הידעתם?

עמדתך לא ברורה לי כ"כ.

מצד אחד העניין אתה אומר שהעניין ידוע ומופיע הרבה ברשת. מצד שני אתה אומר שאין שום ראיה *אוביקטיבית* שאכן "מתרחש" משהו מלבד ארוע הזייתי אצל אנשים החווים את החוויה. איך יכול להיות הזייתי עם כאלו תאורים שהם רואים את עצמם מבחוץ? זה אותו רעיון של סיאנס, דיבוק, גלגול נשמות, היפנוזה (ריגרסיה - החזרה בזמן) ועוד. למה לא לקבל עובדות? נכון, זה נשמע משהו בדיוני קצת, אבל שומעים על המקרים האלה הרבה, והקשר לאלוקות נמצא בלינק - ומאוד מתחבר עם המקורות היהודיים שלהם זכינו, כפי שניתן לראות בעיניים.

begone

New member
סיאנס, דיבוק וכו´

"סיאנס, דיבוק, גלגול נשמות, היפנוזה" בוא נעבור אחד-אחד: סיאנס - בכלל לא קשור ליהדות. זה טקס לא-יהודי, לחלוטין מופרך, שאין קשר בינו ובין המציאות. דיבוק - מיתוס קבלי שהפך להצגת תיאטרון. אבל לא קשור למציאות. הדיבוק האחרון שניסתה ש"ס להפיק הסתיים בבלוף מתוקשר. גלגול נשמות - אין כזה דבר. היפנוזה - תופעה פסיכולוגית הידועה מתחום מדעי הנפש, אין שום קשר ליהדות. ואם אתה כל כך מתעקש שאפשר להוכיח את קיום אלוהים על ידי מראות פיזיים - למה שלא פשוט תראה לנו את אלוהים? כמובן שאתה לא יכול, מכיוון שהוא לא קיים. וזה בדיוק מה שכולנו יודעים כבר הרבה מאוד זמן.

notafish

New member
אנסה להבהיר../images/Emo19.gif

מה שמופיע הרבה ברשת זה תאורים של אנשים כפי שרואים בכתבה, בוריאציות שונות. כל אלה הם תאורים *סוביקטיבים* של אנשים - תאורים של חוויה מפי החווה אותם. זה יכול להיות הזייתי כל עוד הם לא מביאים ראיה ברורה של ידיעה של משהו שלא יכלו לדעת *בכל* דרך אחרת. לא ראיתי ראיה כזו. הדמיון להזיה אינה מקרית - ידוע שהמוח מסוגל לייצר בעצמו חומרים הזיתיים, ואין זה מן הנמנע שבמצבים פיזיולוגים קיצוניים המח מפריש כמות גדולה של חומר כזה. העובדות שאני מקבל הם שיש אנשים שחשים חוייות מסוימות בארועים קרובים למוות. מה שני לא מקבל זה פירוש או הסבר מיסטי או על-טבעי כל עוד יש הסברים פשוטים יותר המסבירים או מסוגלים להסביר את אותה התופעה. (קוראים לזה חשיבה ביקורתית - להאמין במה שסביר ולא במה שנורא רוצים להאמין.)

סביר?

סביר מאוד שמטיפה סרוחה אתה נולד, כשהיא נוזלית, ולך יש שיניים, עצמות ובין היתר עיניים, אף, פה, לבלב, כבד, מעיים, גפיים עליונות ותחתונות, אבר מין, מערכת עיכול ועוד כמה פרטים שיסלח לי המתכנן שלא הזכרתי, - שהם פועלים בהרמוניה מושלמת אצל אדם בריא. יש איזשהי חכמה כאן? כל פצע עד סדר גודל מסוים - נרפא מעצמו!!! אם אתה חושב שאין מישהו מאחורי זה, אז אתה אומר שגם אין מישהו מאחורי תוכנת ההפעלה WINDOWS שכן היא "קצת" פחות מתוחכמת ממך. אתה הבנת את זה, ברוך?

begone

New member
סביר!

