הטווח הקריטי

קרוקדיל

New member
קצת משל ברוס לי וקצת משלי

ברוס לי אמר שלגוף יש שני מעגלי הגנה חדירה למעגל הרגל צריכה לעורר אצלך את כל האינסטינקים חדירה לטווח היד (כשאתה יודע שעוד רגע באה התקפה) צריכה לגרום לתגובה אבל ברוס לי לא הכיר את הערסים מהניסיון שלי עם ערסים הדבר שעובד הכי טוב זה בריחים פשוטים על מפרקי היד השונים הרי ידוע שערסים זה כמו חצ'קונים מפוצצים אחד באים עשר ולכן עדיף לא לפוצץ אותם ולגרום להם להשפלה אלא להכניע אותם תוך שמירה על הכבוד המדומה שלהם כמובן שכל האמור לעייל מדובר רק במקרה וההתקפה היא לא קטלנית אבל אם ראית רצח בעיניים אל תחכה להרגיש את השפיץ הקר אלא ישר שבור לו את היד

שי רגב

New member
קרוקודיל, אני גאה בך! ../images/Emo13.gif

לדעתי, במספר מילים קטן יחסית מיצית את כל הפילוסופיה של אמנות הלחימה (מיתר ו-Crane: זוכרים את נושא השיחה שלנו בלילה על החוף??): אין לגרום ליריב לתחושת השפלה - יש להכניעו, אך תוך כדי כך לתת לו את האפשרות לשמור על הכבוד העצמי. כל הכבוד לך ותודה על המשל היפה והטוב!

קרוקדיל

New member
אוי אני נמס ../images/Emo9.gif

אז הנה במיוחד בשבילך סיפור נחמד שקרה לי לפני כמה שנים (כשעוד הייתי צעיר ויפה) הלכתי לתומי ברחוב ומולי הלכו 3 ערסים עם 2 בנות אחד מהם החליט להסטלבט עלי ונכנס בי עם החזה שלו אני לא פראייר ולכן ניפחתי חזה מולו ונכסתי גם אני הערס נדלק ושם יד על החזה שלי ותפס את החולצה (תפיסה כזאת עם סיבוב כמו שהם אוהבים לעשות) ידעתי שמפה הדרך למכות קצרה מאוד והחלטתי להימנע מזה (לא יודע למה) תפסתי לו את המרפק מאחורה ועם הכף יד שלי עיקמתי לו את האגודל והורדתי אותו לריצפה (כואב מאוד) הוא התחיל לקלל אבל אני נשארתי אדיש ואמרתי לו לבקש סליחה (ונתתי קצת יותר לחץ) הוא ביקש סליחה אבל כשהוא קם הוא לא המשיך עם המכות אלא הלך הלאה אני בטח שאם הייתי נותן לו אגרוף לפנים היתה שם מהומה עד השמיים אבל ככה גם אני יצאתי עם הכבוד (המדומה?) שלי וגם הוא לא הושפל יותר מידי

WaveGal

New member
ואולי אפשר היה גם....

.. לנצח בשלב הזה: "אני לא פראייר ולכן ניפחתי חזה מולו ונכסתי גם אני " ניתן היה פשוט ללכת משם. לא? (לא יודע. לא הייתי שם). אולי אפילו להגיד "סליחה" וללכת משם. או אולי לנצח בשלב הזה: "אני נשארתי אדיש ואמרתי לו לבקש סליחה (ונתתי קצת יותר לחץ)" אולי (ורק אולי. לא הייתי שם) אפשר היה להגיד "סליחה. הכאבתי לך?" לעזוב, ואז ללכת משם. למה היה לך חשוב "לצאת עם כבוד"? אם הבנתי את מה שכתבת בהודעה הקודמת, אני לא בטוח שהסיפור מיישם את הדרך שהצעת.

