היום בחרתי

alma fa

New member
סתם כתירוץ לקצת מוסיקה אליאטורית

http://he.wikipedia.org/wiki/מוזיקה_אליאטורית

הפטיש ללא בעלים http://www.youtube.com/watch?v=x2A30tJAH3s

diday

Member
הייתי כותב, על כמה מהעם הזה מטומטמים

שבחרו בלפיד.
אבל כיוון שבימים הקרובים לא אהיה זמין בפורום, עדיף שאמנע.

אתה לא מבין אותם?

אני דווקא כן. במיוחד אחרי שמנהלי הקמפיין שלו עשו את המעשה החכם ולא נתנו לו לדבר אחרי שהתברר שהוא מאבד קולות עם כל נאום.

איזה אלטרנטיבות איכותיות היו להם? במדינה שבה יש משהו כמו 30 מפלגות מתמודדות, רובן מציגות חברי כנסת נצחיים שעוברים ממפלגה למפלגה כחלק מהשרידות הפוליטית שלהם או לחלופין לא הצליחו להציף אף רעיון שלא נטחן עד לעייפה, מה הפלא שהם נוהרים אחרי הדמות החדשה שמשחררת סיסמאות של אושר ותקווה?

אם היו מחליפים את שיטת הבחירות בישראל לבחירות אזוריות לפחות לציבור (לפחות לחברי הסניף המקומי) היתה יכולת להיפטר מחבר כנסת שכבר מזמן הציבור מאס בו.

אני לא אכנס לייתרונות שבמלוכה

אבל בריטניה היא לא המדינה היחידה שמפעילה בחירות אזוריות, לפי השיטה הזו נבחר ציבור מחוייב יותר לציבור הבוחרים שלו ולדרישות האזוריות שלהם

tch111

New member
הרי זו בעצם הטענה של ערביי ישראל

שהמפלגות הערביות על נבחריהן לא פועלים לטובת המגזר הערבי הישראלי, אלא לטובת המגזר הפלסטיני תומך הטרור.
כתבה על כך עם ראיונות של אזרחים ערביים ישראליים היתה לא מזמן כאן ב NRG, לצערי איני מצליח למצוא אותה בחיפוש.

ותמיד הרפובליקנים מנצחים

או השמרנים

לא יודעת יותר מדי על הפוליטיקה בממלכה - אבל הבנתי שכבר שנים מנסים לשנות את השיטה אלצכם
ושבגלל השיטה - הרבה קולות של לייבור'ס אובדים

נהפוך הוא

השיטה דווקא מטיבה עם הלייבור כי הם דאגו לחלק את מחוזות הבחירה כך שאזורים תומכי לייבור מקבלים, באופן יחסי, יותר מושבים בפרלמנט.

הבחירות היחסיות יטיבו עם מפלגות קטנות עם תמיכה מפוזרת כמו הליברלים או UKIP. היה רק נסיון אחד לשנות את השיטה כשאחרי הבחירות האחרונות היה משאל עם לשינוי השיטה לבחירה אלטרנטיבית. הנסיון הזה נכשל כישלון גדול מאד ונדחה ברוב החלטי.

OK - אני לא עוקבת, אז האינפו שלי לא

מעודכן ונכון לזמן בו ניסו לשנות
עדיין לא בדקתי ולא מתכוונת לבדוק את הנתונים שלך

נמצאת בשלב שבו כבר קשה לי לקרא את חשבון הבנק שלי

דווקא רציתי להצביע, אפילו הוצאתי תעודת זהות

במיוחד בשביל זה,
אבל התברר ברגע השיא שהקלפי שלי בירושליים . . .
והייתי עייפה מידי מכל הוצאת התעודה - למרות שהלך בקלות ובזריזות
עם כל מיליוני האנשים יחד איתי
תבאסות

למעלה