הידעתם?

אני לא אכריח אותך להוריד,

ורק אומר שמישהו מהפורום כבר הוריד והגיב. אני לא מתנגד למדענים באופן כללי ח"ו, אלא רק לדעתם בעניין הווצרות כדור הארץ והחיים בו. למעשה הם את הרוב גם לא מנסים לשער ולכן אין מה להתנגד גם לרוב העניין הזה. הדת היהודית היא הדת שממנה יצאו הדתות האחרות, שהרי היא הדת הראשונה והמקורית ועל כך אין עוררין. דיברתי היום עם נוצרי ושאלתי אותו אם הוא יודע למה חוגגים העם היהודי את חג הפסח. הוא סיפר לי על בני ישראל ועל יציאת מצריים עם המכות והראה לי את התנ"ך שיש לו בתיק תמיד, וזו הברית החדשה. בחלק הראשון של אותו ספר קיים תרגום לאנגלית של התורה שלנו עד לספר מלאכי. משם כתובה הברית החדשה. שאלתי אותו אם הוא מאמין בסיפור עם עשרת המכות והוא אמר שכן. חשתי רע מאוד שנוצרי מאמין להסטוריה שלנו היהודים ולעומת זאת יש יהודים שהם בעצמם לא מאמינים.

רון סי

New member
אתה בחברה טובה...

גם המדענים עצמם לא משוכנעים לגבי התאוריות הקיימות בנושאים שהזכרת, ובעוד הרבה נושאים. זה שיש יהודים שלא מאמינים לא צריך לגרום לך הרגשה רעה. זה עניינם הפרטי. בכל אופן, זה שזה גורם לך הרגשה רעה לא יכול להוות לאחרים מניע להאמין במה שאתה מאמין.

בתורה מסתבר, ובכלל במקורות,

שמגלים לנו דברים שלא יכולנו לדעת בשום מקרה, לא רק מה שחקרו הרבה שנים עם הוצאות של 2 ביליון דולר לקפיצה קטנה לחלל לבדוק כמה דברים, שהיו כבר כתובים לנו. ראה את הנוספים.

alon14

New member
דבר על מדע או לוגיקה...

...במקום לצטט את מה שאמנון מצטט מהמקורות, ואענה לך בצורה עניינית. סגרנו?

אלו אינם ציטוטים של כבוד הרב.

זהו דף עם מספר דוגמאות לקשר בין המדע לתורה, של ארגון "הידברות" העוסק בקרוב לבבות בין יהודים - בין אלה הקרובים לשורשים לבין אלה שפחות.

alon14

New member
"הידברות" וקירוב לבבות...

...הם מקרבים לבבות רק על ידי החזרה בתשובה.

העניין הוא שהם מראים לך פרטים

מהתורה שהיא שלך בדיוק כמו שהיא שלהם ושל כולנו, שלא ידעת עליהם, איך היא נשארת עדכנית לכל זמן למרות עתיקותה ואיזה הקף של מידע היא מגלה רק לנו בתורה שהועברה בע"פ שכן משה קיבל בהר סיני 2 תורות - אחת בכתב - חמשת החומשים המוכרים לכולם ואחת בע"פ - כיום המשנה. ויש הוכחות לכך. בני אדם לא יכולים לדעת מעצמם דברים שכאלה מהתורה שבע"פ ובטח לא בתקופה כזו עתיקה ללא כל המכשור של היום המאפשר להגיע לחלל ולבחון ולחקור את כל המחקרים לעומקם.

alon14

New member
לפני ש-begone יענה...

...אני אומר את זה: אתה בדיחה. ב-ד-י-ח-ה.

begone

New member
אתה מדבר על תגובות ענייניות?

הרי אתה בסך הכל פקיד של מכונה משומנת להחזרה בתשובה, שכל-כולו יורה צרורות של קישורים לאתרים מגוחכים של חרדים מניפולטורים. הנה, קח לינק: http://www.atheistalliance.org/

alon14

New member
לינקים נוספים...

http://www.atheists.org - אתר האתאיסטים האמריקאיים, כולל התקפות גם על הנצרות, גם על האיסלאם וגם על היהדות (זה עלול לגרום להרבה אנשים לטעות ולחשוב שההתקפות על הדת היהודית תוקפות גם את התרבות היהודית, דבר שהוא לא נכון). http://www.thewaronfaith.com - אתר שמאלני למהדרין שמפריך טיעונים רבים של הדתיים (וכולל מאמרים שלמים על אלוהים והרוע בעולם). הוא פחות אקדמי ומקיף כמו זה של האתאיסטים האמריקאיים אבל מצד שני יש יותר סיכוי שאם תפנו למפעיל שלו יתפתח דיון/ויכוח מעניין. http://www.talkhardonline.com - הפורום של השמאל הקיצוני (שהוא בניגוד למה שהרבה חושבים פרו ישראלי ופרו פלסטיני במידה שווה), בעיקר האמריקאי והבריטי אבל לא רק. הוא כולל 16 פורומים מהם בדיוק אחד מתייחס לדת (ועוד אחד לכללי, ובעיקר לפוליטיקה), אבל הוא שווה את זה (ואגב, זה בעיה רק לראות את ההודעות כי צריך להירשם גם בשביל זה וצריך לקבל אישור ידני, שלוקח לו כמה שעות להגיע וגם הוא מבוצע על ידי אדם שחי בהפרש שעות של -10 מישראל, מה שאומר שזה עניין של יום). היחס, אגב, בין האתאיסטים והדתיים שם הוא בערך 7:3 לטובת האתאיסטים, כך שאתם (וזה מופנה כרגע לדתיים בפורום הזה) תצטרכו לבוא בקבוצות אם אתם רוצים סיכוי כלשהו. ואגב - תדברו על רגשות ועל מוסר דתי ותתקלו בחמישה begone-ים כך שעדיף לשמור על לוגיקה טהורה. ציונות היא באותה מידה מחוץ לתחום שם. כל האתרים שהזכרתי הם באנגלית (הראשון כולל הרבה הערות על תירגומי התנ"ך בשגיאותיהם הנוצרים משתמשים ללא רחם - למשל, ידעתם שהמילה "תנין" מתורגמת כמה פעמים ל-dragon, ושבריאתן חשוב, בתוך קבוצתו בלבד כמובן, פיתח תיאוריה שלמה סביב זה? זה יתרון אחד בלדעת עברית
), וכולם עלולים *מאוד* להעליב את מי שבא מרקע יהודי (כן, גם אני בא מרקע יהודי אבל אני מתרחק ממנו כל דקה ואני לא נעלב כשאומרים שדברים דומים לשואה אך בהיקף קטן יותר מתוארים חופשי בתנ"ך, כאשר היהודים הם בצד המשמיד).

למעלה