שעת היסטוריה יוונית

בסוף המאה החמישית לפנה"ס, התקיים המרד האיוני. הסיפור בכללותו הוא מורכב ומסובך, אבל ניתן לאמר שהאיונים, קרי היוונים שגרו באסיה הקטנה החליטו להתמרד כנגד האימפריה הפרסית. המרד אורגן בעיקרו על ידי אחד אריסטגורס, טיראן בפועל של מילטוס וחרא של בנאדם, שהלך בין השאר וגייס כל מני פולייס לא קשורים כדי לעזור. בין השאר, שלחו האתונאים כעשרים ספינות. מה לאמר - המרד היה כשלון טוטאלי. אבל במקום לעשות שפטים בפולייס היווניים באיוניה, החליטו הפרסים להקלאת נטל המיסים, ולהפוך את השלטון לנוח יותר למקומיים. התוצאה הייתה, שבמלחמה בין פרס לאתונה אחר כך, רוב הפולייס האיוניות היו בשקט, ואלא שנלחמו היו דווקא בעד הפרסים... האפור

שי רגב

New member
../images/Emo13.gif ותודה ל-"היסטוריון הפורום"../images/Emo45.gif

(גוטמן, אני מציע שהפורום יממן לך מילגה לתואר השני בהיסטוריה!
)

tessen

New member
ma - ai

עקרון חשוב בסיטואציה מול יריב הוא שמירת ה ma-ai, אפשר להגדירו כמרחק של דאיטו פחות או יותר. בהפשטה ניתן להתייחס אליו כאל מעגל הרמוניה (מיסטי קצת אבל לא מצאתי מילה יותר טובה), שברגע שיריב נכנס לאותו טווח הוא שובר אותו מה שמצריך מאיתנו להגיב. הכניסה הראשונה לאותו טווח היא הקריטית כי מכאן והלאה יקבע סוף ה"עימות" לטוב או לרע. ברגע שאותו טווח הופר, מבחינתך הותקפת ועליך לתקוף בחזרה. כל עוד לא הופר אותו טווח, אפשר לנסות לדבר להרגיע ללכת או כל דבר אחר. כל אחד מהטווחים שצויונו הוא גורם נזיל, יריב יכול לצמצם או להתרחק למצב בו בעיטות או אגרופים לא יועילו או שיהיה בלתי אפשרי ללכוד אותו. ברגע שה ma-ai הופר, כאן צריך להתחיל ולהסתיים הקרב.

Sensei

New member
Zanshin

I would like to add to what Tessen mentioned.Each weapon has its Particular Ma-ai which must be kept.A Daito,Shoto, Tanto ,Naginata,all have their own Ma-ai's which have to be kept.However the most important issue is ZANSHIN.One must be aware of his surroundings at all times.A good example in case was a few years ago.In the old city a person was stabbed by two Arab woman.He saw them standing at a distance from one another while they were standing on both sides of the sidewalk.He felt it was safe to walk in between them and did so. As soon as he walked by they jumped him from the back and stabbed him.That person had no Zanshin at all.It is not being paranoid .It is the way of the warrior. NEVER WALK IN BETWEEN TWO PEOPLE STANDING,EVEN IF THEY ARE WOMAN. NEVER WALK IN BETWEEN TWO CLOSELY PARKED CARS. NEVER WALK CLOSE TO DOORWAYS NEVER WALK BLINDLY DOWN A DARK ALLEY WAY NEVER LEAVE YOUR CAR WITHOUT FIRST LOOKING IN THE MIRRORS NEVER ENTER YOUR CAR WITHOUT FIRST LOOKING IN THE REAR SEAT NEVER GO TO THE DOOR AND THEN TAKE OUT THE KEYS BUT HAVE THEM ALREADY OUT AND READY TO USE. NEVER WALK INTO AN EMPTY APARTMENT THINKING YOU ARE THE ONLY ONE THERE NEVER LIGHT SOMEONES CIGARET USING BOTH HANDS AND NEVER SHAKE HANDS WITH A TOTAL STRANGER ALLWAYS BE AWARE AND NEVER LET ANYONE TOUCH YOU WITHOUT PRIOR KNOWLEDGE THIS IS NOT BEING PARANOID IT IS THE WAY OF THE WARRIOR MOST IMPORTANT ONCE ANYONE WHO IS IN A VOICE CONFRONTATION GOES FOR SOMETHING IN HIS POCKET OR IN HIS BELT -ATTACK FIRST. BETTER THEREFORE TO AVOID ANY VOICE CONFRONTATION. IF SOMEONE WHO IS SHOWING ANY VIOLENT INTENTIONS MAKES A SUDDEN MOVE INTO YOUR MA-AI - ATTACK FIRST THEREFORE THE FIRST RULE IS TO BE AWARE OF ANY SUCH SITUATIONS AND LEARN TO AVOID THEM AT ALL COSTS. THE REST IS --LEARN SOME TYPE OF SELF DEFENSE IF YOU CAN NOT SUCCESSFULY AVOID THEM. Shimon

