היוש!

Gidi Shemer

New member
ואללה, על זה לא חשבתי

אני כותב בתור אחד שאותו בחור איחל לו מוות ביסורים קשים, ואני לא משוכנע שהוא ישמח לחשוב שמישהו התבלבל לנו בזהויות

l coyote l

New member
היו כל כך הרבה

שאני בספק אם הוא זוכר את כולם. לא אישי, מה שנקרא...

Rock Solid

New member
לדעתי אם את אוכלת מספיק ירקות טריים אז לא חייבים עלים

זה מה שאני עושה כי אני לא אוהב להתעסק עם עלים. אני כן לוקח תוסף B12 אבל הייתי לוקח גם אם הייתי אוכל עלים כל יום.
אם את רוצה את יכולה להשתמש ב-cronometer.com כדי לעקוב אחרי התזונה שלך ולראות כמה מינרלים, ויטמינים וכו' את צורכת.

never give up

New member
מאד אוהבת ירקות טריים!

אבל לאחרונה אוכלת מהם פחות כי יוצא שלא נשאר לי מקום לקיבה לאוכל קצת יותר צפוף קלורית.
אני אקפיד על סלט טרי בכל יום ואוסיף לו פטרוזיליה. יש דרך לשמור פטרוזיליה טרייה קצוצה כך שתשאר אכילה גם לאחר מספר ימים? כי לקצוץ כל יום יקשה עליי להתמיד

octopussyisback

New member
פטרוזיליה ועשבים טריים

הכי טעים להוסיף למאכלים בסוף הכנתם, ולאחר שהתקררו מעט (אם אפשר).
פטרוזיליה על פסטה ברוטב עגבניות - נותן בוסט של טעם מיוחד מאד.
אפשר להוסיף עשבי תיבול מכל סוג ולגוון כל מאכל כולל סלטים, מרקים, קציצות, ממולאים ותבשילים.
&nbsp
ניתן לשמור על עלים קצוצים במקרר, בשקית אטומה או בכלי סגור הרמטית,
כדי שלא יתייבשו. זה לא כמו טרי, אבל נסבל.

Rock Solid

New member
עוד טיפ לאחסון במקרר

אפשר (או אפילו כדאי) לעטוף ו/או לשים בין העלים מגבת נייר או בד כלשהו כדי לספוג את הלחות

vegetalien

New member
אני קצת מסויג.

זה תלוי באילו ירקות מדובר. אמנם ישנם ירקות שמסוגלים לפצות (במידה חלקית, לפחות) על היעדר עלים, אבל סלט גדול של עגבניה ומלפפון לא יספיק במקרה כזה, לטעמי.
במילים אחרות, זו לא הכמות כמו שזה המבחר.
&nbsp
מה-גם שקשה מאוד עד בלתי-אפשרי להגיע לצריכה הולמת של לוטאין בלי עלים ירוקים. אבל כיוון שאין מדובר ברכיב הכרחי, אז ניחא.

מה הקטע של לוטאין?

שמעתי את זה רק בפורום הזה ורק ממש בשבוע האחרון [אבל כבר הספקתי לקרוא את המילה הזאת 20 פעמים בהודעות שונות]. על מה כל הבאז?

vegetalien

New member
קרוטנואיד חביב.

צבעו צהוב (ולתהייה מדוע ברוקולי/עלה שדוהה הופך צהוב, הנה הסיבה. ברגע שהכלורופיל נעלם, הלוטאין מתגלה בהדרו. הוא אגב, זה שמעניק גם לתירס את צבעו).
ישנם מחקרים המקשרים בין צריכת לוטאין גבוהה לבין בריאות העין. ייתכן שמזה נובעת ההתלהבות.
אבל באופן כללי, צריכת ירקות עשירים בקרוטנואידים היא תמיד סיבה טובה לבאזז.

