היום זה היה קרוב

מיצו

New member
היום זה היה קרוב

כביש שש צפונה, מיד אחרי מחלף נשרים. אני משייט להנאתי במהירות שהיא, איך נאמר, עלולה לסבך אותי. אני ברכב. ברכב מותקנים מספר אמצעי הגנה, כולל וולנטיין 1, צ'יטה מעודכנת, ווייז פועל, וזוג עיניים. בהמשך לפוסט הזה: בדיקת אמצעי גילוי מכמונות מהירות סטאטיות – שלב א’ http://www.mitsu.co.il/?p=723 צ'יטה מכוון להתריע משהו כמו 400 מטר לפני במהירות חוקית, כ- 600 מטר לפני במהירות על-חוקית. ווייז מציג לי אייקון של שוטר, ועוד אחד אחרי זה. בנתיים דממה. אני מאט מעט, יורד למהירות "סבירה" לכביש 6. פתאום ווייז (דווקא ווייז) אומר "שוטר לפניך", ואיך שהוא מסיים לומר את זה, הוולנטיין מצפצף לי במשך כ- 2 שניות על התראת לייזר. השוטר שהסתתר בניידת לזר עלי ולקח לו בדיוק 2 שניות והחליט שאני לא מטרה "ראוייה". זה משך הזמן שהוולנטיין צפצף. צ'יטה היה דומם. הוא לא הכיר את המלכודת הזו (למרות שהוא כן מתריע על מלכודת כ- 500 מטר בהמשך צפונה). ראיתי את הניידת מאוחר מדי. הוא הסתתר מאחורי מעקה ההפרדה, על אי התנועה המצוייר מיד אחרי ההשתלבות של אלה שמגיעים מ- 431 לכיוון כביש 6 צפונה. בנוסף, התעמקתי בווייז באותה נקודת זמן ולכן כשהבחנתי בו זה היה מאוחר מדי. מסקנות: דווקא וויז, זה שאני לא כל כך מסמפט, דווקא הוא נתן לי היום את היתרון הקטן, מדובר בשניות, לעומת האמצעים האחרים. אלמלא ווייז, כשהוולנטיין היה מצפצף ואילו הייתי על המהירות ה"רגילה" שלי, הייתי עכשיו מחפש עו"ד. הוולנטיין לא כשל, הוא פשוט לא מספיק כנגד ממל"ז, בפני עצמו. לו הייתי מצוייד רק בוולנטיין, הייתי חוטף. הצ'יטה כשלה במקרה הספציפי הזה. זו לא אשמתה, השוטר פשוט הגדיל ראש ופתח מלכודת במקום שלא היה מוכר קודם לכן. מיד לאחר מכן עידכנתי את היבואן, ואני מקווה שבעידכון הבא של בסיס הנתונים, המיקום הזה ישמר. לא הייתי מצוייד רק בצ'יטה, הייתי חוטף. העיניים כשלו. לו הייתי מצוייד רק בעיניים, הייתי חוטף. המסקנה ברורה - חובה להצטייד בחבילת הגנה משולבת. במקרה הספציפי הזה, כשמדובר בממל"ז, מאוד קשה להתמודד מולו (לא, לא הייתי בורח, כן, כן הייתי עוצר, ולא, לא הייתי מקפל מספר - ובכל מקרה הייתי ברכב ולא באופנוע...). כשמדובר באיומים אחרים כמו דבורה, ווייז וצ'יטה לא יעזרו בשיט, רק וולנטיין יגן עליך (ועוד מטווח של כ- 2, 2.5 ק"מ). כשמדובר במולטנובה קבועה ומולטנובה ניידת, וויז קצת יותר בעייתי בגלל אמינות, אבל וולנטיין יעזור מאוד בטווח של כ- 150 מטר לפני המצלמה. צ'יטה מן הסתם לא תהיה יעילה בכלל נגד מולטנובה ניידות, אלא אם מתייחסים להתראה כללית ולא ספציפית. כשמדובר בגאטסו - רק צ'יטה מעודכנת ו-ווייז יכולים לעזור, אם כי כאמור וויז הוא בעייתי בגלל בעיות אמינות הדיווחים. על העיניים אסור לסמוך, בכל מקרה, ובטח שבטח כשמדובר במהירויות גבוהות מאוד (ברכב עוד מילא, אבל על אופנוע קשה מאוד למקד את הראייה רחוק, בטווחים שבהם אתה צריך לזהות את האיומים). אני רוצה לשמור על הרישיון שלי, וממליץ לכל אחד מכם לבחון היטב את ההשלכות של האכיפה הזו על הרישיון שלכם.

יוסיא

New member
מה על האופנוע? אם ברכב אתה עם כל זה?

אם ברכב יש לך כל כך הרבה מערכות, כל מה שקיים נראה לי ועדיין זה היה כמעט אחד יותר מדי אז מה אתה עושה כשאתה על האופנוע? אין איפה לשים את כל המערכות, אולי אחת במקסימום....אצלי אני מפעיל את הוויז אבל זה כוסות רוח למת עם כל המצוד החדש הזה עבור קמ"ש אחד יותר... מה אתה עושה כשאתה על האופנוע?