שי רגב

New member
סנסיי שימעון, הדברים מרתקים

אבל קיימת לדעתי בעיה בהתאמה למערכות החוקים הקיימותבחברה שלנו היום: בכל מקרה, אם אתה תוקף ראשון - אף שופט/מערכת משפט/משטרה לא יקבל את ההסברים על ה- ma-ai...
וחוץ מזה - אני קצת חולק על נושא "המגע עם זרים" (לחיצת היד וכו'). אני דווקא חושב שהמגע נותן 2 ייתרונות: 1. האדם השני לא חושש ממך (בעוד שאתה ממשיך לשמור על "עירנות לחימתית", כפי שתיארת לעיל). בקיצור - "שיטת הסוואה"...
2. אתה לומד להכיר ולחוש את היריב (כל האופי שלו, את הכוונות שלו, את התנועה שלו, את הכוונות שלו ואת עוצמתו). עם זאת, לא כל אחד אוהב ומקבל מגע, לכן - יש לנהוג ברגש, בשכל ובחכמה. שבוע טוב. שי

Sensei

New member
The Law

You are one hundred percent right pertaining to the Law.Therefore as I mentioned before all arguments with strangers, and of course any vocal confrontation which could lead to physical violence must be avoided at all costs. This is the real struggle-not reacting to anothers attempt to get you angered etc. Dont get involved in anothers fight and better mind your own business at all times. Since any fight can wind up to be fatal ,a good samaritan can get himself killed. A trained Kenjutsu warrior doesnt believe in a punch for punch situation.To be cut once could mean death.Therefore the strategy of war for a Kenjutsu warrior is Tenshin-attack,Sensen no sen-move out of way of attack and then counter ,Go no sen-Block then return punch,Senzen no sen-retreat and return attack. There is no punch for punch strategy for a Kenjutsu warrior.Such a warrior even when using Aikijujutsu techniques uses the same strategy. TO AVOID GETTING HIT EVEN ONCE- Shakeing Hands with strangers should be avoided -it could be a fatal mistake. Shimon​

orii

New member
שמעון ומה עם ההקשר

ברור שהכי בטוח זה להיות נעול בכספת. מכיוון שאף אחד שאני מכיר לא חי שם, אז אשנים לוקחים סיכון ויוצאים לרחוב. חלק ממה שכתבת נראה לי בהחלט מתאים לאיומים אולם חלק אחר בהחלט נראה לי פרנואידי, אם אנחנו מדברים על חיי היום יום, אפילו כאן בארץ. לא לעבור בין מכוניות חונות סמוכות או בין שני אנשים ברחוב??? אני לא מקבל את זה לבדוק אם יש מישהו במושב האחורי של המכונית לפני שאני נכנס אליה. זה מתאים אם אני מאוים ספציפית בחטיפה ע"י המאפיה... לחיים בארץ יש את האיומים אליהם ובהקשר לזה אולי יש צורך לשים לב מי ניגש אל פתח של קניון או מסעדה בה יושבים... הערנות ואמצעי הזהירות צריכים להיות פורפורציוניים לסיכון.