"אם אתה חושב שאין מישהו מאחורי זה, אז אתה אומר שגם אין מישהו מאחורי תוכנת ההפעלה WINDOWS שכן היא "קצת" פחות מתוחכמת ממך" מאחורי תוכנת ההפעלה של ווינדוז עומדת חברת תוכנה. מאחורי האדם עומדת מערכת ביולוגית עניפה, שהתפתחה לאורך מליוני שנים באופן איטי והדרגתי. אתה מוזמן לקרוא עוד בספרי ביולוגיה, אנתרופולוגיה, ארכיאולוגיה, פיסיקה וגנטיקה. המחשבה כאילו מדובר ב´מתכנן´ כבר מזמן הוכחה כמופרכת, עם התפתחותו של המדע המודרני. בתקופה שלאנשים לא היה הסבר לכל זה, הם נשענו על מיתוסים ילדותיים ואגדות דתיות. כיום אנחנו לא צריכים את כל זה.

לדעתי

מה שמדענים חושבים- מגוחך לחלוטין. אם זה נראה לך הגיוני - תמשיך להאמין בזה ולשכוח מי אתה, מאין באת ומה אתה עושה בעולם הזה. "מאחורי האדם עומדת מערכת ביולוגית עניפה, שהתפתחה לאורך מליוני שנים באופן איטי והדרגתי." שנוצרה והתפתחה לבד? עד כאן להיום, אני הולך.

begone

New member
פקיד של אמנון יצחק

"מה שמדענים חושבים- מגוחך לחלוטין" זה מאוד יפה שאתה אומר את זה באינטרנט - מדיום תקשורתי שפותח על ידי מדענים. אתה בוודאי גם מדבר בטלפון מדי פעם, מכשיר שפותח בידי מדענים. ואתה גם הולך לבית חולים כאשר אתה חולה - מדע הרפואה פותח בידי מדענים. "תמשיך להאמין בזה ולשכוח מי אתה" אני לא מאמין בזה, אני יודע את זה. ואני לא שוכח מי אני - אלא אני זוכר את זה יותר מדי טוב בשביל ליפול למלכודת שלך. "מאין באת" אני באתי מבטן אימי, ואני לא שוכח את זה. לא מעפר באתי, אלא מרחם ביולוגי. "ומה אתה עושה בעולם הזה" בעולם הזה אני דואג לעשות טוב. ואני משוכנע שלעשות טוב זה לגרום לאנשים להבין שהדת היא שקר. "שנוצרה והתפתחה לבד?" מה זה ´לבד´? אף אחד לא לבד ביקום הזה. המערכת התפתחה ביחסי גומלין עם מליוני גורמים אחרים - זמן, סביבה, אקלים, כימיה ועוד ועוד. "עד כאן להיום, אני הולך" כמובן - המשרד של אמנון יצחק נסגר בשעה שמונה, זה ידוע.

begone

New member
לך תחפש ילדים קטנים

הרי כל המחזירים בתשובה מחפשים ילדים קטנים, בדרך כלל מזרחיים, משכבות מצוקה, חסרי-השכלה וחסרי-ביטחון. לך תחפש ילדים כאלה, אין לך שום סיכוי להמיר את דעתי אל מחנה האיוולת המכונה הדת היהודית. יאללה, קישתא!

לדעתי אתה מאמין באמונה שלמה

למה שהתקשורת מעבירה לך, קורבן תמים. אתה רוצה לראות איזה עוד אנשים חזרו בתשובה? בבקשה.

begone

New member
יובל - אני עובד בתקשורת

אתה לא יכול לבלף אותי - אני עובד בתקשורת כבר שנים, יש לי חברים בתקשורת ואני מכיר את המציאות הפוליטית בישראל מקרוב, הרבה יותר טוב ממך. נפגשתי עם חברי כנסת, טיילתי בעולם, שירתתי בשטחים - אני מכיר את המציאות ואילו אתה חי בפנטיזה. ובבקשה אל תספק לי קישורים לאתר ´הידברות´ - זה אתר שטוען שיש פיגועים בגלל שאנשים לא שומרים שבת. אני לא מתייחס לשום דבר שכתוב באתר הזה ברצינות. אם אתה חושב שיש לי IQ גבוה מעשרים, אל תעז לספק לי קישורים לאתר ´הידברות´ כל עוד אנחנו בפורום הזה. חן חן.

גוססי

New member
זו באמת דעתך?

