הייתי פשוט חייבת...

SimsY

New member
טקט ? נאה דורש נאה מקיים

שיהודים לא יילכו עם מגן דויד בכל מיני מדינות אנטישמיות איפה ששונאים אותם ולא יכולים לראות יהודים - אם להתחשב בשונאי הומואים - אז בבקשה להתחשב גם בשונאי יהודים. פתאום זה להתחשב באנשים ששונאים את השונה בטח ייראה מוקצה ... אני יודע :)

Dan_Kap_

Active member
יש אנשים שמשליכים את הפחדים שלהם

על האחרים... עוד מעט, עוד מעט, עוד מעט, עוד מעט גשם כבד עומד ליפול

SimsY

New member
מי שמתחיל תגובה ב"חחחחחח"

זה ברור גם מה תהיה הרמה של התגובה שלו.

TheBeast

New member
מינימום כבוד ואנושיות.

לא היה יכול להזיק. מצד אחד אולי האח לא היה צריך להעלות נושא שסביר להניח, ידע שהוא טעון. ומצד שני, הצד החשוב, אבי החתן הוא אחד שראוי ללמדו מהו כבוד אדם ומהו רגש אנושי. כן חתונה\ לא חתונה- גם במעמדים אחרים האב היה זוכה לאותה תגובה ממני, אישית. פגיעה שכזו כבר לא שמעתי הרבה זמן. ועוד בצורה פומבית ומגעילה כל כך. ולך-
כי אין עוד מילים שיכולות לשנות, אני חושב...

לא כל כך חכם

ראשית - סילחו לי, שאני מתפרץ לפורום, שאינני רגיל להשתתף בו. אינני צעיר כמוכם וגם לא כל כך "צעירה" אבל בכל מיני הזדמנויות טענתי, שלא תמיד מוכרחים להיות צודקים. לפעמים מותר גם להיות חכמים. בסיפור שהובא (נראה כאילו לקוח מארץ הדמיונות) עולה משהו מחריד: אחי הכלה מבקש להכניס בכוח לראש של האנשים, ש"גאווה" זה דבר יפה ומכובד, ודווקא במעמד החתונה של אחותו. זאת הייתה "יריית הפתיחה" בכל המסכת המשפילה, שהתרחשה מיד לאחר מכן. על כולנו להבין, שזכותו של כל אדם לחיות על פי אמונתו, וכשם שאנו מצפים להתחשבות בנו ולאי התערבות במעשינו, כך עלינו לנהוג כלפי אחרים. האח של הכלה לא היה חכם כלל (בלשון המעטה) באומרו את דבריו במעמד כה מרגש. אבי החתן אף הוא לא היה חכם אולם ניתן להבין כאבו. הכלה אף היא לא הייתה חכמה אך כנראה השבר היה כה גדול, עד שלא הייתה לה שליטה במעשיה. וכך התגלגלו הדברים בהמשך, שפליטת פה נוראית במקום הכי לא מתאים גרמה להתפוצצות החתונה ולנזק אדיר למשפחות הכלה והחתן ללא שום הצדקה. גם למי מאיתנו שאיננו מאמין כדאי ללמוד משהו מחז"ל: "חכמים, הוו זהירים בדבריכם...!" (מתוך מסכת "אבות"). דברים אלו נאמרו לחכמים הדיינים גדולי הדור ועל אחת כמה לאנשים פשוטים כמונו. זאת אשלייה ענקית (בלון נפוח) לחשוב, שבדרך הזאת נחסל את ההומופוביה. המשפחות הנפגעות יזכרו עוד שנים רבות את הסבל, שנגרם להן, ומי יודע מה יעלה בגורלו של האח. לסיכום: לא כל מה שאנו חושבים צריך לעניין את אחרים, וגם אם כן, לא תמיד ולא בכל מקום צריך לומר אותם. איך אמר שלמה המלך (החכם מכל אדם)? "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים" (מגילת "קהלת"). הבה נהיה חכמים ועל ידי נרוויח הרבה יותר; המון! לשם השכלה אני אדם פשוט במחצית שנות חייו ללא תואר בפסיכולוגיה או בקרימינולוגיה או משהו דומה לזה. לכן נא לא לחשוד בי, שדבריי הם "תורה למשה מסיני" אבל בהחלט יש מקום לבדוק את דעתי באמצעות אנשי מקצוע.

