הטרדות מיניות בגן!!!!

יסמין@

New member
הטרדות מיניות בגן!!!!

היום בבוקר ממש חשתי זעזוע ועוד רגשות כגון כעס, הפתעה וכו' וכו'. פתאום אואט אוף דה בלו בתי סיפרה לי על מנהג חדש של הילדים בגן שלה: הם מורידים לבנות את המכנסיים ואת התחתונים בכוח!!! שאלתי את בתי מה הגננת עושה והיא אמרה לי שהיא מענישה אותם "עונש חמור" ומאוד כועסת עליהם. כבר מגיל מאוד צעיר לימדתי את בתי שהגוף שלה הוא רק שלה ושלאף אחד אין זכות ורשות לגעת בו ללא רצונה ורשותה. לעתים אני שואלת אותה לפני שאני מחבקת אותה אם היא רוצה חיבוק ואמרתי לה כמה פעמים שיש לה זכות לסרב לחיבוק או לכל מגע אם הוא לא נעים לה או אם לא מתחשק לה. שוחחתי הבוקר עם הגננת שיחה ארוכה. היא אומרת שזו תופעה נפוצה (?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
) ושהילדים מגלים את המיניות שלהם והם סקרנים וכו'. והיא הדגישה שהיא עם האצבע על הדופק ושהיא רואה את זה בחומרה רבה ומענישה את הילדים שעושים זאת. היא גם אמרה לי שהיא מדברת איתם ומסבירה להם שלכל אחד הגוף שלו ואסור לגעת בגוף של מישהו אחר בלי רשות וכו' וכו'. מה אומר לכן. באמת מפתיע-מעצבן-מ... השלימו את המיותר. הטרדות מיניות כבר מגיל כזה?????? צריך להרוג את התופעה כבר כשהיא קטנה (וכשהבנים קטנים). כזו חוצפה שאין כדוגמתה!!! ממש מזל שבתי מספרת לי כל דבר שקורה בגן. אני מתכוונת להיות עם האצבע על הדופק בקשר לתופעה זו. חשוב לי שבתי תדע שאני רואה את זה בחומרה ושגם הגננת רואה את זה בחומרה וחשוב לי לדעת שהיא מוגנת בגן. בכוונתי מדי פעם לברר את הנושא עם הגננת.

לאה_מ

New member
קודם כל, נהדר שבתך שיתפה אותך

בסיפור הזה - אני מקווה ששיבחת אותה על כך. אני לא חושבת שזו התנהגות נפוצה, אבל לצערי, זה לא המקרה הראשון שאני שומעת עליו. אני חושבת שכדאי לשוחח עם הגננת, ואם זו תופעה נפוצה בגן אולי כדאי לארגן אסיפת הורים, שבה הגננת תסביר איך היא רואה את התופעה, תנחה את ההורים לשוחח עם הילדים בבית, ובכלל, תיצור דינמיקה בגן שאולי תגרום לתופעה הזו להיות נדירה, ולא נפוצה. וגם אני הייתי חוזרת עם הילדה על השיחה של "הגוף שלי ברשותי", ואם המדובר בילדים מסויימים, אפילו להנחות אותה להתרחק מהם. מצרפת לך קישור לדיון שאולי זכור לך מן העבר.

יסמין@

New member
תודה על הקישור ואני אכן זוכרת

את השרשור הזה. וברור ששיבחתי את בתי. לשמחתי, זה לא קרה לה. לאחר הרבה שיחות איתה ש"הגוף שלי ברשותי" היא כנראה הפנימה את המסר היטב, משום שהיא אמרה לי: "אני שומרת על הגוף שלי וכשאני רואה את הבנים האלה מתקרבים, אני מתרחקת משם". אז לשמחתי היא יודעת מה לעשות בנידון. וכפי שכתבתי, שוחחתי עם הגננת שיחה ארוכה. היא אמרה שהיא רואה את התופעה בחומרה ושהיא מענישה את הבנים האלה וגם ניהלה כמה שיחות על הנושא "הגוף שלי הוא ברשותי" וכו'. ובשיחה ביננו בתי אמרה שזה בדיוק מה שהגננת עושה. והגננת גם הבטיחה שגם בעתיד היא תשים לב לנושא זה. הגננת יודעת כבר שהבת שלי מדווחת לי על כל מה שמתרחש בגן... והיא יודעת שאני עם האצבע על הדופק. אבל נראה לי שבמקרה הזה היא חושבת כמוני. כלומר, אני אכן מתכוונת להמשיך להיות ערנית לנושא זה, אבל אני משוכנעת שזה לא שהיא זקוקה לפיקוח מצידי - אלא שהיא רואה את העניין באותה חומרה כמוני. אבל זה רעיון טוב להציע לגננת לעשות אסיפת הורים ולשוחח על הנושא.

