היייי אני חדש פה

תםטםOHIO

New member
ואת מי שזה מעניין -

הפואנטה של המחשבה לפתרון היא שהסוס מנסה לברוח וראשית מנסה להשתחרר מהחבל, כאשר מנוסה היא העקרון הראשון עליו הוא עובד, והוא *יודע* שהוא קשור ולכן מנסה לברוח קודם מהחבל (על פני לרוץ קדימה ולהסתער על הגדר). דרבון מכל סוג (מאחורה) יפעיל אצלו את המנוסה ביתר שאת ולכן כח רק "יעיר" אותו יותר בכיוון שהוא נמצא שזה - להתנגד, עם כל המשקל אל הגב ואל החלק האחורי. (דרבון מאחורה מסכן אותו גם אם יקפוץ למעלה או קדימה בתגובה עם כל הכח הפוטנציאלי שנמצא כרגע בחלק האחורי). להרגיע אותו יתכן ויצליח להרגיע את הדחף לברוח. ככל שהסוס יסמוך על המאמן שלו יותר מהקרקע וברכיבה, הוא יהיה מוכן לחכות ולקבל הסבר ללחץ שהוא נמצא בו כרגע. תרגול כזה בקרקע שבו הנוהג הוא "עמוד קשירה משוכלל" ונעצר אפילו פתאום כשהסוס לא עוקף את הכתף שלו, יבהיר לסוס את המצב של עמידה קשור, כאשר הוא עדיין בתנועה ופורק מתח, והסוס יהיה גם קשוב יותר למטפל שלו, ויחכה לתגובה ממנו, שתוכל להרגיע אותו.

משה בן 16

New member
אז ככה

ההבדל ביני לבין אבא שלי זה שמתי שהסוס עושה את זה אז אני זז מיד הצידה ואבא שלי גם זז הצידה אבל מה שיש לידו הוא מרביץ איתו לסוס ובגלל זה הסוס מאבא שלי פוחד ולא עושה את זה לידו ואני רואה שלא הבנת הסוס שהוא נמצא בידים של מישהו הוא אף פעם לא יעשה את זה הוא עושה את זה רק אחרי כדקה בערך שהוא קשור וגם אם אני יתפוס אותה דקה בלי לזוז הוא לא יעשה את זה , רק מתי שהוא קשור הוא עושה את זה

SNTQ

New member
תגיד ילדון..

אתה כאילו מודע לעובדה שאתם עוברים על חוק צער בעלי חיים ולפי כל מה שאתה כותב פה יש למשטרה עילה להחרים לך את הסוס? וסתם בלי קשר.. את אבא שלך לא חינכו שאלימות זה לא פיתרון? במיוחד לא כלפי בעלי חיים?

משה בן 16

New member
רגע תקשיבי

אבא שלי מחנך את הסוסים יש לי שאלה אליך באיזה תחום את מבינה בסוסים ? את יודעת שגם שרוכבים על סוס זה גם מצער את הסוס ?! אז למה את רוכבת ?! אני הייתי באילוף סוסים ואני יודע בדיוק איך מאלפים את הסוסים איזה מכות הם מקבלים כדי שילמדו תקשיבי מתוקה אולי את יותר גדולה מימני אבל לפי הדיבור שלך את לא מבינה יותר מימני אני מגיל 0 אם סוסים התחלתי מסוסי פוני עכשיו אני אם סוסים גדולים וגם אילפתי כמה סוסים אז בבקשה מימך אל תשחקי אותה מבינה יש פעמים שצריך להעניש את הסוס שילמד כמו שבהתחלה הסוס לא יודע להיסתדר אם מתג בפה וכדי להפנות אותו דוגמא לצד ימין אז היה צריך כח כדי להזיז אותו אם המושכות וזה נורא כואב לסוס ועכשיו אחרי שהסוס למד אז מספיק נגיעה קלה במושכות והסוס זז לצד המבוקש אז ככה גם פה שצריך להשתמש בכח עד שהסוס ילמד ותאמיני לי מה שאת יודעת בסוסים אבא שלי כבר הספיק לשכוח אז אל תחפרי סתם .... וגם נגיד אם אנחנו טועים אז למה את ישר תוקפת את צריכה לעזור לנו ולא לתקוף ישר שאנחנו לא מבינים ולא יודעים מה שאנחנו עושים היית צריכה להגיד שאנחנו טועים ולהסביר יפה .....

