אתייחס אחד, אחד לתגובותיך
קודם כל מרתיחה אותי ההשוואה בין שלטון הדוגל בטרור לבין שלטון המתגונן מאותו הטרור אך נתעלם מזה.
1. החמאס לא הראה שום נכונות להוביל לסיום והוא גם לא מעוניין בסיום, כמו שכתבת בעצמך המחאס פוחד משלום, אין לי ספק שבישראל לא חוששים משלום.
2. לממשל הנבחר, ובמיוחד החמאס אין שליטה על כל זרועות הטרור המצויים בעזה, ואילו לרשות אין את הכוח להשליט שלום היות והרשות היא בובה ללא שיניים שהחמאס מצפה כל רגע להדיח אותה.
3. איזה טעויות נעשו מצד ישראל? שהגיבה לירי מתוך שטח אזרחי ונפגעו חפים מפשע? שיצאה לפעולות יזומות על מנת לנקות מעט את קן הצרעות, והעולם לא נתן לה לגמור את מלאכת הניקוי? האם רק לצרפתים ולאמריקאים מותר להלחם בטרור הרחוק אלפי קילומטרים מגבולם ולישראל שהטרור הוא אצלה בסלון אסור?
4. נכון תקציב הביטחון בישראל הוא עצום, אולם ליצירת אמצעי הגנה ולא תקיפה, מיליונים הוצאו רק לאחרונה על כיפת ברזל האם לדעתך זו מערכת להתקפה או להגנה?
5. עדיין לא הוכח שהיישובים מעבר לקו הירוק הם לא חוקיים, שטחים אלה היו שטחים שלא היו שייכים לשום מדינה כחוק.
6. לא הייחסת בכלל לשאלה שהחמאס משתמש במלט לבניית מנהרות הברחה, האם כוונתך שזו העבודה שהעזתים זקוקים לה על מנת להתפרנס? הוכח שלא היו כמעט התחלות בנייה בעזה.
7. ובכן אם אתה מסכים עם הסיסמה הזו "ברוח ודם נפדה את פלסטין". אני ממש המום. רק תזכור שהדם שהם מתכוונים לו יהיה גם דמם של קרוביך, משפחתך או חבריך חלילה.
ולעניין הבונוס אם הערבים יראו ולו את הסימן הקטן לנכונות ישראל תקפוץ על ההזדמנות, בינתיים הסימנים היו רק רצח ודם, והגרוע מכל שחיטת תינוקת, כן, ששששחחחחייייייטטטטטטטטטטהההההההה, ולא כשרה.
הייתי מציע לך עיצה באמת ידידותית, נסה לדמיין מצב שבו מצליח כוח פלסטיני להשתלט על שטח ישראלי עם ישובים אזרחיים, מה יקרה לתושבים, הרי הם לא ישאירו נפש חיה.
רק צה"ל חזק, גם אם יש חריגות במוסר, הוא כוחה הרתעה שלמדינת ישראל.