היייי אני חדש פה

תםטםOHIO

New member
שונה לחלוטין כמובן,

המשמעות היא גם שייכת לקשר עם המאמן, האיכוף כמובן צריך להתבצע בצורה נכונה, עבודה עם החבל חשובה ומה שחשוב בנוסף, זה מצב העמידה שיעבור לסוס. מאחר וסוס משתעמם/נלחץ בעמידה ובעיקר בעמידה ללא מעש עם הראש מורם, במהלך טיפול, העברה סבלנית של מצב העמידה בשקט בתרגול הליכה עצירה בהתאם לתנועת הגוף של המאמן יעזור לו להבין ולקבל, את העמידה כשהוא קשור. בעניי של להרגיע את הסוס במצבי לחץ - כל תרגול שבו אנו מצליחים להעביר לסוס את הבקשה שלנו- והיא מובנת לו, יוצר חיבור, סקרנות חשק ומטיבציה מצד הסוס, כלפינו, וכמובן גם יעזור לו לסמוך עלינו ועל ההגיון שנציג לו במצבים אחרים וגם כשהוא לחוץ.

SNTQ

New member
הבנתי,תודה../images/Emo23.gif

ובקשר להגעה אלייך-סבבה
מניחה שזה יהיה בשישי/שבת (ככה אני אגרור גם את ניצן איתי) אז מקסימום אני ארים לך טלפון לפני

יש לך "סוס מושך"

שלום, זו אכן תופעה מוכרת, סוס שמושך בזמן שהוא קשור. עד כמה שידוע לי עדיין לא יודעים אם זה הרגל מגונה, או משהו אחר, ועד כמה ניתן לטפל בזה, אם בכלל. כמובן שאפשר להשתמש בכל העצות שניתנו פה, לא להעיף ישר את השמיכה, אלא להתקרב לאט, להרגיע את הסוס, לתת לו להריח את השמיכה, לשים ולהוריד אותה בעדינות, וכנ"ל עם האוכף, וחיזוק האוכף. מעבר לזה, אחד הפיתרונות המוצלחים שאני נתקלתי בהם בתחום הסוסים המושכים הוא פשוט לא לקשור אותם בכלל. הסוס שאני ראיתי, שמים לו ראשית בית, ומניחים את החבל על צווארו, והוא אינו קשור, וכך מתבצע האיכוף. במקרה הזה מדובר בסוס רגוע, ולכן ניתן לעשות זאת בלי בעיה. (בעצם, הוא מגלה שאין אפקט של משיכה, ועם הזמן הוא נמנע מלעשות זאת) הדרך הזו לא מפסיקה לו את הבעיה, היא רק דרך התמודדות. אני מצטרפת למה שנאמר פה, שאין לקשור את הסוס חזק יותר, זה לא פותר את בעיית המשיכות. ומעבר לזה זה גם מסוכן לסוס שיכול לגרום לעצמו נזק בזמן המשיכה. אם כן החלטת לקשור אותו, עשה זאת עם חבל חציר, או כל צורה אחרת, שהסוס המושך יוכל להשתחרר. יש גם להזהר מסוסים מושכים, כי אפשר בקלות רבה להפגע מהם, בזמן "מתקפת המשיכה" שלהם. מקווה שעזרתי, ביי..

lions queen

New member
../images/Emo118.gifאבא שלך פנוי כרגע לקבל סוס לאילוף?

התגעגעתי לצב"ח, בא לי לשקם סוס..

שירלי317

New member
לא קראתי את השרשור עד הסוף...

אבל הייתי חייבת לכתוב. בסיס של אילוף סוס לכל דבר הוא בקשה-לחץ-שחרור. זאת אומרת, לבקש בעדינות וברגע שאין תשובה מהסוס מפעילים לחץ (לא אלים!!!), הכוונה ללחץ מקומי ומחושב. דוגמא ללחץ נכון ומתאים היא למשל כשמלמדים סוס להיות קשור, מתחילים קודם כל מלעמוד מול הסוס כשאוחזים בקצה של החבל. בהתחלה בקשה, מושכים בעדינות מאוד את החבל כמה פעמים, אחר כך במידה והסוס לא מגיב (מה שסביר שיקרה בהתחלה כי הסוס לא מבין מה רוצים ממנו), מושכים משיכה חדה אחת ומיד משחררים!! (לא באלימות ולא מפעילים לחץ מאחורי הסוס. מכיוון שסוס הוא חיה קלסטרופובית והוא צריך להבין ששום דבר לא רודף אחריו, אחרת הוא ילחץ ועלול לפגוע בעצמו מכיוון שזהו האינסטינקט שלו- ולא בגלל ש"אין לו שכל"). כשמלמדים בצורה כזו סוס להכיר את החבל, הוא יבין שהחופש שהוא מחפש נמצא בקצה של החבל ושכשהוא נשען אחורה מופעל עליו לחץ מיותר. כך שהסוס בוחר להתקרב יותר למקור החבל ולא למתוח אותו. אילוף סוס לכל מטרה, כדי שיעשה בצורה הטובה ביותר צריך להיעשות בכך שמלמדים את הסוס לבחור במה שאתה רוצה לבחור, מעין מניפולציה. זאת אומרת, בלי אלימות ובלי כעסים. אלא עם הרבה סבלנות ורגש, אחרת כל מה שהסוס ילמד זה מתי כדאי לא לברוח כדי שלא יכו אותו ויתעללו בו. ככה שבמקום לדחוף את הסוס, כדאי ללמד את הסוס לדחוף את עצמו, בחיזוק חיובי. לתת לו סיבה להקשיב לך ולא לברוח ממך. מקווה שהבנת למה אני מתכוונת ושתבין איך ליישם את זה במציאות. אם לא אני אשמח להסביר שוב. ושתבין שאף אחד לא מנסה פה להתנשאות מעליך, אלא רק לעזור לטובת הסוס ולטובת הקשר שלך עם הסוס.

למעלה