היי אווה.....

שאזזו

New member
היי אווה.....

לא מצליחה להעביר מ-dwg למשהו שהאתר כן מקבל!!!! למה האתר לא מקבל dwg? לא חשוב.....ניסיתי וניסיתי וזה מיאש!!! אם יש לך איזה פתרון של תרגום מאוטוקד למשהו שיקלט פה יופי!!! אם לא אז לא נורא..... תודה ביי

אני חובבנית אבל לא הבנתי

למה צריך גם טוש וגם אמבטיה באותו חדר. אם רוצים מקלחת מהירה עושים באמבטיה (בלי הפקק..). וגם - אמנם אין עדיין ילדים, אבל נראה לי שהאמבטיה רחוקה מידי מהחדרים, ואם יוצאים עם חלוק למשל מהאמבטיה, לא נעים להשאיר עקבות בכל הבית (ומנסיון אצלינו זה מה שקורה...).

אלי ו.

New member
גם אני לא הבנתי עד ש..

עברתי לגור בבית עם מקלחון ואמבטיה, וזה באמת יותר נחמד. לא הייתי מתכנן את האמבטיה שלי כך (הייתי מגדיל את הארון על חשבון האמבטיה) אבל בפועל זה נחמד. בקשר למרחק גם אני שמתי לב לכך, וגם לעובדה שיש חלונות ענק בחדר האמבטיה מה שנראה לי קצת בזבוז. הייתי מעדיף את החלונות האלה במטבח. מצד שני כל הכבוד על המקוריות, בהחלט תכנון שונה, ויפה.

c h i p c h i p

New member
אני ממש לא מומחית

אבל יש כמה דברים: לפי החישוב שלי בפינה השמאלית העליונה יש בסך הכל רוחב מטר ואתה שמת שם גם אמבטיה וגם מקלחון כשאפילו אמבטיה לא נכנסת במטר (נשאר רק 30 סמ" למעבר) וגם את הטלוויזיה שמת בזווית כזאת שכל מי שיראה שם טלוויזיה יסיים עם בעיות גב..

שאזזו

New member
עניין של קנ"מ......

הדפסתי אצלי את המקורית ויצא לי משום מה. שרוחב המקלחת היא לפחות 1.80 ס"מ.... והטלוויזיה? אלו שיושבים על ספת ה-3....רואים מעולה...... וחוץ מזה החישוב לאדם אחד שגר שם...(שכן אם יש יותר אז הם אורחים, ואז הטלוויזיה סגורה)

tooshtoosh

New member
אז ככה

קודם כל השירטוט שלך מקסים, והרעיונות טובים בעיני. אבל - וזה אבל גדול, טעויות קשות וכואבות בקנה מידה, מה שאומר שבעצם כלל לא ניתן להשתמש ברעיונות האלה. המיקום בו שמת את האמבטיה - ואמרה צ'יפ צ'יפ שלפי דעתה יש שם מטר רוחב, ואת חשבת שיש שם מטר שמונים, לפי קנה המידה שאווה נתנה יש שם מטר עשרים... המקלחת ששירטטת שם היא במידות של 60/60 שימי לב לדוגמא שהספה שלך - שהיא אגב הכי קרובה לקנה מידה מציאותי (מידותיה אצלך בשירטוט 200/60 - ספה צריכה להיות מינימום בעומק של 80 ס"מ) בכל מקרה - שימי לב שביחס אליה המיטה הזוגית קטנה מדי, ואפילו היא טיפה קטנה... המידות שנתת הן בערך אלה: (כמובן הכל ביחס למידה שאווה נתנה - שהקירות החצוניים מידתם 20 ס"מ) עומק שיש שלך במטבח: 45 (במקום 60-65) המקרר 45/55 (במקום לפחות 80/70) ארון בחדר שינה ראשי: 40/140 (במקום לפחות בעומק 60 ובכל מקרה 140 זה קטן בעיני לארון לאדם מבוגר) מיטה זוגית: 140/120 (במקום לפחות 190/140 ורצוי טיפה יותר) המיטה של הילד: 100/45 (במקום לפחות 75/160 ורצוי יותר כי הוא גדל) נו טוב, הבנת את הפואנטה... ושוב - עשית עבודה ממש מרשימה, פשוט עניין קנה המידה קריטי.

tooshtoosh

New member
ועוד דבר

יש לי הרושם ששינית משום מה את השירטוט המקורי. למשל - חסרה המרפפסת, והנישה בחדר השינה העליון. ועוד דקויות ושינויים. זה דומה... אבל לא מדוייק. בוא נאמר שבמציאות אי אפשר לעשות דברים כאלה...

tooshtoosh

New member
ודבר אחרון ודי

הפתחים ששירטטת רוחבם בערך 50 ס"מ (במקום 80) וזה אפשר לראות מאוד בבירור כי ישנה השוואה של דלת הכניסה.

tooshtoosh

New member
עשיתי בדיקה בשירטוט המקורי...

