היום היום היום

Silver Fox

New member
ההגייה של השמות היפניים../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

לא טבעית לישראלים, כמו שהיא לא טבעית לאמריקאים. אולי בגלל זה כל הדיבור נשמע לי קצת מאולץ, עם הרבה יותר מדי דגש על ההברות, כאילו מנסים להסביר את הסיטואציה לילד בן 5 >_<

Hawkgirl

New member
אכן אתה צודק

אני גם לפעמים מתווכחת עם אנשים שמתלוננים על הגייה לא נכונה של שמות, כשהם לא מבינים שהגייה בשפה אחת היא לא תואמת לחוקי הלשון וההגייה בשפה אחרת. אבל הפריע לי השם של נארוטו אוזומאקי, כי הם ביטאו את זה לא נכון :O ואם תגיד את זה נכון, תראה שאין בזה משהו שמפריע בעברית זה פשוט להעביר את ההטעמה למלעיל ולא למלרע.(באוזומאקי, לא בנארוטו. נארוטו הם אומרים נכון :O )

Hawkgirl

New member
זה לא נכון =\

אם כל סדרה שיש בה הגיה שונה מהשפה העברית(נמנמ.. כל שפה? XD ) אז שום סדרה לא הייתה מגיעה לארץ X: גם באנגלית יש דברים שאין בעברית כמו.. TH, או ה-R שלהם.. אלו הגיות שונות X: חוץ מזה, שאני תמיד בעד להביא סדרות לארץ X: אני אוהבת לשמוע גרסאות בעברית כי אני אוהבת דיבוב ^^" *מקווה להיות מדבבת בעתיד*

Adi Chan

New member
זה לא היה כזה זוועה~

ידעתי שהיה משהו מוזר באירוקה כשנארוטו עשה את הסקסי נו ג'טסו~ הקול של נארוטו ממש ממש חמודXD מזכיר לי את סימבה 0_ם מה שלא היה טוב זה שהיו קטעים ביפנית שנארוטו עשה את הקול שלו רציני ועצבני כזה..והילד שמדובב את נארוטו..פשוט לא הצליח0_ם...אבל התפלאתי לטובה~D: והקטע עם המקובל..אני לא חושבת שהתכוונו מקובל במובן של פקצה פופולארית מאגניבה..אלא שאוכלוסיה פשוט לא מקבלת אותו כי הוא הקיובי~ נראה לי0_ם עיצבן אותי הקטע שעשו הד~זה ממש מטומטםXD...טוב אבל בעברית הכל שנמע מטומטם~לא משנה כמה הדיבוב טוב-.- הקול של מיזוקי היה צריך להיות של אירוקה~ הדבר הכי נורא שקרה מכל עניין הדיבוב הוא ששוב פעם הפכו סדרה טובה לילדותית ומטומטמת>_> טוב. זהוXD מהיום כשישעמם לי ב-6 בערב יהיה לי מה לעשות

Fire Puppet

New member
XD

הג'וטסו מין הרג אותי, הייתי על הרצפה. הדיבוב לא משהו (והקול של נארוטו מעצבן ברמות מטורפות), אבל לא ציפיתי ליותר מדי, אז ניחא. אגב, זאת רק אני או שהדיבוב של ההוקאגה ממש מזכיר את ספלינטר?

ליסאן

New member
ראיתי את ה5 דקות הראשונות ../images/Emo41.gif

ואז כיביתי את הטלוויזה והלכתי... וזה כל מה שיש לי להגיד בנושא

Mor L

New member
היום השחור הגיע

ידעתי שערוץ הילדים יהרסו את נארוטו אבל לא חשבתי שעד כדי כך... קראתי את הפרק הראשון של המאנגה וזה הבדל של שמים וארץ בינה לבין הדבר הזה ששודר היום נראה לי אני אתעלם מהסידרה הזו ואראה אותה ביפנית אם היא תגיע לערוץ הילדים ואם זה לא יקרה אז יום יבוא אני אתחיל לראות אותה יום אחד בעצמי נחכה ונראה

Snake Bandage

New member
שלום.

רק קפצתי לכאן כדי לומר משהו. תסתמו את הפה. זה לא היה כל כך נורא. נורא זה מאה הפרקים הראשונים של דרגון בול זי. נורא זה יו יו האקושו. נורא זה בייבלייד. יש לי קצת בעיות עם הדיבוב (למה לסארוטובי אין קול של איש זקן, ולמה לעזאזל הינאטה נשמעת כמו אליטה מ-'קוד ליוקו'? ואני לא אסבול את נארוטו, זה בטוח, אבל לזה ציפיתי), אבל בסופו של דבר, זה דיבוב סביר בהחלט. התרגום, לפחות, נפלא וצמוד למקור, ויש דמויות שנשמעות טוב מאוד (אירוקה הרשים אותי, ומיזוקי נפלא. והאמת שכבר עכשיו התאהבתי בקול של סאסקה למרות ששמעו אותו לשנייה). זה עוד ישתפר. אני יודעת שזה ישתפר. ואתם יודעים למה? כי הדיבוב הזה קיבל את מאיה בר שלום כבמאית קול ומתרגמת. היא בערך הבמאית קול הכי מוכשרת ביקום (דיג'ימון? סאקורה? עבודה שלה), והתרגום שלה ממש ממש טוב. וחוץ מזה, היא ג'סי בפוקימון, ואם יש משהו טוב בדיבוב של פוקימון בימים אלה, זה הקול של ג'סי. אז תתעלמו לרגע מהנפש היהודיה שלכם ותהנו מהנסיעה. אפילו אם אתם חושבים שזה גרוע. אם אתם סובלים כל כך, פשוט אל תסתכלו לכיוון של זה. פאק, ידעתי שתעשו את זה. בגלל זה אני שונאת נארוטארדס.