SimsY

New member
זה שאתה רוצה להתחבא בארון

אל תכריח אותנו להתחבא בו גם כן. כשם שאין לנו בעייה לשאת מגן דויד בגאון במדינות אנטישמיות ואף אחד לא בוכה על זה שאנחנו פוגעים ברגשות אלה שלא יכולים לסבול לראות יהודים אין לאף אחד זכות להתבכיין על זה פה. יהודים ושנאת האחר זה לא בדיוק הולך ביחד.

לאט לאט

לאט לך! אתה רוצה לתקן את כל העולם ביום אחד?! הכבוד שלך חשוב לך יותר מכבודם של הזוג הטרי, שעומד להתחיל זה עתה לבנות בית?! זו כבר לא יציאה מהארון אלא יציאה מהדעת. מי שעומד במרכז החתונה (בסיפור) הם החתן והכלה ולא אף אחד אחר. עניין הנישואין של אחי הכלה עם חברו אין להם דברעם חתונת האחות. אתה יכול להיות מחוץ לארון אבל אינך חייב לשאת שלט, שאתה "גיי", כי על זה נאמר: "איסתרא ( = סוג מטבע) בלגינא ( = לגין; כד ריק) קיש קיש קריא ( = קורא קיש-קיש; מקשקש)". עצי פרי אינם צריכים ראייה, שכולם יכירו בהם, ומנגד - "אילני סרק ( = קוצים) קולם הולך". אתה יכול הומו וגם גאה אבל על החתונה שהרסת לאחותך לא יסולח לך לעולם. הרסת חיים של זוג נשוי טרי ושל עוד שתי משפחות רק כדי שכולם יכירו ויידעו, שאתה הומו... ככה לא מתנהגים בחברה תרבותית. אם אתה רוצה לשנות את החברה, עשה זאת בחוכמה ובתבונה מבלי להזיק לאחרים. בגין הנזק הזה עוד "תזכה" לגינוי חריף ביותר מצד האורחים, שהיו עדים למעמד המביש וןהתנגדות תקיפה הרבה יותר לתופעת ההומוסקסואליות. אם כן, מה הועילו חכמים בתקנתם? אינני מקנא גם באחי הכלה, אשר צפוי לנידוי מוחלט מצד שתי המשפחות ולהתרחקותם ממנו של רבים מחבריו. גורלו עלול להיות רע ומר הרבה יותר מגורלם של הזוג הנשוי, שאין להם כל "אשמה" או אחריות כלשהי בכך, שאחי הכלה הוא הומו. היכן החוכמה?

SimsY

New member
עדיין לא הצגת טיעון אחד לגיטימי

ל"למה הוא צריך להסתיר את מי שהוא" בדיוק כמו שהיהודים צריכים להסתיר את מי שהם כיום בפריז, צרפת אחרת לא יעלו אותם לאוטובוס או יתנכלו להם בדרכים אחרות. למי שיש בעייה לשמוע את זה שיסתום את האוזניים - הרי זה מה שאנחנו מבקשים משונאי היהודים באירופה לא שאם הם לא רוצים לראות יהודים באירופה שיסתמו את האוזניים ויעצמו עיניים כי הם לא הולכים לשום מקום ? יפה, נאה דורש נאה מקיים.