וגיליתי שהקירות החיצוניים ממש לא שווים ברוחבם... (יש הבדלים משמעותיים) וכנראה מפה נובעות הטעויות של כולם בקנה מידה. בקיצור - הקנה מידה לא ברור לגמרי בעצם...

tooshtoosh

New member
קווי עזר

הוספתי לשירטוט המקורי קווי עזר, (הקנה מידה לפי ממוצע בערך של הקירות החיצוניים... טיפה יותר עבה מהדקים ביותר וטיפה יותר דק מהעבים ביותר... זה מה יש) בכל אופן - גודלה של כל משבצת הוא מטר מרובע. נראה לי שככה יהיו פחות טעויות. מקווה שזה בסדר מצד אווה.

קנה מידה...

אווה תצטרך לענות, אבל אני לקחתי את הקיווקוים הפנימים כ20 ס"N לצורך קנה המידה. ואז דלת הכניסה היא 95 ס"מ. ורוחב הפינה הצרה ההיא הוא 155 ס"מ. זהו סדר גודל בלבד. אם התכנון הוא ממש ספציפי, אולי אפשר לשאול את אווה מידות חשובות. למשל, של הפינה ההיא. או של הבליטה הקטנה בצד ימין למעלה... 40 או 50 ס"מ (אצלי 45 ס"מ) בכל מקרה אני עובדת על זה לסירוגין... אז לפני שסוגרים את הדד ליין להגשה נא להודיע לי!!!!!

שאזזו

New member
טוש טוש היקרה מאוד

קודם כל......... אין לי טעויות בקנה המידה של השירטוט שלי!!!! אני מתכננת בתים מזה כ- 5 שנים!!! אם יש לך אוטוקד תווכחי לראות שהמידות שרשמת אכן נכונות , אך מופיעות גם בשירטוט שלי!!! שנית: הבעיה היחידה שלי היתה לתרגם את האוטוקד לתוכנת ה-ציור שהיא ללא מידות וכאן כנראה הבעיה!!!! את מצחיקה אם את חושבת שאיני יודעת מהו עומק שיש או פתח דלת!!! נראה לך שמי שלא מכיר מידות אלו יכול לתת סקיצה כזו??? אני קצת מרוגזת משום שנתת דעה כל כך נחרצת ויצאת בעצם מהנקודה העקרונית אשמח לשלוח לך את השירטוט המקורי באוטוקד

tooshtoosh

New member
אוי.. ממש ממש לא התכוונתי להרגיז

זו לא היתה הכוונה בשום אופן. פשוט, לפי השרטוט שלך הבית הרבה יותר מרווח ממה שהוא נראה לפי קנה המידה שאווה אמרה. היא אמרה שההקירות החיצוניים עוביים 20 ס"מ, לפי קנה מידה זה תוכלי לראות שצדקתי. בכל מקרה, אווה ביקשה מהמקצוענים לחכות קצת ולתת הזדמנות לחובבים... אז לא חשבתי שאת מקצועית בתחום אלא רק חובבת ולכן הרשתי לעצמי להעיר. בכל מקרה, את חשבת שיש שם 180 (בפינה למעלה) לפי חישוב שלי יש שם 120, בסוף מסתבר שזה 140... בקיצור היה קצת בלאגן.

שאזזו

New member
זה בסדר גמור......

מכירה מקצוענים ממני..........שניתן להעיר להם כמובן....... לכל מצב ניתן להעביר ביקורת ולכל בעיה ישנם 48 פתרונות לפחות..... היי שקטה

tooshtoosh

New member
אגב

אין לי אוטוקד... אני שירטטתי בפוטושופ. שזה בעצם כמו ביד חופשית רק ישר...

למעלה