני.. אמפ.. חודשיים בערך אתה:*זה ממש לא קשור לזמן* אתה רוצה שאני אעלה ציור שהוא מבין הראשונים שעשיתי אחרי הפסקה של איזה שש שנים.? שבבה) *נחה לרגע מהנימה הרצינית* *מגחכת* אוקי :) אמשיך: אולי ישנם ציירים מתחילים שלעולם לא יגיעו לשום מקום עם מה שהם מציירים ותמיד יציירו גרוע אולם יש אחרים שמציירם זוועה בהתחלה ולאחר שלמדו והתאמנו מציירים מהמם. כאלה הם החיים
זאת ההשקפה שלי על למה מדוע למה ומדוע מה שאמרת איפשהו פה על העניין שעסקתי פה לא נכון.
*משפשפת את ראשי בכאב* אוה אסור לחשוב כשחולים* באעבה, (חולדה) שרה

sarah

New member
0_O

לא, לא בהכרח.
אבל קשה מאוד להגיע ל10 מאוד מאוד מאוד מאוד תפרסם עוד כמה ציורים ואוכל לדרג אותך בסולם שרה הנחשב 0_0 :) באעבה, שרה
|חולה| ותגובה למה שכתבתי יש?

למעלה