הטרדות מיניות בגן!!!!

גם. זה הטרנד (או היה בכתה א').

לימדתי אותו שהומו בלטינית זה אדם אז שיצחק עליהם בבחינת "תודה שאתם מכירים בי כאדם". וכמובן את הפרוש לכינוי - שהו זהות ומצב, כך שזה לא קללה.

Shellylove

New member
אל"י מקדמים הצגה

שעוסקת בדיוק בנושא הזה והיא מוצעת לגני ילדים. אולי תבקשי מהגננת/ תתארני עם ההורים להביא את ההצגה לגן. פרטים תמצאי באתר של אל"י

אפרתש

New member
משהו פה מאד מאד לא נראה לי

לגבי חוסר היכולת של הגננת לפתור את הבעיה, והיזקקותה ל"אמא אחת" ו"שוטר" דמיוני. אם בדבר כלכך ברור וכלכך חד משמעי היא איבדה את הסמכות שלה, מה היא עושה במקרים אחרים? הייתי מצפה שהתנהגות כזו תביא תגובה מאד קיצונית מהגננת. זעם. שהילדים יבינו עד כמה המעשה חמור. אם הם לא הבינו, אז או שהתגובה לא היתה חריפה מספיק. או שלגננת אין השפעה על הילדים. מה היא עושה כשהיא קוראת להם להיכנס מהחצר לארוחת צהריים? מאיימת שיבוא שוטר? איך זה שהם נשמעים לה כשצריך לשכב לנוח או לסדר את המשחקים במקום, אבל לא במצב הזה? מה עם מכות "סתם"? את זה היא מצליחה למנוע? ואולי זו הסיבה לכך שהורים אחרים לא התרגשו ולא התערבו? אולי היא תיארה את זה כמשהו מינורי, ולא העבירה להם את חומרת המעשה?

אלדורית

New member
קראתי פחות או יותר את כל הדיון כאן

ומה שיש לי להוסיף מלבד הזדהות עם תחושתך, ותודה לליליה על הקישור החשוב, זה שנראה לי שתופעה כזאת, כמו תופעות רבות אחרות של אלימות בגן, קשורה קשר הדוק מאוד לתפקוד של הגננת. מהניסיון שלנו: בגן שתפקוד הגננת היה בינוני, קרו מקרים דומים לפעמים, ואז הגננת התייחסה אליהם באופן נקודתי והצליחה לפתור את הבעיה המקומית (כלומר, הילדים האלה לא שבו "לפשוע" באופן הזה, אבל נוצרו בעיות אלימות אחרות עם ילדים אחרים). בגן שבו הגננת תפקדה באופן נורא ואיום היה מנהג רווח של הצצות לילדים בשירותים. כשהתחלפה שם הגננת לגננת מצוינת, תוך זמן קצר ביותר (שבועיים בערך) נפסקו ההצצות לגמרי ולא היו תופעות אלימות חדשות אחרות--למרות שמדובר באותם הילדים ממש. שימי לב: האם זאת בעית המשמעת היחידה בגן? להבהרה: "גננת מצוינת"--אין הכוונה לרס"רית, אלא לגננת שיודעת להציב גבולות כראוי וגם להיות מאוד נחמדה ואמפטית לילדים (אוח, אם רק אפשר היה לעבור את כל מערכת החינוך אצלה!)

תּמר

New member
להוציא את הקטע של האלימות

זכור לי שכשהייתי בגן שיחקנו במשחקי "הפשטה", רופא וחולה וכדומה. אני זוכרת את זה, בעיקר בגלל שאמא שלי מאוד כעסה כשהיא מצאה לי כל מיני חפצים בתחתונים. נראה לי שזה באמת גיל שבו מגלים את ההבדלים בין המינים, ומסתקרנים מזה. אבל נראה לי שהקטע של הכח משנה מאוד את התמונה, וחשוב ללמד את הילדים שאסור לבצע שום מעשה בגוף של אחר ללא רשותו (ומלבד משחקים מיניים, גם מכות, לטיפות, חיבוקים וכדומה - צריכים אישור מהזולת)

למעלה