היום זה היה קרוב

Pumi

New member
מיצו, אל תגזים

מספיק שהורדת את העיניים שלך מהסתכלות במרחב לכמה שניות בשביל לראות שה waze מציין שיש שוטר ועוד שוטר, אתה איבדת כמה שניות מהכביש. וזה לא כל כך משנה היכולת שלך לקבל נתונים. זה בדיוק כמו אותו אחד שמסתובב לשניה לראות מה הילדים שלו עושים, או זאת שמסתכלת לכמה שניות במראה לבדוק שהאיפור בסדר, או זה שמתעסק לרגע בחתיחת לאפה שנפלה לו לברכיים. כולם יכולים להיות אלופי העולם בקבלת נתונים וברכיבה. אבל ברגע שאתה מתרכז במשהו מסויים לרגע, באותו הרגע אתה בכלל לא מתרכז בכביש.

מיצו

New member
כן אבל

כשמדובר בכביש פנוי, תנועה לא סואנת, הרכב הכי רחוק מאחוריך נמצא הרחק במראה והכי קרוב מלפניך נמצא הרחק מקדימה, נו, אתה יודע מה אני הולך לומר. או שאולי אני מגזים? כלומר אתה בזמן שאתה נוהג/רוכב כל שניה שאתה מוריד מהכביש אתה חותך לעצמך אצבע? אל תנסו ליפות את המציאות. לא מדובר במשלוח סמס או איפור או גזירת ציפורניים ברגליים או מריחת משחת פרוקטו גליבנול (תשאל את בוזי הוא יודע מה זה). כולה פאקין מסך של ווייז שיושב על תושבת הסלולרי.

AVNER XR

New member
לא רק שאתה מגזים מיצו,אלא אתה נכנס לסרטים שלך

תדע איך תצא מהם. וככה בקטנה אני אמחיש לך מה אתה עושה. על הקוקפיט שלך 3 מכשירים ,בוא נניח שלצורך הדוגמא הפשוטה הסחת את דעתך לשניה בכל פעם שהצצת באחד מהם. בניוגד לקשקוש שרשמת למטה ,בכביש 6 מתחילים לזירה החל מ130 קמ"ש ולא פחות ,לא ב111 כפי שרשמת למטה. הרכב שלך נסע במהירות חוקית לכביש שאני משער עמדה על 120 קמ"ש ,הינך עובר מרחק של 34 מטר לשנייה במהיורת הנ"ל כפול 3 הסחות =100 מטר כשלא היית מרוכז בשיט. בהסחות דעת הבעיה העיקרית היא לא השנייה שעברת כי חזרה לתפקוד מלא מהסחת דעת לוקח תלוי בנהג בערך 2-3 שניות הווה אומר שעברת לפחות 200 מטר ,ואם היית צריך במהירות הנ"ל לבלום חירום נחש איך היית גומר? וזה עוד בכביש 6 שהינו כביש מצויין עם סלילה טובה וראות למרחוק,עכשיו מה היה קורה בכביש 65 לדוגמא? או בכביש 2 בו הוצבו 3 מצלמות. לא מאמין קרא פה http://www.articles.co.il/article/60232/הגורם האנושי - הסחות דעת בנהיגה ולכן תזהר מהמשפט שאומר "כרה בור ונפל בו"

