היום נסגר חיל הנשים בצה"ל. קישור

טל קר

New member
היום נסגר חיל הנשים בצה"ל. קישור

מYNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-971448,FF.html

טל קר

New member
והנה קישור בהקשר קצת אחר לדעתה

של אריאלה מלמד על נשים בצה"ל בהקשר של בני ישיבות (אמנם דנו בנושא בעבר, אבל הדעה היא מהיום). http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-402,FF.html?ArticleID=970748 אוף טופיק, רציתי לציין לטובה ציטוט של אריאלה מלמד בהקשר אחר לגמרי, היא דיברה על המשקל שלה באחד מהראיונות איתה בעיתוני סוף שבוע, ואמרה משהו כזה: "זו אני, כך אני נראית, ומי שיש לו בעיה עם זה, שיחנק עם התה הטיבטי שלו".

טל קר

New member
מסתבר שיש קשר, הנה עוד קישור

בחורי ישיבות מוחים על ביטול חיל הנשים שיגרום לעירוב נשים רב יותר בצבא. קישור מYNET. http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-968929,FF.html

גאולה_ש

New member
עוד קישור בנושא:

המטוטלת הישראלית בין כפיה אנטי-דתית לתובענות-יתר דתית

מירי,

New member
ובנושא האוף טופיק...

האם לה טוב עם עם המשקל? כשמנה אמיתית (לפי התמונה כמו אריאלה מלמד ואולי קצת יותר) עד לאחרונה (ושמנה בראש עדיין) קצת קשה לי להאמין לכל השמנים שאומרים "כך טוב לי" (נשים וגברים כאחד)... מה כל כך טוב בהשלמה הזו? אם היא הייתה חולת סכרת ואומרת "ככה אני..." עדיין היית מציינת אותה לטובה? האם הימצאות גוש בשד אצלה תוך אמירת "זה מה יש" עדיין היית מציינת אותה לטובה???

טל קר

New member
ואם היא לא היתה משלימה עם זה

כן היה טוב? יש אנשים שהם שמנים, וטוב להם עם עצמם. זה שיהיה להם רע עם עצמם לא בהכרח יקדם אותם לאן שהוא, ההפך. יש דבר טוב מאוד בהשלמה הזו של מי שאתה. ובהקשר של גברים ונשים, גברים מרשים לעצמם להיות שמנים הרבה יותר מנשים. גם כשמדובר בסכנה בריאותית וגם שלא. חנה תיארה פעם את חברתה ואת בן זוגה של החברה, שיש לו כרס והוא מלטף אותה מול המראה בשביעות רצון עצמית, בעוד אשתו עומדת ועושה פרצופים מול המראה על כל 2-3 קילו מיותרים. ובהקשר הזה הנה מה שאמר הרב עובדיה בדרשה שנשא אמש לרגל חג האהבה "היו אומרים תנו עיניכם ביופי. אישה צריכה להיות יפה בשביל להביא בנים יפים לעולם. והבנים איך יהיו יפים? אם אמא שלהם כעורה, מה יהיו הבנים, גם כן טארמחים... ואם לאמא יש אף כמו אבטיח, הבן שלה בטח ייצא כמו מלפפון..." (מתוך ידיעות).

פברואר

New member
הרב עובדיה בומבה של רב

אני חושבת שהוא סטנדאפיסט גדול. האומלל עוד לא שמע על חלקו של הגבר בקיום מצוות הפרו ורבו. מזכיר בדיחה על ברנארד שואו שהיה ידוע בזמנו כגבר חכם אם כי כעור למדי. באחת המסיבות ניגשה אליו אישה יפה והציעה לו להביא ביחד ילד לעולם תאר לך איזה ילד מושלם נקבל זמררה אני עם היופי שלי ואתה עם החכמה שלך. נו ענה לה ברנרד שואו ומה אם יצא ההפך?

מירי,

New member
זוהי מחלה - וקטלנית!!!!

