הייתי פשוט חייבת...

heliaviv

New member
הייתי פשוט חייבת...

אני לא ממש יודעת איך להתחיל. אף פעם לא הייתי מאלה שפעילים בפורומים ומספרים על החיים האישיים (לא שזה רע..) - אני פשוט מאלה שקוראים.. אבל את מה שראיתי היום הרגשתי צורך לספר דווקא כאן ואני חושבת שאתם תבינו יותר מאנשים אחרים. בכל אופן אני אתחיל מההתחלה. כמו כל תיכוניסט נטול מזומן אני עובדת באולם אירועים אחרי הלימודים. וכמו כל חתונה הגענו בחמש, החתן והכלה הגיעו שעה אחרי להתארגן ושעה אחרי ב-7 התחילה להגיע המשפחה הקרובה. וגם האח של הכלה הגיע. הוא בא ביחד עם הבן זוג שלו. עכשיו אני יודעת שהמשפחה של החתן חשבה שהחבר הוא אח של הכלה אבל באותו רגע חשבתי שזה ברור לכולם. הערב היה כרגיל עד החופה. אחרי החופה המשפחות עמדו במרכז האולם עם הזוג וכל אחד אמר כמה מילים. ואז האח של הכלה החל לדבר. הוא איחל לה אושר וכל מיני בלה בלה ואז אמר שהוא מקווה לראות את כולם במסיבת חתונה שלו עם בן זוגו. אני הייתי גמורה לגמרי כך שלא שמתי לב בדיוק מה הולך סביבי (אנשים השלימו לי אחר כך) עד שהאבא של החתן אמר (וזה היה לתוך מיקרופון) : "לא אמרת לי שהאח של אשתך הוא נטחן בתחת" (כן.. זה מה שהוא אמר..) הכלה התקרבה אליו ונתנה לו סטירה ואז התחילו צעקות. זה היה מחריד. הוא התחיל לצעוק שאם האח יצא חולה נפש אולי גם אחותו חולה ותרצה יום אחד אישה ואולי היא תעביר את זה בגנים לילדים ושהוא צריך עכשיו להתגרש (הוא דיבר לבן שלו). כל האורחים לא ידעו מה לעשות עם עצמם ואז האבא החטיף לאח של הכלה אגרוף תוך כדי שהוא מקלל אותו והדברים יצאו משליטה. בעל האולם קרא למאבטחים שהוציאו את האב. הכלה התחילה לבכות ורצה לשירותים. החתונה הזאת הפכה לאחד האירועים הכי מזוויעים שנכחתי בהם. ואז האח וההורים (של הכלה) נעמדו ליד הבר בפינה. ואני עמדתי בבר עם עוד חברה. הוא נראה כל כך מסכן ואמר שהוא לא התכוון שזה יקרה. ואז אמא שלו אמרה לו: 'איך יכולת להרוס לאחותך את היום שלה? אתה כזה והחתונה שלה היא היחידה שיש לנו הרי אתה לא תתחתן עם רב זה ברור לך.' היא שתקה ואז "אלוהים. מה עשיתי שהבאת לי בן חולה". הוא הסתכל עליה ופשוט הסתלק כשהבן זוג שלו רץ אחריו. ואני פשוט לא יכולתי. בראש שלי הקול שלה התחלף לי בקול אחר ופשוט התחלתי לבכות. בזמן האחרון אני בוכה יותר מדי. מי שעמדה לידי לא בכתה אבל הייתה קרובה לזה וניסתה להרגיע אותי. והכי עצוב הוא שהם לא אנשים רעים. אף אחד מהם. (למרות שלאבא של החתן בהחלט מגיע ביקור באיזה סמטה אפלה) זה מה שהיא הרגישה והיא פשוט אמרה את זה. אני לא חושבת שהיא יודעת מה היא גרמה לבן שלה. אבל אני יודעת. האנשים פשוט התחילו ללכת והחתונה נגמרה מוקדם. הכתיבה הורידה קצת מהמועקה שבתוכי. אבל נראה לי שאני לא אשן גם הלילה. איזה סוף מזוויע לשבוע עוד יותר מזוויע. והכי חבל על הכלה. היא דווקא הייתה יפה.