Sensei

New member
Zanshin

Orii I hear what you say and it makes lots of sense.However ZANSHIN which is the WAY of the warrior doesnt make sense.It is a reality which is lived and a trend of mind which is not formed by a particular location or time one is in.To a person trained in Zanshin there is no difference between walking down a street in Meir Sharim or Shechem. The keeping of Zanshin is an art within itself,a life long endevour taken by a few.You dont have to look in the rear seat of your car or you can shake the hands of strangers and walk in between two tightly parked cars (which inhibits your capability to respond to an attack). However in all these cases your Zanshin is weak.A trained warrior would attempt to strengthen his Zanshin. Sitting with your back to the entrance to a Restaurant.Going into a supermarket 1:00 in the morning with out looking through the window first is very poor Zanshin.Walking across the street with out looking both ways could cause a fatal outcome,as well as slipping on a banana peal.The list is as endless as lifes surprises. Shimon​

orii

New member
אין גבול לחשדנות/ערנות ?

שמעון, קודם כל תודה על התשובה. כשכתבת של- Zanshin אין קשר להגיון אולי בעצם סיימת את הדיון. אני כן מחפש את ההגיון. אולם, גם מהניסיון הקצר שלי באומנויות לחימה אני יודע שיש הרבה דברים שבהתחלה אין בהם הגיון ורק לאחר תקופה של תרגול בלתי מובן בעליל מתקבלים משמעות. בכל אופן אני חושב שתמיד יש צורך לנסות ולהבין ככל יכולתנו - ולא לוותר על הכלי הרציונאלי. Zanshin הוא ביטוי יפאני שאני לא ממש מכיר. האם יש רמות שונות של Zanshin? למשל, בהליכה ברחוב, בהליכה ברחוב בשכונת מצוקה, לפני קרב... אם התשובה חיובית אז זה אומר שלהקשר יש השפעה רמת המוכנות. דבר הנותן תוקף לדברים שאמרתי בהודעתי הקודמת. כשאני מנסה לחשוב על מה שכתבת אני מבין שלוחם, על פי דרכך, נמצא תמיד במוכנות לקרב, גם בביתו, גם כשהוא ישן...

tessen

New member
רוח לחימה

zanshin כמושג מתאר מודעות, לפני במשך ובמיוחד לאחר טכניקה. הכוונה היא גם לרוח לחימה, אומן לחימה שלומד לפי עקרונות מסויימים. לא יכול לחשוב שאותם עקורנות מתחילים ונגמרים בשיעור בדוג'ו. עליהם ללוות אותנו, בין אם במודע או בין אם לא. אם הולכים אחורה ה zanshin בתקופת הסמוראים, היה תקף לכל אותם דברים שתוארו על ידי סנסאי שמעון. אמרה עתיקה שליוותה סמוראים הייתה "כאשר אתה יוצא מפתח ביתך,דומה הדבר כאילו אתה רואה את האויב". כיום בימים הטרופים שלנו אנחנו מתרגימים את זה לפעילות אחרת, בכל מקום בו אתה נמצא עליך להפעיל שקול דעת בהתאם לסיטואציה. אני לא חושב שלהחלטה האם ללכת במורד רחוב חשוך או לא, יש שיקולים שונים האם אתה בשכונת מצוקה או בשכונת יוקרה. המשמעות העיקרית היא לשרוד, לבצע פעולות או להתנהג בצורה מסויימת שבעת הצורך תסיט אותך מסכנה. כמובן יש לשים לב לא לגלוש לפארנואידיות יתר, יש לשים הכל בפורפוציות מתאימות.

