הטרדות מיניות

יש איזה קטע כזה...

שמלא גברים בני 30-40 משום מה ממש נמשכים אליי וכל הזמן מתחילים איתי, זה גרם לי לעבור לקנות בחנויות אחרות מהחנויות שהייתי רגילה כי זה הגיע למצב של הטרדה, ואפילו פעם אחת הזדעזעתי לשמוע את המשפט: "וואי גדל לך הציצי מאז שהיית קטנה"
- כל כך הצטערתי שלא החטפתי לו סטירה מצלצלת...

הכוח שלהם

הכוח כביכול שיש להם במעמדם הגבוה אלק נותן להם את הלגיטימציה לחשוב שהעובדות שלהם שייכות להם. בושה וחרפה אין לי מילים לתאר את הבוז שאני מרגישה כלפי הגברים הללו. שימו לב כולם מבוגרים הקורבנות הם בחורות צעירות מאוד, שבטח חוששות ומפחדות על מקום העבודה שלהן. אין לדעת כמה בנות צעירות עברו זאת קודם לזו שהעזה לפתוח את הפה ולספר, לצעוק בקול גדול. אני באופן אישי לא חוויתי הטרדה מינית מעולם. לא פיזית בכל אופן. היו מילים פה ושם בעצם פעם אחת במקום עבודה כלשהו זה כבר גבל בהטרדה והתלוננתי אצל הבוס שהשעה את אותו עובד לתקופה מסוימת ושאל אם אני רוצה לגשת עם זה למשטרה. סירבתי .ההשעיה הספיקה והוא לא המשיך בכך.

קראתי ודמעתי.

אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי אבל אין לי דרך אחרת שירתי, הכתיבה שלך היא כמו מוזיקה. פורטת על מיתרי חושיי.

שירה1973

New member
תודה תודה תודה ושוב תודה ../images/Emo13.gif

(את יודעת שאני גרועה בקבלת מחמאות אז נסיים כאן....)

א י ו ש י

New member
ושוב הכל עלה, ושוב בכיתי../images/Emo7.gif

הרגת אותי שירה כמה כאב, כמה עצב, כמה פחד (כל מה שכתבת בסוף על היותר ממוטרדת ככ קולע ונוגע) מאתמול אני על הפנים הנושא מאוד כואב לי מציף אותי כל פעם מחדש מחבקת אותך מכאן חזק חזק
מחבקת ל אחת שעברה התעללות כזו או אחרת (גם אם לה האומץ להודות) הם החלאות, אנחנו לא אשמות!!!! תודה על השיתוף יקירה, יודעת שזה לא קל (בלשון המעטה) אוהבת
איה

שירה1973

New member
אני מצטערת שכל כך קשה לך אשה יקרה

אני מאד מקווה שכל העיסוק בנושא ביממה האחרונה לא מציף אותך יותר מדי. נסי לזכור שאת במקום אחר לגמרי היום מתוקה, את כבר לא האיה הקטנה וחסרת האונים שהיית אז, עזרת לה לגדול ולצמוח, והיא לבלבה ופרחה והפכה לאישה המיוחדת והחזקה שאת היום. חשבי על כמה פחדים וחרדות הצלחת להתגבר, ותוכלי להיווכח שאני צודקת (חוץ מזה שאני תמיד צודקת, זה כלל טבע כזה ולא כדאי להתווכח איתו
יקירה, הדברים שכתבתי שם הם כאין וכאפס, הדברים הקשים באמת לא התרחשו אצלי (רמזתי קצת ברשומה) אבל הם משאירים משקעים, גם אם קרו אצל מישהו קרוב ולא ממש אצלי. עם השנים ניסיתי לסגל לעצמי אורח חשיבה שיוצא מתוך הנחה שכל מה שאנחנו עוברים בחיים המורכבים האלה שלנו - נועד כדי להוביל אותנו ממקום אחד אל מקום אחר, ובוודאי שנועד ללמד אותנו משהו, להצמיח בתוכנו משהו. לא תמיד קל להסתכל על הדברים בצורה הזאת, כי לפעמים נדמה שהשיעורים שאנחנו לומדים הם קצת אכזריים מדי (ובפרט כאשר מדובר בגיל הילדות) אבל בראייה כוללת נראה לי נכון יותר להביט כ ך על הדברים. זה מחשל ומחזק. נגבי את הדמעות מתוקה, אם את זקוקה לאוזן קשבת את תמיד מוזמנת לשלוח לי מסר או מייל [email protected] ובכל פעם כשנדמה לך שאת מתפרקת - גשי לחדר של הקסם המתוק שיצרת והבאת לעולם הזה, וחבקי אותו חזק חזק חזק, תמחצי אותו ככה טוב-טוב אל הגוף שלך, ותרגישי איך את מתמלאת בכוח.

