הידעתם

סלוניק

New member
לרובן.

לפי פסיקת בג"ץ החל מאתמול גם ידועות בציבור ששכלו את בן זוגם שווים מבחינת הסטטוס לזה של אלמנות.

Continuum

New member
לא מדוייק.

הוא מואר, כלומר הגיע להארה (או שתיים או שלוש, כבר לא זוכר). בנוסף על כך, הוא אוואטר, כלומר "מורה של האנושות" או אף תבנית שיש לשאוף אליה. לפי הבודהיזם כל אדם יכול, בתיאוריה, לשאוף להגיע להארה, ומן הסתם קיים גם משהו דומה ביהדות. אין לו כוחות על טבעיים (חוץ מזה שהוא נורא זורח תמיד), הוא כבר לא קיים (על פני הארץ) ולא מתפללים אליו. ובקיצור - בניגוד לאל, משנתו היא מה שחשוב, ולא הוא עצמו.

אך הוא מעל כלל בני האדם.

משנה הוא סוג של אל. לא בהכרח בעל כוחות על, או המנהגים שהוא דורש, אבל אל. לא משנה שהוא בא מתוכם. גם במוטולגיה היוונית בני אדם יכלו להפוך לאלים(והיו כמה שעשו זאת)(ולרובם לא היו כוחות על.)

Continuum

New member
..

חבוב, אמרתי לך כבר שלא סוגדים לבודהא. אתה יכול לקרוא לו אל, אבל אף אחד אחר לא קורא לו ככה. זה כמו שתגיד שבגלל שמישהו ממש חכם אז הוא אל. אז גם כדורי יחשב אל, וגם הרב עובדיה, וגם שמעון פרס יכול להיחשב אל. זה פשוט לא ככה. בודהיזם לא סותר יהדות. "תהיה יהודי - תהפוך לבן אדם יותר טוב; תהיה בודהיסט - תהפוך ליהודי יותר טוב."

lithium1914

New member
"לא סוגדים לבודהא"

סתם יש יותר פסלים שלו מבני-אדם במזרח אסיה, הא? הם לא סוגדים *לו*, הם רק סוגדים למשנה שלו ולפסל שלו. בקיצור, אליל. הפורמליסטיקה לא כל כך משנה.

Continuum

New member
פסלים =! סגידה

לא סוגדים לו, כמה אני צריך להסביר לכם? בניגוד לכל דבר אחר שאתה מכיר, הפסלים של בודהא מסמלים את הרעיונות של בודהא, ולא את בודהא עצמו. הפסלים הם תזכורת. אני יודע יותר ממך בנושא הזה. (מה גם שהוא חמוד הרבה יותר מכל האלים האלה שלכם.)

lithium1914

New member
טוב, אני אשמח לדעת.

אשמח לדעת איך פסלי בודהה מסמלים את הרעיונות שלו ולא אותו-עצמו (כן, אני יודע שיש איזו משמעות לאיך הוא יושב ואיך הוא מחזיק את הידיים והאצבעות וכו'). (בעיקרון אני מכסה על הבורות שלי עם רטוריקה אגרסיווית.)

Continuum

New member
..

יש משמעות מופשטת לאיך שהוא נראה. אם זה לא היה בודהא, הייתי מנתח לך את זה. אבל זו כל הנקודה.

Continuum

New member
תשמע

ביקשת כרגע שאני אסביר לך את המשמעות של הפסל של בודהא. אני בעצמי בקושי מבין את המשמעות הזאת, ואין בן אדם אחד בעולם שיכול להסביר לך אותה במילים, בטח שלא בפורום. יש אנשים שכל עיסוקם בחיים הוא ללמוד את המשמעות הזאת, והם עדיין לא מצליחים עד הסוף. אז מה בעצם אתה רוצה ממני?

s 0 d

New member
לא נכון

ילד הוא ממזר רק אם הוא נולד לאימו הנשואה מגבר אחר שאינו בעלה ואם הוא נולד לאישה לא נשואה הוא לא ממזר, ז"א ילד שנולד להורים להתחתנו בנישואים אזרחיים אין לו שום בעיה מבחינת מדינת ישראל והרבנות.

Vrock

New member
לא נכון. אתה טועה, ומכיוון שזה

בפורום-גם מטעה. ילד ממזר הוא כל ילד שנולד מחוץ לברית נישואין.

טעות...

ילד נקרא ממזר רק אם הוא נולד לאישה מחוץ לברית הנישואין, אם גבר נשואי מביא ילד עם אישה לא נשואה הילד לא נקרא ממזר...(וזה בדוק, אחרי שאלת רב)

למעלה