מעניין

שמורידים לבנות ולא לבנים.... "שלב טבעי בהתפתחות" או "שלב טבעי בהטמעת החפצת הבנות ובהטמעת יחסי הכח בין המינים"?

יסמין@

New member
נכון. ולא סתם

"מורידים לבנות". אלא ***הבנים**** מורידים לבנות. וכמובן לא להיפך. כבר מגיל כל כך צעיר מתחילים לקשר בין אלימות וכוח לבין מיניות כביכול? כבר מגיל כל כך צעיר מתחילים עם הטרדות בעלות אופי מיני מובהק כל כך???

אפרתש

New member
חמור מאד!

ובעצם הגננת מודה שלמרות שהיא רואה זאת בחומרה, מענישה בחומרה, "עם אצבע על הדופק" - והיא לא מסוגלת לעצור את התופעה הזאת. ותמסרי לה שזו לא תופעה כלכך נפוצה כמו שהיא חושבת. בחיי. סיפורים כאלה גורמים לי לרצות לשלוח מישהו שיוריד לגננת את התחתונים ויגיד לה שזו תופעה נורא נפוצה שאונסים נשים ואנחנו רואים זאת בחומרה. למדי את בתך להגן על עצמה בכל התוקף. עצוב שבגיל כזה צעיר היא צריכה להגן על עצמה ולא לסמוך על המבוגר האחראי, אבל אין ברירה. נסי גם לדבר עם הורי הבנים. אני חושבת שזה משהו שהם צריכים לדעת על הילדים שלהם.

יסמין@

New member
עדכון

התקשרתי עכשיו לגננת ואמרתי לה שלמרות מה שאמרה לי בבוקר, אני מאוד לא רגועה מכל הסיפור הזה. והיא סיפרה לי שבעקבות השיחה שלנו בבוקר היא דיברה שוב עם הילדים בשעת הריכוז ואמרה להם שיש אימא (לא הזכירה את שמי) שמאוד מאוד מאוד כועסת עליהם ורוצה להביא שוטר לגן משום שיש בנים שעשו משהו שאסור לעשות. הבנים שאלו מה, והיא הזכירה להם מה שהם עשו ואמרה שזה אסור באיסור חמור. הבנים נבהלו וביקשו שהאימא לא תבוא ולא תביא איתה שוטר והבטיחו שיותר לא יעשו את זה. הגננת אמרה לי שהיא החליטה ממש להפחיד אותם כדי שימנעו מכך בעתיד. והיא גם החליטה שבקרוב היא תלמד על נושא גוף האדם ותדגיש מאוד את עניין "הגוף שלי הוא שלי וברשותי ואסור לגעת בו" וכו'. הצעתי לה לערוך אסיפת הורים על הנושא ולבקש מההורים להסביר לילדיהם בבית על הנושא. והיא אמרה לי שההורים אמרו לה שזה העניין שלה ללמד את הנושא!!! מתברר שההורים האחרים גם הם מודעים לנושא, אבל הם לא רוצים לדבר על הנושא. והכוונה לאימהות של הבנות!!!! טוב, אז להורים אין מה לפנות... לפחות הגננת נוקטת יד חזקה. אמנם נושא השוטר קצת מטריד אותי, אבל מצד שני, עדיף שיפחדו ולא ימשיכו לעשות זאת!

הילהל

New member
אוי ואבוי

מה עובר עליה? למה לעשות משוטרים דמויות רעות ומפחידות? הרי מהם אנחנו מצפים שיסייעו לילדינו עם חס וחלילה יאבדו או יפגעו! ולמה לעשות ממך דמות רעה ומאיימת? ולמה ללמד דרך פחד? הכל נראה לי שגוי. אני ממליצה בחום לפנות למרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מיניצת הקרוב אליך (אפשר בטלפון 1202) ולהתייעץ. למרכזים רבים יש פונקציה של חינוך והסברהף ואני יכולה לסבר לך שכאן בב"ש מעבירים סדנאות גם בגנים. והן בנויות טוב ומקצועי, ומביאות להבנה ולא להפחדה. כאן בב"ש ממליצים לגנים שקודם כל ההורים יעברו סדנא ורק לאחר מכן הילדים. זה קצר (שעה וחצי עד שעתיים להורים, שעה לילדים) ויעיל ועוזר, ומאוד לא יקר (לרוב מבקשים תרומה של 300 ש"ח למרכז עצמו, אבל אם אין אפשרות - מעבירים גם בחינם). חבל לגרום נזק לילדים בגלל חובבנות מלאת רצון טוב.

עצה מעשית: שלחי אותה לגן לבושה

במכנס טריינינג עם שרוך, וקשרי את השרוך די הדוק, או באוברול. כך לא יוכלו להפשיט אותה. צר לי שנאלצים להגיע למצב כזה.