SNTQ

New member
אהההההההההה בא לי למות!

מצטער את הסוס שרוכבים עליו? אני משתתפת בצערו. אני לא אתחיל להתפלצף ולספר לך מה הידע שלי בסוסים, אבל לא חסרים פה האנשים שיגידו לך כמה סוסים שיקמתי (עם עוד מישהי פה) ממצב של התעללות,וכמה ניסיון וידע יש לי בתחום. אז גדולה ממך ובגלל זה אני טיפה תופסת אבל העובדה שאתה חי עם סוסים מגיל 0 לא אומרת כלום,אתה יכול להיות עם סוסים גם 100 שנה ולא להבין כלום! היית באילוף סוסים? מי היה המאלף המטומטם שהראה לך שמכות הן הפיתרון? בזה הרגע אני לוקחת תאוטו ונוסעת להרוג אותו. אתה חייב לקלוט שאלימות היא לא הדרך! אני יכולה לתת לך מליון ואחת סוסים (ולא חסר פה אנשים שמחזיקים סוסים ויכולים להעיד על כך,וליאת בכלל היא דוגמה לכך) שהם הסוסים הכי שקטים,ממושמעים ומדהימים שיש ובחיים אבל בחיים לא הרימו עליהם יד או הפעילו עליהם כוח פיזי מיותר. "כמו שבהתחלה הסוס לא יודע להיסתדר אם מתג בפה וכדי להפנות אותו דוגמא לצד ימין אז היה צריך כח כדי להזיז אותו אם המושכות וזה נורא כואב לסוס ועכשיו אחרי שהסוס למד אז מספיק נגיעה קלה במושכות והסוס זז לצד המבוקש.." אתה יודע למה זה? כי לסוס יש טראומה!!!! הוא מבין שאם הוא לא יפנה לצד ימין אז יכאב לו בפה והוא רוצה למנוע את זה (אגב,סתם לידע כללי זה נקרא "התניה קלאסית" בפסיכולוגיה). אני לא ישר תוקפת חמוד,באתי ועזרתי לך,לא הסכמת לקבל את העזרה וניסית להסביר לי שאלימות זאת לא הדרך. יודע מה.. ננסה בדרך אחרת. תחשוב שלך היו עושים את זה.. כדי ללמד אותך בגיל צעיר שצריך ל.. לצחצח שיניים (דבר שנורמטיבי בתרבות שלנו). אבל את זה היו מלמדים אותך באמצעות שימוש בכוח פיזי. למה היית מצחצח שיניים היום? כי הייתה לך טראומה! כי אתה מבין שאם לא תצחצח שיניים האלימות והכוח הפיזי יחזרו (דבר שלא נעים ורוצים למנוע אותו). כנ"ל לגבי הסוס. אגב,עוד דרך ללמד סוס משהו זה באמצעות פרס,בכלל. כל בעל חיים וגם ילדים קטנים. (שוב משהו בפסיכולוגיה אבל לא נורא). נסה לקשור אותו (כמובן לא צמוד או רפוי מדי) ולקחת את האוכף ביד אחת,תן לסוס להבין מה זה הציוד ומה הולך להיות מונח לו על הגב (כמובן לאחר שבדקת את תקינות הציוד ואת התאמת האוכף לגב הסוס),ברגע שהסוס יבין צ'פר אותו,תן לו חתיכת גזר. ככה עד שתגיע למצב שבו אתה שם פריט פריט על גב הסוס ומצ'פר אותו בהתאם להתנהגותו. (שוב,קח את אותה הדוגמה של צחצוח השיניים ותחשוב שכל פעם שהיית מצחצח שיניים היית מקבל צ'ופר כלשהו. לא היית רוצה לצחצח שיניים כל יום?!) אגב,אבא שלך אם כבר מאלף (וגם בזה אני לא בטוחה) ולא מחנך.

SNTQ

New member
אההה אני מבינה עכשיו למה אני לא יודעת לאלף..