Kawaii Me

New member
../images/Emo204.gifחמודה שלי,

את באמת חמודה, אבל אם תקראי עד הסוף כל תגובה, תראי שלכולם יש גם דברים טובים להגיד [לפחות, לרובם. מה לעשות? זה פורום והוא מכיל את כל סוגי האנשים]. אם זה ישתפר או לא- נחייה ונראה, אבל להגיד לנו לסתום את הפה?..אני לא חושבת, דארלינג. זו דעתנו על ערוץ הילדים. את יכולה להחזיק בדעות שלך ולשתף אותנו כמו כולם...אבל לא לומר ששלנו לא טובות
אירוקה היה גרוע, שלא לדבר על הינטה ועל שיקאמארו..שוב- דיעה אישית. הם השחיתו את הסדרה היפה הזו, ואי אפשר להתווכח עם זה. הם לקחו משהו שמיועד לילדים בני 14+ והפכו את זה למשהו שנועד לילדים בני 7. וזו ההשחתה- והיה אפשר להמנע ממנה מאוד אם הם היו מכניסים את זה לרצועת הטלמנגה שלהם. לא משנה כמה הם ינסו לחפות על זה- הצנזורה, הדיבוב ועוד לא יכולים להעביר את המסר שהסדרה מנסה להעביר. התרבות היפנית, סגנון הדיבור..הכל נעלם כאילו לא היה. הרגש שהיה אמור להיות שם- כשנארוטו גילה למה הוא מופלה..כשאירוקה דיבר איתו..הכל לא היה שם. זה לקחת סדרה שהדם בה הוא נושא מרכזי ובלתי נפרד..ולהוריד אותו. אז מה נשאר? זה פשוט עצוב, מה שהם עושים לסדרות. עצוב מה שעושים בשביל הכסף שלהם..וזה בשביל הכסף שלהם בלבד..

Kawaii Me

New member
../images/Emo204.gifוריב שהיה כאן היה זוועתי

אני בהלם... זה לא יכול לקרות שוב. יש לה זכות לבטא את דעותיה כמו לכולם והריב הזה היה מאוד משפיל כלפיה, אז כדאי להתחיל להרגע ולא לתקוף אותה. אפשר לדבר יפה..וזה כולל את כולם.

Silver Fox

New member
אני לא יודעת ../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

עד כמה זה נכון להגיד שערוץ הילדים שחטו את הסדרה. אחרי הכל הם לקחו גרסא שחוטה ומצונזרת מלכתחילה - הגרסא האמריקאית. אני לא יודעת כמה שינויים הם עשו בעצמם. התרגום של כמה מהמונחים (ג'וטסו מיני, מרק אטריות... XD) באמת עילג, אבל אני משוכנעת שהם חיפשו את הדרך הטובה ביותר לתרגם את זה. הדבר שאנחנו יכולים לשפוט הכי הרבה הוא הקולות. וזה באמת עניין של טעם - מישהו אמר שההוקאגה בעברית יותר טוב מביפנית, אני חושבת ההפך הגמור. זכותנו למתוח ביקורת על כל נושא שמפריע לנו בדיבוב. לפי דעתי זה לא היה זוועתי, אבל ציפיתי ליותר. הקולות של שיקאמארו והינאטה - הם אמרו בקושי חצי משפט, וכבר רציתי לזנק לעבר האסלה הקרובה.

Kawaii Me

New member
../images/Emo204.gifצודקת בהחלט.

מה הם יכלו לעשות, כשהם כבר קנו סדרה מושחתת ? הם יכלו לשים אותה ברצועת הטלמנגה אם הם מתעקשים כלכך. צקצק.

dndboy

New member
../images/Emo103.gifברור שפה...

הריי שחטו את מה שהוא ראה ושידרו פה

אל תדאגו, האמריקאים עוד ישתפרו!

זה לא אשמתה של חברת הדיבוב שקנתה את 'נארוטו' שהיפנים לא הסכימו למכור לה אותו אלא רק האמריקאים. והבמאי האמריקאי יקשיב לקהל בארצות-הברית שיגיד שהדיבוב לאנגלית גרוע, וישפר את איכות העבודה שלו! אני בטוחה! ובעקבות זה גם הדיבוב לעברית ישתפר (כי הרי הוא לקוח מהאנגלית). אתם יודעים מה, למה להסתמך על דבריי? תראו את הפרקים האמריקאים האחרונים שיצאו ותגידו לי אם יש שיפור. אם אין, אני חוזרת בי (אני לא ראיתי אף פרק אמריקאי). אבל את התרגום לאנגלית של דרגון בול זי, שמעתי שהאמריקאים התחילו לשפר בסאגת בוו. אז יכול להיות שזה יקרה גם בנארוטו.

SasuNaru

New member
הדיבוב של דרגון בול זי היה תמיד טוב

P: גם באנגלית וגם בעברית 3>

באנגלית היה טוב רק בסאגת בוו.

ובעברית היה גרוע מתחילת סאגת נאמק (והדיבוב העברי נלקח מהיפנים ולא מהאמריקאים).

למעלה