כשמדובר ברכב, אני במהירות החוקית

מגיע כמה דקות יותר מאוחר. אני לא אוהב את הדריכות לאורך הנסיעה ואת החשש התמידי שהאמצעים לא יגלו את המכמונת

מיצו

New member
כשמדובר ברכב חדש,

וכשמדובר בכביש בעל תשתית טובה כמו רוב הכבישים המהירים, וכשמדובר בשעות שבהן אין עומס שמונע נסיעה בקצב טוב, אדם עשוי למצוא עצמו בקלות על 120 במקום 90, או 125 במקום 100, או רחמנא ליצלן על 130 במקום 110. אלה מהירויות שקל מאוד לשהות בהן, הרכב לא מתאמץ, לא רועש, כל העולם עוקף אותך אם תיסע לאט מזה, ואלא אם אתה באמת זקן חטייאר בן מאתיים אין שום סיבה בעולם שלא תהיה שם גם אתה. אתה לא עבריין, אתה לא קרימינל. אתה פשוט נוסע במהירות הגיונית וסבירה בהתאם לתנאי הדרך. אבל בעיני המשטרה אתה כן, ואתה תחטוף 8 נקודות ו- 750 ש"ח, ואולי גם שלילה על המקום אם תחרוג טיפה יותר. על זה בונה המשטרה בפרוייקט הגאטסו. לא על העבריינים המקצועיים, אלא שמסוגלים לזהות ולהתמודד עם המצלמות. היא בונה על הכנסה של 400,000,000 (ארבע מאות מיליון) ש"ח בשנה מאותם דודות ודודים, אותם אנשים "סטנדרטיים" ונורמטיביים שיחטפו על הראש.

iec

New member
תגובה של לקקן מצוי

צודק

איפה שאפשר אני נוסע עם בקרת שיוט או לפחות במהירות של התנועה סביבי

AVNER XR

New member
אתה כורה לעצמך בור מיצו הרבה יותר עמוק

מהשטרונגול של הנקודות והקנס. מה עם הסחות הדעת חביבי?כמה שניות היית על המכשירים בכביש 6 במהירות נורמלית אני משער 120 קמ"ש ,כי שם לוזרים החל מ130. כמה הרכב שלך עבר בשניה ב120 קמ"ש כן?כפול מ"ס הפעמים שהורדת עין פוזלת למכשירים ו/או הוסחה דעתך בגינם? לא בא לחנך אותך, אלא רק תובנה שאתה מסכן את חייך עם שלל מערכות ההגנה שהתקנת.

Alfa156 GTA

New member
זה פשוט לא נכון.

כל המכשירים שותקים, חוץ מWAZE שמדי פעם מדבר, לא צריך להוריד אליו מבט. אפשר גם להתקין הכל בצורה שלא צריך לסובב את הראש אפילו סנטימטר.

מיצו

New member
עזוב. אתה ממש מגזים.

נסעתי בול 111 קמ"ש בסדר? כל כך נבהלתי מהשוטר עם הממל"ז שנאלצתי לבלום בלימת חירום ולרדת ל- 80. זה בסדר? חלאס כבר אני ממש לא מכיר אותך.

מיצו

New member
אני ממש נבהל בקלות

בכל פעם שאני רואה ניידת אני דופק ברקס מאוד חזק, ממש חזק. זה מרוב פחד.

gilbola

New member
מהירות חוקית? יש כבישים, במיוחד מחוץ לערים

שבהם המהירות החוקית היא בדיחה. בצפון הרחוק למשל, כשרכב מחליט לנהוג לפי המהירות החוקית (ילד בן 17 שלומד נהיגה) הוא גורם רק לבלאגן ופקק זז באיטיות.. יש מקומות שבהם אין על כך וויכוח ויש מקומות שהם המהירות החוקית מסוכנת רק באהבה

מיצו

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר.

יש בעיה? אתה מוזמן לנסוע איך שאתה רוצה. מה מפריע לך שאני מתעסק בזה?

מוזמן לנסוע איך שהוא רוצה גם אם זה מסכן

משתמשים אחרים בדרך? אז למה יש לנו טענות כלפי כל אותם נהגים שעושים ככל העולה על רוחם בכביש? אלה שלא סופרים אותנו, למשל, ומסכנים אותנו? מה ההצדקה לטענות שיש לנו טענות כלפי כל אלו שמדברים בנייד, מסמסים, מתאפרים, ממלאים את הדוח השנתי או השד-יודע-מה-עוד - תוך כדי נהיגה? אני חושב שלזה הוא התכוון. שההתעסקות עם כל המכשירים האלה באה על חשבון תקציב תשומת הלב/הקשב של הנהג (באופן כללי, אולי ממך לא), ומותירה פחות לפעולת הנהיגה.

מיצו

New member
אני לא הבנתי כלום ממה שהוא אמר.

לא הבנתי אם זה היה בציניות? בביקורת? בטענה כלשהי? אולי סתם תגובה בלי משמעות? אם אדם לא מסוגל להתמודד עם האינפוט שהוא מקבל מהסביבה שלו, בין אם חזותית ובין אם קולית, הוא מוזמן להגיש את רישיון הנהיגה שלו לגריסה. הטכנולוגיה שאנחנו כנהגים (וגם כרוכבים) נחשפים אליה בתוך הקוקפיט/סביבת תא הנהג הולכת ומשתכללת משנה לשנה. היום רק כדי לתפעל רדיו צריך קורס, זה כבר לא הרדיו של פעם עם שני כפתורים בצדדים ו- 5 לחצנים שחורים באמצע. ומה עם שאר המידע שאנחנו מקבלים מהרכב? מבחינתי, הנתונים שאמצעי ההגנה מפיקים עבורי הם עוד נתונים שאני מתמודד איתם. מי שלא מסוגל להתמודד עם זה שישב נא בתא הנהג של סיטרואן דה-שבו, וינהג בהתאם ליכולות שלו.

למעלה