מיצו

New member
תסלח לי אבנר, אני מעריך את דעתך בנושא אבל

אני לא מסכים עם הקביעה העקרונית שלך לגבי הסחות הדעת במקרה הספציפי הזה. בגדול - כן, אתה צודק. אבל במקרה הזה מדובר בעוד אמצעי שיושב לך ברכב, בדיוק כמו מד הסל"ד או הספידומטר או המראות או הרדיו או הצ'יינג'ר או כל אחת מנורות האזהרה שהרכב המתוחכם שלך מסוגל להאיר בכל רגע נתון. רגע, על הסל"ד אתה לא מסתכל? בטח שלא. ברכב ליסינגומטי מי מסתכל על הסל"ד. ועל אופנוע? אתה לא מסתכל עליו? לא? אז מה, אתה נוהג בלי להסתכל עליו? בכל מצב? בכל נתון? נכון, אפשר בלי, ולא תמיד צריך, ובטח שבטח בקטעי קישור שבהם אתה משייט על שישי לא ממש צריך, אבל בכל זאת. זה לא עלול להסיח את דעתך? ומה לגבי הקטעים שבהם אתה יוצא מרמזור למשל? שם אתה לא מסתכל עליו? ועל מידע אחר שהקוקפיט משדר לך? עזוב. מי שמחפש סיבות ימצא אותן בכל מקום. אני מזכיר לך שבימי קדם היה חוק שחייב נהגים להעסיק אדם נוסף שיצא לפניהם בצומת ויאותת עם דגלים על כך שהם מתקרבים לצומת. היום כל רכב בשקל תשעים נוסע במהירויות שעוברות בהרבה את ה- 100, רובם גם מגיעים איכשהו ל- 200, וזה ברכב שבאמת עולה שקל תשעים ולא פרארי או מרצדס. אני טוען לכך שבעת נהיגה (וכרגע אנחנו מדברים על נהיגה) אין שום סכנה בהקצאת קשב פאסיבי לאמצעי הגנה. אתה לא עובד בהקשבה להם, אתה סתם מציין לעצמך נקודה מנטאלית שיש לך עוד התראה שאתה צריך לשים לב אליה. בכל מקרה זה לא יותר מסיח את הדעת מהדיבורים בתחנת הרדיו הלבנטינית המקומית, מהחדשות, מהכל דיבורים, או מסתם מוזיקה שגורמת לך לתופף עם היד על הרגל בזכות הקצב היפה שלה. או שגם את זה אתה מקפיד לא לעשות כדי לא להסיח את תשומת ליבך? יחד עם זאת וכדי שלא תגיד שאני לא מקשיב, אמרתי בתחילת דברי שכן, אתה צודק, יש יותר ויותר הסחות דעת. ואני אמרתי שאם אדם לא מסוגל להתמודד איתם מוטב שלא ינהג, ו/או שינהג במכונית שבה הקבינה היא מימי שנות ה- 60/70, רק נהג, מד מהירות, מד חום מנוע, כמה מתגים, ורדיו עם 6 כפתורי לחיצה באמצע שמשדר רק AM.

Alfa156 GTA

New member
ממש אבל.

ציטוט מדוייק ואמיתי של הדברים. ככה זה בדיוק. להעביר מצב במערכת של רכב חדש מסובך הרבה יותר.

gray

New member
רדיו שמשדר תוך כדי נהיגה?

נשמע מגניב לגמרי, אני מכיר כאלה שהיה להם CB אבל שידור AM, לא הכרתי. אגב, זאת הסיבה שאני מסתפק בוייז, לא מושלם, אבל אם אפשר רק אחד-עדיף שיהיה וייז.

Agent5

New member
מסכים לגמרי

גם אני ברכב שלי עם ולנטיין, צ'יטה ווויז. על אף אחד מהם אני לא "מסתכל" בצורה אקטיבית בזמן הנסיעה. כל השלושה נותנים התראה על המצאות מלכודת כלשהי. אני לא מבין פה את התגובות בפורום. גם כאשר יש התראה, הדבר הראשון שאני עושה זה להסתכל במראה האחורית ולהוריד מהירות ממהירות ש"תואמת את הדרך" למהירות ש"תואמת את סף המלכודת של השוטר". שימוש במכשירים האלה הם כלים שימושיים, אפילו בטיחותיים. מה היה עושה נהג רגיל מהשורה שנוסע 135 קמ"ש בכביש 6 כאשר הכל פנוי ופתאום 400 מטר ממל"ז מזהה מלכודת? אני מניח שבלימה די חזקה שמסכנת את הנהגים מסביב. המכשירים המדוברים מאפשרים לתכנן יותר טוב את הנסיעה, להמנע מהרבה הפתעות (אפילו אם לא את כולם) ואופן השימוש שלהם דומה למבט בזק במראה. לדעתי יש הרבה דברים אחרים שעדיף לא לעשות ברכב ושיחות נפש בטלפון זה אחד מהם.

