הידעתם?

הידעתם?

בסרטון הבא (2 חלקים) יש עדות של מספר אנשים לחויה מעניינת דומה שעברו. לא להחמיץ! לקוח מתוכנית האירוח של קובי מידן. לנוחיותכם 2 אופציות: ב-56K: MavetKliniA56 MavetKliniB56 וב- 128K: MavetKliniA128 MavetKliniB128. מצורף לינק נוסף - למסמך קשור המציג את החויה בצורה כתובה עם ציטוטים.

begone

New member
די כבר לבלבל את המוח

כבר פרסמת את הסרטים העילגים האלו. אולי גם תראה לנו וידאוקליפים של קוסמים כמו ג´ק דניאלס ודיויד קופרפילד ותנסה להוכיח שיש באמת ´קסם´ בעולם? זו אחיזת עיניים, בלוף, טריק לעשיית כסף. בדיוק כמו כל הדת. ועכשיו עזוב אותנו במנוחה, מר ´מחזיר בתשובה בשעות הפנאי´.

alon14

New member
אני אנסה אולי לשכנע...

...את המתכתב האנטי-דתי שלי לנסות ליצור סרט מפוברק שמוכיח שהקומוניזם הוא הדרך היחידה וכל השאר שווים כמו עמלק בעיני היהדות, ולהביא ציטוטים שהוצאו מהקשרם של אקדמאי או שניים.

אתה מנסה לומר שאתה נגד חופש הביטוי?

מי שרוצה יקרא ויראה. אם אותך זה לא עיניין, אתה מוזמן לא לראות שוב. אם יש למישהו משהו להגיד, אני לעולם לא יגיד לא לו להגיד. אתה למעשה גם מנסה לשלול את זכות הבחירה של מי שרוצה לראות, וזה מאוד לא בוגר.

[אורן]

New member
זה שנמאס לו (כמו לי) מהשטויות שלך

לא אומר שהוא נגד חופש ביטוי... גם אני לא ונמאס לי מזה. הוא רק מנסה לשכנע אותך להפסיק עם השטויות, הוא לא מונע ממך או שולל ממך את הזכות להמשיך איתן.

begone

New member
אני נגד חופש הביטוי?

לידיעתך, הצעת החוק "חוק יסוד - חופש הביטוי", שהוכנה על ידי מפלגות כמו מרצ, נפסלה בגלל התנגדות המפלגות החרדיות והדתיות כמו ש"ס והמפד"ל. אני בעד חופש הביטוי. אלא שאתה מנצל את חופש הביטוי בשביל להפיץ קטעי וידאו שמפרים זכויות יוצרים, כוללים בתוכם שקרים בוטים ובלבולי מוח. לא בשביל זה יש חופש ביטוי. בבקשה אל תחשוב שחברי הפורום הם כבשים תועות. אנחנו אנשים חושבים - ואני, לפחות, חושב שהסרטים הללו הם בולשיט אחד גדול. העובדה שהם שודרו בערוץ שתיים לא מעניקה להם שום גושפנקא.

איזה מזל יש לנו, שכל עם ישראל

ממשיך מאז לחגוג את חג הפסח לזכר יציאת מצרים עם עשרת המכות ושלא חוגגים אותו רק בערוץ 2 ה"נכשל" שבו אף אחד לא צופה. תזכורת: אנחנו יהודים!

begone

New member
יציאת מצרים?

אין לי מושג מה פתאום הזכרת כאן את יציאת מצרים, אבל רק תדע לך שרבים חוגגים את סדר פסח רק בגלל האלמנט התרבותי שבו, הקשר לציונות והפגישה המשפחתית. לא בגלל הדת היהודית. "תזכורת: אנחנו יהודים!" תזכורת! יש כזה דבר יהדות חילונית.

ישמעו אוזנך מה שפיך מדבר...