Green Wing

New member
באמת חבל על הכלה.

בטח כולם מרחמים על האח ההומו ומדברים על הומופוביה וזה. אבל היא יצאה הכי מסכנה, זה היום שלה. אחשלה היה יכול לסתום ת'פה שלו בחופה שלה ולא לדבר על החתונה שלו מול כולם ככה. שיתחשב קצת.

Holy Trinity

New member
מסכנה הכלה, אבל האשם כאן הוא לא האח

האשם הוא האבא המפגר של החתן.

H e r e 4 y o u

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo31.gif לא לא לא...

מה פתאום! אם נשתוק, נבלע בתוך ההמון שרוצה לבלוע אותנו...! אני איתו, עם האח שלה... הוא שמח ורצה לשתף את הסובבים אותו בשמחתו........ שאלוהים ישרררוף את האבא של החתן (הוא בטח לא ישרוף אותו, הוא בטח מחזיק בדעותיו של האב...
|גועעעעל|) אני ממש לא קולט איך אתה בכלל מצליח להעלות איזושהי מחשבה בכיוון של נגד הבן.................... פשוט לא מבין!

H e r e 4 y o u

New member
למה לא?

למה זה בסדר לספר לעולם שאתה עומד להתחתן עם בחורה בחתונה של קרוב משפחה, אבל לא עם גבר?! אני לא מקבל את זה... אין פה שוםו הצדקה, זה צריך להיות בדדדדיוק אותו דבר... אתה יודע למה אתה מדבר ככה? - כי אתה גם גדלת בעולם המסריח הזה, המטונף הזה, שבו זה טאבו, שבו זה גועל נפש... פשוט זוהמה העולם הזה! זוהמה!!!
אם כולנו היינו עושים את זה, בדיוק בצורה הזו, בחתונה של קרובי המשפחה שלנו, אולי העולם היה משתנה בגישה שלו כלפינו, אולי לאט לאט היו מבינים שאנחנו לא הולכים עוד עם הראש באדמה, אולי היו מבינים שאין לנו למה ועל מה...! מממ... אם נראה שאני קצת לוחמני מדי, זה לא כלפיך ספציפית, אני פשוט עכשיו נסער ו... ממש ממש מדוכא...! גועל נפפפפש!!!

H e r e 4 y o u

New member
כל עוד נחשוב ככה, כמוהם...

כל עוד נחשוב ככה, כמוהם, לא תהיה להם סיבה לשנות את דעתם... אני מבין שהם לא רואים את זה ככה... אבל יש לי תקווה שזה ישתנה בעתיד. זה לא ישתנה אם נסכים עם הדיעה הזו שלהם, שזה לא אותו הדבר...!

Dark Tear

New member
לזה אני ממש מסכים.

בכדי שכל העניין הזה יהפוך להיות הכי מקובל ורגיל בעולם. אנחנו בתפיסתנו צריכים להבין(וגם לפעול לפי זה..) שזוגות חד מיניים הם כן עניין רגיל לכל דבר. ואז כל העולם גם ישתנה. ברגע שאנחנו נאמין במשהו ונפעול לפיו,כך כל השאר יבינו שזה רגיל ויפעלו כך גם. עובדה שבכמה שנים האחרונות אנשים מרשים לעצמם לצאת מהארון ולהרגיש נוח עם זה.

איידהו

New member
הכל תלוי בהתייחסות החברה

את המשפט הזה שלך ניתן בקלות היה להחליף לפני כמאתיים שנה (או גם חמישים או גם כיום במקומות מסוימים) במשפט - "זוגות מעורבים (שחורים ולבנים) הם לא זוגות רגילים. אם נרצה ואם לא" וכמעט כולם קבלו את זה אז!!

SimsY

New member
ותכניס לעצמך לראש

לפי תורת הגזע זוגות יהודיים ונוצריים הם לא זוגות נורמלים - כי יהודים מלכלכים כל דבר שהם נוגעים בו. ממש כמו שהומואים מותקפים כי הם שונים ונחשבים למשהו "לא נורמלי" כך גם יהודים - ככה שאם אתה מסתכל על הומואים כעל זוגות לא נורמלים - כדאי שתחשיב גם את עצמך כאחד כזה - אתה יהודי.

