את צודקת
מי שלא רוצה להדריך לא צריך להיות בקורס הזה - מי שרוצה להיות בתנועה אבל לא רוצה/מסוגל להדריך או להתמודד עם ילדים שלא ידריך. שישאר מד"ח או פעיל. אבל... הסיבות האלה הן לא שטותיות לגמרי הוא שאל למה לצאת לקורס לא למה להדריך. אני יכול לתת לך מלא דברים שההדרכה נתנה לי. התנועה בכלל וההדרכה בפרט שינו אותי בהרבה דברים. אבל אני מאמין שהייתי מסוגל להיות מדריך טוב, כמעט באותה מידה, גם בלי הקורס הקורס נותן יותר טיפים להדרכה, דברים שיקלו עליכם, רעיונות אבל שום קורס לא ילמד אותך איך להדריך לחלוטין. שום קורס לא ילמד אותך איך להתמודד עם החניך הבעייתי שלך - מסיבה פשוטה שכל חניך הוא שונה. החניך הבעייתי שלך יהיה שונה מאוד מחניך בעייתי אחר. אני ממליץ לכל אדם שמעוניין בזה להדריך. אני ממליץ לכל מי שרוצה להדריך להישאר בתנועה, גם אם לא נתנו לו להדריך כשהוא בכיתה י. אם לא תדריכו בכיתה י' אז תדריכו ב-י"א או ב-י"ב - אני מכיר אנשים שעושים את זה. מה שיהפוך מדריך למדריך טוב לדעתי הוא הרצון להיות מדריך טוב (ואני מאמין שמי שירצה להיות מדריך טוב ינסה לשים לב לטעויות שלו וללמוד מהן) הוא שאל למה לצאת לקורס אז אולי לא אמרנו את זה אבל כי זה נראה לנו ברור לחלוטין אם אתה רוצה להדריך - מומלץ מאוד לצאת לקורס!! זה יתרום הרבה אבל מעבר לעזרה בהדרכה זה יתרום בצורה חברתית וזה יתרום בידע על המסגרת המוזרה הזו של "תנועת המושבים" שבה אתם תדריכו.