כעורכים סדר, סדר פסח, משתמשים כל עם ישראל ב"חוברות" כאלה, המכונות כל אחת: "הגדה של פסח". בד"כ אין הבדל בתוכן חוץ מדברים קטנים של העדות השונות ומנהגיהן ופרסומות - תלוי מאין ההגדה. אם תשים לב, בכל אחת מהן מוזכרות גם עשרת המכות. אחרי הסטוריה כזו ארוכת שנים שכולם חוגגים את החג הזה, אתה בא, וברוב חוצפתך אומר "לא היה, זה הכל שטויות"?

begone

New member
האוזניים שמעו בהחלט

"אתה בא, וברוב חוצפתך אומר "לא היה, זה הכל שטויות"?" היחיד שחצוף הוא אתה. אני לא אמרתי שמדובר בשטויות. אמרתי שמדובר ב"אגדה של פסח". כל שנה אנחנו מתאספים, קוראים אגדה ונהנים מהסיפור היפה. אני משוכנע, במאה אחוז, שההגדה (כפי שהיא כתובה) לא אירעה. ואני אפתיע אותך: אני לא היחיד שחושב ככה. חביבי, אין לך כאן עסק עם קוטל קנים. אני בהחלט מעורה בחומר, ויודע שההגדה היא פשוט אגדה. אין מכות, אין ניסים, אין אלוהים ואין יציאת מצרים. זה סיפור יפה שכתבו כמה סופרים מוכשרים לפני יותר מאלפיים שנה.

DaCritic

New member
בגלל שחוזרים על זה, זה נכון?

ומה תגיד על הנוצרים שחוגגים את חג המולד לאורך הסטורית ארוכת שנים, וממשיכים לספר את הסיפור על ישוע שאמו היתה בתולה שהופרתה ע"י אלוהים בכבודו ובעצמו? גם זה הפך כבר להיות עובדה הסטורית? הצחקת אותי... מעניין איזו הרצאת החזרה שמעת לאחרונה, שככה שיבשה את דעתך; בקצב הזה - תתן תחמושת למסיונרים הנוצרים... תיכף תביא לי גם דוגמאות של דילוגי אותיות!

אם אתה מראש אומר שזה לא מה

שעושה לך את זה, אני לא אטרח. אבל, יש כמה גילויים של מדענים ששווה לראות מה התורה אומרת עליהם, כשהיא התקבלה לפני 3300 שנה במעמד הר סיני.

נ.ב. נכון שחוזרים על זה,

השאלה היא ממתי כל עם ישראל ביחד לקחו על עצמם את זה.

עידו10

New member
מי אמר שזה

"כל עם ישראל ביחד"? אולי זה קבוצה שהצטרפה מכמה עמים? (דבר סביר ביותר לדעתי)

טוב, זה כבר עניין של ידע בסיסי חוץ

מהגיון, שאתה אומר מכמה עמים, יש בזה משהו, משום שהיינו מפוזרים בתפוצות. וכך עוד יותר קשה לשמור על אחידות במה שמועבר מדור לדור.

notafish

New member
כמה הערות בנושא../images/Emo19.gif

ראשית, לא ראיתי שום אישור של בעל התוכנית להפצת קטעים ערוכים באתר shofar.net - אם אכן אין אישור, יש כאן הפרת זכויות יוצרים בוטה ובסיס לתביעה. שנית, היות ולא ראיתי את התוכנית המקורית, לא ברור אם המגמתיות וחד צדדיות של מה שהוצג הוא במקור, או כתוצאה של עריכה בוטה של החומר בידי צד המעונין לקדם עמדה מסויומת. שלישית, הנושא מאוד מוקר, ונדון ונחקר בהרחבה. חיפוש מהיר באינטרנט תחת "near death experience" יביא אלפי דפים ואתרים הקשורים בנושא. - אין שום ראיה *אוביקטיבית* שאכן "מתרחש" משהו מלבד ארוע הזייתי אצל אנשים החווים את החוויה. - ישנם הסברים לתופעות שאינם דורשים ארועים על-טבעיים. (מענין אם אלה הוצגו בכתבה המקורית או לא) - אפילו אם המתענין בנושא מקבל את התאורים כפשוטם, אין *שום דבר* בכל התיאורים המצביע לאל כפי שנתפס על ידי היהדות. אולי כל האור, שלווה, וכד´ מקורם באל וישנו ההינדי? (חיפוש באינטרנט מראה גם שבני כל העמים והדתת חוו חוויות דומות) לסיכום, כלי מאד מפוקפק ותמוה (ואולי בלתי חוקי) להביא לחזרה בתשובה. אתה מוזמן לנסות שוב בגלגול הבא...

למעלה