היום נסגר חיל הנשים בצה"ל. קישור

עמית_

New member
השאלה מי נחשב לשמנ/ה?

והתשובה תלוייה בחברה ובתרבות. בנוסף, יש הבדל בין מישהי שחושבת שהיא צריכה להוריד שניים-שלושה קילו, למישהי שיש לה עודף משקל של 40 קילו. ההבדל הוא הן מהבחינה האסטתית והן מהבחינה הבריאותית.

טל קר

New member
אבל האם צריך להיות הבדל מבחינת

דחיפת החברה את האף? כלומר בואו נגיד, שמי שיש לה עודף משקל, מן הסתם יודעת את זה. כלומר מן הסתם ברוב המקרים זה שיש לה עשרים או שלושים או ארבעים או חמישים קילו עודפים, זה לא חידוש עבורה, כלומר זה לא שהיא לא שמה לב.

עוד אחת

New member
סקסיזם על גוף האישה.

גם רזון מופרז הוא לא דבר טוב. אתם יודעים שרזון הוא בעצם דבר גברי? יש הבדל בין מבנה גוף נשי למבנה גוף גברי ולנשים נועדו להיות ירכיים גדולות וטוסיק גדול. אבל מה לעשות שהחברה רואה בגוף הגבר את הנורמה ואת גוף האישה היא רואה כפגום וצריך שינוי מהמבנה המקורי שלו. דווקא נשים מעוניינות שיהיה להן גוף גברי הרבה יותר מגברים. תופעת האנורקסיה היא בעצם דחיה של הנשיות ונסיון להשתחרר ממנה ולהפך לגבר, כי הנשי נחות מהגברי. לי יש מבנה גוף נשי, טוסיק גדול וירכיים רחבות, ואני ג א ה בזה וחושבת שזה דבר יפה. בטח עוד-מעט תאמרו לי שגוף נשי טבעי הוא בשום אופן לא דבר יפה.

אני חושבת שצריך לעשות הפרדה

בין המשמעות הבריאותית של השמנה למשמעות האסתטית. מבחינה בריאותית אני כמובן מסכימה שהשמנת יתר היא גורם סיכון אבל כפי שמישהי מכן כבר הזכירה, יש עוד כל מיני גורמי סיכון. אני חושבת שגם עם עודף משקל אני יותר בריאה ממישהי שאוכלת רק שטויות, מעשנת ולא עושה שום פעילות גופנית. כמובן שאני לא מדברת על אנשים עם עודף משקל של עשרות קילוגרמים שלא יכולים לזוז. מבחינה אסתטית המצב נורא ואיום. אני זוכרת בת של חברים של ההורים שלי, כיום בת 16, אז בת 5, שהיתה מודאגת מנושאי דיאטות ותזונה וכו´. ללא ספק משהו חולני בחברה שלנו שבה ילדות בגיל הזה כבר כ"כ מודאגות פן ישמינו. שוב, כשמדובר במספר קילוגרמים ואפילו קצת יותר, הסיכון לבריאות הוא לא כזה רציני. הרבה יותר מסוכן ללקות בהפרעות אכילה ואפילו נסיונות חוזרים ונשנים לעשות דיאטה מזיקים יותר מאשר לא לעשות דיאטה בכלל.

Boojie

New member
אני חושבת שזה מעבר להשוואה לגברים.

השאיפה לרזון היא מחלה של החברה המערבית במאה העשרים. מעולם השאיפה לרזון לא היתה כל כך נחרצת. אני חושבת שיש קשר מסוים בין התופעה הזו לבין התנועה הפמיניסטית. במהלך המאה העשרים עלתה התנועה הפמיניסטית. אחד ההישגים הגדולים היה הפיתוח והלגיטימציה של הגלולה למניעת הריון, שפרצה סכר רציני מאד על המיניות הנשית - אם קודם המיניות הנשית היתה דבר שעדיף לדכא, הרי שעכשיו המיניות הנשית היא דבר שמתפרץ. דבר זה חולל שינויים גדולים מאד בתפקידי המין בחברה, ויצר במידה רבה מצב של אנומיה, הווה אומר - מצב שבו כללי המשחק לא ידועים ולא מובנים עד הסוף. המיניות הנשית הפכה להיות לדבר מאיים מאי פעם, בתוך כל הבלבול שנוצר בתפקידי המין, וזו, לדעתי, הנקודה (או אחת הנקודות - אני מאמינה שתהליכים היסטוריים מהסוג הזה מושפעים מיותר מאשר דבר אחד) שבו החל דיכוי המיניות הנשית, בין השאר, באמצעות הסגידה לרזון. טוויגי מזכירה לכן משהו? עידן שלם של דוגמניות שהשאיפה שלהן היתה להיראות כמו ילד קטן. בלי חזה, בלי ירכיים, בלי טיפת בשר על העצמות. בעצם - כל מה שנוגד את המיניות הנשית הטבעית. בנוסף, גם יצר האכילה הוא מאיים - כל יצר אצל אשה מאיים במידה מסוימת, כי יש העדפה לראות בנשים יצורים רוחניים ועדינים, לא יצורים שיש להם יצרים "גסים", גופניים, כלשהם (וראו בוואינט את מה שהיה לבחור ישיבת ההסדר ההוא להסביר על למה נשים לא צריכות לשרת בצבא). לפיכך, גם הוא דבר שראוי לדכא, שמא אשה ששחררה יצר אחד, תשחרר גם את השאר. בעיני, אם למישהו מפריע שאני שמנה, הרי שהבעייה היא *שלו* ולא שלי, וראוי ש*הוא* יטפל בבעייה שלו בינו לבין עצמו. ולגבי בריאות - אני מגחכת עד כלות נשמתי כשאיזו שחיפה אסתמטית שמעשנת ושותה קפה שחור בשרשרת באה ומסבירה לי כמה שזה לא בריא להיות שמנה. את תשמרי לך את ההנאות הלא בריאות שלך, ואני אשמור לי את ההנאות הלא בריאות שלי.