יסמין@

New member
במבט ראשון זו עצה מאוד נכונה

אבל היא לא אפשרית: הבת שלי בוחרת לעצמה מה ללבוש והיא לא מוכנה ללבוש אוברול משום שהיא רוצה להיות חופשייה כשהיא הולכת לשירותים להסיר מהר את המכנסיים. ורעיון הטרנינג עם השרוך ההדוק מאוד וגם האוברול אכן עלולים להפריע לה להסיר מהר את המכנסיים כשהיא הולכת לשירותים בגן. עדיף בהרבה למנוע את התופעה הזאת בגן! ואני מקווה שהשיחה היום בגן וגם הלימודים על גוף האדם ועל הזכות לגוף וכו' יעזרו. מכל מקום, אני אזכור את העצה שלך: הרי כך אני עצמי עשיתי בביה"ס היסודי, תמיד לבשתי מכנסי התעמלות מתחת לחצאית כדי שלא יציצו לי... ואחר התחלתי פשוט ללבוש מכנסיים ארוכים בחורף ובקיץ. אוף הבנים האלה.........

יסמין@

New member
במחשבה ראשונה

גם אני הרגשתי קצת לא נוח עם קונספט השוטר. אבל במחשבה שנייה, הרי שוטר תפקידו לאכוף את החוק ולעצור פושעים שעוברים על החוק וכו' וכו'. הטרדה מינית היא מעשה בלתי חוקי, ואם היה מדובר באנשים בוגרים, אכן אפשר היה לערב את המשטרה (וזה בתקווה שהנשים היו מתלוננות במשטרה...). כלומר, שוטר הוא בדיוק האדם לטפל בעבירות כגון הטרדה מינית. זה לא שהשוטר הוצג כדמות מאיימת ומפחידה (שאלתי את הגננת). אלא הוא הוצג כמי שמטרתו לאכוף את החוק, למנוע מעשים אסורים. מה גם, שהגננת ניהלה כבר כמה שיחות עם הילדים והיא מתכוונת גם כאמור ללמד על גוף האדם ובהקשר לזה על זכותו של כל אדם לגופו. אז היא בהחלט לא מלמדת רק דרך פחד. מכל מקום, אני מעדיפה שהבנים האלה ימנעו מלעשות שוב את מה שעשו ולו במחיר של הפחדתם. אולי יש ילדים שזו הדרך היחידה להגיע אליהם. ואני מזכירה: ההורים שלהם (וגם של הבנות!) אמרו שהם לא רוצים להתערב ושזה התפקיד של הגננת!!! אז הגננת עשתה לפי הבנתה. הבהרתי לה שוב שאני מתכוונת להמשיך להיות עם האצבע על הדופק בנושא זה...

Shellylove

New member
אבל

הגננת לא אמרה "זה לא בסדר" היא "הפילה" את זה על "אמא אחת" שצריך לפחד ממנה. נשמע שהיא לא מתמודדת עם העניין.

יסמין@

New member
הגננת כן אמרה שזה לא בסדר

קודם כל היא הענישה את הילדים שעשו זאת מייד אחרי שעשו זאת לאחר מכן היא שוחחה עם הילדים כמה פעמים בכמה ריכוזים ובריכוז של היום היא הוציאה את הקלף עם האימא הכועסת שרוצה לבוא עם שוטר. וחוץ מזה היא מתכוונת ללמד אותם על גוף האדם ועל כך שזכותו של כל אדם לגופו וכו' וכו' וכו'.

Kalla

New member
איזו ברירה כבר יש לה

כשההורים מסרבים לשתף פעולה?

א אוהל

New member
מחזקת את דברי הילה../images/Emo45.gif

ותגובת הגננת נשמעת לי ממש לא לעניין!
במקום ללמד את הילדים מה נכון ומה לא נכון ולהטמיע בהם את המסר היא מפחידה אותם בהפחדות טפשיות? ומה יקרה עוד כמה שנים כשהם יבינו ששוטרים לא יבואו כל כך מהר ולא יפחדו יותר? אם המסר לא הוטמע בהם, הם פשוט יעשו זאת שוב ואז זה יהיה הרבה יותר חמור! <הצד המילטנטי בי גם נורא אהב את התשובה של אפרתש
>

ב ה י ר

New member
מעבר לזה

הייתי "לוקחת" שמות של בנים שעושים זאת ומכנסת אספת הורים בשיתוף עם הגננת תוך כדיי ציון שמות הילדים שעושים זאת בכדיי שההורים ירגישו מחוייבים לטפל בבעיה ויבינו את חומרתה.

יסמין@

New member
נקודה זו היא באמת לא מובנת לי

וגם אותי היא מעצבנת ומעציבה. הגננת אמרה לי שיש הורים שאמרו לה במפורש שזה התפקיד שלה להסביר את הנושא ושהם לא מוכנים להסביר לילדים. ומדובר הן באימהות של הבנים והן באימהות של הבנות! באמת אימהות מוזרות...

למעלה