מממאיה35

New member
../images/Emo24.gif

אני מזדהה עם הכאב שלך.. אני מבינה שהימים האחרונים ו"החדשות" מציפות, פותחות שוב את הפצע, שלפי איך שקראתי אותך כבר הפך לצלקת.. מבינה את זה ממקום כואב ו"טרי" של מי ש"סגרה" (סגרה?) את הפצע הזה ממש לאחרונה (אחרי טיפול של כמעט 3 שנים).. אבל אין מה לעשות, זה קיים, וכל פעם נפתח מחדש.. צריך ללמוד איך מצד אחד לתת לזה מקום, להתנקות עוד קצת, ולצאת עוד קצת, מצד שני לא להשאב לזה.. כי כמו שכתבו לך (ולי, כקוראת "סמויה"?) היום יש לנו שליטה בחיים שלנו.. והטראומה לא מתרחשת שוב.. היא קיימת בזכרון התודעתי או הגופני, אבל היא לא מתרחשת שוב.. וצריך לנשום עמוק עמוק, ולהיזכר בצמיחה וב-לאן הגענו ומה עברנו.. בשורה התחתונה לצערי עבנרו מה שעברנו, אבל אני רואה את המקום שהגעתי אליו (ובטח גם את) כמקום של צמיחה, של התמודדות.. של יכולת לקבל ולהתמודד עם ומול כל מה שבא.. "כי מעפר צומחת שושנה"... הלוואי ולא יכאב כ"כ כל פעם מחדש.. שולחת חיבוק ואם את צריכה לדבר, אני כאן..

א י ו ש י

New member
ממממאיה יקרה../images/Emo24.gif

סליחה שלא כתבתי לך אתמול לא יכולתי היה לי יום קשה מי כמוך מבין והבין
אני גאה בך! על הטיפול הארוך ועל ההתגברות! וכן מתגברים להיזכר בזה, לתת לזה לצוף כל פעם מחדש ,לכאוב את זה לא אומר שלא התגברנו להיפך מי שלא התגברה לא יכולה לתת לכאב לצאת החוצה. קשה לה לדבר על זה (תזכרי בעצמך בפגישות הטיפול הראשונות......) מאוד קשה לפתוח את תיבת פנדורה, מאוד קשה לחזור לשם ולעבד את זה. היכולת לבכות היום היא במבט לאחור, יותר מפוקח, יותר חכם, פחות מאשים את עצמינו כשושנה אל שושנה שולחת לך
ענקי ומודה לך מקרב ה
על הפתיחות, השיתוף ולצערי האמפתיה (הלוואי שלא היית מבינה ולא היית עוברת את מה שעברת) אבל אנחנו שורדות את יודעת וממשיכות קדימה
תמיד פה גם
איה

מממאיה35

New member
תודה רבה

מאוד התרגשתי לקרוא.. קראתי כבר בבוקר אבל נאלמו המילים.. ועכשיו נותרה מילה אחת
..

קטיפ

New member
שירה ואיושי יקרות../images/Emo24.gif

|הדגשלא פשוט לא קל מצמרר מפחיד מבעית אין , קשה לתיאור בכלל אני איתכן עד כמה שאפשר, חיבוק אמיץ קטיפ

חדשה כאן

אבל רוצה לחזק את הבנות המשתתפות בפורום החם והמקסים הזה ואת איושי במיוחד על הפתיחות ועל האומץ והחוזק שלה. הודות למסר חיובי שקיבלתי ממישהו למדתי שלא משנה מה יקרה או עד כמה היום נראה גרוע,החיים ממשיכים , והם יהיו יותר טובים מחר. מקווה בשביל כולנו

שירה1973

New member
תודה חיה ../images/Emo140.gif

הצלקות לא נעלמות אבל הן בהחלט דוהות עם השנים, ומעליהן גדל עור חדש ובריא, ועוזר מאד כשמוצאים אנשים טובים שילטפו ויאהבו את העור החדש הזה - על כל הצלקות שקיימות מתחתיו. תודה חיה.

המונשרי

New member
רשמתי את תגובתי בבלוג

כה מוכר. שניים מתוך שלושת המקרים שתארת חוויתי בשינויי ורסיה מסויימים. בגיל 14 בעת שחיה בים די גלי. ובעת היותי חיילת באוטובוס צפוף - מישהו רצה למשש ולהרגיש מהו מרקמם של מדי הצבא מקרוב ( קרוב מדי). היום תגובתי הייתה שונה מהיסוד.( למרות שבים נחלצתי די מהר , בעטתי בו ושחיתי משם - הרי שהמעשה משתק תחילה - בגלל אלמנט ההפתעה שמוצא את האשה / הנערה בלתי מוכנה). חייבים לחנך את הבנות כבר בבית הספר - שאם קורה להן דבר שכזה - זו לא אשמתן - ואין להן במה להתבייש /להסתיר. נהפוך הוא עליהן לקום ולהרים קול / אצבע מאשימה כלפי המטריד.