אני אישית מכירה הרבה יותר גברים שסובלים מהשומן שלהם... נשים פשוט הרבה פחות מרוצות מהמראה שלהן! את רואה אישה דקיקונת "אוי אני שמנה..." (רובן לדעתי מחכות לתשובה "מה פתאום?\את ניראית נהדר\את ממש רזה..") היצגתי את השומן כמחלה והישוותי אותה למחלות אחרות! ואיך אפשר להיות מרוצים כאשר אי אפשר לשרוך לבד את שרוכי הנעלים? אם היא לא היתה מרוצה - ולא מהמראה אלה מהשומן עצמו- היא תהיה יותר בריאה!!! אני חוזרת ושואלת , האם היית מקבלת את ההשלמה שלה עם גוש ממאיר בשד (מחלה רק של נשים למיטב ידיעתי)? ןלגבי הרבי המהולל... מה צריך להבין על אמו שלו מדבריו?

משהו שכתבתי בפורום הישן באותו עניין

ושמובא מפי חברתי שהיא אישה יפה, מאוד לא שמנה (אחרי 3 לידות), גוף חתיכי ובכושר טוב, מטופחת - ונשואה לגבר ששוקל 120 קילו ומוזנח למדי. היא סיפרה לי יום אחד שקלטה שבעוד היא עומדת מול הראי ומחפשת פגמים, הוא יכול אחרי ארוחה טובה (ומשולשת כמותית מארוחתה שלה) לתקוע גרפץ, לעמוד במכנסיים קצרים שנופלים מתחת לכרס ובלי חולצה מול הראי ולשפשף את הבטן בהבעה של שביעות רצון תהומית. אני נ-ג-ד שומן יתר כי זה לא בריא. יש משקל מומלץ ויש חריגות וחרידה מהחריגה פשוט אינה לטובתנו בריאותית. אבל מכירה נשים יפיפיות שנושאות בגאון חריגה כזו ונראות לא פחות יפות בעיני ומכירה נשים רזות שצובטות כל קפלול שומן נסתר בתסכול אימים. מסכימה עם בוג´י שההתייחסות החברתית היא אכן מפלה ובעייתית יותר מכל דבר אחר. אוגוסטוס ואני נתקלנו השבוע לראשונה במנהל (גבר) של פורום ספורטיבי כלשהו שנראה כמו חבית. להערכתי יש עליו 30-40 ק"ג מיותרים. ההערה המאוד נכונה של אוגוסטוס היתה - אם זו היתה אישה שמנהלת את פורום אירובי ונראית ככה לא היו נותנים לה לחיות מרוב הצקות...

shelly_30m

New member
מחלה אכן

בהחלט השמנת יתר מחלה אין פה אף לא הספק הקטן שבקטנים וסתם למען הידיעה גוש ממאיר בשד...מחלה של השד .לא רק של נשים אך ללא ספק יותר בנשים טוב נו מה לעשות יש קצת יותר רקמת שד אצל נשים.בדרך כלל אבל בל נשכח כי כל אחד רשאי לדעתו הוא ואם הגברת המכובדת טוב לה במשמניה.אין לי מה לומר חוץ מאשר בסתר ליביב לא ממש להאמין

sista

New member
הכי חשוב לקבל את עצמך

זה לא אומר להישאר שמן, אם אדם רוצה לרזות, אבל קבלה עצמית היא הרבה מעבר למראה חיצוני. זה לא להילחם בעצמך. הרי מלבד דיאטה יש שיטות לוחמה שונות: הרעבה, דיכאון, הסתגרות, אשמה, תיעוב עצמי ועוד כהנה. ברגע שכל אלו יעופו, גם הדיאטה תהיה קלה ושמחה יותר. יש גם אנשים רזים שמפחדים פחד מוות מביקורת והם נחנקים בעצמם מהתה הטיבטי שלהם. ברגע שאת נינוחה עם עצמך בכל צורה שלא תהיי, את מפסיקה להקרין החוצה מין מסיכה מגוחכת ופשוט מביאה את עצמך לסיטואציה ואומרת לאנשים: take it or leave it.

Boojie

New member
פחחחחח... מחלה קטלנית.