לדעתי אתה טועה רוני..

לדעתי צריך לשמור דברים כאלו ולא להגיד את זה באירוע כל כך גדול זכותו להביע דעה ולהגיד מה שבא לו זה נכון אבל הוא הרס לה את החתונה זה לא מצדיק אולי הוא לא חשב טוב סבבה אבל הוא הרס חתונה

SimsY

New member
הצביעות היהודית מכה שלישית

כיהודים אנחנו מצפים שלא ישנאו אותנו בכל מדינות העולם בגלל שאנחנו יהודים - אבל נאה דורש נאה מקיים - היהודים כל קודם כעם צריכים להתנהג כמו שצריך - שזה אומר להתנהג לשונה בתוכם כמו שהם היו רוצים שיתנהגו אליהם כשהם נוסעים לחוץ לארץ והם שונים על רקע גזעי. אבל זאת כבר צביעות יהודית - זה לא דבר חדש.

gulu7

New member
היי אתם לא מכירים אותי אומנם

הגעתי דרך השער של תפוז ורק רציתי להגיד שאני אישית לא רואה סיבה להכריז על חתונה של האח בזמן החתונה של האחות, לא בגלל שזו חתונה חד מינית, אלא בגלל שזה היום שלה וגם אם הייתה זו חתונה רגילה אני לא חושבת שצריך לקחת ממנה את התשומת לב, אפשר להודיע על האירוסים יום אחרי ולשלוח הזמנות לכולם. לגבי מה שקרה אני אומנם לא יוצאת עם בנות מיני אבל אני בהחלט לא מבינה איך אפשר להתייחס ככה לבן אדם?? איך אפשר לשבור לו את הלב בצורה כזו?? הוא בטח הרגיש גם ככה אשם על כך שהחתונה של אחותו נהרסה בעקבות משהו שהוא אמר אבל לשמוע את זה מאמא שלך???? כמה כח צריך להיות לבן אדם להתגבר על זה!!! אני באמת רוצה לומר לו אם במקרה הוא קורא את זה שלפעמים דברים נאמרים בסערת הרוח ואני לא יודעת מה עמדת המשפחה אבל אני באמת רוצה לאחל לו מכל הלב חיים ארוכים ומאושרים עם בן זוגו ושלא ידע יותר הערות מסוג זה... רק אושר

SimsY

New member
הצביעות חוגגת

מעניין שבחתונה תמיד מקובל לדבר על אלה שלא התחתנו עדיין ולאחל להם או להן שתמצאנה כבר ותתחתנה במזל טוב - אז פתאום זה לא לגיטימי לדבר על זה ? צבוע.

justmegit

New member
נכון, זה צריך להיות אותו הדבר. ../images/Emo79.gif

אבל זה לא. מה לעשות, העולם עדיין לא סיפח לעצמו גוון וורדרד ומקסים והוא בטח שלא 100% מקבל ומתחשב. אז הלוואי שהוא היה ככה, וכשהאח של הכלה המסכנה היה מכריז על החתונה שלו עצמו כולם היו קמים בתשואות אבל המציאות היא שעצם זה שהוא היה חייב להכניס את זה לנאום שלו גרמה לו לחטוף ארגוף בבטן ולהיום שהיה אמור להיות כביכול המרגש בחייה של הכלה להתנפץ לרסיסים. האח שלה לא הכיר את כל יושבי האולם ולא ידע אם זה באמת בטוח לצאת בהצהרות כאלו והוא התנהג בפזיזות ואגואיסטיות בלי לנסות לחשוב אפילו מעבר למטרה שהוא ניסה להשיג בסיכום הזה, ובכך גרם לצרות. אז אם כל הכבוד לרצון הטוב ולמטרה המשותפת לכולנו שהעולם יקבל אותנו בזרועות פתוחות, אנו צריכים להיות טיפה יותר ריאליסטים ולהבין שאמנם המטרה נעלה, אבל הדרך שמגיעים אליה חשובה לא פחות. אני בטוחה שלכלה עבר בראש לא פעם שהיא מצתערת שאח שלה הומו, גם אם לפני זה היא קיבלה אותו ב200%. הוא רמס לה את החתונה. מגי.

