הידעתם

יש רבים אשר יהיו סבורים שאתה טועה,

כבר ע"פ המשפט הראשון. רבים רואים בישראל כמדינה יהודית מבחינת לאום, ולא בהכרח מבחינת דת.

Vrock

New member
לי? לא. לאלוהים יש.

וכן, גם לאלו שמקיימים את מצוות היהדות, שומרים את חוקותיה ואף למדים זמן ארוך מספיק כי להבין בה כמו שצריך.

Vrock

New member
היא שלו והוא יכול לעשות איתה מה שבא

לו. לא מוצא חן בעיניך? יש אפשרויות אחרות.

לדעתי אלוהים הוא המצאה של בני אדם.

כלומר היהדות היא של בני האדם והם יכולים לעשות איתה מה שבא להם. לא מוצא חן בעיניך? יש אפשרויות אחרות.

Vrock

New member
אתה הולך לגיהנום. חא.

לא, ברצינות. אם אתה לא מאמין ביהדות אז פשוט..אממ..תסבול מזה שהמדינה שלך יהודית בשקט ותפסיק להטריד אותנו. אני בטוח שיקבלו אותך בקנדה או בארה"ב.

למה אני לא יהודי....?

למה אתה יותר יהודי ממני? לאף אחד מאיתנו אין את המסורות והמצוות שהיה ביהדות המקורית. מדוע אתה יותר צודק ממני?

Vrock

New member
אני יהודי בדיוק כמוך, באותה מידה

בדיוק. אבל השקפת העולם שלך אינה יהודית. אתה אינך מאמין בצדקת היהדות או בכך שאלוהים קיים. ולכן אתה יהודי יותר גרוע ממני. ולכן, אין לך את הזכות להתערב ביהדות של המדינה או להתלונן על כך שהיא יהודית מדי. היא אמורה להיות ככה. כמו שאין לך זכות להתלונן על כך שבורג הוא לא אום או מסמר. הוא אמור להיות ככה, ואם זה לא מה שאתה רוצה, תשיג אום, או שתפסיק כבר להתלונן ותחיה עם מה שיש.

מדוע השקפת עולמי אינה יהודית?

שוב, מהו יהודי? ואם תגיד את הגדרות האורטודוכסיה, מדוע דווקא זה נכון? הרי היהדות השתנתה בעבר, וגם אל האורטודוכסיה. מדוע שלכם הוא הנכון ושלנו לא?

Vrock

New member
תפסיק להצטדק.

השקפת עולם יהודית-אנוכי אדוני אלוהייך! אתה לא מאמין באלוהים, אז תפסיק להגיד שאתה יהודי או שהשקפת עולמך יהודית. וברצינות,כל מה שאמרת היה התלהמות מוגזמת, ילדותית ומטופשת. אין לי כוח להגיב יותר, ברצינות. אודה לך אם תפסיק את העניין הזה כאן ועכשיו, כי אתה מביך את עצמך.

מדוע אני מביך את עצמי..?

בנתיים לפי ההודעה האחרונה שלך אתה נמנע מלדבר על הנושא. נכון אני לא מאמין באלוהים. אני מאמין שאלוהים הוא המצאה אנושית להקניית ערכים מסויים באדם. היהדות היא בעיקר הערכים שבה לדעתי. אני חושב שאלוהים לא נחוץ עוד בימינו, שכן בעיקבות התפתחות הטכנולוגיה, ובעיקר בגלל הפילוסופים, יש לאדם את היכולת לבחון את עצמו ואת חייו בשביל לקבוע את ערכיו. אז לדעתי אלוהים, אשר היה נחוץ ביותר בעבר-כבר לא נחוץ היום. אני עדיין מקיים את הערכים. מבחינה זאת אני יהודי. לאורטודוכסיה אין בעלות על היהדות. אני יהודי בדיוק כמוך.

Vrock

New member
אתה מדבר שטויות.

היהדות בנוייה על האמונה באלוהים. אם אתה לא מאמין באלוהים, אחי היהודי-תפסיק לשגל את המוח שלי על כך שאתה בעל אמונה קונספטואלית יהודית. היהדות לדעתך לא מעניינת את קצה הזרת שלי. מה שמעניין אותי הוא היהדות לדעתו של אלוהים. אתה לא אלוהים, הואמונה שלך היא לא יהדות. עזוב אותי בשקט, ברצינות-או שתגיד דברים של טעם.

שוב, אתה לא מסביר לי מדוע.