הנה עוד דוגמה למסע ההפחדות הנורא. מה אחוזי התמותה משומן עודף? מה אחוזי התמותה מעשרה ק"ג שומן עודף? עשרים? שלושים? ארבעים? ואיך זה נראה כשמנכים מזה בעיות אחרות? למשל, הרבה שמנים בכושר גופני לקוי ("חוסר יכולת לקשור את השרוכים") - דבר ש*ממש* לא צריך להיות קשור. אז מה לגבי שמנים בכושר גופני טוב? מה אחוזי התמותה שלהם? ומה לגבי תזונה? הרי יש שמנים שאוכלים המון ג´אנק, ולעומתם יש שמנים שאוכלים המון מזון בריאות. האם יש הבדלים בין אלה? ולאחוזי התמותה שנובעים מדיאטות יויו שמפעילות לחץ עצום על המערכת את לא מתייחסת? ומה לגבי הבדלים אינדיבידואליים, כמו ההבדל בין שמנים עם נטייה תורשתית ללחץ דם גבוה ולעודף כולסטרול לבין שמנים שאינם כאלה? בקיצור - בבקשה. רדו מתעמולת הזוועות הזו. זה באופנה להזדעזע מהשמנה ולראות בה את אבי אבות החטא. המצב הוא שזה לא ממש ככה. השמנת יתר היא אכן מצב לא מאד בריא, אבל היא גם לא כזה מצב נורא כמו שמנסים לתאר אותו, ומידת הנזק בה תלויה גם בפקטורים אישיים רבים אחרים, שלא ממש נותנים עליהם את הדעת. בחיים כמו שלנו, כשאנחנו מוקפים במעשנים, במפעלים וכלי רכב פולטי זיהום אוויר, במזון מזוקק שמזיק בצורה איומה לגופנו, באנטנות סלולריות, בקווי מתח גבוה, בקרינת UV מהחור באוזון, בחומרי ריסוס בירקות ובפירות שלנו, באנטיביוטיקה בבשר ובחלב שלנו, בחומרי שימור וצבעי מאכל בכל מיני המזון שלנו, בפסולת, חידקים, וחומרים כימיים מיותרים במי השתיה שלנו, במתח מוגזם, בעייפות מוגזמת, באורח חיים לא בריא, בפעילות גופנית לא מספקת, בתרופות שונות ומשונות שאנחנו לוקחים בכמות מוגזמת - הדמוניזציה של ההשמנה מוגזמת לחלוטין.

אני לא חושבת שיש מי שמתות מעודף

שומן - אלא ממחלות נלוות ושהן פועל יוצא מכך. אותו כנ´ל לגבי מחלות הנובעות מחוסר שומן... לגבי 10,20,30 ק"ג - אני לא רופאה אבל נראה לי לי שככל שהמשקל החסר או העודף גדול יותר, גדלות ההשלכות הבריאותיות. כ"כ - זה אינדבידואלי. הלוואי והייתי בגילי (40) בריאה כמו אמא שלי כשהיתה באותו גיל ושקלה כבר אז 15-20 ק"ג יותר ממני. עדיין - לא ניתן להשליך מהפרט אל הכלל והכלל בחיים בכלל ובכל עניין הוא בעד מצבים מאוזנים או שואפים לאיזון, ולא מהבט שיפוטי של רזון מול שומן או מענייני דימוי עצמי. נתנה פה מישהי רשימת מחלות שהן תוצר של חוסר האיזון במשקל, אין זה אומר שכל הנשים השמנות לוקות בהן אלא מצויות בקבוצת סיכון סטטיסטית גבוהה יותר ללקות בהן - וגם זה נראה לי מיותר. חנה

ראיתי את זה כרגע בדוכן עיתונים

ונגמרתי מצחוק. שתי התבוננויות ביניין - 1. אשרינו שזו רמתו של "המנהיג הרוחני" שלהם 2. למעט בודדות, הם די מסתירים את נשותיהם. אבל הרוב המכריע של גברי ש"ס שאנו פוגשים על המרקע מה-זה-מכוערים... עכשיו נשאלת השאלה האם עובדיה אמר שהבנים יוצאים כמו מלפפון וכלל בזה את הבנות, או שהבנים יוצאים (תמיד) כמו האמא והבנות כמו האבא ואז יש לנו כאן לופ אינסופי של כיעור באוכלוסיה שלמה... שאלה פילוסופית, אולי קצת גדולה על רבננו הגאון. ובשורה התחתונה - אפילו באוכלוסיה יהודית-דתית-פמיניסטית שכזו הנשים תמיד אשמות

