הידעתם

ליותר מ50 אחוז מאזרחי מדינת ישראל

אין זכות לקבוע בנושאים כ"כ מהותיים הנוגעים לאופיה של המדינה? במקומם, כמה רבנים סהרוריים יעשו את העבודה?

Vrock

New member
כן!

בדיוק! היהדות מגדירה את המדינה, ולא המדינה את היהדות. היהדות היא דת, המנוהלת בידי מומחים לדת, ובידי הקדוש ברוך הוא ושליחיו. אם אתה תלמד עשרים שנים לימודי קודש ותעבור בחינות הסמכה, וגם תחייה לפי הדת היהודית ותאמין באלוהים וביהדות-אתה תהייה מומחה ביהדות אז, ותהיה גם פוסק הלכה. אתה לא תופס את ההבדל שבין דמוקרטיה לדת-בדמוקרטיה, אתה עושה מה שאתה מאמין שיעצב את החברה איך שאתה רוצה. בדת, יש ישות עליונה ממך ואתה מנסה לקלוע לטעם שלה. הרבנים סה"כ מנסים לקלוע לטעמו של אלוהים ולהפוך אותנו לצדיקים, לא לעצב את הדת בצורה שלדעתם היא הכי נוחה והכי טובה. אם דת הייתה דמוקרטיה, לא היה צורך במצוות בכלל-שכן הן רק מקשות את החיים ולא באמת מועילות. ולמשותף-בשביל לייצג את המדינה ולקבוע אתה צריך לחיות לפי חוקי המדינה (אם אתה ח"כ או שר) ורק אז יש לך סמכות לקבוע חוק. כנ"ל-אם אתה רוצה להשפיע בדת, אתה חייב לקיים את חוקי הדת ולחיות בדת. וכמו שלמי שאינו מאמין בדמוקרטי אסור לרוץ לכנסת-גם למי שאינו מאמין בדת ובאלוהים אסור להשפיע על המצוות ודרך ביצועם. כנ"ל בשביל לשפוט את העוברים על חוקי המדינה-אתה חייב להיות שופט. ללמוד את החוק וגם לקיים אותו. כנ"ל בשביל לעשות את המקבילה בדת. הרי לא תרצה שהשופט שלך יהיה פושע שכלל לא מאמין בצדק ובשלטון החוק, ובנוסף, אין לו מושג בחוקי המדינה. ברור שדבר כזה מסוכן לשלטון החוק במדינה. ושוב, חוץ משופט אין איש ששופט, וזה משפיע על כל העם. ועדיין, רק שופט קובע לפרט אם הוא עבר על החוק או לא. כנ"ל רב.

ב-ד-י-ו-ק!

אין לי כל כוונה להתווכח איתך על הדת היהודית ואין לי כל רצון או שאיפה לבזבז את שנותי הטובות בלימודי דת, שהיא בעיני נברוזה קולקטיבית, כפי שאמר זאת פרויד. אם אקדיש את זמני לדת, זה יהיה על מנת לערוך מחקר פסיכולוגי שיבדוק כיצד כ70 אחוז מאזרחי מדינות מערביות ומתקדמות כארה"ב וישראל עדין מאמינים ביישות שקיומה אינה יציב יותר מקיומו של סנטה קלאוס, והאגדות אודותיה אינן בוגרות יותר. לעומת זאת, בהחלט יש מקום לשאלה מהו מקומה של הדת בחיי המדינה הדמוקרטית. האם הדת שאיננה נחלת הכלל צריכה להיות בעלת מונופול על דיני משפחה, שאינם חייבים להיות בעלי אוריינטציה דתית והם בהחלט נחלת הכלל? האם הדת צריכה לחול גם בדיני עבודה? כליברל, אין לי בעיה עם אף אמונה כל עוד היא מתקיימת כתוצאה מבחירה חופשית וללא כפייה על הזולת. אני לא בטוח שגויים שנאלצים להקבר מחוץ לבית הקברות או באיזה קיבוץ שיסכים לנדב להם חלקה, או כל מיני פסולי חיתון שאין לאל ידם להירשם במשרד הפנים כנשואים חשים חופשיים מכפייה.

Continuum

New member
..

אין צורך במחקר פסיכולוגי.. יש הסבר די פשוט. האמונה היא אפריורית. כשתוכיח שאי-אמונה היא ברירת מחדל, אז תוכל לתהות למה כל כך הרבה אנשים מאמינים.

Vrock

New member
כן, וזה באמת רעיון מעולה

בשביל אנשי ארצות הברית!

לא בדיוק

נכון שהיא הוקמה ברוח הIn god we trust של האנגלו-סקסיים הלבנים הפרוטסטנים (WASP), ונכון שכיום רובם המוחלט של אזרחיה, לרבות הנשיא, הם מאמינים אדוקים למדי, אבל בארה"ב אדם יכול לעשות, פלוס מינוס, ככל העולה על רוחו. לכן, ארה"ב בהגדרה היא בהחלט לא מדינה דתית. למעשה, במובנים מסויימים האמונה בחירות היא עד כדי כך אדוקה שהיא משמשת אצטלה לארגונים סהרוריים כNRA (National Riflers Association). על זה אמר הומר סימפסון - if I hadnt this gun the king of england could walk in our living room! סתם, נזכרתי.

ע"פ הגדרת היא לא מדינה דתית.

אך ע"פ המתנהל שם בפועל היא מאוד. החגים הם ברובם חגים נוצרים, על השטרות והמוסדות הממשלתיים (FBI וכדומה) כתוב IN GOD WE TRUST, בשבועה לדגל אומרים ONE NATION, UNDER GOD, ועוד.

Continuum

New member
..

הם אמנם הרבה פחות מדינה דתית מאיתנו, אבל הדת מאוד משפיעה שם גם על החקיקה. כל הקטע עם הגנום, וגיי מריג' וכו'.

Vrock

New member
מדינה איסלאמית אינה צורך דחוף.

חוץ מזה, בישראל אתה יכול להיות לא יהודי ואף אחד לא יתלה אותך מאילנות גבוהים.

Continuum

New member
גם בארה"ב.

ובכלל, אני עדיין בעד לספח אותנו לארצות הברית.

אוקי. אז המומחים לדת יקבעו.

אני מכיר מישהו בן 76, כל חייו הקדיש ללימודי דת, כשהוא לא מאמין באלוהים. כמו שהחבר וינסטון סמית אמר, הדת היא תופעה פסיכולוגית מעניית ביותר. הוא מבין ביהדות לא פחות מהרבנים הכי גדולים כאן. לו אין סמכות לקבוע? הבחינות הסמכה האלו יוצרו אנשים. רבנים, אך אנשים. גם רבנים מסוגלים לטעות. כך שהבחינות הסמכה האלו לא באמת קובעות כמה אתה יודע את הדת. לדוגמא שלך עם החברי כנסת, והחוקים-אתה אמרת בעצמך, יש הבדל בין דת ודמוקרטיה.

למעלה