היייי אני חדש פה

משה בן 16

New member
היייי אני חדש פה

אני מגדל סוסים יותר נכון אבא שלי סוחר סוסים אפשר לדעת מזה הפורום הזה ?

תםטםOHIO

New member
ברוך הבא ../images/Emo39.gif

הפורום לשיחה ודיונים בנושאים שקשורים לסוסים. אתה מוזמן לבדוק בטאגליינס, קישורים, מאמרים ועוד שנמצאים בסרגל למעלה ולבדוק במנוע חיפוש על נושאים שמעניינים אותך, לכתוב ולקרוא הודעות. בברכה, מנהלת הפורום, ליאת

משה בן 16

New member
אוקיי טוב נתחיל ....

יש לי בבית סוס שכל פעם שאני בא לשים עליו את האוכף ולצאת לרכיבה הוא מושך את עצמו אחורנית וקורע את הרושיה או את החבל כבר יותר מ10 רושיות הוא קרע לי וגם מלא חבלים ניסיתי הכל לעשות והסוס לא לומד ברכיבה הוא שקט שקט וגם שלא קושרים אותו ושמים אליו ישר אוכף הוא לא מתנגד רק מתי שהוא קשור הוא מתנגד זה סוס מזן קווטר סוס חזק מאוד מאוד גם אם הפטנט של הפנימית והצמיג לא ניסיתי ולא עזר לסוס הזה אז מה אתה מציעים לעשות ? לא משנה תנו הצעות שעולות לכם בראש אני ישמח לנסות ... המשך יום מקסים לכם ....

תםטםOHIO

New member
לסוס שלך יש כנראה

חוויה שלילית מקשירה ומאיכוף. כדי לפתור את הבעיה תבדוק כמה דברים אצלך - האם הסוס עומד שקט לחלוטין בקשירה כשאתה לא מנסה לאכף אותו? האם הוא חסר מנוחה, בוטש באדמה וכו'? באיזה שלב באיכוף הסוס קופץ? - האם אתה מניח את השמיכה והאוכף בזהירות ועדינות על הגב שלו? סוסים נבהלים מכל דבר שנוחת להם בפתאומיות על הגב האם האוכף מתאים לגב של הסוס, לא מפריע לו? האם החגורת בטן מספיק ארוכה ואתה סוגר אותה לאט, חור אחרי חור בזהירות ובמתינות? לפעמים סוס מגיע אלייך עם בעיה באיכוף וזה לא קשור למה שאתה עושה- יש לו כבר חוויות שליליות והדרך לפתור את בעיית האיכוף תהיה בלתת חויה חיובית לאורך זמן לסוס. שים לב לקשור תמיד את הסוס לחבל דק (חוט חציר) ולא לגדר עצמה כדי שבמקרה והוא מושך החוט יקרע ולא יגרם לסוס נזק.

תםטםOHIO

New member
ועוד דבר או שניים בקשירת סוסים-

תבדוק את אורך הקשירה שלך, לא קצר מדי או ארוך מדי, עם קשר פתיחה מהירה, דרך אחת להעביר לסוס את הקשירה בזמן איכוף היא להחזיק אותו בחבל - אתה יכול להחזיק אם אתה מיומן, או אדם נוסף, תתחיל ככה ותראה בהמשך אם הסוס מקבל בטחון. אבל הנקודה הכי קשורה לבעיה כנראה בזמן הנחת האוכף וחיזוק חגורת הבטן - להניח בזהירות ולחזק לאט ובהדרגה.

משה בן 16

New member
תקשיבי זה לא זה

זה קריזה של הסוס לפעמים אני רק מגיע אם הסמיכה הוא רואה מרחוק וישר מושך אחורנית אפילו לפני שנגעתי בו וגם לפעמים שאני שותף אותו הוא עושה את זה לא תאמיני אחרי רכיבה של 6 שעות שהסוס גמור אני רק קשרתי אותו הורדתי את האוכף רק שמתי את האוכף במקום והסוס קרע את החבל וחזר לתא שלו יום אחד אחרי שהוא קרא ברציפות 3 רושיות אבא שלי התעצבן וקשר אותו אם חבל עבה במיוחד והסוס משך אחורנית וכולו השתפשף בריצפה ונפצע והחבל לא נקרא הסוס כולו שכב על הריצפה אם ראש למעלה יש לסוס הזה בעיה לא יודע מה היא הוא לא נבהל או משהו כזה כנראה הבעיה מה שאבא שלי אמר שאילפו את הסוס הזה אז לא קשרו אותו ולזה הוא היתרגל , הסוס תמיד מנצח וזה נותן לו ביטחון שהוא קורע עוד רושיאה ועוד חבל אוף מה אפשר לעשות ?