אתה אומר "ככה זה, וזהו!" האם זה לא מטרת הפורום? הדיונים האלו? אני מסביר לך שוב ושוב את דעתי, ומדוע, ואתה לא מסביר לי פעם אחת את דעותיך ומדוע. אם אתה לא רוצה לדון בדברים האלו, ואני שואל ברצינות, מה אתה עושה בפורום הזה?

Vrock

New member
קודם כל, זה פורום אקטואליה לנוער

ולא פורום תאולוגיה. זה ככה, וזהו. הדת היהודית היא דת, שמאמינה בקיומו של אל אחד, לא יותר ולא פחות. הקדוש ברוך הוא. החוקים שאנחנו עוקבים אחריהם, הן המוסריים והן הסתומים יותר (כגון כשרות) כולם מצוותיו ורצונו. אתה לא מאמין ביהדות. אתה מאמין בכך שישנם קונספטים מוסריים רצויים שניתנו לעם ע"י מנהיג כלשהו, שהשתמש באלוהים כמין רסן. אני לא יוצא נגד השקפת עולמך, שכן כל השקפת עולם מקובלת עליי. אני יוצא נגד זה שאתה טוען שההשקפה הזאת היא יהודית. השקפה יהודית מכתיבה קבלה של קיומו של אל אחד. עובדתית. לכן השקפת עולמך אינה יהודית. אולי חלק מהערכים שלך יהודיים. וזהו. אני צודק עובדתית. וזהו. כן, ככה זה. וזהו. אני הוא זה שפתוח לדעות אחרות. לך יש דעה של תפוז=בננה ששקלתי ופסלתי. אתה לא מוכן להבין שתפוז אינו בננה. אפילו מהקליפה רואים את זה.

לא ממש.

אתה כאן הוא זה שאתום לדעות אחרות שכן אתה פוסל את דעתי, בגלל שלפי דעתך אני יהודי פחות טוב, למרות שגם לפי הגישה שלי אני יהודי יותר טוב ממך, שכן האורטודוכסיה שוללת כמה מן הערכי הנמצאים ביהדות. אך לדעתי שנינו יהודים באותה מידה, למרות, ואולי בגלל שדעותינו שונות. נכון, זהו פורום אקטואליה לנוער, אך אל תשכח את נושא הוויכוח-נישואין אזרחיים. זה נושא דתי, אך במצב הקיים כיום פוליטי לא פחות. ולנושא- מדוע דווקא מצוותיך הם הנכונות? הרי הם לא מה שמצווה בתנ"ך, שכן הדת עברה טרנפורמציה כמה פעמים. אף זרם ביהדות של היום אינו אותו דבר כמו היהדות בימי המקרא. אז למה דווקא הזרם שלך הוא הנכון.

ובנוסף,

לגבי הדוגמא שהבאת- זה יותר דומה לזה: אתה מנסה להסביר לי שתמוח ירוק לא שווה לתפוח אדום, שכן הקליפה שונה, ואני מנסה להסביר לך שהקליפה שונה, אך שניהם תפוחים. דרך אגב-תפוח אדום יותר טוב....

Vrock

New member
אתה מרגיז אותי. הוויכוח הזה חסר טעם

לחלוטין. אל תעז לקרוא להשקפות שלך "יהודית". היהדות אינה זרם פסיכולוגי, היא זרם דתי. כשאתה אומר שהפסיכולוגי השלך היא יהדות, אתה מעליב אותי וכל יהודי אחר בעולם. יהדות היא אמונה באל אחד כל יכול ובדת היהודית. אתה לא מאמין בזה. אני מפסיק את זה עכשיו. אתה יהודי. ההשקפות שיש לך כעת אינן יהודיות ולעולם לא תהיינה כאלה. נקודה.

אני מנסה להבין

מה מפריע לך שזוגות שרוצים להנשא בדרך אזרחית, בין אם כי מתחשק להם ובין אם מפני שהם פסולי חיתון, יוכלו לעשות זאת בארץ ולהירשם במשרד הפנים כנשואים מבלי לטוס לקפריסין? האם אתה רוצה להתעמר בהם על בחירתם ולטרטר אותם עד לקפריסין, לערוך מסיבה קטנה ודלת משתתפים? האם אתה חושב שאם תכפה עליהם לדקלם את הטקסטים הדתיים הם יהפכו למאמינים גדולים וכך הגאולה תתקרב? הרי ברור לך שמדובר בחילונים גמורים שאינם מאמינים וכפייה לא תשנה עובדה זו, איפכא מיסתברא. אז למה? בשם משה, ישו ומוחמד? אה, בעצם אני יודע למה. "זו מדינה יהודית!".

למעלה