היום בחרתי

חביב ושאר התארים רומזים לכך שיש בי משהו חיובי

תשאלי את ההורים של רדגאסטה; הם יסבירו לך שכל הדברים השליליים הם בגללי

אני קובעת את קני המידה שלי . . .

בכל מקרה - אם גב' חום עדיין לא עזבה אותך או גרמה לך לעזוב אותה
אז אתה עדיין מ-א-מם

tch111

New member
סליחה אולם אינך מתיחס כלל וכלל למה שאני כותב

לכן ממש חבל על הזמן שלך ושלי.

ככל הנראה

עד כמה שהבנת הנקרא שלי מגיעה התייחסתי לשלוש משלוש הנקודות שהעלית וזנחתי את הצהרת הנאמנות.

הערת אגב מהתגובה האחרונה שלך היא שיש לך דרך מעניינת לסיים דיון. באמת חבל.

tch111

New member
לא הזכרתי בכלל הגבלת חופש עיתונות

דיברתי על כך שגוף מסוים בוחר לפנות לעיתונות בהאשמה כלשהי במקום לגוף רשמי, זה פסול, היות ואז הוא חייב להוכיח שזו לא הוצאת דיבה.
ואני אתן דוגמה למה אני מתכוון, למשל קיים סיכסוך בינינו, ואני מפרסם ברבים שעוללת לי עוול כלשהו, אני פונה לעיתון ומפרסם זאת ולא ניגש למשטרה, במקרה ומתברר שהעוול שעוללת לי הוא לא עבירה יש לך עילה להגיש תביעה אזרחית על הוצאת דיבה, אולם אם אפנה למשטרה ואתלונן ויתברר שהמשטרה מגיעה למסקנה שאין כאן עבירה,אין לך עילה להגשת תביעה אזרחית, היות ופניתי לגוף רשמי.
בקיצור פניה לעיתונות על עבירה לכאורה אינה הדרך הנכונה, גם אתה חושב שהמשטרה תטייח, במקרה כזה תוכל לפנות לבית משפט.
בנוסף פניה לעיתונות מראה על אי יושר שנועד להלעיז ולהתפרסם.

אתה טועה

ישנו חריג להגנת רשות מוסמכת שנסמך על תום הלב של מגיש התלונה. אם אתה מתלונן במשטרה תלונה שאתה לא מאמין באמיתותה הגנת הרשות המוסמכת לא תחול על התלונה שלך.

זה בלי להזכיר את ההגנות האחרות של לשון הרע כמו הבעת דעה על מעשים שנעשו בפומבי (כמו ההשתלטות על אוניות המשט) או הבעת דעה על מעשה שנעשה ע"י גוף רשמי (כמו הצבא) או אפילו על מסירת ידיעה לעיתון.

tch111

New member
עם הסעיף הראשון אני מסכים איתך

היה עליי לציין את עניין תום הלב.
בסעיף השני אינני תמים דעות איתך, המעשה של ההשתלטות על הספינה היה חוקי וגם במים בינלאומיים, כאשר יש חשד של עבירה, במקרה הזה היה הנשק שנועד לחמאס, גם האמריקאים וגם הקפריסאים השתלטו על ספינות ששטו במים בינלאומיים כאשר היה חשד כזה, הצטרפות של ח"כ נבחר למשט כזה חייב להיות אי חוקי.
כל זמן שהחמאס דואג לחמש את עצמו תוך הכרזות על כוונתו להשמיד את ישראל, לישראל יש את הזכות המלאה להטיל מצור ימי ויבשתי, אין בעיה של מעבר של סחורות חוקיות תוך בדיקה ישראלית.

תפריד את הנושאים

לעניין לשון הרע, עניתי לך ויש הגנה להבעת דעה על פעולה פומבית. ההשתלטות על המשט, מוצדקת או לא, היתה פומבית ולכן הבעת דעה על פעולות הצבא חוסות באותה הגנה.