בוג´י, אני שחיפה לא אסטמטית (טפו

טפו טפו) וחושבת שגם תגובת יתר להשמנה שבאה מאישה שמנה כמו גם מאישה רזה היא תוצר של אותו מנגנון גינוי-התגוננות. בהפוך - אני "הצלחתי" להוסיף למשקלי כארבע וחצי ק"ג בשבעה וחצי חודשי הריון - ואני סובלת בריאותית מהעניין כי זה הכניס אותי לחוסר איזון תזונתי. אני לא בדיאטה, אין לי אטרף של רזון, יש רק SO MUCH שאני יכולה לאכול... אני לא מדברת בשבחי הרזון, THOUGH ולא בגנות המגנים את רזוני אלא מתייחסת לרזון מהבט תרבותי ואסטטי במישור אחד ולהבטים הבריאותיים במישור שני ובהחלט מבלה כבר כמה זמן בנסיונות להשמין. נהפוך את ההפוך ונחזור לשומן - אכן החברה יצרה מודל שלא מתאים לכולן ועצם ייצורו הוא פסול ורע כי עומד בניגוד לורסטיליות המובנית שלנו כנשים וכבני אדם. א-ב-ל - משקל יתר משפיע על העצמות, על השומנים בדם , על תפקודי לב, על תפקודי אברים פנימיים, חילוף חומרים, כושר פיזי וכולי וכולי (אני לא רופאה ולא יכולה לתת כאן פירוט מעבר לזה של הדיוטות שכמוני). השאלה היא - כמה משקל יתר ? התשובה אינדבידואלית. יש לי אמא שמנה שבימים אלו היא בריאה ממני ונמרצת ממני. שומן היתר שלה לא הוריד מיתרונה הבולט עלי כעת. בהכללה גסה - נקודת האיזון בין שומן יתר אסטטי לבין שומן יתר המשפיע על הבריאות היא נקודה קריטית שממנה השומן הופך ל"מחלה" שהמחלות הנובעות ממנה הן בחלקן סימפטומטיות לתופעה. אין בזה עילה או סיבה לשיפוט, שלילה, הוקעה, ביקורת, התנשאות ושאר תכונות וביטויים "אנושיים" שמובעים כלפי שמנות אבל ההתייחסות לבריאות האישה מחייבת לטעמי לנסות להפריד בין הסטראוטיפ המקומם לבין הגישה הדומה בפועל ששומן זה לא טוב - אולם מסיבות בריאותיות. ואני אישית לא מכירה מדדים חד-חד ערכיים למה זה יפה. היופי הוא בעיני המסתכלת...

Boojie

New member
שימי לב, חנה, לא טענתי

ש"שמנה זה יפה". יופי זה דבר שלא קשור לשומן, רזון, גובה, צבע וכן הלאה. יופי הוא אינדיבידואלי. גם לא טענתי ש"שמנה זה טוב, נהדר, נפלא, ומומלץ לכולם". אמרתי "שמנה זה לגיטימי". בימינו היחס להשמנה הוא ברמה של ציד מכשפות. השמנה היא בסך הכל עוד צורה של הגוף האנושי. כולנו עושים בחיינו שניים שלושה דברים שלא ממש בריאים לגוף שלנו (למשל, רובנו לא עוסקים מספיק בפעילות גופנית, אוכלים יותר מדי אוכל זבל, נושמים אוויר לא נקי, שותים מים עם שלל תועבות או משקאות קלים לא בריאים, נחשפים לכמויות גדולות של קרינה אלקטרו-מגנטית ואולטרה-סגולה, ועוד) ואף אחד לא פוצח בציד מכשפות על הדברים האלה, בזמן שכן פוצחים בציד מכשפות לגבי מוראות השומן. למה? כי זה אופנתי.

