טוב, אני אנסה...
עקב מספר מקרים שהיו לי אני רוצה לעשות הבחנה בין שני מקרי סוסים- א- זה דמושך כי הוא נבהל עד עמקי נשמתו, ואני מתכוונת לסוס שהוא נשמע טובה אך פחדן. ב- זה שמושך כי הוא גילה שכך הוא משתחרר ולא ממש ב...שלו להיות קשור. המקרה עם סוס א הוא כזה שבמכות אתה יכול לשכוח ממנו, הסוס רק ילך ויעשה יותר ויותר היסטרי, כך שעדיף לרכוש את אמונו, להרגיע אותו, לקשור אותו עם ראשייה ולשים לב שהחלק שיושב צמוד לאוזניים מוזז לאחור, או אפילו יש קולר סוסים מיוחד, שלסוסים כאלו זה פשוט הדבר הכי נעים שיש, הם יכולים להבהל, להרים את הראש וכלום לא לוחץ להם על האוזניים כך שהבהלה מהר מאוד נעלמת...אבל, קולר יכול להיות גם מסוכן ולגרום לחנק של הסוס! במקרה ב- אנחנו מדברים על סוס שלמד פטנט. איך תבחין בינהם- הסוס הראשון הוא סוס שמחפש לעשות מה שאתה רוצה בדרך כלל, והשני, מחפש איך לא לעשות...במקרה של סוס מסוג ב- הוא למד שלמשוך אחורה=חופש. כך שלר צמיג ולא חבל אלסטי...כשהוא מושך אחורה- תגרום לו לרצות לקפוץ קדימה. דיברת על זרם חשמלי- זה קיצוני בעיניי, הנפת יד מאחורי הסוס תגרום לו לקפוץ קדימה, אם זה לא עוזר- מכת שוט לא חזקה מאחור תביא לאותו אפקט. אם באמת מדובר בסוס כזה- גישת הווסטרן אומרת- חבל טוב, ראשייה חזקה ושהסוס ילמד לבד שהוא יכול למשוך עד מחר והוא לא יקבל את החופש שלו... אבל- אם במקרה החבל כן יקרע...יש לך ברוב הסיכויים מצב בוא הסוס נתהפך לאחור ושובר את המפרקת. נושא מורכב בחרת...!