על חוקיות המשט - אני אסכים אתך שהסגר היה חוקי. אני גם מסכים שלו היו מפרים את הסגר, פעולות מעצר ושמירת הסגר במים ישראלים היו חוקיות. גם לו היו אמצעי לחימה על אותן אוניות שהיו מיועדים לעזה, פעולה במים בנ"ל היתה ניתנת להגנה. אלא שלא היו אמצעי לחימה והאוניות לא הפרו את הסגר (וגם לא ניסו בשלב שבו נעצרו, על מנת לקים עברת ניסיון דרוש יותר ממעשה הכנה בלבד). למרות זאת אני מוכן להסכים שיש מספיק משקל משפטי כדי להגן על קיום פעולה. בכל מקרה זה עניין לויכוח עובדתי ומשפטי, אתה חושב שאסור לנהל את הויכוח הזה?

tch111

New member
מותר בהחלט לנהל ויכוח, עובדה אנחנו מנהלים

בוא נלך צעד אחד קדימה, נניח שראש הממשלה הבא, יהיה מי שיהיה, יחליט לחתום על חוזה שלום עם הפלסטינים, לדעתך, עם ניתן לחתום על חוזה כזה? עם הרשות הפלסטינית שאין לה שליטה על החמאס, עם החמאס, שאין לו שליטה על מיגון רב של זרועות טרור הקיימות ברצועה, והוא עצמו אירגון שמצהיר שכוונתו הסופית היא השמדת ישראל.
או אולי על אותו ראש ממשלה להחזיר את כל שטחי הגדה המערבית, ולהסתכן בהקמת מדינת טרור נוספת דוגמת עזה אולם קצת יותר קרובה למרכז הארץ?
אתה צודק ששלום עושים עם אויב, אולם אותו אויב חייב להראות סימנים שכוונתו היא שלום.

פוליטיקה וחוק

אם אפשר לנהל את הויכוח, אפשר גם לפרסם אותו באמצעי תקשורת וזה כולל הבעת דעה על חוקיות מעשי הצבא. באותה מידה אני יכול לטעון (וטוען) למשל שמשרד הבריאות מפר חוק ברגל גסה כבר 30 שנים ויותר. אני לא צריך ללכת לבג"ץ לקבל חותמת הסכמה כדי להביע דעה על מעשה פומבי של הרשות.

אם אתה מתעקש להיכנס לעמדות פוליטיות, גם אנחנו לא רוחצים בנקיון כפינו, יצאנו מעזה והמשכנו בחיסולים ממוקדים (למשל). שלום יוכל להגיע ברגע שההנהגה, בשני הצדדים תפסיק להרוויח מהמלחמה.

tch111

New member
בעזה ישראל עוסקת בחיסולים, אולם למה??

כמה זמן אחרי פינוי כל רצועת עזה נפלו הטילים הראשונים על ישובים אזרחיים?? אתה זוכר במקרה??
על איזה שני צדדים אתה מדבר?? ישראל מצד אחד ומהצד השני, הפת"ח והרשות הפלסטינית שאין לה שום שליטה בגדה ובעזה, או אולי החמאס שמצהיר על כוונות ההשמדה של ישראל, ואין לו שליטה על עשרות הזרועות הנוספות של הטרוריסטים,או אולי אחד מעשרות האירגונים שלחמאס אין שליטה עליהם, או בכלל אולי לפרוס את העוגיה הקטנה שנקראת ישראל ולחלק לכל אחד מהאירגונים נתח מישראל, ליהודים נשאיר את הים ממרחק של ק"מ מהחוף ומערבה.

אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו

כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו כי אנחנו ירינו עליהם כי הם ירו עלינו ...

מתי זה נגמר? אחד ההבדלים בין רשות שלטונית לארגון גרילה זה שהראשון אחראי לכל מה שיוצא מתחומו והשני לא. בדיוק כמו שהממשלה בגדה מצליחה להשתלט על הארגונים שבתחומה או שכשהוקמה מדינת ישראל אחת המשימות הקשות היתה לאחד את הארגונים השונים לתוך מנגנונים רשמיים.

tch111

New member
בחייך תפסיק עם השטויות

מה נתחיל מהתחלה שהטרור הערבי נגד יהודים החל הרבה לפני הכיבוש?
אתה מתחמק בשיא האלגנטיות ממתן תשובות ברורות לשאלות שלי.
עם מי לנהל מו"מ? עם מי לחתום חוזה שלום? למה אחרי פינוי רצועת עזה נורו טילים על ישובים אזרחיים במקום לעשות מחווה או צעד קטן לכוון נורמליזציה? למה החמאס מבריח טונות של אמצעי לחימה לעזה במקום לייבא מזון? למה החמאס לא דואג להקמת תשתיות לשיפור תנאי חייהם של אזרחי עזה? ושאלה אחרונה למה מדינת ישראל המטומטמת ממשיכה לשלוח מלט המשמש לכריית מנהרות טרור??
ודרך אגב באחת מהודעותיך אמרת שלא זכורה לך הפגנה בישראל התומכת בחמאס, אז הנה כתבה על הפגנה כזו.
והיו עוד רבות כאלה גם ביפו.
רק אחרי שתענה על כל השאלות האלה נוכל להמשיך בדיון.