Boojie , חנה וכל השאר

היות והיום כולנו, כמעט, מציירות את תדמית גופנו ומצבנו הבריאותי, אז אולי נפרסם גם תמונות? אז אני, רזונת תת-משקל לשעבר הרחוק, חיכה מדהימה בעבר הקצת פחות רחוק, ממולאת כלביבה בהווה, שמנמנה בעבר הקרוב ופצצה לעתיד. לא שאני יודעת איך זה ייראה. וגם אסטמתית שלא באשמתי, וגם מעשנת לשעבר וצורכת כל זבל לשעבר וצמחונית-טבעונית בהיסטוריה וקרניבורית באמצע החיים ומנייאקית של גלידה ושוקולד, ובקושי אוכלת בהווה. הצילו ! לאן פני מועדות ? חנה, אני מציעה ברצינות, לפתוח בפורום דיון על דימוי הגוף הנשי לאור הלחצנות החברתית.

חתיכה מדהימה ולא חיכה

היה לי ממש חשוב לציין והאסטמה זה בגלל אבא שלי שעישן כמו משוגע כל חיי ישר לתוך הריאות שלי.

מירי,

New member
שומן יתר מסוכן יותר

אני אנסה להביא לך מספרים (אני שונאת חיפושים...) יותר אנשים מתים מסימפטומים של השמנת יתר מסוכרת... אני לא יודעת מה זה עבורך משקל יתר , אבל בניגוד לגובה זה נתון שניתן לשנות - ולאו דווקא דיאטה , וכן כשהחלטתי שהבריאות שלי יותר חשובה וויתרתי גם על קמח לבן וסוכר לבן ובשר רווי שומן וכמעט לגמרי על קופאין... אני מכירה דווקא כמה נשים שיודעות לאכול... כן מנה יפה בלי להתבייש (אלה דווקא הרזות יותר..
) , שקלתי 120 קילו - זה בריא? שקלתי 80 קילו וזה היה הרבה יותר יפה מאשר הרזון בו אני נמצאת עכשיו , אבל עדיין פיזית עכשיו אני מרגישה הכי טוב קל ונוח ... איך אפשר להרגיש טוב עם זה שאי אפשר לסגור לבד את הנעליים (או פשוט להיות מוגבלים בסוג הנעליים לכאלה בלי סוגרים) איך אפשר להרגיש טוב כשלא יכולים לשבת לשחק עם הילדים (קטנטנים צריכים שיישבו איתם על הריצפה בגובה שלהם..) איך אפשר להרגיש טוב כשמגיעים הביתה (ומה לעשות קומה 3 בלי מעלית) והתחושה היא שאין אויר בריאות מרוב מאמץ??? רוצה עוד דוגמאות ? יש לי המון, אני חיה אותם יום יום.. אני לא מדברת על הקיטורים האין סופיים של אותן נשים שעומדות שעות מול המראה עם גוף שבאידלית היופי המקובלת (על החברה..) הוא מושלם ואף פעם לא מרוצות מאיך שהן ניראות! אני לא חושבת שדוגמניות אנורקסיות הן יפות או בריאות! שומן הוא לא בריא! שומן הוא לא נוח!! ואני בהחלט מכירה המון גברים שהשומן מפריע להם! והכרס אינה סממן למעמד עבורם! וכשאחי למשל עלה כמה קילואים מיד שלחנו אותו לעשות ספורט...וכשהאיש שלי שמן זה כי היפסיק לשחק כדורסל... מתוך כל ההתנגדות שלנו לאידאל הרזון האסטטי שהחברה רוצה מאיתנו יצרנו אנטי גם למשקל התקין שהבריאות רוצה מאיתנו! את יכולה להתעקש כמה שאת רוצה זה לא בריא!!! (אחרת קופ"ח לא הייתה משקיעה בי כ"כ הרבה כסף על מנת שארזה)

augustus

New member
מירי, זה נכון שהשמנת יתר היא בעיה

בריאותית, אבל אני מרגישה שההתייחסות השלילית לשמנים ושמנות היא הרבה מעבר לדאגת לבריאות הזולת. אפילו המלחמה בעישון, שהוא לא בריא לפי כל קנה מידה, לא הגיע לרמות של עוינות של המלחמה בגוף השמן. בואו נדאג לבריאות, אבל בלי האסטטיזם הגועלי והמוגזם.