כי אני התחלתי מסוסים גדולים ואז עברתי לפונים! שיט נו. עכשיו אני צריכה ללמוד הכל מחדש אז?!

משה בן 16

New member
שמת לב שאת סותרת את עצמך ?

פעם את אומרת צריך ללמד את הסוס בכוח שמכאיבים לו שהמתג בפה ומצד שני אסור להרביץ לסוס שמושך אחורנית כדי ללמד אותו זאת מידה במידה אני לא יודע איזה רכיבה למדת אבל אני הרכיבה שלמדתי נגיד דוגמא אני רוצה לתת לסוס לרוץ אז אני קודם כל אומר את הנשיקה ואז אם הוא לא מקשיב אז מדרבן אותו ברגל למה כמו שאני קורא לבן אדם אני קורא לו אם הוא לא שומע אז נותן לו מכה שילמד ככה זה כדי ללמד אין מה לעשות .... ואני הבנתי מדבריך שמתי שמאלפים סוס ומכים אותו פו ושם אז זה לא כואב לו זה רק מלמד אותו .. מותק סוסים שאבא שלי עבר בחיים את לא תגעי אליהם היה לו מקרה שהוא הביא מהמירעה סוס בן 7 אם ביצים שלא יודע כלום שהסוס הגיע למצב שקפץ מהמשאית תוך כדי נסיעה שזה אומר קרע את הרושיה ושבר את הדלת וקפץ ואני יגיד לך שאחרי שבועים כבר ילד בן 7 יכל לירכב על הסוס ואפילו לפני שסירסו אותו אז בבקשה מימך אל תדברי סתם אני מסכים שאולי את מבינה יותר מימני אבל ברגע שראיתי את אבא שלי מכה את הסוס כדי ללמד אותו ואת אמרת שזה לא טוב אז את לא מבינה יותר מימנו וגם אבא שלי תמיד אומר לי אתה אל תרביץ לסוסים !!

SNTQ

New member
אתה ממש מייאש ילד.

מתוק,אני לא סותרת את עצמי אני הבהרתי בכמה וכמה דרכים את העמדה שלי- לא מפעילים כוח פיזי מיותר על סוס כדי ללמד אותו משהו! שוב (מחכה שתקלוט).. אלימות היא לא הפיתרון! אז נתחיל מהעובדה שאני בכלל התחלתי בתור רוכבת דרסאג'? ולא למדתי "לתת לסוס לרוץ"
(דבר שאני די שונאת עד היום,הגאלופים המטורפים האלה במקומות פתוחים). סוס שמגיל אילוף מלמדים אותו לעבור לגאלופ (מניחה שזה ה"לתת לסוס לרוץ" שלך) יעבור לגאלופ,ואולי פעם פעמיים בחיים שלך תצטרך לתת רגל וגם,דרבון זה לא לדפוק לסוס את הרגליים בצלעות אלא לחיצה קטנה באזור הבטן עם העקב. אבל עזוב בעצם מה אני מסבירה לך? אתה למדת אילוף ואתה חי עם סוסים מגיל 0. פששש אתה נותן לבנאדם מכה אם הוא לא קורא לך? ואוו.. אני לא הייתי מוכנה להסתובב בחברתך. אם מישהו היה מעז לתת לי מכה אם אני לא מתייחסת אליו כשהוא קורא לי? מצבו היה לא טוב. ניסיתי להסביר לך משהו בפסיכולוגיה,לא הלך לי,כנראה רמה גבוהה מדי בשבילך. (מתנצלת על הגסות רוח). " ואני הבנתי מדבריך שמתי שמאלפים סוס ומכים אותו פו ושם אז זה לא כואב לו זה רק מלמד אותו.." אתה הבנת מדבריי לא נכון,לא יודעת למה,אני אחכה שעוד אנשים יקראו את הדברים שלי,אולי באמת לא הייתי מובנת למרות ש.. לא נראה לי. סוס לא מכים! לא כדי ללמד אותו משהו,לא סתם בשביל השעשוע ולא כדי לא יודעת מה! ברור שזה כואב לו,בוא אני אסתור לך עכשיו כדי ללמד אותך ש(נחזור לדוגמה שנתתי בהודעה הקודמת)אתה צריך לצחצח שיניים כל יום,לא יכאב לך? בטח שיכאב. ובגלל זה בעתיד אתה לא תעשה את זה,כי זה כאב לך,כי אתה לא רוצה שהכאב יחזור! מותק?
מותק תקרא לחברים שלך,לא לי זה דבר ראשון. דבר שני,יופי,אבא שלך אילף סטאליון מטורף בן 7. גבר גבר. זה לא הופך אותו למאלף או למבין גדול בסוסים. צלצל לצער בע"ח ת"א.. תשאל כמה סטאליונים אני הבאתי (עם עוד אחת פה) ממצב שאדם לא מתקרב אליהם (כי התעללו בהם לפני והם היו בטראומה) למצב שהם הסוסי רכיבה הכי שקטים ומקסימים בעולם. אני לא מדברת סתם,אתה באמת נראה לי הוזה.
יש לי סוד קטן בשביל אבא שלך-ילדים? לומדים מההורים. ההורים לרוב הם מודל לחיקוי בשביל הילדים. אם אתה רואה את אבא שלך מכה סוס ופתאום הסוס בסדר (כי הוא מפחד!) אז אתה תבין שזאת הדרך הנכונה ואתה תלך בעקבותיו (לצערי ולצער עוד רבים אחרים,ולצער עוד סוסים רבים גם). מצחיק שהוא אומר לך לא להרביץ לסוסים,אבל עושה זאת בעצמו (אם כבר סתירה,אז אבא שלך סותר את עצמו).