אם כך אתה מתבקש תיכף ומיד לכבות את המחשב שעל שולחנך, לנטוש את ביתך הנוח והחמים ולעבור להתגורר במערה הסמוכה כשרק עורך לגופך. אמנם תצטרך להתפרנס מציד, ללבוש עורות לא מעובדים ולהתפלל לבוראך שלא יתקפך כאב שינים פתאומי, אבל מאידך תוכל להיות שלם עם עצמך שאינך נזקק לשטויות שהפיקו מדענים מגוחכים (כגון תאורה מלאכותית, מקרר, תנור חימום, מחשב + אינטרנט, בגדים זולים, משככי כאבים, מזון משומר, מים זורמים ועוד זוטות כהנה וכהנה). ואל תשכח להזמין את כולנו לטקס חנוכת המערה החדשה שלך!

zvikagur

New member
אתם מעצבנים.... אבל אני אוהב אותכם

בס"ד יש לי כיסא בבית וגם שולחן וגם שטיח וגם מנורה וגם מחשב וגם מערכת סטריאו וגם ארון וגם מכונת כביסה וגם מייבש כביסה וגם תנור וגם כריים וגם ברז וגם כיור וגם אסלה וגם בגדים וגם תמונות. כשאני יוצא מהבית אני רואה מכוניות משאיות וכל מני כלי רכב שונים ומשונים. אני רואה גם רמזורים כבישים בניינים בתים בתי ספר אוניברסיטאות פאבים מועדונים בתי כנסת ישיבות גנים ציבוריים ועוד.עכשיו לעניין.. את הכיסא והשולחן עשה בן אדם וגם את השטיח עשה בן אדם וגם את המנורה עשה בן אדם את המחשב גם עשה בן אדם וגם את מערכת הסטריאו גם את הארון עשה בן אדם וגם את מכונת הכביסה וגם את מייבש הכביסה עשה בן אדם וגם את התנור וגם את הכריים וגם את הברז וגם את הכיור וגם את האסלה וגם את הבגדים וגם את התמונות שעל הקיר . כשאני יוצא מן הבית אני רואה מכוניות שבנה האדם ומשאיות שבנה האדם וכל מיני כלי רכב שונים ומשונים שעשה האדם. אני רואה גם רמזורים שעה האדם וכבישים שסלל האדם בנייינים שהוא בנה בתי ספר אוניברסיטאות פאבים מועדונים בתי כנסת ישיבות גנים ציבוריים ועוד הרבה דברים שהאדם עשה. משום מה כל אלה ועוד הרבה אחרים מישהו עומד מאחוריהם. כל חפץ שיש לי בבית או בעבודה מישהו בנה אותו. אבל אותי האדם מי בנה???? אף אחד..?? זה שהאדם יכול לבנות דברים עם זה אתם מסכימים אבל זה שהאדם יכול להבנות עם זה אתם לא מסכימים.. אז אני יכול להגיד לכם רק משהו אחד.. אתם מצחיקים!!:)) חח יצא לי חרוז:))

begone

New member
תשובה לנסיון להחזרה בתשובה

"אותי האדם מי בנה???? אף אחד..??" מערכות ביולוגיות מורכבות ´בנו´ אותך בצורה הדרגתית ואיטית. מדובר במערכות משולבות המערבות זכר ונקבה (´הורים´), מזון, אוויר, שמש וכו´. בדיוק כפי שאפרוח הופך לתרנגולת, כך אתה הפכת מ´זרעון´ לבן-אדם. וזו תשובה פשוטה מאוד, שאי אפשר להפריכה.

zvikagur

New member
תשובה פשוטה????

בס"ד אולי פשוטה בשבילך אבל בשבילי זה נראה ממש מסובך. אני פעם הייתי זרעון והפכתי לאט לאט לאדם. זה נכון. אבל אני מדבר עם האדם הראשון או על הקוף הראשון כמו שאתה וחביריך טוענים. הזרע הראשון איך הוא נוצר?? אני יענה על זה במקומך.. מערכות משולבות הזרע התפתח בצורה הדרגתית כמו שהאפרוח הופך לתרנגול אותו דבר הזרע הראשון הפך לזרע מזרע. פשוט מאוד לא?? אחי תגיד אבל תאמת... אתה לא חושב שיותר הגיוני שיש בורא לעולם??? אני לא מדבר איתך בורא דתי לפחות בורא.. מישהו שבנה הכל??? לפי דעתי זה יותר הגיוני שהיה מישהו שקדם לכל הבריאה וברא להכל. וזה ברור גם לך. פשוט אתה לא מאמין בבורא דתי אז אתה שולל את הכל. לפחות תגיד שיש כוח עליון מסויים. ומי שלא אומר כך לפי דעתי יש בו פגם. להגיד על יצירה שאין לה יוצר????? לאן תגיעו??????? אוהב אותך..

