הטרדות מיניות בגן!!!!

אפרתש

New member
נורא נורא עצוב

זה אומר כמה אנחנו חייבים לשמור על הילדים שלנו. עכשו אני כבר פחות מתפלאת על זה שבכל פעם שיש איזה אנס סדרתי חדש, אמא שלו מתראיינת כמה הוא בעצם נורא מסכן ואף פעם לא הבינו אותו. מילא הורי הבנים שמחנכים עבריינים צעירים, אבל אימהות של בנות לא מוכנות להסביר לבת שלהן שהגוף שלה ברשותה?! הן דפוקות לגמרי?

יסמין@

New member
ובאסוציאציה זה מזכיר לי גם את

ההורים של ילדים אלימים שמגבים את ילדיהם ולא מוכנים לחנך אותם לאי אלימות ועוד כועסים כשמעירים להם. הורים כאלה עלולים בעצמם להגיב באלימות אם מעירים להם על בניהם היקרים מפז...

יסמין@

New member
ליליה, נראה לי

שעם נשים כאלה ממש אין לי מה לדבר... ממש לא נראה לי שהן יהיו פנויות לטענות שלי... מספיק לי שהגננת חושבת כמוני ושהיא נקטה באמצעים שונים ומתכוונת לנקוט באמצעים נוספים. תמיד אני אומרת (וזה כמובן לא חידוש שלי) שלפני שמחנכים את הילדים צריך לחנך את ההורים שלהם ואולי כמה דורות אחורה. אבל מצד שני, אני לא באמת מאמינה שאפשר לחנך אנשים שלא רוצים בכך...

אבא גאה

New member
כשהגננת חושבת שהתופעה נפוצה

זה עוזר לתופעה להיות נפוצה יותר.... אין דבר כזה ל"הבין" שזה שלב בהתפתחות..... אם שני ילדים עומדים בשירותים ומראים אחד לשניה את איברי המין כי זה נורא מעניין אבל שניהם מרוצים ותעניינים והכל נעשה בהסכמה - זה שלב בהתפתחות וזה בריא כשהבנים מורידים תחתונים לבנות זה שלב בהתפתחות של ערסים ומה זה מלמד את הבנות שלנו? לצערי יסמין את לבד.........ההורים חושבים שזה תפקיד הגננת והגננת לא ממש איינשטיין.....

יסמין@

New member
כשבתי חזרה מגן שוחחתי איתה שוב

על הנושא. אמרתי לה כמה שאני גאה בה על כך שסיפרה לי ועל כך שלא נתנה לבנים להוריד לה את הבגדים. ושוב חזרתי והדגשתי שהגוף שלה הוא רק שלה ושלאף אחד אסור לגעת בו. ואמרתי לה שאם מישהו ינסה - שתצעק ותקרא מייד לגננת. וסיפרתי לה גם שדיברתי פעמיים עם הגננת ומה היא אמרה ומה אמרתי וכו'. ושאלתי אותה מה קרה היום בריכוז והיא סיפרה שהגננת אמרה שאימא אחת מאוד כועסת ורוצה לבוא עם שוטר ושהבנים מאוד מאוד פחדו וביקשו שהיא לא תבוא עם השוטר והם הבטיחו שיותר לא יעשו את זה שוב (בדיוק מה שהגננת סיפרה לי שקרה). אז סיפרתי בגאווה לבתי שאני האימא שעליה מדובר והיא מאוד שמחה שאני שומרת עליה בגן. אני חושבת שהיא למדה משהו מאוד חשוב. אמרתי לה שאסור לאף אחד לגעת בגוף של מישהו אחר ובטח שאסור להוריד בגדים. ואחר כך אמרתי משהו כמו שאסור לבנים לעשות את זה. והיא שאלה: "ולבנות?". ואמרתי לה: "גם לבנות אסור לעשות את זה בכוח למישהו אחר. אסור לגעת למישהו בגוף אם הוא לא רוצה. ואסור להוריד למישהו בגדים אם הוא לא רוצה, וזה אסור גם לבנים וגם לבנות". ואגב, אתה צודק, לא חשבתי, הילדים האלה הם ממש ערסים בהתהוות... ואמנם זה הפתיע אותי שכך ההורים מרגישים ומעורר בי מחשבות רבות. אבל זה בעצם לא משנה. מספיק לי שהגננת משתפת פעולה ומסכימה איתי שזה מאוד חמור. וכפי שנתתי לה להבין, אני מתכוננת להמשיך לשים לב לנושא, מה גם שבתי מספרת לי כל מה שקורה בגן. והגננת יודעת את זה... היא אמנם לא איינשטיין, אבל היא אדם חיובי בסך הכל ויש לה כוונות חיוביות. וחוץ מזה, היא יודעת שאני לא ארפה מהנושא...