Boojie

New member
קשה לך להאמין? אז אל תאמיני,

מה אני אגיד לך. עצם ההשוואה שלך בין השמנה לסכרת מראה כמה שהחברה שלנו דפוקה. לא, השמנה היא לא מחלה קטלנית. השמנה אמנם מגדילה הסתברות למחלות מסוימות - אם כי יש גורמים נוספים כמו כושר גופני, תזונה ותורשה שמשפיעים גם הם - אבל מצד שני, חמישים ואחד מיליון דברים בחיים שלנו מגדילים הסתברות למחלות מסוימות, ולא רואים אותם כמחלה. דיאטות מתמידות הן דבר שהרבה פחות בריא לגוף מאשר משקל יציב וגבוה, ובכל זאת לא שמעתי הרבה אנשים שמגדירים דיאטות מתמידות כמחלה או שמשווים אותן לסכרת. יותר מזה - אני גדלתי בשכונה שיש בה זיהום אוויר גבוה ואחוז גבוה של הילדים הגדלים בה יוצאים אסתמטיים או סובלים מפגעים שונים ומשונים בדרכי הנשימה. ההורים שלי לא השקיעו פרומיל אחד מהאנרגיה שהם השקיעו בדיאטות כדי לעבור למקום בריא יותר. למה? כי דיאטות הן דבר עם זוהר חיצוני. חיים נקיים לא. אז למה? כי אנחנו כפופים לגישה האמריקאית כל כך, שסוגדת לנעורים, ליופי ולרזון. אז שומן מזעזע אותנו. שומן גורם לגוף להצטלם פחות טוב, להיראות פחות צעיר. אז זה רע. ובכן, אם תסלחי לי, הדעות הקדומות האלה יכולות לקפוץ לי. עברתי דרך ארוכה מאז שהייתי מוכנה להכנס לדכאונות בגלל שקראו לי "שמנה" בבית הספר, ואין לי שום כוונות לחזור לשם. אני אוהבת לאכול, אני שונאת להיות רעבה, ואין לי שום כוונות להרוס את תענוג האוכל לעצמי, בטח לא בשם איזשהו אידאל אסתטי מפוקפק, ובהחלט לא בשם אידאל בריאותי מפוקפק עוד יותר. אנשים לא מפסיקים לשתות קפה, לאכול מוצרי קמח לבן וסוכר מזוקק ושאר זבל מודרני בגלל הבריאות, אז להרעיב את עצמי? ואולי כדאי לעצור ולשאול למה בדיוק אשה שמתמכרת ליצריה באכילה זה דבר שנראה כל כך נורא בחברה שלנו. ולמה בדיוק הדבר שנשים ממהרות כל כך להוריד בדיאטה זה בדיוק את סימן המין הראשון שמתפתח - הירכיים. תעשו סקר מהיר בין הנשים בסביבתכן שלא מרוצות מהגוף שלהן, ותשאלו אותן מה הדבר הראשון שהן רוצות להוריד בדיאטה - רובן יגידו שהן רוצות לצמצם את הירכיים שלהן. זה לא נראה לאף אחד מוזר שסימן המין הראשון שמופיע אצל בנות בגיל ההתבגרות הוא הדבר הראשון שנשים רוצות לסלק בדיאטה? לי זה נראה מוזר. מאד אפילו. ואפילו מעורר בי חשד מסוים שאולי אידאל היופי הנוכחי שלנו מתבסס איכשהו, לא נעים להגיד, על הרצון לדכא את המיניות הנשית, להכניס אותה לגבולות צרים וחונקים? יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא, אבל זה מספיק לפעם אחת. החברה שלנו הרבה פחות סובלנית מכפי שהיא מתיימרת להיות, וההבאה של "ממצאים מחקריים" כדי להצדיק את הדעות הקדומות שלנו מאד אופיינית לנטייה הזו. אגב, חוץ מלהיות שמנה, אני גם גבוהה, ובאופן מפתיע מעולם לא הביאו לי ממצאים מחקריים שמוכיחים באותות ובמופתים שאנשים גבוהים סובלים יותר מבעיות גב ולב, למרות שראיתי כבר ממצאים כאלה (וכמובן, תמיד יש ממצאים סותרים, כי ככה זה במדע. כל יומיים צץ ממצא לכיוון אחר). האין זה מוזר? מה, פתאום הבעיות הרפואיות שכרוכות עם מצב מסוים לא מעניינות אותנו יותר? ואולי זה קשור איכשהו לעובדה ש(שומו שמיים) גבוה נחשב יפה בחברה שלנו, אז לא צריך לחפש את המגרעות?

למעלה