משה בן 16

New member
אני רוצה ש....

את חייבת לבוא אלי לביקור ותלמדי אותי מה עושים אני רציני מאיפה את בארץ ?

SNTQ

New member
../images/Emo6.gif אני מהמרכז.

ראשון לציון אם להיות מדוייקים.

SNTQ

New member
בטח,בוקר בוקר.

לא.. אין לי מה לעשות באזור טבריה והיות והזמן שלי עד הגיוס מתקרב ומתקרב אז הניצול זמן הוא באזור הקרוב לבית.

משה בן 16

New member
אוקי טוב הבנתי

תני לי עיצה עכשיו מה לעשות אם הסוס הרגע אני יצא ויעשה לסוס מה שתגידי !

תםטםOHIO

New member
הבנתי,

זה יהיה תרגול טוב לסוס שלך ללמוד לעמוד בשקט. האימון הוא בהליכה ועצירה.

MaYa505

New member
חשוב

תראה כשאתה עם סוס אומנם אתה נמצא עם חיה.... אבל כל מי שפה לפי דעתי יכול להעיד שאתה עובד עם חבר שלך! אז אתה אומר שהסוס מפחד מאבא שלך אז הוא מקשיב לו... אז אני הבנתי שאתה כאילו אומר שהוא צריך לפחד ממך או בכלל מאחרים כדי להקשיב... אז הינה שני הדברים מתקשרים... אם תפחיד חבר שלך אולי הוא יעשה מה שתבקש אבל הוא יעשה את זה מתוך פחד.... ונראלי שאתה לא תרצה שחבר שלך יעשה לך דברים מתוך פחד ממך , ככה גם הסוס!!! ואגב שונה מחבר שהוא אדם לסוס שסוס מתוך פחד והגנה עצמית יכול לבעוט לנשוך וכו' מה שמסכן אותך ואת אבא שלך! אז תחשוב שהסוס מפחד מהקשירה לעמוד... ואם חבר שלך יפחד ממשהו אני לא חושבת שתרצה להפחיד אותו כדי שהוא יעשה מה שהוא פוחד ממנו.... מקווה שהבאתי לך נקודה אחרת אייך להסתכל על הסוס שלך!!!

SNTQ

New member
רעיון טוב.

אבל,הסוס לא ירגיש שונה כאשר הוא קשור וכאשר הוא עומד לצד המטפל? ז"א.. הדחף שלו לברוח הוא מתוך פחד הרי. אם המטפל יתרגל איתו הליכה ועצירה לצידו עדיין ברגע שהסוס ייקשר הפחד מהאיכוף יחזור. או שמא אני טועה?

למעלה