היי אווה.....

מייד מוסיפה את המידות...

על סליחתכם, שדילגתי על זה, עבורי זה הייה ברור, אבל זה לא אומר, שצדקתי... בכל אופן, הבעיות - לדעתי לא כל-כך בקנה מידה, אלא בסדר פונקציונאלי!

למה צריך להכניס לחדר אחד?!

אין מקרה, שבאותו זמן מישהוא מתקלח, ואחד באמבטיה... ביקורתי - קשר פונקציונאלי לא הגיותי, בזבוז שטח עצום למעברים. מהסלון רואים את האסלה, אבל מחדר השינה צריך לטייל עד האמבטיה! תחשבי על זה...

שאזזו

New member
אווה......

אחרי שאקבל תכנית עם מידות מינימליות אנסה להתיחס לביקורתך...... אולי אפשר לראות מה את מציע?? איזה פתרון את נותנת? אגב...... זה נעים מאוד שיש לאדם שחי לבד אפשרות לבחור שרוב ימות השבוע הוא מתקלח במהירות במקלחת...ובסופי שבוע למשל, באפשרותו לעשות אמבטית קצף מפנקת (בלי לסוע לספא ) הכביסה נמצאת בתוך ארון עם דלתות מעוצבות בטוב טעם ובדומה לארון המעילים ואין ספק שמסתירים את השרותים!!! לא יודעת למה את אומרת מסדרונות??? זהו חלל אחד המחולק לפונקציות והטיול? על איזה טיול למקלחת את מדברת? מקס' 5 מטר? (לדעתי פחות אבל...) היית מעדיפה לעבור למטבח דרך השרותים? אני בטוחה שיש פתרון טוב יותר....זו הייתה סקיצה ראשונה שלי, ואין ספק שאשמח למידות!!

פרסמתי את המידות...

את יכולה לקבל מהודעה נפרדת מכאן, או מהגלריה, שמכניסה את כל הסקיצות, שמגיעות... כאשר שולחת ביקורת, כוונתי לא לפגוע בבן אדם, שהתעמץ, וחשב...אבל אני לא מחלקת מחמעות, כי אז אין שום טעם בכל המשחק/לימוד הזה...אז בבקשה, לא לכעוס! את הדירה ראיתי, כאשר סיימו לשפץ, והתפוצצתי מהתכנון עצמי של בעלת הדירה, שחיסל את כל הפוטנציאל הדירה. מפני שהיו לי התכנית המקוריות, חשבתי, שיש דוגמא מצויינת לשחק בה, לבדוק את אפשרויות הרבות, שיכולים לעלות, כאשר רוצים לחלק מחדש דירה ישנה... כמובן, במקביל, הכנתי סקיצה משלי, ואני בתקווה, שגם אנשי מקצוע ישלחו סקיצות, משבוע הבאה... בנוסף, הכנתי סידרה של סקיצות, על שלבי התקדמות, שמסביר את החשיבה שלי, בקשר לתכנון... לא אפרסם כרגע, כי המטרה שלי לא לרואת לכם, שאני מקצועית יותר (כי זה ברור לי - לא פלא, שלאחר לימודים, ו30 שנות עבודה יש לי יתרון מול אנשים, שמנסים לתכנן פעם ראשונה), אלא לתת הזדמנות ליצירתיות, למחשבה בנושא...ודרכה לחשוב ביחד, ללמוד מכל טעות... לכן, בשלב זה, רק שולחת ביקורת ראשונית על הצחשה שלכם, לאחר שקיבלנו מספיק סקיצות, גם של מקצוענים, מתחיל נדיון ממש. אז, אפרסם את התכנון שבנו, אספר לכם, למה לא טוב, לדעתי, וכמובן אפרסם את הסקיצה שלי, ואת הדרך, שהיגעתי אליה...עד אז, שמחה לרואת, שאתם מתעמצים, חושבים, חובים את הקושי ואת הכייף שבתכנון. לא מסתירה, כבר שנה ומשהו, מאז שאני כאן, את חשיבות התכנון המקצועי. לא מטרתי ללמד כאן אף אחד, כי זה הייה זלזול בעבודה של מתכננים. כן רוצה שתבינו יותר את מורכבות העבודת התכנון, כן רוצה, שתתיחסו לעבודה הזאת בכבוד הראוי לה, כן רוצה, שתיהיו לקוחות דורשות, כאשר אתם במצב דומה, במקום לחשוב, שאתם יכולים לעשות את זה טוב, לבד! אבל עכשיו, העיקר לחשוב, לדמיין, לשחק, וכן, גם לקבל ביקורת, כמו שכל מתכנן מקבל מהלקוח שלו, וחייב להתמוד איתו.

