היייי אני חדש פה

SNTQ

New member
מישהי פה לא מתחברת..../images/Emo3.gif

ואוו איזה אנרגיות יש לי על הבוקר אחרי לילה לבן..

תםטםOHIO

New member
נכון...

עמוס לי..., תגיעי וזהו בלי לתאם... :p אבל אני גם אשמח לראות אותך מגיעה אחרי החיול
זה גם יהיה כיף תנצלי את כל האנרגיות עכשיו ללילות לבנים. בקרוב, יו קנו, רק הירח יהיה לבן

משה בן 16

New member
הפטנט של הפנימית והצמיג

זה דבר מאוד נפוץ זה לוקחים פנימית וקושרים אותה למקום חזק ולפנימית קושרים את הסוס ככה שהפנימית היא כמו גומי ומתי שהסוס מושך אחורנית אז זה נמתח ולא קורא לסוס כלום רק מושך עד שנמאס לו ועוזב אבל הסוס שלי קורע גם את הפנימית וגם אותו דבר אם הצמיג משחילים צמיג לעמוד של הלונ`ג וקושרים את הסוס לצמיג תקשיבו מי שלא מאין שלא ינסה את זה כי זה מאוד מסוכן אם הפנימית נקרעת ועפה

תםטםOHIO

New member
יש חבל גמיש, אולי יותר פשוט?

מומלץ חבל אלסטי, לא מסובך כ"כ. תודה על ההסבר תשמע, זה מאד מרתיע לשמוע שמשתמשים בכח כי לא צריך כח או מכה באילוף בשום שלב.יש אימרה- כשנגמרת המיומנות מגיעות המכות. ונדמה לי שהסוס לא באמת מצפה לעונש מאבא שלך כדי לתקן את ההתנהגות שלו, ואם הוא נפצע ומוכה אתה בסוף מקבל סוס כנוע ומפוחד- שכשאתה מתעסק איתו- בורח לך. לסוס יש פתרון למצב שהוא לא אוהב- הוא משתחרר. זה באמת בעיה. אני ממליצה שתנסה בדרך עדינה להיות בשבילו מקור לבטחון, אולי זה יעזור.

תםטםOHIO

New member
ואפילו לונג'

שבו אתה עובד עם הסוס במעגל ועם הזמן מוסיפים מושכות צד, יכול לעזור. אבל השאלה היא בידיים של מי החבל. וזה עלה בדעתי כי נתקלתי כמה פעמים בסוסים עם בעיה כזאת, אחרי זמן קצר היא נפתרה בדרכים שתיארתי לך.

housty

New member
טוב, אני אנסה...

עקב מספר מקרים שהיו לי אני רוצה לעשות הבחנה בין שני מקרי סוסים- א- זה דמושך כי הוא נבהל עד עמקי נשמתו, ואני מתכוונת לסוס שהוא נשמע טובה אך פחדן. ב- זה שמושך כי הוא גילה שכך הוא משתחרר ולא ממש ב...שלו להיות קשור. המקרה עם סוס א הוא כזה שבמכות אתה יכול לשכוח ממנו, הסוס רק ילך ויעשה יותר ויותר היסטרי, כך שעדיף לרכוש את אמונו, להרגיע אותו, לקשור אותו עם ראשייה ולשים לב שהחלק שיושב צמוד לאוזניים מוזז לאחור, או אפילו יש קולר סוסים מיוחד, שלסוסים כאלו זה פשוט הדבר הכי נעים שיש, הם יכולים להבהל, להרים את הראש וכלום לא לוחץ להם על האוזניים כך שהבהלה מהר מאוד נעלמת...אבל, קולר יכול להיות גם מסוכן ולגרום לחנק של הסוס! במקרה ב- אנחנו מדברים על סוס שלמד פטנט. איך תבחין בינהם- הסוס הראשון הוא סוס שמחפש לעשות מה שאתה רוצה בדרך כלל, והשני, מחפש איך לא לעשות...במקרה של סוס מסוג ב- הוא למד שלמשוך אחורה=חופש. כך שלר צמיג ולא חבל אלסטי...כשהוא מושך אחורה- תגרום לו לרצות לקפוץ קדימה. דיברת על זרם חשמלי- זה קיצוני בעיניי, הנפת יד מאחורי הסוס תגרום לו לקפוץ קדימה, אם זה לא עוזר- מכת שוט לא חזקה מאחור תביא לאותו אפקט. אם באמת מדובר בסוס כזה- גישת הווסטרן אומרת- חבל טוב, ראשייה חזקה ושהסוס ילמד לבד שהוא יכול למשוך עד מחר והוא לא יקבל את החופש שלו... אבל- אם במקרה החבל כן יקרע...יש לך ברוב הסיכויים מצב בוא הסוס נתהפך לאחור ושובר את המפרקת. נושא מורכב בחרת...!