AVNER XR

New member
הרבה דמגוגיה מיצו,כי

1. חוץ מכל הקוקפיט עקבת אחרי כל 3 המכשירים כשקיבלת התראה לא? 2. חוץ מכל פינוקי הגיימס בונד ששמת יש לך בנוסף דיבורית+ רדיו+ הסחי דעת שונים מסביב. 3.תאסוף את שלשותם ביחד כשהשני והכוונה לסולארי גורם לחמור מכולם,כי הוא אינו מהווה הסחת דעת אחת,אלא כמה. ועכשיו נעשה ניסוי תושיב לידך משיהו ותחזור על הניסוי עם ביצים מספיק גדולות לספר פה(למרות כל העבודה העצומה שעשית בנושא)כמה זמן היית מנותק מהכביש הולך? ולא חביבי אני לא מתייפיף ,גם אני טוען שקשה עם המהירות אבל ברכב זה סיפור שונה לגמרי מאשר לנסוע בסופר היאבוסה. הבעייה בהסחות דעת ששום נהג שלא מודה ומודע להן,וככזה סיכויים ליפול גבוהים יותר. למה אתה חושב שבזמן האחרון מדברים על זה יותר ויותר? סתם כי בא להם,מה לעשות אנחנו אנושיים ולא מסוגלים להתמודד בעת בובעונה אחת עם כוס החורבות שמתקשר באביבית בר זוהר שמתקשרת אלינו לרכב ויחד עם זה לנהוג כשהרדיו על התוכנית האהובה עלינו. לא מאמין תעשה ניסוי אחר ותדבר בדיורית ברכב כשאתה יודע שלפניך מכונת מהירות ספר לנו מה יצא? אז לכל הסופרמנים שמתגאים פה על התקנת שלל האביזירים מבחינת אני מכוסה לבריאות, רק תזכרו שהוזהרתם שזה מאד מסוכן.

Agent5

New member
אבנר, איפה אתה רואה שכתב דמגוגיה?

וקצת קשה לי להבין איך אתה יכול להגיד דברים בנחרצות כזאת כאשר אתה כניראה לא מבין אפילו את כל המכשירים המדוברים. שוב אדגיש מה שכתבתי בתגובה למיצו שלפחות הולנטיין וצ'יטה במצב של שקט עד להתראה, אין משהו שם ש"תופס" תשומת לב. זה בערך כמו מערכת מניעת החלקה באוטו שכבוי עד למצב שהאוטו מתחיל לאבד אחיזה בסיבוב במצב רטוב ומהבהב לך אייקון- אתה חושב שזה גורם לתאונה? האייקון הזה? אגב, הרבה נהגים מגיבים להחלקה כזאת בללימה והורדת מהירות. כאשר יש התראה של מהירות- היא קולית. הולנטיין בסה"כ "מציג" חץ דלוק על הכיוון ממנו מגיעה המלכודת. ה"ציטה" בעיקר מציג בזמן התראה את הכיוון ממנו יגיעה המלכודת ומה המהירות החוקית שיש בכביש הזה (שאגב, לא תמיד ברור שאתה בכביש למשל של "80" בבין עירוני או "70" אז זה דבר חינוכי וטוב בפני עצמו). מצב זה מאפשר הרבה לפני להוריד מהירות, בהדרגה, מבלי להפתיע נהגים. את ה"וויז" חצי מהמדינה מדליקים ומסתכלים על התראות מכל מיני סוגים מרכב תקוע על הכביש ועד עומסי תנועה. אתה באמת לא מסוגל להבין את היתרונות גם בכלים האלה? אתה ממודיעין, לא? אשמח להראות לך את הנוכחות של הולנטיין והצ'יטה, אתה תתפלא לגלות שלא תרגיש בכלל בנוכחות שלהם.

