לא כל כך חכם
ראשית - סילחו לי, שאני מתפרץ לפורום, שאינני רגיל להשתתף בו. אינני צעיר כמוכם וגם לא כל כך "צעירה" אבל בכל מיני הזדמנויות טענתי, שלא תמיד מוכרחים להיות צודקים. לפעמים מותר גם להיות חכמים. בסיפור שהובא (נראה כאילו לקוח מארץ הדמיונות) עולה משהו מחריד: אחי הכלה מבקש להכניס בכוח לראש של האנשים, ש"גאווה" זה דבר יפה ומכובד, ודווקא במעמד החתונה של אחותו. זאת הייתה "יריית הפתיחה" בכל המסכת המשפילה, שהתרחשה מיד לאחר מכן. על כולנו להבין, שזכותו של כל אדם לחיות על פי אמונתו, וכשם שאנו מצפים להתחשבות בנו ולאי התערבות במעשינו, כך עלינו לנהוג כלפי אחרים. האח של הכלה לא היה חכם כלל (בלשון המעטה) באומרו את דבריו במעמד כה מרגש. אבי החתן אף הוא לא היה חכם אולם ניתן להבין כאבו. הכלה אף היא לא הייתה חכמה אך כנראה השבר היה כה גדול, עד שלא הייתה לה שליטה במעשיה. וכך התגלגלו הדברים בהמשך, שפליטת פה נוראית במקום הכי לא מתאים גרמה להתפוצצות החתונה ולנזק אדיר למשפחות הכלה והחתן ללא שום הצדקה. גם למי מאיתנו שאיננו מאמין כדאי ללמוד משהו מחז"ל: "חכמים, הוו זהירים בדבריכם...!" (מתוך מסכת "אבות"). דברים אלו נאמרו לחכמים הדיינים גדולי הדור ועל אחת כמה לאנשים פשוטים כמונו. זאת אשלייה ענקית (בלון נפוח) לחשוב, שבדרך הזאת נחסל את ההומופוביה. המשפחות הנפגעות יזכרו עוד שנים רבות את הסבל, שנגרם להן, ומי יודע מה יעלה בגורלו של האח. לסיכום: לא כל מה שאנו חושבים צריך לעניין את אחרים, וגם אם כן, לא תמיד ולא בכל מקום צריך לומר אותם. איך אמר שלמה המלך (החכם מכל אדם)? "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים" (מגילת "קהלת"). הבה נהיה חכמים ועל ידי נרוויח הרבה יותר; המון! לשם השכלה אני אדם פשוט במחצית שנות חייו ללא תואר בפסיכולוגיה או בקרימינולוגיה או משהו דומה לזה. לכן נא לא לחשוד בי, שדבריי הם "תורה למשה מסיני" אבל בהחלט יש מקום לבדוק את דעתי באמצעות אנשי מקצוע.