ומה עם קצת כישרון ? ניסיון זה טוב, אבל לדעתי במקצוע שלך צריך לא מעט כישרון יצירתי. ואת זה תסכימי איתי לא לומדים בשום מקום. יסכימו אתי רבים בפורום הזה ,שכבר הספיקו לראות בתים ,שבכלל לא ברור מי ואיך תכננו אותם.והתשובה בדרך כלל : היה לנו אדריכל ,ולא סתם אדריכל אלא אדריכל סופר דופר, ואתם יודעים כמה הוא לקח ? והתוצאה ? תיכנון שמקשה על החיים היום יומיים. ותמיד יש לך את ההרגשה ,אני הייתי עושה אחרת.ואתה בכלל לא בתחום. לדעתי מעבר לכל תכנון ,מי שקובע בסופו של דבר ,זה אותו אדם שחי במציאות שהוא בנה לעצמו. אני לא מבין את הביקורת על השכנה שלך, היא בנתה לעצמה את הקן שלה כרצונה, והדגש הוא כרצונה. צאי מתוך הנחה שבתור אשת עסקים כפי שאת מתארת אותה ,היא מסוגלת לקבל החלטות.ואם זה מתאים לה ,אז מה הבעיה?

לא נכון!!! בדיוק זאת הבייה!

אשת עסקים מצליחה, היא, סביר להניח, שטובה בעסקים! לא בתכנון דירה!!! אפילו שהדירה שלה! כישרון - תנאי בסיסי לקבלת אוניוורסיטה - לפחות איפה שלמדתי... לאחר מכן לומדים, מקבלים דיפלומה, ועדיין יודעים מאט מאוד! כי זה מקצוע, שדרוש הרבה מאוד ידע וניסיון. רק כישרון, רק דיפלומה, או רק ניסיון לא מספיק, בדרך כלל. לא מדברת על גאונים... אדריכל טוב, לא נמדד בכסף, שלוקח, אלא בתוצעות התכנון! אדריכל טוב, משרת את רצון הלקוח, אבל לא בצור איוורת, אלא עם כל ידע המקצועי שיש לו! ויש אדריכלים גרועים - כמו בכל מקצוע! כדי לבקר תכנית, יש לבדוק את עובדות בשטח, וגם חלומות של הלקוח! את יודעת כמה פעמים ניסיתי לשכנעה לקוח על דבר, שביעי טעות, ולא קיבלו? במשך תקופת השימוש או מגלים, שהם טעו, או לא... יש עבודות, שבגדול לפי התכנון שלי, אבל מעלה בפרטים שלא בחרתי בהם, אלא הלקוח עשתה לבד. התמונה סופית תלוי בהרבה מאוד דברים, ובמאת מזל גדול, כאשר כל הדברים מסתדרים לכיוון אחד, והתוצעות מאולות. במגזינים רוב הדירות שמציגים, בית של אדריכל, בית של מעצב בתכום מסוים, לכן פרטנר טוב למתכנן, או אנשים אשירים מאוד, שנותנים יד חופשי לאדריכל. כמובן, במידה, שהאדריכל טוב, בכל המקרים...או שיש פרטים מאוד מוצלחים, ואת אלה מצלמים...הכרתי דירה, שהיו בה פרטים מאוד מוצלחים, אבל בעיות גם לא חסרות...המעצב הצליח לשכנעה את עורך המגזין לפרסם...בבוקר הצילום חנות פרחים שלמה הכניסו לדירה, ןצילמו את הפרטים היפים... הדברים לא פשוטים כל-כך...עכשיו קראתי, שאחד מהשולחים סקיצה עוסק בתכנון...וביקרתי את עבודתו...עדיין חושבת, שהסקיצה לא כל-כך נכון, אז מה? סה"כ: רוצה שתכירו את התכנון, דרך חוויה אישית, ובטוחה, כאשר אנשי מקצוע נכנסים, וגם אפרסם את הסקיצה שלי, יכולים לדון בכל הנקודות החשובות...בלי להשתקצן, אני יודעת את ערך המקצוי שלי, אבל עדיין לא בטוח, שבכל דבר צודקת...

למעלה