SNTQ

New member
קודם כל? לא למרוד בסוס ולקשור אותו חזק יותר

ברגע שאבא שלך קשר אותו חזק יותר וגרם לסוס להיפצע (דבר שמעיד על חוסר ידע לטעמי) הוא גרם לו לעוד יותר טראומה. יש לסוס בעייה? אז תנסו לתקן אותה בדרכים נורמליות.. הסוס לא מנצח וזה נותן לו ביטחון,הסוס מנסה לברוח ממשהו שמציק לו ומפחיד אותו,ואתם בניגוד לכל ההיגיון הולכים ראש בראש איתו וקושרים אותו חזק וגורמים לו להיפצע ושלא נדבר על טראומה מיותרת. נסה,כמו שליאת (טםטם) אמרה,לתת לאדם נוסף להחזיק את הסוס עם חבל (באורך נורמלי) בזמן שאתה מאכף אותו,לאט לאט רכוש את הביטחון של הסוס. שיבין שהאוכף לא משהו שלילי. כמו כן,בדוק את תקינות הציוד ושהאוכף אכן מותאם לסוס ולא מכאיב לו.

תםטםOHIO

New member
אתה צריך לרכוש את אמונו

הסוס תמיד מנצח- זה נכון ולא נכון - הנה כשהוא נפל על הרצפה הוא לא ניצח, וזה היה אמור ללמד אותו לקח לא? אבל זה לא עבד, כלומר, הבעיה היא שהסוס לא רק יודע שהוא יכול להשתחרר, אלא גם שכל הסיטואציה של לעמוד קשור לטיפול לא מובנת לו ולא נוחה לו. גם שטיפה של סוס, יכולה להלחיץ סוס מאד, ואני עדיין בטוחה שהסוס שלאורך זמן יתנהלו איתו בזהירות יותר עם פעולות שנעשות כלפיו, יפתח פחות רתיעה. זה אמנם לוקח יותר זמן עם סוס שיש לו כבר בעיה כזאת, אבל, ללמד אותו לעמוד קשור כשאתה לידו, לא להפתיע אותו לא לבוא ממולו אלא תמיד כשהוא מודע אליך וכשאתה בא בנחת, להתיחס לגוף שלו בצורה כזו שאתה לא מפתיע אותו או מלחיץ אותו בשום צורה ותמיד לחזור על הפעולה בנחת כשאתה מעביר לסוס מסר שמה שאתה עושה תקין ולא יפגע בו. זה לוקח זמן לרכוש אמון של סוס אבל כשזה קורה זה שווה כל שניה שהשקעת. בהצלחה

תםטםOHIO

New member
ועוד דבר-

בהרבה מקומות נהוג להשאיר סוסים קשורים וללכת. זו טעות.

משה בן 16

New member
ניראה לי שלא הבנתם

הסוס לא ניבהל או משהוא כזה זה לפי כריזות אצלו הוא לא אוהב להיות קשור ואבא שלי מבין בזה טוב מאוד וגם מת לו סוס מיזה שמשך אחורנית ונשבר לו המפקת אבל הסוס הזה חזק מאוד ועוד דבר שהסוס עושה דבר כזה אבא שלי נותן לו מכות רציניות ביותר (נכון שזה לא טוב) אבל הסוס שרואה את אבא שלי הוא פחות עושה את זה הוא פוחד מימנו הוא עושה את זה בעיקר לי הוא הורג את עצמו וזה חייב פיתרון תגידו אני חשבתי דבר כזה ליקשור את הסוס ולעמוד מאחוריו אם המכת זרם הזאת ששמים לסוסים שלא יגרדו לעמוד אם זה מאחורה וכל פעם שהוא מושך אחורנית אז לתת לו אם זה והוא ישר יקפוץ קדימה מה דעתכם בזה ? אני ישמח לקבל עוד הצעות

SNTQ

New member
ואוו!! אתה בטוח שאתם יודעים איך לטפל בסוסים?!

אתה מצד אחד אומר שאבא שלך מבין ומצד שני מביא המון סיבות ללמה אבא שלך ואתה לא מבינים.

משה בן 16

New member
אבא שלי סוחר סוסים כבר 25 שנה

עברו לו בידים אלפי סוסים וכרגע יש לנו כ20 סוסים בחצר ואבא שלי מאוד מאוד מבין בסוסים הוא עובד בכל הארץ אז תיסלח לי פה אתה טועה אני לפעמימ שומע אנשים שמתקשרים אליו להיתיעץ איתו ניראה לי שאתה לא מבין בסוסים ......

SNTQ

New member
ליאת,אני חושבת שאני מרימה ידיים מהילד.

תנסי לחנך אותו לבד ל.. איך להתנהג נכון לסוסים וש.. אלימות זאת ממש לא הדרך (?!)

SNTQ

New member
גולן וחיבוקים? ../images/Emo6.gif

אם כבר אז עומאר (
)
הולך ממש טוב עם חיבוקים ונשיקות וכל שאר השטויות.

SNTQ

New member
תינוק שלי..../images/Emo95.gif

ליאת,אני רוצה לקפוץ שבוע הבא לבקר (לפני הגיוס).. אפשרי? לעשות לך קצת בוק לסוסים
יפים (ושמנמנים) כאלה.. חובה תמונות שלהם,להשוויץ קצת

למעלה