Rock Solid

New member
הממ

מעניין, לא ידעתי על לוטאין, תודה.
ממה שראיתי אפשר לקבל את הכמות היומית המומלצת (6 מ"ג) מ-300 גרם קישוא/זוקיני, אז זה יכול להיות מקור חלופי במקום עלים, לא?

vegetalien

New member
אני חייב לציין

שהפתעת אותי עם הזוקיני. לא ידעתי שזוקיני מכיל שיעור יחסית-גבוה (ביחס לקלוריות) של לוטאין (ידעתי לגבי כמויות מתונות בגזר, ברוקולי ותירס).
עכשיו... יש שני דברים שהייתי לוקח בחשבון:
&nbsp
1. האם המצב כך בכל קישוא וקישוא, או שמא רק בזוקיני עם הקליפה הירוקה הכהה?
2. אין כמות יומית מומלצת מבחינה קונצנזואלית. אני משתדל לעבור את ה- 10 מ"ג. מצד שני, אני לא הכי מקפיד עם הליקופן (לא בכל יום יש עגבניות. בריאותיסט בלאי שכמוני), אז מי אני שאדבר.
&nbsp
כיוון שאתה קפדן, אני מניח שאתה מצליח לסגור את הסידן (המינרל המחורבן הזה!) גם בלי עלים.

Rock Solid

New member
אולי

יש בקישואים פחות לוטאין ממה שאמרתי - הבעיה היא שה-USDA מדווחים על כמויות הלוטאין וה-zeaxanthin ביחד.
בכל מקרה הכמויות כנראה נכונות לכל הקישואים, כמו שרואים ברשימה המצורפת ("all varieties").

בימים כסדרם אני מסתדר מבחינת כל המינרלים והויטמינים, למרות שחלק מהסידן מגיע מטחינה מלאה שאחוז הספיגה בה לא אידיאלי...

vegetalien

New member
אה, זה לא משנה.

אני לא עושה הפרדה בין לוטאין לזאקסנתין.
ורגע, אתה חושב שלא וידאתי את העניין עם הקישואים בטרם הגבתי? הֲכָךְ אַתָּה מַכִּיר אוֹתִי

Rock Solid

New member
אבל

כתבת "האם המצב כך בכל קישוא וקישוא, או שמא רק בזוקיני עם הקליפה הירוקה הכהה?"

vegetalien

New member
נכון,

כי אין לדעת. מה שמוכרים פה בארץ הוא לרוב לא הזוקיני, אלא קישוא בהיר יותר, חיוור יותר.
ישנם עשרות (אם לא מאות) זני קישוא. ירוקים, צהובים, בעלי צבעים עזים יותר או פחות. אך כידוע, ירקות חיוורים אינם מצטיינים לרוב בתכולתם (שוב - ייתכן שזה לא המצב במקרה זה).

Rock Solid

New member
summer squash זה לא שם כולל לכל הקישואים?

בכל אופן כמעט בכל מקום שאני רואה את הקישואים הבהירים, יש גם זוקיני - יותר יקר אבל לפחות האופציה קיימת

vegetalien

New member
זה אכן שם כולל,

וגם דוד מלפפון כלול בתוכו. ומכיוון שמלפפון איננו מקור לוטאין שופע, אינני יודע כיצד ה- USDA מְכַמְּתִים את ה- "all varieties".

Rock Solid

New member
בטוח?

לפי מה שאני רואה גם מלפפונים וגם קישואים שייכים למשפחת הדלועיים, אבל לא לאותו סוג בתוך המשפחה.
Cucurbitaceae -> Cucumis -> cucumber
Cucurbitaceae -> Cucurbita -> squash -> summer squash
&nbsp
http://en.wikipedia.org/wiki/Cucurbitaceae

vegetalien

New member
אתה צודק.

היה לי הרושם (השגוי, מתברר) שמלפפון וקישוא שייכים לאותו זן.
שורה תחתונה - אתה כנראה בקיא בפרטים הקטנים יותר ממני, אז לא נותר לי ממה להסתייג (אף שאמשיך לאכול עלים. ואני יודע, זה ממש לא כיף לנקות ולחתוך אותם).

למעלה