מיצו

New member
+1 מה שהוא אומר

כי לא יכולתי לכתוב את זה יותר טוב. צר לי אבנר אבל הדמגוגיה היא בצד שלך הפעם. אני חוזר ואומר - אף אחד מהמכשירים שציינתי לא מייצר אפילו לא רבע הסחת דעת יותר מאשר כל אחד מהמחוונים האחרים שיש בכל ליסינגומטית ממוצעת, בכל מערכת סטריאו ממוצעת (ועוד לא התחלתי לדבר על כל החדשות עם מסך המגע...), בכל דיבורית ממוצעת. זה בערך כמו שתגיד לי שחיישני הרברס ברכב שלך מפריעים לך להחנות כי הם מסיחים את דעתך. אם כך הוא הדבר, אז אל תתקין אותם, אבל אז אני אגיד לך שכנראה הגעת לשיא סף הטולרנס האישי שלך, וכנראה שאתה, בתור אינדיבידואל, לא יכול לקבל יותר אינפוט מהסביבה בלי שזה יחרפן אותך.

Alfa156 GTA

New member
כל מילה בסלע.

שלך ושל הסוכן. במקרה אצלך הסוכן יש מערכת הייטקית משוכללת - שלדעתי גובה יותר תשומת לב מכל המכשירים ביחד אעפ שהוא יכול לדבר איתה ולומר לה בפקודות מה לעשות...

deddy

New member
בעיקרון אני מסכים עם מה שאתה אומר, אבל

שים לב למה שאתה בעצמך כתבת "התעמקתי בווייז באותה נקודת זמן ולכן כשהבחנתי בו זה היה מאוחר מדי", עצם הנוכחות של המכשירים האלה היא לא בעיה, לפחות לדעתי, הבעיה מתחילה בכך שאתה מתעסק עם אחד מהם מספיק כדי להבחין מאוחר מידי במשהו שקורה בכביש. זה לא היה חייב להיות וייז, זה היה יכול להיות באותה מידה הרדיו או המזגן או הילדים מאחורה או סתם רצית לשים שפתון ולא הספקת לפני שיצאת מהבית.. ברגע שאתה מגיע למצב כזה אתה צריך להגיד לעצמך - הייתי לא בסדר, התעסקתי בדברים שאני לא אמור להתעסק בהם, אחרי הכל אתה אופנוען, ואני מרשה לעצמי להניח שאתה מכיר טוב מאוד את אלה שמתעסקים בהכל חוץ מבנהיגה ואתה יודע כמה קל לאחד כזה לפספס אופנוע ש"בא משום מקום". אז בבקשה ממך, תדליק את כל המכשירים לפני הנסיעה, ותשאיר אותם לעבוד בלי התעסקויות מיותרות, הם עובדים טוב לבד.

be_roo

New member
אין מה "לעקוב" אחרי המכשירים

הוללנטין והצ'יטה הם קופסאות אטומות שנותנות התראה קולית ברגע האמת, כך ש"לעקוב" אחריהם זה מעשי כמו לבהות בדלת תא הכפפות. הווייז אומנם כולל מסך לניווט, אבל לאפליקצית הניווט אין קשר של ממש להתראה על מכמונות. נכון שיש להם גם ייצוג במסך, אבל אף אחד לא בוהה בו כדי לחפש אותן, ושוב מדובר על מכשיר שנותן התראה קולית על סכנה קרבה, בדיוק כמו שהוא נותן התראה קולית על מפגע או תאונה. נראה שאתה לא ממש מכיר את המכשירים האלה או התנסת בהפעלתם כי אחרת המסקנות שלך לא ממש מובנות.

ב ו Z י

New member
אני לא יפה נפש, אתה יודע, אבל לא יותר קל

לנסוע\לרכב כחוק?

למעלה