TSODEK

הנך נשמע צודק, לכאורה, אבל מוטב להיות חכם מאשר להיות צודק. ההכרה לא תבוא מתוך מצעדי גאווה וראווה אלא מתוך הסברה שקטה. אכן אפילו בחברה הדתית מתגלים כיום בקיעים בייחס השלילי כלפי ההומוסקסואליים. עניין זה נראה לי מורכב מדי מכדי לדון בו במסגרת הפורום. לדעתי עדיף היה ליצור קשר אישי ולדון בזה פנים אל פנים או במסגרת מפגש קבוצתי. רק צריך "להרים את הכפפה" וזה יהיה הרבה יותר מעניין מאשר דיונים מקוטעים בפורום

SimsY

New member
אתה מעדיף להשאר בארון

זה גם הובן מכל הפוסטים שכתבת כאן. אל תאשים אנשים אחרים שהם רוצים לחיות ובחופשיות. ואם הומואים היו מעדיפים להיות חכמים במקום צודקים - היום לא היית יכול לכתוב בפורום של הומואים כי לא היה אחד כזה בכלל...

הבנה

סימסי היקר! גם הפעם אתה צודק. ההעדפה שלי, אם להישאר בארון או להיחשף, היא באמת עניין אישי. עניין של חכמה או צדק לא צריך להוות סתירה בין השניים, כי לפעמים אפשר גם זה וגם זה. כעיקרון איש לא מפריע לך לצאת מהארון. אבל האם נראה לך, שכל הומו או לסבית צריכים לתלות שלט על המצח: "אני הומו!"? "אני לסבית!"? דווקא דבריך האחרונים מעידים יותר מכל, שיש היום פתיחות נושא לעניין ההומואים. אבל מצעדים? הפגנות? לא נראה לי, שהם יוסיפו הרבה יותר מהקיים היום. מוטב היה להפנות את האנרגיות לתחומי יצירה אחרים ולהוכיח לכל, שהומואים הם בני אדם ויש להם אותם צרכים אנושיים, שיש לכל אדם בעולם, פרט לנטייה המינית. ועוד פרט קטן: נישואין בקרב בני אותו מין הם מקסם שווא, שלא יתגשם אפילו בימות המשיח, וכבר הרחבתי על כך במקומות אחרים. עם זאת חל מפנה גדול בייחסו של בית המשפט אל בני זוג, שנישאו בחו"ל, וגם על זה אני חולק (אולם מכבד את מי שחולק עליי), כפי שכתבתי בעבר.

הכי עצוב לי זה דווקא מה שהאמא אמרה

זה הכי העלה לי דמעות בעיניים. האכזבה שלה מהבן, כאילו הוא לא שווה כלום. יו, איזה סיפור, נראה לי שאני אחשוב על זה מלא הלילה...

שָׂרָה

New member
גמני נכנסתי לכאן דרך ההודעה בראשי

לדעתי החתונה היא לא המקום למריבות משפחתיות. אם רוצים לריב, בבקשה, רק אחרי הורדת המסך והאורות והתזמורת, שיתאספו כולם לבית של הזוג הצעיר לצעוק על החתן שהתחתן אתה.
סתאאם.. זה כל כך מרגיז! ככה האבא לא ראה משהו טוב יותר לעשות מאשר לצעוק במקרופון לפני כולם ולבייש את הבן שלו ואת הכלה והאח שלה בפומביות? אילו היא היתה לסבית, האם היתה מתחתנת עם החתן? איזה שטויות האבא אומר?!

SimsY

New member
איזה בהמה אלוהים ישמור

אני פשוט בשוק - צריך לתבוע אותו על תקיפה - הרי הוא היכה את האח שלה - חוצפן. אנשים מגעילים יש במדינה הזאת - אנשים שצריך לזרוק אותם בזאכנבורגן - כדי שירגישו על בשרם את שנאת השונה רק בגלל דיעות קדומות.

SimsY

New member
אגב שכחתי

אמא שלו פסיכית ברמות - אמא שלי כשאמרה לי את זה - לא ראתה אותי חודש.

בעעע/tapuzforum/images/emo6.gif

א.האח בעצם מגעיל בגלל שהוא הומו וזה מגעיל ו-ב.לא נורא שיעשו עוד פעם חתונה!חחח

למעלה