SimsY

New member
כן כמובן

שמדובר בהומואים שמותקפים - זה תמיד אשמתם - למה הם יצאו מהארון ? כשיהודים מותקפים - זה תמיד אשמת התוקפים - איך הם מעיזים לא לקבל את הדת היהודית כדבר לגיטימי ? כיהודים אנחנו מצפים שלא ישנאו אותנו בכל מדינות העולם בגלל שאנחנו יהודים - אבל נאה דורש נאה מקיים - היהודים כל קודם כעם צריכים להתנהג כמו שצריך - שזה אומר להתנהג לשונה בתוכם כמו שהם היו רוצים שיתנהגו אליהם כשהם נוסעים לחוץ לארץ והם שונים על רקע גזעי. אבל זאת כבר צביעות יהודית - זה לא דבר חדש.

izackv

New member
הצביעות היחידה היא אצלך.

נעזוב את הקישור לדת שכנראה מטריד אותך מאוד, התגובה שלך צבועה לחלוטין מאחר ואני מניח שאתה מבין טוב מאוד את העובדות. אבל מעדיף לערבב שני דברים שונים לגמרי כי זה משרת את האג'נדה הפרטית שלך. אי אפשר להתווכח על זה שמה שהאבא של החתן והאמא של הכלה עשו גובל בטימטום פלילי. אי אפשר להתווכח עם זה שזכותו של כל זוג שיכירו בו כזוג בלי קשר לכמה קשר שכזה מקובל בחברתנו או לא. אבל אי אפשר גם להתווכח עם העובדה שלאח היה ברור שלהכרזה שלו עלולות להיות השלכות שיפגעו בשימחה של אחותו. בעולם אוטופי, כולם היו שמחים בשימחתו. בעולם שבו הוא חי היה ברור לו שיציאה בהצהרות אולי תגרום לו להרגיש נאמן לעצמו, אבל עלולה לגרום לאחותו פגיעה בשימחה. לעומת זאת אי התיחסות לנושא בזמן הברכות, לא הייתה פוגעת בנאמנותו לעצמו. (הוא הגיע עם בן זוגו ולא ניסה להחביא אותו) הוא העדיף למרות הכל לצאת בהצהרות. תוך התעלמות מהנזק שיגרם בעיקבותיהם לאחותו. הוא לא _אשם_ בפיצוץ. הוא רק היה בעמדה שיכלה למנוע או להצית את הפתיל. והבחירה שלו הייתה להצית את הפתיל. שוב, אני לא מאשים את הקורבן באטימות של החברה. רק באטימות של עצמו להבנה של התגובות האפשריות על יום מאוד מסויים בחיי אחותו. יום שאמור להיות מאוד מיוחד וחד פעמי. גם אם מוותרים על הצהרות ביום הספציפי הזה, עדיין נשארים מספיק ימים אחרים להצהרות מכל סוג שהוא. (ולא סביר להניח שהוא לא צפה תגובה קשה, כי גם משפחתו הפרטית לא ממש תומכת. כך שסביר להניח שהוא ציפה למורת רוח או אפילו כעס)

SimsY

New member
מקסים איך שאתה מנסה לסובב את זה

ולהשתמש במליון תירוצים כדי להצדיק את האופל המחשבתי שלך - אבל מה לעשות ניסית ניסית רצית רצית לכסות על הכתם שבך - אבל אין מה לעשות. הכתם נשאר על הקיר ... כל כך חזק ניסית להסתיר אותו שלא שמת לב אפילו עד כמה פאתטיים הניסיונות שלך להצדיק את הדיעות שלך. מעניין שתמיד מדברים בחתונות על אלה שעדיין לא התחתנו ומאחלים להם הצלחה ורוצים לשמוע מה קורה אצלם - ועכשיו פתאום לא ? ENOUGH SAID.

למעלה