היו אתן השופטות !!!

הנצנצית

New member
היו אתן השופטות !!!

אישה אחת לא רצתה ילדים ועברה ניתוח לקשירת חצוצרות. חלף הזמן ו ... אופס, נכנסה להריון. לא רצתה לעשות הפלה. נולד ילד. הילד בריא וחמוד. המשך - האישה הגישה תביעת רשלנות רפואית נגד ביה"ח והרופא המנתח. שאלה - יש לה לדעתכן עילת תביעה ? (אחרי זה אני אספר לכן מה נפסק)

אתי@

New member
תלוי אם הובטח לה שאין אף אחוז

של סיכוי/ן שהיא תיכנס להיריון. אם הובטח לה אז אולי יש לה עילה... למיטב ידיעתי והיכרות אישית עם מישהי שזה קרה לה - זה קורה!!!

מצד אחד יש לה עילה טובה לתביעה

אבל מצד שני, היא היתה יכולה לעשות הפלה אך לא רצתה בכך. כמובן שבכל מקרה זאת זכותה המלאה לעשות הפלה או לא אבל בכל מצב הרופא וביה"ח חייבים לפצות אותה.

uti

New member
אני גם מכירה משהי שתובעת על משהו

דומה.... בעיני תמיד זה היה נראה לי מצד אחד מעליב לילד שיגדל הרי ידע על זה בסופו של דבר! ומצד שני תמיד אני חושבת ש"מלחמות" מהסוג הזה זה לחימה בתחנות רוח ואין סיכוי

edna12

New member
לדעתי היא זכתה בתביעה

הרי בכל זאת הניתוח לא בוצע כראוי למרות התוצאות הנהדרות

הנצנצית

New member
ומה עם העניין המוסרי ?

לתת פיצוי על לידת ילד בריא ונורמלי ? אגב - מדובר על פיצוי עצום - זה פיצוי על כל הוצאות גידול הילד עד גיל 18-10.

נופר30

New member
הפיצוי הוא לא על לידת ילד בריא

אלא פיצוי על זה שבכלל נוצר ההריון ותוצאה זו גרמה להוצאה שנגרמה

הנצנצית

New member
נכון, אבל עדיין זו התוצאה

ויש עם זה המון בעייתיות. זה לא כ"כ פשוט כמו שאת מנסחת את זה.

נופר30

New member
לא אמרתי שזה פשוט

אבל מצד שני לא התבקשנו פה לנתח ניתוח פילוסופי ורישי אלא אך ורק האם יש קייס

yoyo10

New member
אני רק חושבת שמסכן הילד

אבל אני חושבת שיש הילה כמטרת ההליך הייתה שהאישה לא תיכנס להריון ואם הוא היה מתבצע כמו שצריך האישה לא הייתה נכנסת להריון

S w i t c h

New member
יש לה עילה

כיוון שאין קשר לתוצאה. היא לא רצתה הריון, וקיבלה הריון. יכול להיות שמטעמים שונים (דתיים, בריאותיים) לא רצתה לעבור הפלה. מה שהובטח לה לא התקיים הלכה למעשה !

דפי26

New member
אני קראתי את זה

(היא זכתה לא?)אישית אני חושבת שיש עילה לתביעה אולם למה היא לא ביצעה הפלה?

הנצנצית

New member
אכן - הם זכו

ואתן חייבות לראות איך פסק הדין מתלבט עם הקושי המוסרי לראות בילד בריא כגורם נזק להוריו. אגב - הפיצוי שנפסק הוא 900 ש"ח לחודש, עד הגיע הילד לגיל 18 (ומגיל 18 עד גיל 21 - 300 ש"ח לחודש). זה המוןןןןןןןן

אתי@

New member
אז אם אישה נכנסת להיריון תוך כדי

נטילת גלולות היא יכולה לתבוע את חברת התרופות? או שאז יגידו שאי אפשר להוכיח שהיא שכחה וכו'...?

חברות תפרקו את זה תביעה/הפלה

זה שני דברים שונים לו האשה היתה רוצה להשתמש במקרה הצורך באופציה של הפלה לא היתה קושרת את החצוצרות מלכתחילה! אתן יודעות כמה קשה זה לקשור חצוצרות? עד שמחליטים ועד שהרופאים בכלל מאשרים. אחרי הלידה של ביתי הרביעית אמרתי די לא עוד אבל הייתי בת 35 והרופא לא הסכים בשום אופן לקשור לי את החצוצרות (והוא עוד רצה חתימה של הבעל למטרה הזו ) ואמר לי שאני צעירה ועלולה להתחרט. פנינה

אתי@

New member
מה הקשר?

אם אני לוקחת גלולות זה אומר שאני רוצה לעשות הפלה במקרה הצורך? מה הקשר בין סוג אמצעי המניעה לרצון או אי הרצון בהפלה???

הנצנצית

New member
מסכימה עם אתי

אני עם גלולות ... ועדיין ברור לי שאם אני נכנסת להריון בטעות ... אין מצב להפלה.

למעלה