שירה1973

New member
את מאד צודקת לגבי האשמה

נשים רבות כל כך מספרות שאחד הרגשות השולטים הנלווים לחוויה המגעילה הזאת הוא רגש האשמה כלפי עצמן. לכאורה זה נשמע לא הגיוני אבל זה הגיוני מאד שהן יחשבו כך, עצוב. האם ראית פעם את הסרט "הנאשמים" עם ג'ודי פוסטר ? למי שלא ראתה - מדובר על בחורה קצת קלת דעת, אוהבת לשתות ולבלות ולילה אחד היא יוצאת לבלות באיזה פאב שכונתי, קצת משתכרת ורוקדת צמוד-צמוד עם איזה שהוא גבר שפגשה בפאב, לשמחתם הרבה של כל הנוכחים שלוטשים עיניים. הריקוד מתחמם והם מתמזמזים קצת, אבל כשהוא מנסה להמשיך היא מרחיקה אותו ואומרת " לא ". מכאן והלאה העניינים קורים מהר מאד, גוררים אותה לחדר אחורי ואונסים אותה באכזריות מספר גברים, כאשר כל הזמן יש קהל של צופים מסביב, שמעודדים את הגברים להמשיך. היא צורחת ומבקשת שיפסיקו כל הזמן, ואין אף לא אחד שמפסיק את הזוועה. ולמה אני מספרת את זה - כי אחרי שהסרט יצא וראיתי אותו (נאלצתי לצאת מהקולנוע בסצינת האונס, לא עמדתי בזה. ראיתי את הסרט במלואו מאוחר יותר בוידאו), יצא לי להשתתף בשיחה של כמה אנשים לגבי הסרט, והאוזניים שלי כמעט נשרו ממקומן כאשר שמעתי איזו אישה (דווקא אישה !!) טוענת פחות או יותר שהדמות של ג'ודי פוסטר בסרט הביאה על עצמה את האונס, היא למעשה "ביקשה את זה"... למה ? כי היא התלבשה בצורה פרובוקטיבית (לבשה ג'ינס וגופיה אם איני טועה) ורקדה בצורה מאד אירוטית עם איזה שהוא גבר, ואפילו הסכימה להתנשק איתו אז ברור שהוא ה נ י ח שהיא מעוניינת בסקס... אני מקשיבה לדברים האלה ובא לי לצעוק לאישה הזאת: את השתגעת לגמרי ??? מבחינתי, אישה רשאית לפסוע ברחוב הראשי עירומה כביום היוולדה, לענטז לכל כיוון ולהפריח נשיקות באוויר לכל גבר (או אישה) שהיא רואה בדרכה. כל אחד רשאי להניח איזה הנחות שהוא רוצה לגביה (הלא ממילא אין לנו שליטה על ההנחות שאנשים עושים לגבינו), אבל בו ברגע שהיא מוציאה מהפה שלה מילה אחת קטנה, אחת ויחידה, והמילה היא: ל א - באותה השניה לאף אחד בעולם הזה אין זכות להניח יד על הגוף שלה. וזה כלל לא משנה מה היא לבשה, מה היא אכלה, איזה עיניים היא פתחה ושום דבר. כשאישה אומרת "לא" - זה לא. ואת זה הייתי רוצה שכולם יבינו.

א י ו ש י

New member
יש לי דוגמה קרובה לזה!!../images/Emo10.gif

הייתי בקב' תמיכה במרכז לנפגעות תקיפה מינית ויש המון נשים מכל הסוגים שעברו אונס או הטרדה. אחת מהן היא חברה טובה שלי שנאנסה 3 פעמים!! היום היא הולכת מאוד פרובקטיבי מורדת אבל הפעם הראשונה היתה בתולה בחורה שמרנית... לבשה צנוע סגור.... אין חוקים, אין כללים בהטרדות/אונס וכו. הבנתי בזכות הקבוצה שאני לא אשמה! חברה שלי לא אשמה! אף אחת לא מביאה את זה על עצמה וכמו שאמרת זה לא קשור ללבוש!!! האשמה הזאת
שנים האשמתי היא נוראית כי לא מספיק מה שעברתי , האשמה אונסת שוב, להלקות את עצמך שוב
והסרט הזה, נוראי. ראיתי הכל! רע רע ועצוב

בוודאי שאת לא אשמה !!!

אף אחת לא אשמה. מי שאשם זה הוא, המבחיל שאינו יודע לכבוש את יצרו. הוא ורק הוא האשם !!!

המונשרי

New member
../images/Emo45.gif

אפרופו סצינת האונס ( שגם אני התקשתי לראות). מחרידה "ההמצאה החדשה" ---> סם האונס- שאינו מותיר עקבות של טעם או צבע במשקה...אלא רק בגוף ובנשמה.

למעלה