היא לא אשמה

snift

New member
העולם יכול לעשות ולהגיד מה

שבא לו. כרגע אנחנו כולנו אזרחי מדינת ישראל וכפופים לחוק הישראלי. עצם ההגדרה "שטחים כבושים" נמצא במחלוקת. אתה לוקח את נקודת ההשקפה האישית שלך, כופה אותה על המציאות, ואז יוצא נגד דברים. הפתיל התחיל מהדלפת החקירה על שרון, כך שזה מאוד רלוונטי.

אלדד27

New member
הההבדל בין נקודות ההשקפה שלנו

הוא ששלך נעוצה במשהו שהיה לפני 3000 שנים, ושלי מתבססת על דעת העולם הרחב. הגיע הזמן שעם ישראל יפסיק לרומם את עצמו מעל העמים ולהחשיב עצמו כ"עם הנבחר" ובתור "עם סגולה". זה רק הביא לנו אנטישמיות.

נשלחו?!

ידידי הסיפור של "נשלחו לשם " הוא השקר שהרגלנו להאמין לו וכבר לא זוכרים את האמת(להוציא מהכלל את מתיישבי גוש עציון). להזכירך בשנת 1977 המלחמות בין הצבא לבין מתיישבי סבסטיה והצעדות ההמוניות שאני כחייל כמעט כל שבוע הוקפצתי לפנות את אלה "שנשלחו לשם". הבעיה היא חוסר המנהיגות הרגיל שיש לנו בעם.מדי פעם הצליחו לכופף מנהיג זה או אחר ומכאן עד ל"נשלחו" הדרך עוד ארוכה. לכן לכל מאמיני הנשלחו יש לומר שהכיוון של השלט ששלח אותם יתהפך ב 180 מעלות וכמו ש"שצייתו" ל"נשלחו" כך גם שיתפנו. אם תרצו...................אגדה

snift

New member
תמשיך לקרוא ותגלה

שההבדל הוא בסמנטיקה. גם לשדרות אנשים לא "נשלחו" אלא עברו לשם בעידודה של המדינה. אני לא מדבר על סבסטיה ואלון מורה. אני מדבר על אריאל, גוש עציון, עפרה וחלמיש וישובים דומים. רוב התושבים עברו לשם משום שהמדינה נתנה שם קרקעות בהנחה והטבות לזכאים. היום, אחרי 20 ומשהו שנים באים אליהם ואומרים להם "עופו מפה" ?

© Tweety ©

New member
אתה לא יכול להשוות בין אריאל

ובין שדרות אריאל זה שטח כבוש הוא לא שייך לנו האנשים שם יושבים בניגוד לחוק על המשפט הבין לאומי שמעת? אתה לא יכול להתעלם מאמנות מהסכמים ומהאום בגללש אתה דבק ברעיון משיחי מטורף של א"י השלמה זה לגמרי מנותק מהמציאות. זו הייתה טעות לעודד את האנשים האלו לעבור לשם ולמכור בקרקעות בגורשים אנשים חיפשו איכות חיים ומצאו את עצמם במרכז של שדה קרב. ואגב רוב התושבים שם רוצים לחזור לשטחי ישראל רק שתדע את זה לפני שאתה מציג את עצמך כנציג הבלתי מעורער שלהם.

snift

New member
נמאס לי מהויכוח הזה.

את הלא מתווכת איתי, אני לא יודע עם מי את מתווכת, אסל זה לא איתי. איפה ראית אותי כותב משהו על משיחיות ? ומאיפה את נהיית מוסמכת כל כך בלדעת מה מעדיפים או לא מעדיפים תושבי השטחים ? מאיפה את יודעת שהם מעדיפים לחזור ? רוב הסקרים מראים שזו שטות מוחלטת. (חוץ מזה אני גם גרתי שם לא מעט שנים, למדתי שם ועבדתי שם - כך שסביר להניח שיש לי "קצת" מושג לגבי הדעות של האנשים שגרים שם).

למעלה