אני מפסיק

בתשובות לשאלות שלך -
1. השאלה היא לא מי התחיל אלא מי מוביל לסיום.
2. מנהלים מו"מ עם הממשל הנבחר (חמאס בעזה והרשות בגדה).
3. נורו רקטות, נעשו חיסולים ונעשו טעויות בשני הצדדים. עדיף לא לחזור עליהן.
4. החמס מבריח טונות של אמצעי לחימה לעזה והצבא הוא הסעיף הכי גדול בתקציב בישראל. התשובה הקצרה היא שהחמאס מרוויח, כרגע, הרבה יותר מלהנציח את המלחמה מאשר מפתרון למלחמה כי כשתסתיים המלחמה החמאס יצטרך להתמודד עם בעיות של שלום כמו רווחה, בריאות וכיו"ב ואין לו מושג איך לעשות את זה. הדבר הזה נכון גם לבכירים רבים בישראל שניזונו במשל שנים ארוכות מהמלחמה והיה נכון גם לווינסטון צ'רצ'היל בשעתו.
5. החמאס לא דואג לשיפור תשתית כי הוא משקיע במלחמה כמו בס' 4 למעלה. במקביל ממשלת ישראל משקיעה תקציבי ענק בישובים נטולי ביסוס חוקי בשטח כבוש במקום להשקיע את הכסף בישראל פרופר.
6. מדינת ישראל ממשיכה לשלוח מלט וצריכה להגדיל את האספקה לעזה כי ציבור פלסטיני שבע, עם עבודה שחם לו בחורף יפעיל הרבה יותר לחץ על החמאס מאשר ציבור פלסטיני רעב ומובטל שרק מחפש אשמים למצב שלו.
7. ההפגנה לא היתה בתמיכה בחמאס אלא להפסקת המתקפה על עזה. אני מדקדק בכוונה כי כשתנסה לעצור אנשים על תמיכה בחמאס הם יגידו בדיוק את זה ולא ישאו באחריות פלילית ולו מחמת הספק. לטעון שמה שהמדינה שלך עושה הוא טעות זו לא תמיכה בחמאס.

ותשובת בונוס - אני משווה בכל סעיף לפעולות ישראל כי החמאס מעניין אותי הרבה פחות מאשר ישראל. אחרי שננקה את הבית שלנו נוכל לצעוק כמה שהבית של השכנים מלוכלך. מעניין אותי מה אנחנו עושים, מה היינו צריכים לעשות ומה עוד אפשר לעשות.

אתה נתלה היום בעזה המפונה בתור קרקע מוסרית גבוהה יותר (אנחנו פינינו והם הגיבו וכו') אבל אני מניח שלא ראית בהתנתקות מעשה מוסרי כלל ועיקר.

tch111

New member
אתייחס אחד, אחד לתגובותיך

קודם כל מרתיחה אותי ההשוואה בין שלטון הדוגל בטרור לבין שלטון המתגונן מאותו הטרור אך נתעלם מזה.

