היא לא אשמה

snift

New member
אני בעד למצוא שם מישהו שאפשר לדבר

איתו, לתת להם מדינה ללא צבא בפיקוח בין לאומי עם שטח מפורז למספר שנים לפחות. טרנספר של יהודים מגבעות מנותקות לתוך גושי התנחלות. טרנספר של ערבים שאינם מוכנים להכיר במדינת ישראל לתוך אותה ישות בין לאומית. לאחר מספר שנים של רגיעה, שבהם נוכל לראות שהם אכן מתכוונים לשחיות איתנו בשלום ולא לנסות להוריד מטוסים שממריאים מבן-גוריון, אז נדבר על מדינה רגילה משלהם. אין עוד מדינה בעולם שמוכנה שתקום לידה מדינה שמטרתה היא השמדתה המוחלטת !!!

אלדד27

New member
אוקיי,

אז אתה מסכים להחזיר להם את השטחים הכבושים. יפה. זו כבר קצת התקדמות. עכשיו לשאלה הבאה. מה זה "בעד למצוא שם מישהו שאפשר לדבר איתו"? יש להם הנהגה. ממתי מדינה קובעת לאויבים שלה מיהם המנהיגים שלהם? ומה תעשה אם לא תמצא מישהו לדבר איתו? אתה בעד לדבר. לדבר עם הפלשתינאים... לדבר עם החרדים... אבל אף אחד לא רוצה לדבר איתך, ובינתיים המצב מידרדר. נהדר.

snift

New member
אני לא בעד להחזיר להם

"שטחים כבושים". השטח לא נכבש מהם, השטח נכבש מירדן כאשר ירדן פתחה נגדינו במלחמה. אני לא אקבע להם מי המנהיגים שלהם יהיו, אני רק לא אדבר עם טרוריסטים שתומכים בטרור. רוצים לדבר - תחליפו הנהגה.

אלדד27

New member
אז הם לא יחליפו הנהגה,

ובינתיים תאבד 600 איש בשנה. פתרון נהדר...

snift

New member
הפתרון שלך יותר טוב ?

לתת להם מדינה שבה טרוריסטים יוכלו לעשות מה שבא להם, ואז תאבד אלפי אנשים בשנה ? אתה יודע שלפי המפה של מצנע, הגבול עובר בגבעות שלייד הכפר רנטיס, משם יש תצפית נהדרת ישר למסלולי ההמראה והנחיתה של נמל התעופה בבן גוריון. "מטורף" עם מאג יוכל להוריד מטוסים ברגע שהם ממריאים, יותר לא יהיו פיגועים של 20 אנשים, אלא של 200 אנשים. ואנחנו לא נוכל לעשות כלום !!!

אלדד27

New member
התיאוריות שלך אינן בדוקות,

שלא לומר מגוחכות לחלוטין. כיום לישראל אין גבול, ולכן הפלשתינאים הולכים ובאים, מתפוצצים פה כרצונם וכן הלאה. כשיהיה גבול מסודר, עם גדר איתנה וחיילים שפרושים לאורכה ולא מפוזרים על כל קבר רענן, השקט ישרור בתוך ישראל. ולגבי התיאוריה שלך עם המטורפים - נו, טוב. כבר אמרו ב - 2000 שהחיזבאללה יפגיז את חיפה ואת עפולה, לא? אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא זוכר שנחתו קטיושות בישראל. ברגע שנתייצב על גבול מסודר, הטרור ייפסק. גם אם לא מייד, הוא ייפסק אט אט. על כל מהלומה מקרית שנספוג נוכל להחזיר פי 1000, אלא שהפעם זה יהיה בגיבוי העולם. כרגע אתה חי במדינה שנתפסת כמדינה כובשת, אכזרית, רצחנית, שמתעמרת בעם חלש. זה לא משנה אם אתה או אני חושבים שאנחנו צודקים - העולם רואה בנו ריכוז של גועל נפש.

snift

New member
גם התאוריות שלך אינן אין בדוקות

ההבדל בנינו הוא שאני לא טוען ששלך מגוחכות. לא ניתן לעת מה יהיה בעתיד, הבהרתי יותר מפעם אחת שמודובר בדיעות בלבד ובדעותי שלי. אני מקבל את זה שלך יש דעות אחרות, צר לי שאתה מנסה לכפות את הדעות שלך על המציאות ולא מקבל את העובדה שיכול להיות שאתה טועה.

© Tweety ©

New member
מסכימה עם כל מילה

ההתנחלויות זה מה שהמית את המפעל הציוני והפך אותו ממשהו כ"כ יפה ואידיולוגי למשהו געזני שמזוהה עם קומץ פאנטים מחברון.

snift

New member
התנחלויות זה לא רק חברון.