משה בן 16

New member
אתם צריכים לראות בעינים כדי להאמין

הסוס עבר כל גבול הוא קורע חבלים ואני לא רוצה לשים חבל כ``כ חזק כי אין לסוסים שכל והסוס יהרוג את עצמו וחבל מכה אם שוט או הנפת יד מאחורה זה לא עזר אני ניסיתי לדעתי רק מכת זרם פעמים שלוש והוא ילמד ואל תחשבו שאנחנו אלימים לסוסים פשוט מחנכים אותם ולא מגזימים רק מתי שצריך ...

תםטםOHIO

New member
זה בדיוק העניין,

שכאן המגבלה שאנחנו לא רואים את הסוס, והבעיה כבר מושרשת וקשה להבין מה מפעיל את הסוס שלך או מה צריך לשנות כדי לתקן את המצב. יכולים להיות עוד דברים ועוד דרכים- להעמיד ליד סוסים אחרים קשורים (לא קרוב מדי) גם יכול לעזור בשלב מסוים, יש עוד דבר - טבעת קשירה מברזל שדרכה עובר חבל וכדור גומי בסופו - נותנים לסוס "משקולת" קלה (הכדור) שלא עוברת דרך הטבעת ומונעים משיכה פתאומית מדיי מצד אחד, אבל לא משחררים מצד שני. אני לא מסכימה עם מחשבה של מכה מאחורה. מקסימום שתעמוד אתה עם החבל ביד בכפפה דרך הטבעת קשירה ותמנע השתחררות, או שתחזיק בחבל בזמן הטיפול - לעשות משהו כשהסוס כבר מושך יכול ממש לסכן אותו.

משה בן 16

New member
סבבה קיבלתי את הרעיון אני ינסה אותו

אבל אבא שלי רצה את הרעיון של המכת חשמל או לקשור את הסוס יום שלם לצמיג במשך כמה ימים

תםטםOHIO

New member
מקווה שיעזור

אולי תשאיר את החשמל והקשירה כפתרון אחרון? הכרתי סוס שלא קשרנו מעולם באחת החוות שהייתי בדיוק בגלל הבעיה שאתה מתאר, פשוט כלום לא עזר, ועבדנו איתו עם יד בחבל, אני מאמינה שהיום הייתי פותרת את הבעיה (הייתי אז בת 14). כשהסוס מושך תנסה לעמוד בצידו ליד בחבל ולשחרר את החבל לאחיזה שלך ומצד שני תחפש את המבט של הסוס להרגיע אותו ותנסה להניח יד על הצוואר. המכת חשמל יכולה להסתבך להיסטריה של סוס שנופל על הברכיים או מתהפך, תזכור שהסוס הוא חיית מנוסה ומשהו גרם לו עם ההשתחררות הזאת מלכתחילה. תנסה לחשוב מתי בדיוק הוא מנסה להשתחרר. יכול להיות שכאן מקור הבעיה. יכול להיות גם שהוא פשוט למד (יש לי סוס שיודע לפתוח כל קשר) להשתחרר בהתחלה מתוך רשלנות של מי שטיפל בו, אבל אני לא מוצאת איך במכת חשמל מאחורה או בקשירה כל היום יהיה הגיון שיעבוד עבור הסוס לא לרצות להשתחרר מתי שהוא מרגיש שהוא צריך. תבין גם שהפעולה של להשתחרר בכל הכח ולקרוע את החבל על אף הכאב בקודקוד, לא עוצרים אותו, כך שכאב נוסף עלול להחמיר את ההתנהגות או את ההיסטריה. גם סוס קשור כל היום, מונע את השחרור אבל לא את המקור של הבעיה, וכשבעיה תעלה לסוס שוב ביום אחר, הוא שוב ינסה להשתחרר. זמן בעמידה קשור לדעתי לא יוביל בהכרח להצלחה אולי, אבל אז לפחות תזכור להיות כל הזמן בקרבת הסוס, לקשור בחול רך ומקום רחב מספיק שהקירות מרוחקים מאחורה וגם, סוס נוסף קרוב. ומים. שתף אותנו

תםטםOHIO

New member
אתה טוען

על אבא שלך שיש לו 25 שנה נסיון. גם לי, ואיך שאני ניגשת לסוסים, אדם אחר לא מצליח. תחשוב, איך ילד לא מצליח להכנס לאורווה, כי הסוס בועט ומדריך כן נכנס? המדריך משדר משהו, שעובר מידית לסוס. אבא שלך משדר לסוס כשהוא ניגש לגוף של הסוס באופן שונה מאיך שאתה, בזכות הנסיון שלו. והסוס, מרגיש את ההבדל בתנועה, בגישה.

תםטםOHIO

New member
דבר אחרון,

תחשוב טוב מה אתה עושה כשהסוס מתחיל להתנגד, ואם אבא שלך עושה משהו אחרת.

תםטםOHIO

New member
../images/Emo3.gif ועוד עבודה מהקרקע-

היא לנסות ללמד את הסוס לעמוד בצידך כשאתה עוצר בזמן שאתם הולכים. כשהסוס עומד שיעמוד רפוי ולא ינסה להתקדם לפנייך, כאילו יש קיר מזכוכית בדיוק לפניכם שאתה רואה והוא לא. תהיה עקבי ורגוע.

למעלה