היום בחרתי

שין

New member
היום בחרתי

השנה נדמה לי שיהיו אחוזי הצבעה גבוהים בעיקר כי הבחירות מענינות, הרבה מערכים חדשים ודמויות מענינות, גם עבר הרבה זמן יחסית מהבחירות הקודמות וגם היה קמפיין רציני שקיבל תמיכה מהרבה "סלבים" על החשיבות בהצבעה.

יש איזו הרגשה חגיגית בהצבעה, מכיוון שאני רחוק מפטריוטיות דביקה אני מסביר שזה היום היחיד שמישהו באמת שם עליינו על האזרחים הדפוקים

אין לי הרבה תקווה שמשהו רציני ישתנה במדינה, השינוי צריך לבוא ממקום אחר, לא הבנתי כל כך מה דפני ליף רוצה באמת (מיוזמות תנועת המחאה ז''ל מהקיץ הקודם) אבל היא הסבירה יפה ששינוי אמיתי בא מבחוץ כדוגמת שלום עכשיו או גוש אמונים, נקווה לטוב (אני לא תומך במעשים לא חוקיים אני חושב שהדמוקרטיה חשובה) אבל התרבות בארץ היא דפוקה וזה צריך להשתנות

tch111

New member
אם חלק גדול מדבריך אני מסכים

לא רק התרבות דפוקה בארץ, מה שיותר דפוק, לדעתי זה עודף הדמוקרטיה שבמובנים מסויימים כבר הפך לאנרכיה.
כבר הזכרתי זאת מספר פעמים פה, המפלגות והנציגים הערביים שנבחרים לא פועלים למען הציבור הערבי ועל זה היתה כתבה פה ב NRG, על ערביי ישראל שמתלוננים, ובצדק, שנבחרי הציבור הערביים משרתים את האינטרסים של הפלסטינים, נאבקים למען זכויותיהם וכו' ובעצם בכך תומכים בטרור, אף מדינה דמוקרטית לא היתה מאפשרת זאת, גם לדמוקרטיה חייבים להיות גבולות.

"עודף דמוקרטיה"

כנראה שאני מגיע ממדינה שבה המונח הזה לא קיים. מה זה בדיוק עודף דמוקרטיה? הפרת חוק היא לא דמוקרטיה בשום מובן של המילה אבל הבעת עמדות, גם אם הן לא פופולריות או פעילות אישית שאינה מפרה חוקים (כמו החרמת מוצרים או חברות) צריכה להיות מוגבלת לדעתך?

tch111

New member
כן, פעולות לא פופולריות הן לפעמים עודף

דמוקרטיה......
היכן ראית שהזכרתי החרמות?
הזכרתי תמיכה של נבחרי ציבור בטרור, אם זיכרוני אינו מטעני.
אם תגיב ישירות למה שכתבתי אשמח לענות.

אין דבר כזה עודף דמוקרטיה

אי אפשר להגיב "ישירות" כי מה שכתבת מאוד כללי, מה זה תמיכה? או שהפעולות חוקיות או שלא, מדובר (בשאיפה) במדינת חוק ולכן אלו הקטגוריות היחידות שרלוונטיות כשבודקים מה מותר ומה אסור.

לדוגמא - יש חוק נגד הסתה ולכן אם בבית משפט נקבע שפעולה מסויימת היא הסתה, היא בלתי חוקית וברת ענישה.

tch111

New member
עודף דמוקרטיה זה מושג שאני המצאתי

והכוונה היא כמו שכתבתי, ובכלל לא כללי, כתבתי מפורשות שתמיכה של נבחרי ציבור בטרור נקראת אצלי עודף דמוקרטיה.
ואם זה בחסות החוק ובחסות בג"צ זו בוודאי עודף דמוקרטיה.
גם דמוקרטיה, כמו שכבר כתבתי חייבת להיות מוגבלת, אולם בישראל הדמוקרטיה הפכה לאנרכיה.
ולעניין החרמות, יכולה גם לבוא החרמה בכיוון הפוך, איני יודע האם קיים חוק בנושא לכן לא אוכל להתווכח על כך.

