הידעתם?

רון סי

New member
אתה משווה אותי למשה?

באמת תודה רבה... אבל אתה לא מפתיע אותי. לא ציפיתי לתגובה עניינית. רק קח לתשומת לבך שאם אתה לא מסוגל להגיב עניינית, אין לך לצפות או לדרוש תגובה כזו מאחרים.

ודאי שתחשוב שהתגובה לא עניינית.

הרי לא הבנת אותה כי לפי המקור הזה, פרקי אבות (משנה) מי שמחטיא את הרבים אין לו זכות לעשות תשובה וזה אומר שגם כאשר תהיה התגלות - אתה תהיה מהקבוצה שלצערי ימשיכו להתכחש גם כשעיניהם רואות. דיווחים של מוות קליני יש בכל העולם, בכמויות גדולות ודוגמא קטנה גדולה זו מספיקה רק היא להוכיח שאנו כאן למטרה מסויימת, ויש בורא שתיכנן את הכל ושאיננו מוגבל. עדיין לא התחלתי להזכיר שתגליות מדעיות שמתגלות רק בשנים האחרונות, לנו היהודים זה כתוב כבר לפני 2000 שנה בתלמוד. אתה מוזמן לנסות להתכחש למובא בלינק.

רון סי

New member
אתה ממשיך בתגובות לא ענייניות

העניין הוא מוות קליני כראיה לכך שיש חיים אחרי המוות. אתה הבאת את הדיווחים האלה בשביל לשכנע אותנו שיש חיים אחרי המוות. אני הראיתי שהדיווחים האלה לא מהווים ראיה לזה, מאחר וניתן להסביר אותם גם באופן אחר, טבעי יותר. לכן לא הוכחת שיש חיים אחרי המוות, ומזה גם לא הוכחת שיש בורא או מטרה. ההתקפות האישיות הטיפשיות שלך לא מפחידות אותי. התקפה אישית היא הטקטיקה של מחבת"ים שלא מסוגלים לעמוד מאחורי הדברים שהם עצמם מביאים, ולא מסוגלים להגן על התיזות שלהם עצמם. הגיע הזמן שתפנים שאנשים פה הם ברמה גבוהה בהרבה מהקהל שאתה רגיל אליו. למעשה, אנשים פה הם ברמה הרבה יותר גבוהה ממך.

מה טיבעי? מטיפה שיצא גוף עם עצמות,

זה טיבעי, נכון? ושוב, - אתה מוזמן להגיב על המובא בלינק מההודעה הקודמת. וסתם, אתה לא חושב שיש יותר מידי עובדות כדי שזה יהיה שקר?

רון סי

New member
ודאי שזה טבעי

המדע מסוגל היום לתאר את התהליכים שמעורבים בתהליך ההתרבות בדיוק רב. ואנחנו ממשיכים ללמוד כל הזמן. מי דיבר על שקר? לכל הסיפורים אני מאמין. אני רק יודע להסביר אותם בלי לטעון שהם מוכיחים חיים אחרי המוות, זה הכל. נורא פשוט: התופעות של מוות קליני לא מוכיחות חיים אחרי המוות. המסקנה שאתה מסיק לא נובעת מהממצאים.

רון סי

New member
מה זאת אומרת...

כל דבר שיש לו מקור כוח פנימי יזוז בלי שיזיזו אותו...

רון סי

New member
אתה מכיר הרי עצם דומם שיש לו

מקור כוח פנימי, לא...? רמז: מכונית...

רון סי

New member
בטח, כל הזמן

ג´יפים בעיקר. למרבה הצער תמיד הבעלים שלהם היו בסביבה.

ועוד פרט קטן -

כשהיא נוסעת לבד, ללא נהג? כזו שמתפתחת בכמה מיליונים של שנים מעצמה?

רון סי

New member
יש היום מכוניות שנוסעות לבד

הן אומנם בשלב ניסויי, אבל הן קיימות. בסופו של דבר מכוניות יסעו רק לבד, ובני אדם לא יורשו לנהוג בהן. זה לא פרוייקט מסובך מבחינה טכנולוגית (יחסית כמובן), והבעיה היא רק כלכלית - הוא מאד מאד יקר.

למעשה אתה מנסה להגיד ...

שהן כאלו שמתפתחות בכמה מיליונים של שנים מעצמן, ועכשיו מעריכים המדענים שהן כבר מגיעות לשלב עד כדי כך מתקדם בהתפתחותן?

רון סי

New member
הן מתפתחות מליארדי שנים...

לא בדיוק בצורה שיש להן היום, אבל כל היצורים החיים כיום לא התפתחו ישר לצורה שיש להם. כמו האדם, גם המכונית העצמאית (או, למעשה, המחשב) היא תוצאה של תהליכי התפתחות מורכבים לאורך מליארדי שנים. האדם התפתח מצורות חיים שונות ממנו מאד, באמצעות תהליכים ברורים ודטרמיניסטיים. גם המכונית הממוחשבת מתפתחת מצורת חיים שונה ממנה (באופן קיצוני אומנם, אבל זה לא משנה) באמצעות תהליך ברור ודטרמיניסטי. ככה עובדת האבולוציה ממש לנגד עיננו.

או שלא קלטתי את המסר

הסופי, או שלא נעים לי להגיד מה אני חושב. אתה אומר בשורה התחתונה, שמכוניות התפתחו מעצמן?

רון סי

New member
אתה נוגע פה בנושא חדש ו"חם"

כדאי לך לקרוא את "עידן המכונות החושבות" מאת ריי קורצוויל. המסר של הספר עקרונית הוא שמכונות חושבות הולכות וגדלות ביכולת החשיבה שלהן, ובמאה הקרובה הן יעברו בהרבה את יכולתו של האדם ולמעשה יחליפו אותו בתור צורת החיים השלטת. הרעיון שמועלה בספר הוא: התפתחות התבונה המחשבית היא תוצאה בלתי נמנעת של התפתחות החיים, חלק מהתהליך האבולוציוני. עד עתה אנו מכירים רק צורות חיים אורגניות, שהתפתחו זו מזו במהלך מליארדי השנים. אבל שום דבר לא קובע שהחיים חייבים להיות אורגניים. כמו שחיים אורגניים התפתחו מחיים אורגניים, ככה חיים לא-אורגניים יכולים להתפתח. ואכן, זה מה שקורה. האדם - צורת חיים אורגנית - מביא להווצרותה של צורת חיים חדשה - לא אורגנית. זהו תהליך אבולוציוני הכרחי. במובן זה ניתן לומר שהמחשב (והמכונית הממוחשבת) הן תוצר של כל מליארדי שנות האבולוציה (האורגנית) ופסגתה (לעת עתה). לכן ניתן לומר שלמעשה מכוניות התפתחו מעצמן, כשם שכל החיים התפתחו מעצמם, כחלק מהתהליך האבולוציוני.

רון סי

New member
אני לא נוהג להוריד חומר מהאינטרנט

לא יודע איזה וירוסים מסתובבים שם. בכל אופן, אם אתה רוצה להביע אי אמון במדענים, אל דאגה. אני מסכים איתך. אבל גם המדענים עצמם לא מביעים אמון שיא בעצמם... וזה ברור מהעובדה שהם כל הזמן מחפשים תשובות חדשות לבעיות ישנות. זה לא סותר את העובדה שלמדע יש הצלחות, ומה שיותר חשוב: זה שתשובות המדע מוטלות בספק לא מחזק שום אלטרנטיבה אחרת, למשל הדת. לכל היותר אנחנו נשארים ללא תשובות.

למעלה