orii

New member
לחדד

אם אתה רואה את ה- zanshin כמושג שתלוי בהקשר - בסביבה בה אנו נמצאים. ואם אתה אומר ש"יש לשים הכל בפורפוציות מתאימות", אז בעיקרון אנו חושבים אותו דבר. עכשיו לתכלס: למשל, האם לבדוק את המושב האחורי במודע לפני שאני נכנס למכונית נראה לך פורפורציוני לסכנה? הרי אין גבול לחשדנות וניתן בקלות להגזים לפרנויה. הרעיון הבסיסי של מוכנות קיים גם אצלנו ואני משער גם בכל שאר אומנויות הלחימה. כשסמוראי יצא מביתו היו לו מן הסתם איומים אחרים מאלו שלי. אני חוששב שהמוכנות והערנות שלי צריכיות להיות קשורות לאיומים על חיי. ולמי שזה נראה לו מוזר, תחשבו על הכביש לשניה. סטיטסית, אומנות לחימה שמעלה משמעותית את השרידות שלנו, זו רק אומנות שמקטינה את הסיכוי להפגע בתאונות דרכים. (רעיון לסקר)

שי רגב

New member
מודעות לסכנה...

אחזק את דברי tessen ודווקא ע"י דוגמא מתחום שונה לחלוטין: כבר "די הרבה שנים" אני רוכב על אופנועים (למי שמתעניין: מאז 1984). בהתחלה הייתי פרוע מאוד (לא שנרגעתי...
) וחסר אחריות לחלוטין. במשך השנים עברתי "אי-אלו" התנסויות "לא נעימות" ששינו את הגישה שלי לרכיבה: היום, כשאני נכנס לצומת (במידה ואני רוכב על כביש) - אני בודק לכל הכיוונים, א-פ-י-ל-ו אם יש לי אור ירוק ומסביב אין אף רכב. לפני עקיפה - אני עם יד ורגל על הברקסים (מתכונן לחיתוך פראי ופתאומי מצד הרכב הנעקף), וכן הלאה. הכל כתוצאה משנים של נסיון ולימוד (בדרך הקשה). אני חושב שכנ"ל באמנויות הלחימה: המודעות הופכת להרגל מוטבע, שהופך לחלק מן האישיות שלך, ולא קשור למצב בו אתה נמצא (ואולי יש לנו עוד כמה משפטי-מחץ להוסיף לרשימה "סימן שאתה זמן רב מדי באמנויות לחימה"...
). בקשר לסכנות ברחוב - הרי כולנו סיגלנו לנו "טבע שני" לבחון היטב כל מי שעולה לאוטובוס, נכנס למסעדה וכד'. זה בדיוק מסוג הדברים עליהם דיבר סנסיי שמעון. שימרו על עצמכם שם בחוץ!!

Sensei

New member
A warriors house

Orii A warrior does use his Rational,but it is second to his TRAINED SENSES and INSTINCT. Being aware all the time and not getting caught off guard.One could be a master in any Martial Art ,however he is at a disadvantage if his guard is down even for a moment. Over the years a person with this training can FEEL danger approaching even before he sees it.The surroundings have changed or are different.The shadows are a bit strange or the wind is different some how.Noises are heard which are not common to a particular place at a particular time.These are the results of a trained Master in Zanshin. Everything has its boundaries .Rational has boundaries too.A warriors Zanshin does not.IT goes with him everywhere at all times to all places under all curcumstances.Even when sleeping his trained Zanshin is aware.Of course everything is relative and so is the Zanshin of a warrior.Years of total discipline however pays off.By the way in a Kenjutsu masters house it is very commom to find BOKKEN and even real swords in various strategic places in the house.Of course to a trained Master anything can ultimately be used as a weapon or at least for defensive purposes.It is not uncommon to find a sharp Tonto near such a master, near his pillow for example.Such is the way of the Warrior. Shimon​

orii

New member
שמעון, תודה על ההסברים

אני (חושב) שאני מבין בגדול מאוד משהו לגבי המוכנות הלא רציונאלית - משהו שהוא המשך של הרגשת היריב. בעייני זו היא רגישות שבאמת אין לה כלום עם הגיון. לתת לרגישות הזו להתפשט מחוץ לאימון זה חלק מהאימון גם אצלנו... מצד שני חלק מהדבים שכתבת נראים לי בכל זאת מוגזמים. בחלקם נראה לי שהראש אור לעבוד ואם הוא עובד אז הפעולה צריכה להיות פורפורציונית לאיום. מה שלדעתי לא קיים בחלק ממה שכתבת.

למעלה