אם זה מושג שאתה המצאת

אז תואיל לכתוב הגדרה שחורגת מ"דברים שלא מוצאים חן בעיניך=עודף דמוקרטיה."

לגבי הכלליות - תמיכה של נבחרי ציבור בטרור זה דבר כללי, במה בדיוק מתבטאת התמיכה הזו בעיניך, שחורגת ממה שלדעתך שייך לדמוקרטיה?

לגבי "כמו שכבר כתבתי", תופתע לגלות שהעובדה שכבר כתבת פעם משהו, לא הופכת אותו לנכון. לא יודעת בדיוק מה הכוונה בכך שדמוקרטיה חייבת להיות מוגבלת, אבל לדעתי התגובה שלי תהיה ששלטון שנראה כמו דמוקרטיה, אבל הוא מוגבל (במה בדיוק?) כבר יש לו שם אחר. ולכן אשמח ליידע אותך שאם כבר כתבת את זה, אז כבר טעית קודם.

לעניין החרמות - הפוך למה? למי? לא ברור.

tch111

New member
חברת כנסת שמצטרפת למסע שתומך בחמאס, זו כוונתי

ואם צריך לפרט הכונה לחנין זועבי, שאינה דואגת לבוחריה אלא לתושבי עזה.
לענין החרמות אל יתפלא מישהו שיחרים יהודים מההתנחלויות או מאריאל, אם מישהו שתומך בהם יחרים אותו ולא ירצה או לא יסכים לתת לו שרות.
אני יודע שאני פה במיעוט בפורום ולא מוצא חן בעיני רוב הגולשים פה שאני מצדיק את קיומה של ישראל ומצדיק את רוב פעולותיה נגד הטרור.
הנה דוגמה איך מתפאר איש צוות אויר בחיסול טרוריסטים, לו מותר,הוא לא ישראלי ורחמנא ליצלאן יהודי.
ממנו ומהאלג'רים מדינת ישראל חייבת ללמוד, רק כך נלחמים בטרור.

אז

לא הסברת את המושג, אלא נתת דוגמא. לא נורא. יפה מצדך שהמצאת מושג שמוקדש לפעילות של ח"כ זועבי.

על שאר הדברים שכתבת לא אגיב, כי סגנון הכתיבה שלך לא הולם בעיני וראיית העולם שלך שונה בתכלית ממשהו שאני מחשיבה כהגיוני, ולכן אין כאן בסיס לשיחה.

וכך נגמר עוד נסיון לדיאלוג. מילא.

tch111

New member

tch111

New member
וואלה, אתה צודק

אולם מפעם לפעם שוב עולה הנושא הזה שמרתיח אותי, אולי הרוח וגל הקור שהגיעו אלינו יצננו אותי במקצת.

אני מתחיל להבין

קשה להגדיר פעילות תומכת טרור כי כמו שניסיתי להסביר למעלה (והחרמות היא דוגמא שלי) יש פעילות חוקית או לא חוקית. לאו דווקא דמוקרטיה, שיטת החקיקה שלנו היא פרוהיביטיבית (תרגום כושל ל - prohibitive) לפי השיטה הזו, מה שלא נאסר הרי הוא מותר. לדוגמא פשוטה, איפה שלא נאסרה חניה, מותר לך להחנות את הרכב שלך. זה לא כל כך קשור לדמוקרטיה יש גם דיקטטורות שמשתמשות באותה שיטה.

בשיטה הזו, ולפריט הספציפי שהבאת, הגב' זועבי היתה נוסעת באוניה שעמדה להפר מצור ימי. ניתן לדון על חוקיות המצור או על חוקיות פעולה מחוץ למים הטריטוריאלים של ישראל אבל כל עוד אותה אוניה לא הפרה את קו המצור תתקשה מבחינה פלילית, להראות אפילו נסיון להפרת סגר.