1. החמאס לא הראה שום נכונות להוביל לסיום והוא גם לא מעוניין בסיום, כמו שכתבת בעצמך המחאס פוחד משלום, אין לי ספק שבישראל לא חוששים משלום.
2. לממשל הנבחר, ובמיוחד החמאס אין שליטה על כל זרועות הטרור המצויים בעזה, ואילו לרשות אין את הכוח להשליט שלום היות והרשות היא בובה ללא שיניים שהחמאס מצפה כל רגע להדיח אותה.
3. איזה טעויות נעשו מצד ישראל? שהגיבה לירי מתוך שטח אזרחי ונפגעו חפים מפשע? שיצאה לפעולות יזומות על מנת לנקות מעט את קן הצרעות, והעולם לא נתן לה לגמור את מלאכת הניקוי? האם רק לצרפתים ולאמריקאים מותר להלחם בטרור הרחוק אלפי קילומטרים מגבולם ולישראל שהטרור הוא אצלה בסלון אסור?
4. נכון תקציב הביטחון בישראל הוא עצום, אולם ליצירת אמצעי הגנה ולא תקיפה, מיליונים הוצאו רק לאחרונה על כיפת ברזל האם לדעתך זו מערכת להתקפה או להגנה?
5. עדיין לא הוכח שהיישובים מעבר לקו הירוק הם לא חוקיים, שטחים אלה היו שטחים שלא היו שייכים לשום מדינה כחוק.
6. לא הייחסת בכלל לשאלה שהחמאס משתמש במלט לבניית מנהרות הברחה, האם כוונתך שזו העבודה שהעזתים זקוקים לה על מנת להתפרנס? הוכח שלא היו כמעט התחלות בנייה בעזה.
7. ובכן אם אתה מסכים עם הסיסמה הזו "ברוח ודם נפדה את פלסטין". אני ממש המום. רק תזכור שהדם שהם מתכוונים לו יהיה גם דמם של קרוביך, משפחתך או חבריך חלילה.
ולעניין הבונוס אם הערבים יראו ולו את הסימן הקטן לנכונות ישראל תקפוץ על ההזדמנות, בינתיים הסימנים היו רק רצח ודם, והגרוע מכל שחיטת תינוקת, כן, ששששחחחחייייייטטטטטטטטטטהההההההה, ולא כשרה.
הייתי מציע לך עיצה באמת ידידותית, נסה לדמיין מצב שבו מצליח כוח פלסטיני להשתלט על שטח ישראלי עם ישובים אזרחיים, מה יקרה לתושבים, הרי הם לא ישאירו נפש חיה.
רק צה"ל חזק, גם אם יש חריגות במוסר, הוא כוחה הרתעה שלמדינת ישראל.

it takes two to tango

1. לך אין ספק, לי יש ספק נאלץ להישאר בספקותינו.
2. גם לבן גוריון לא היתה שליטה על האצ"ל והלח"י; התברר שכשיש שלטון מצליחים גם להשליט סדר. כך גם בגדה שבה ארגונים מחוץ לממשל מתקשים לפעול.
3. כבר דשנו בזה. אנחנו יורים עליהם כי הם יורים עלינו כי אנחנו יורים עליהם. ישראל במשך 40 שנות כיבוש עשתה טעויות לאין ספור, החל מזה שהיא לא הסדירה את מעמד הנכבשים וכלה בפעולות ענישה כנגד אוכלוסיה אזרחית (כמו הסגר) מתוך מטרה שהאוכלוסיה תעיק על ארגוני הטרור (שבאופן טבעי נהנים מתמיכת אוכלוסיה מדוכאת).
4. תקציב הבטחון בישראל הוא התקפי בהחלט כולל אמצעי לחימה לא חוקיים כמו פצצות זרחן (שאיזה אוויל בחר לסדר ליד הגדר עם העיתונאים). דווקא את כיפת ברזל הבאת? הרי את המערכת הזמין שר בטחון ללא נסיון צבאי וראשי הצבא (ואנשי ימין) הזדרזו לגנות את ההשקעה במערכת הגנה במקום שיפור המערך ההתקפי.
5.שכחת, מן הסתם, שאת השטח כבשנו ממדינות ריבוניות, בין שהן תפסו אותו כשורה או כבשו אותו בעצמן, זה כבר דיון משפטי אחר.
6. מנהרות ההברחה משמשות למעבר אמל"ח כמו גם למעבר אוכל, חומרי בנייה וסחורות אחרות. תסכים שהמלט לא משמש רק לבנית מנהרות.
7. אני לא מסכים עם הסיסמה. שאלת על מטרת ההפגנה. צעקה של ססמה פוגעת יכולה להיות לשון הרע.

המשפט האחרון שלך הוא הבעייתי. תנסה לקרוא את דברי השופט ג'קסון במקרה פרד קורמאטסו נ' ארה"ב (1947 אאל"ט)

הטאקטיקה של לעייף אותם ! ! ! LOL

זה ממש מצחיק אותי= אם נשבעת שבועת אמונים

= התחתנת עם אחת
ואתה שוכב עם וקונה מתנות לשניה = ירדת ואתה משלם מיסים לספרד
אז מה הסיפור .?

למעלה