יסמין@

New member
ושכחתי לספר

שהבת שלי אמרה שאם עוד פעם תראה בן שעושה את זה לבת היא תצעק עליו ותקרא לגננת ותספר לה וגם תגיד לילד שאסור לעשות את זה ושאם הוא ימשיך לעשות כך - יבוא שוטר. כבר מגיל צעיר כל כך צריך לדעת איך להתגונן מארסים בפוטנציה... וממטרידים מינית... אוףףףףף

הילדים האלה הם לא "ערסים"

ערס הוא רועה זונות, סרסור, הביטוי בא מהמקומות הכי חשוכים של החפצת נשים. לא סתם השתמשתם במילה הזו. הילדים הללו הם בסה"כ קורבנות לחינוך פטריאכלי שגורם להם להתנסות במסרים שהוא מעביר להם, כי אין להם מסרים של כבוד ושוויון ומרחב פרטי להתנסות בהם. זהו כשל חינוכי של ההורים והגננת, שאמורים להעניק פרשנות לחשיפה של הילדים למסרים דומים בחברה הכללית. במקום זה, הגננת ממעיטה בערך התופעה, שעומדת בבסיס ההתעללות הממוסדת והגורפת כמעט בנשים בשל היותן נשים, ובכך משמשת סוכנת חברתית (ביחד עם ההורים) של המסרים הפטריאכליים והשובניסטיים הללו. הייתי נותנת לה לקרוא חומרים בנושא. זה תהליך מתמשך ותיתקלי בעוד תופעות דומות. אל תוותרי. טפלי בכל אחת מהן.

יסמין@

New member
ערס

אולי במקור הוא רועה זונות וסרסור. היום המשמעות המקובלת של המילה שונה. וברור שהילדים הם לא ערסים. הסכמתי עם אבא גאה שערסים מתנהגים לעתים לנשים בזלזול שכזה ויש כאן ניצנים של ערסיות. ולשמחתי הגננת ממש לא המעיטה בערך התופעה. זה שהיא אמרה שזה נפוץ לא אומר שדעתה נוחה מכך. היא נשמעה לי ממש כועסת והיום היא נקטה באמצעי חזק מאוד לדעתי: אמרה לילדים שאימא אחת מאוד כועסת ורוצה להביא שוטר משום שהם עשו מעשה שאסור לעשות. אני בוודאי לא מתכוונת לוותר. לדעתי אחד מהתפקידים המרכזיים שלי הוא להגן על הבת שלי מכל מיני תופעות ובייחוד מתופעות המפלות נשים באיזו שהיא צורה.

רוב הגברים לא פטורים

מאלמנטים גלויים, גלויים פחות או חצי סמויים של התייחסות מזלזלת לנשים כי זה טמון עמוק בחינוך של כולנו. דווקא פגשתי כמה "ערסים" בחיי עם הרבה יותר כבוד לנשים כישויות, מאשר אצל גברים אשכנזים מבית טוב. יש הרבה סטראוטיפיזציה בכינויים כאלו, שהייתי נזהרת מלהשתמש בה, גם כי לא מוחים על עוול ע"י יצירת עוול וגם כי יש כאן סכנה של חזרה על מעשה הגננת - המעטה בערך התופעה שתארת ע"י בידודה לקבוצה שולית וסטראוטיפית שזה ה"סגנון" שלה. זה לא. זו בעייה של כולנו....

יסמין@

New member
אולי באמת חשוב להדגיש אחת ולתמיד

שיש ערסים אשכנזים. ערס זה לא עניין עדתי, אלא עניין של התנהגות וכו'. ממש כשם שפולניות (ו=U) אינה עניין של עדה, ויש פולניות מעדות שונות
וגם אני הכרתי גברים שעל פניו אולי היה מישהו עשוי להגדירם כערסים, אבל הם היו ג'נטלמנים למופת. והכרתי הרבה גברים שאף אחד לא היה מגדירם כערסים שמתייחסים לנשים בצורה מחרידה. ומסכימה איתך גם שלצערנו רוב הגברים לא פטורים מיחס מזלזל בנשים, מי בצורה מופגנת ומוחצנת ומוצהרת יותר, ומי בצורה מופנמת יותר ומי בצורה שאפילו לא מודעת לו עצמו. ואכן, זו בעיה של כולנו, של כל השכבות, כולל מה שנקרא העשירון העליון עלק.

יסמין@

New member
את יודעת מה? במחשבה נוספת

אני חוזרת בי. את צודקת בהחלט! עצם השימוש בכינוי "ערס" עלול להטעות ולגרום למישהו לחשוב שהכוונה לחלק מצומצם באוכלוסייה, ולא כך!

אני חולקת עלייך

המונח "ערס אשכנזי" הוא סוג של התנייה ליבראלית של אימוץ הסטראוטיפ כדי - לכאורה - לרוקן אותו מהעוקץ. אבל זה לא ממש עובד. הערס הוא מוזג סטראוטיפי למזרחיים בלבד, והכינוי "ערס אשכנזי" בא להוציא את הילדים האשכנזים הרעים מן המחנה על מנת לאפשר למחנה להתמרק מהם. שפה, קשה אך מייצגת. את הטבע האנושי בעיקר.

אבא גאה

New member
ההיפך מערס זה גבר אשכנזי?

לילה? מה קורה? לא היתה שום כוונה להשתמש במילה הזו עם הגננת או ההורים של הילדים, אמרתי "שלב בהתפתחות של ערסים", והכוונה היא לא לסרסור אלא לזילזול כלפי נשים, לאלו שיושים על הגדר,מגרדים בביצים וצועקים "מותק, איזה ציצים, תנענעי" ...... אסור להקל ראש, ילד בן ארבע שרואה לוקחים בקלות את העיניין שהוא מוריד לילדה מהגן את התחתונים מה יעשה כשהוא בן 16?

מחשבה על מונח סטראוטיפי

היא הקנייה שלו, ישירות או בעקיפין. אנחנו הורים - לא נראה לי רצוי להקל ראש בביטוי הכי בסיסי של החינוך שאנחנו מעניקים לילדינו: השפה ומינוחיה. באותה מידה יכלתי להתעלם מה"קללה" של הילדים בבי"ס: חתיכת הומו. לא התעלמתי.

למעלה