begone

New member
רואים שאתה דתי

"אני מדבר עם האדם הראשון או על הקוף הראשון כמו שאתה וחביריך טוענים" אין דבר כזה ´האדם הראשון´. היצור המכונה בפינו ´אדם´ התפתח בצורה הדרגתית - זה התחיל מתא אחד קטן, התפתח ליצור קטן שיודע לשחות, משם התפתח ליונק פרימיטיוי, שהפך אחר כך לקוף, שהפך לקוף חכם, שהפך לבן-אדם טיפש, שהפך לבן-אדם חכם. אני מתאר כאן רק נקודות אקראיות בשרשרת המורכבת והמסובכת המכונה אבולוציה. אין דבר כזה ´האדם הראשון´! אין דבר כזה. במשך מאות מליוני שנים חלה התפתחות מאוד עדינה ומסובכת שבה היתה התפתחות מאוד איטית. אי אפשר לשים את האצבע ולומר "כאן נולד האדם הראשון". אי אפשר בכלל להבדיל בין ´אדם פרימיטיוי´ ובין ´קוף מתוחכם´. ההבדל הוא כל כך דק עד שזה כבר נהיה שרירותי. "אתה לא חושב שיותר הגיוני שיש בורא לעולם?" כמובן שלא! הרי כל האנתרופולוגים, הזואולוגים, הביולוגים והכימיסטים בעולם כבר חקרו ומצאו איך מתפתחים מינים לאורך האבולוציה. כבר יש לנו בסיס מדעי מוצק מאוד על התפתחות המין האנושי ומאות מינים אחרים. הייתי במספיק מוזיאונים בשביל להבין את זה בעצמי. "פשוט אתה לא מאמין בבורא דתי אז אתה שולל את הכל" גם כשאני הייתי קטן חשבתי שיש אלוהים. אבל ככל שקראתי יותר, ככל שהבנתי את מדעי החיים, הבנתי שהתשובות המציאותיות נמצאות אצל המדע. "לפחות תגיד שיש כוח עליון מסויים" אין שום כוח עליון. יש המון כוחות שונים, בדרגות עוצמה משתנות, יש מערכת אדירה של כוחות סותרים, אבל אין אף כוח עליון שמכוון את סיפור החיים. "להגיד על יצירה שאין לה יוצר?" גם מדינת ישראל, שהיא יצירה מוכרת בעולם כיום, אין לה יוצר אחד. למיטב ידיעתי, יש לה כמה מליוני יוצרים שונים, אבל אין לה אף יוצר אחד. זה מאוד פשוט: ככל שהיצירה יותר מורכבת, כך סביר להניח שיש יותר מיוצר אחד. וכמו שמדינת ישראל היא יצירה של האו"ם והשואה והדת והלאום והחילונות והסוציאליזם והיקים והפולנים והתימנים והבריטים והתורכים ועוד ועוד ועוד - כך העולם שלנו (כדור הארץ) הוא יצירה של מליוני תהליכים שונים בחלל. אני יודע שזו לא תשובה פשוטה, אבל החיים אינם פשוטים.

notafish

New member
שינוי נושא, אה?../images/Emo19.gif

אם אתה רוצה לדבר על אבולוציה, אז בקשה פתח פתיל חדש בנושא.

רון סי

New member
מוות קליני איננו הוכחה לחיים אחרי

המוות. את כל התופעות שאנשים במצב הזה חווים ניתן להסביר כתופעות פיזיקליות, כולל תופעת הידיעה על מה שקורה סמוך לגוף החולה. במוות קליני המוח ממשיך לפעול: את המודעות למתרחש מסביב ניתן להסביר באמצעות טלפתיה: יכולתו של המוח לקלוט את השידורים של מוחות הסובבים אותו. כשהגוף במוות קליני התפקודים הרגילים של המוח מושעים ורוב יכולתו מוסבת לפעולה של קלט שידורי הסובבים אותו. המוח למעשה קולט את מה שרואים האנשים שעומדים מסביב, ולחולה נדמה שהוא עצמו ראה את זה.

למעלה