שימו לב !! רוב המתנחלים נשלחו לגור שם על ידי ממשלת ישראל, ובעיקר ממשלת שמאל ! אכן, צריך לפנות התנחלויות מבודדות, אך כל עוד ממשלת ישראל לא החליטה על כך, הרי שיש להגן על כל אזרח ישראלי שחי במקום אותו ממשלת ישראל מגדירה כחלק מהמדינה. לאפשר לאנשים לקחת את החוק לידיים מכל סיבה שהיא זה לתת לגיטימציה למעשים נוראים כגון רצח ראש ממשלה על ידי יגאל עמיר. גם הוא "פחד" שרבין יביא להרג של אנשים ולכן עשה מעשה. אסור לאף אחד לקחת את החוק לידיים. דווקא בגלל זה ישראל אחרת כל כך חשובה. השחיתות במדינה הגיע לרמה כזו שאנשים לא מבינים מה רע בהדלפה, הגיע הזמן ימישהו יעשה פה סדר.

אלדד27

New member
"נשלחו לגור שם"?

אתה מוכן להסביר? לא, כי אם תגיד לי שבאו וכפו עליהם עם רובים לאייש את הגבעות, אז סבבה. מה זאת אומרת "נשלחו"? גם לך ולהוריך "הכתיבו" איפה לגור?

snift

New member
ממשלת רבין (הקודמת) שלחה אותם

לגור שם, אני לא מדבר על הגבעות כגון גבעונים ו´. אני מתכוון למקומות כמו אריאל עפרה ושבי שומרון. ממשלות ישראל "שלחו" אנשים לשם, נתנו להם קרקע בחינם, הטבות במס וכו. מי שעבר לגור ב"שטחים" לפני יותר מעשר שנים עשה זאת בעידודה של ממשלת ישראל.

ronen1981

New member
זה די ברור שרבין בעד הרחבת ההתנחלוי

הימין האשים שלא בצדק את רבין ז"ל באסלו שפרס אחראי לו למעשה כמעט בלעדית. (רבין הוא יונה גרעינית ונץ טרטורילי וזה ממש מצחיק איך מנסים להציג תפיסת עולם לא לו.)

אלדד27

New member
עידוד הוא לא שליחה.

ונכון שכל ממשלות ישראל, ובעיקר השמאל, עודדו את האזרחים לגור בשטחים, אבל זה עדיין לא אומר שמישהו חייב אותם לגור שם. אף אחד לא נשלח לשום מקום, סניפט. אנחנו - עדיין - מדינה חופשית שבה כל אחד יכול לבחור, פחות או יותר, איפה הוא רוצה לגור.

© Tweety ©

New member
אתה מציג את זה

כאילו הצמידו להם אקדח לרקה וחייבו אותם לעבור לשם. כל ממשלות ישראל עודדו את הגדלת ציבור המתנחלים אבל זה היה מין "טנגו" כזה.

snift

New member
לא, אני לא.

גם לשדרות לא הכריחו אף אחד ללכתובכל זאת צריך לעשות הכל על מנת שאנשים שם יוכלו לחיות בכבוד. הכוונה היתה, כפי שהבהרתי, שממשלות ישראל לדורותיהן עודדו אנשים להתישב באזורים הללו. לא הבנתי את עניין הטנגו ...

© Tweety ©

New member
זה לא אומר שזה מוצדק לשבת

בשטחים האלו הם שטחים כבושים להבדיל משדרות.

snift

New member
על זה יש ויכוח אידיאולוגי

שיוכרע בכנסת ישראל. עד שהויכוח הזה יוכרע אסור לאף אחד להחליט על דעת עצמו מה הוא מחשיב כחוקי ומה לא.

אלדד27

New member
לא, אתה מעוות את המציאות.

אם, אי פעם בעתיד, ישראל תספח לעצמה את השטחים הכבושים, ובנוסף העולם ייאות לקבל את זה - אז יהיה זה חוקי לשבת באריאל ובחברון ובמעלה אדומים. עד אז, עצם הימצאותנו בשטחים הכבושים הינה בלתי חוקית. עכשיו, השאלה לגבי הסירוב לשרת בשטחים, או לגבי הדלפת מידע שאולי יפיל את שרון - היא שאלה אחרת לגמרי ואני לא רוצה להיכנס אליה עכשיו. העובדה היא שישיבתנו - חיילים ובטח אזרחים - בשטחים כבושים - אינה חוקית מעצם הגדרתה.

למעלה