חזרה להתחלה, יש פעילות חוקית ופעילות לא חוקית. אבל אתה הולך צעד רחוק יותר ומנסה לטעון שיש פעילויות שצריך לאסור בחוק כי הן מעודדות, לדעתך, טרור? איך תגדיר פעילויות כאלה?

tch111

New member
זו בדיוק טענתי, שיש פעילויות שצריך לאסור בחוק

לא הבנתי את שאלתך, איך תגדיר פעילויות כאלה?

איזה פעילויות תאסור בחוק

"פעילות תומכת טרור" היא הגדרה כוללנית. מהי "פעילות תומכת טרור"?

tch111

New member
שאלה טובה, שדורשת מחשבה עמוקה

מספר פעילויות שיש לאסור עפ"י חוק, לדעתי, הן.
אני משאר לעצמי שישנן עוד.

1. השתתפות או אירגון הפגנות למען או התומכות באירגוני טרור.
2. קיום מגע של אזרחים ו/או נבחרי ציבור עם נציגים של מדינות אויב או נציגים של אירגוני טרור.
3. הצהרות לעיתונות של אזרחים ו/או נבחרי ציבור על פשעי מלחמה כביכול של צה"ל, וכאן אתן הסבר קטן להבהרה, אין כוונתי שאם יגלה מישהו עבירות כנ"ל יהא חייב להסתירן, לא, אולם יהא חייב למסור על כך מידע לגוף רשמי כמו משטרה או פניה לבית משפט, פרסום בעיתון ללא פניה מוקדמת לרשות רשמית ייחשב כעבירה עפ"י חוק לשון הרע.
למען האמת הייתי מוסיף גם חוק של הצהרת נאמנות למדינה, לאור ריבוי הישראלים שאינם נאמנים למדינה, וזה אומר גם יהודים, חרדים, ערבים וכל שאר המיעוטים.
וזאת על מנת לפתור אחת ולתמיד את שאלת הנאמנות למדינה.

כרגע לא עולה לי משהו נוסף, אני משאר שמה שהעלתי זה בעצם העיקר.

תנסה לחשוב יותר

עד עכשיו לא הצלחת למנוע אף פעילות, כולל לא זו של הגב' זועבי. עוד לא היתה הפגנה שאני מכיר שהיתה למען החמאס, היו הפגנות נגד הסגר, נגד חומת ההפרדה ובעד תושבי עזה וכיו"ב אבל התושבים הם לא ארגון טרור.
נציגים ישראלים מנהלים מגעים אם נציגי מדינות אוייב בכל יום במסגרת מילוי תפקידם. למרבה הצער שלום עושים עם אוייבים ולצערם של אחדים, אלה השכנים שלנו וצריך תיאום מסויים איתם. גם חברי כנסת מנהלים מגעים כאלה במסגרת מילוי תפקידם מתוך כוונה, כמובן, לקדם את השלום. איסור על קיום מגעים של אזרחים עם סוכנים זרים כבר קיים.
הגבלה על חופש העיתונות היא הגבלה חמורה, מאד. ברגע שמתנהלת חקירה בנושא חמור כל כך כמו פשעי מלחמה למה להסתיר אותה מהציבור? כבר היו מקרים שחקירת הצבא הובילה לטיוח מכל הכיוונים ורק בגלל הלחץ הציבורי נפתחה החקירה מחדש. אתה הרי לא רוצה להגן על אותם בודדים בצבא שמבצעים פשעי מלחמה?

הטעות שלך - ואתה באמת בחור חביב ואינטיליגנטי

היא שדעות ניתן לשנות בדעות אחרות ונימוקים ומשהו שנקרא "נתונים אוביקטיביים"
ושטיעונים זה איזשהוא ענף של לוגיקה

הכל עפר ואפר

תדביק איזה סופרלאטיב שמתאים לך

חומד
מד-אים
נשמה
אלו רק מספר הצעות

ואשמח לשמוע מה יש לך נגד חביב
זה פחות גרוע מ: אינטיליגנטי

למעלה