טל קר

New member
אני מסכימה בהחלט, הרי אין

"השמנה פאסיבית" על משקל "עישון פאסיבי" ובכל זאת רודפים שמנים (ולמעשה שמנות) יותר. למה שלא ניתן בעצם לכל אחד לדאוג לבריאות *שלו* ולא נציק לו אם זה לא פוגע בבריאות הזולת? אם אריאנה (ראיתי את התיקון, אורין) טוענת שלה זה לא מפריע, מי אנחנו שלא נאמין לה, או נעיר לה, או נציק לה? וגם אם זה כן מפריע לה, מי אנחנו שנעיר לה או נציק לה? אם לה אין בעיה עם זה אז שכל מי שכן יש לו בעיה עם איך שמישהו אחר נראה, שילך ויחנק עם התה הטיבטי שלו...

Boojie

New member
מחקרים יש לשני הכיוונים.

אני, למשל, ראיתי כמה מחקרים שמראים ששמנים בכושר גופני טוב צפויים לפחות מחלות מרזים בכושר לקוי. נו? ומחקרים אחרים שמראים שדיאטת יו-יו (שזה מה שרוב השמנים מתנסים בו, כי קשה מאד לשמור על משקל נמוך למי שנוטה להיות שמן) מזיקה יותר לבריאות מאשר משקל גבוה ויציב. נו? גם ברפואה, כמו בכל דבר אחר, יש אופנות. וכרגיל, מה שבאופנה יתפרסם יותר. אז יש את האופנה הזו ש"שומן זה פויה ואוי ואבוי". גם על ביצים אמרו את זה לפני כמה זמן, והנה היום מתברר שביצים זה דווקא די בריא - שוב. אז תסלחי לי אם לא אצא מגדרי לרגל הפרסומים האלה. לכולנו יש כמה הרגלים לא בריאים, ואנחנו חיים עם זה. כי אנחנו בני אדם, לא מכונות. ואגב, חולי סכרת צפויים לפגיעה במחזור הדם הפריפריאלי ולקטיעת אברים, לעוורון, לבעיות בשלפוחית השתן ולעוד שלל בעיות אחרות. סתם, שתהיה השוואה.

augustus

New member
מסכימה אתך, בוגי, חוץ מאשר בדבר

אחד: הרעיון לפיו פולחן הרזון התפתח כדי לדכא את מיניות האישה, לא מתלבש לי על ההיגיון. דווקא לפני מאה חמישים שנה ויותר, לפני הניצוץ הראשון של המהפיכה הפמיניסטית, הנשים השמנות נחשבו ליפות ונחשקות. גם היום, בחברות הפחות מפותחות, בהן יש אי שיוויון גדול יותר בין נשים לגברים (דוגמת הודו, מצרים וכו´) אישה יפה היא בהכרח אישה שמנה מאוד. אידיאל היופי הזה תואם תפיסה לפיה תפקיד האישה לשבת בבית וללדת הרבה ילדים, וכמובן גם לשרוד את שנת הרעב. דווקא תפיסת היופי הרזה התפתחה במקביל לתהליך שחרור האישה, וחלקית בגללו, שכן שילוב האישה בשוק העבודה היה חלק חשוב ממנו. כל זה לא גורם לי, כמובן, לתמוך בחוסר סובלנות של החברה כלפי השונה, כלומר שונה מהקריטריון שנקבע מכל סיבה שהיא, והעליהום על השמנים מרגיז אותי (ואני אישה רזה לכל הדעות) בדיוק כמו העליהום על הלסביות וההומואים.

טל קר

New member
אני חושבת שבוג´י התכוונה

שהרזון התפתח במקום בו הפמיניזם התפתח, כקונטרה, באק לאש, כדי להגביל את מי שכן מנסה להתפתח. כמו "תורת הרצף" למשל.

augustus

New member
נכון, אז הסברתי למה לדעתי

המאבק לשחרור האישה קשור איכשהו להרזיית מודל היופי הנשי.

Boojie

New member
מה ששתינו אומרות לא ממש סותר.

מה שאני אמרתי, זה שהמיניות של אשה משוחררת היא מאיימת. לכן, אשה "שיודעת את מקומה" זה בסדר שתהיה שופעת, שתאכל הרבה (תתמכר ליצר האכילה) וכולי, כי אין חשש שהמיניות שלה תסכן מישהו, ומצד שני היא "מביאה כבוד לבעלה". לעומת זאת, באשה משוחררת, המיניות והנשיות היא דבר מאיים, שנותן לה כוח שאינו מוגבל על ידי ההגבלות המסורתיות על נשים. לכן נוצר צורך לדכא ולהגביל את יצרי הנשים, כדי לאזן את הטלטלה שהוכנסה בתפקידי המינים. מרגע שמיניות הנשים היא כבר לא "תחת פיקוחו" של גבר, צריך למצוא דרך אחרת להגביל אותה, לא?

למעלה