החרדים צודקים

למה זה לא מתאים בירושלים? היא שייכת לחרדים?

איזו השוואה אתה משווה את מצעד הגאווה לחמאס? אם מישהו כאן בעניין של אלימות אלה קבוצות חרדיות קיצוניות. הרעיון הוא לעשות פרובוקציה אלא להראות. לא עושים את זה בשביל להרגיז אלא להכריז על נוכחות. דווקא בגלל שזה לא מתקבל יש מקום לעשות את זה כי מה זה עושה לשכנע את המשוכנעים. בגלל זה הוא מצעד גאווה.

אני דןווקא מבינה אותו. ותפסיקו להתנ

פל. הוא כולה אמר, שירושלים היא מרכז רוחני- עיר קדושה. היא שייכת ל כ ו ל ם. אבל בהתחשב בעובדה שיש בה את הר הבית, הכותל- והיה את בית המקדש, לא מכובד להקים מצעד כזה. אני לא נגד, אני נגד שהוא יהיה בירושלים. למה בפרנציפ? הבנתי שזאת עיר בירה, אבל ירושלים היא עיר בירה קדושה. למה בכוונה? ואל תגידו לי שלא יהיה עירום. זה ממש לא מכובד לעיר, זה ביזיון מוחלט.

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif איפה נמצאת הכנסת ובית המשפט העליון?

בתל אביב? לא. בחיפה? לא. בבאר שבע? לא. בעפולה? לא. באילת? לא. בצפת? לא. בירושלים? כן! למה בירושלים? כי זאת עיר הבירה של מדינת ישראל, בגלל זה כל המוסדות החוקיים נמצאים שם. למה להפגין בירושלים? כי אני אזרח מדינת ישראל, כי זאת עיר הבירה שלי, כי אני רוצה שיהיו לי זכויות שוות כמו שיש לך. מה רע לך בזה שאני דורש לעצמי זכויות?

אין לי בעיה שתדרוש זכויות

ואפילו שתקבל. אין ספק שמוסדות ממשלתיים נמצאים בירושלים. אבל אחי, אמרנו שכולנו יהודים לא? התורה של היהודים- שירושלים עיר קודש. ולא רק ליהודים- גם לנוצרים ולמוסלמים. ירושלים זה מקום קדוש ורוחני. ואין ספק שהמצעד אינו בדיוק "רוחני"- אולי אפילו ההפך. אני לא מבינה למה אתם מתעקשים לצאת למלחמה- למה בפרנציפ בירושלים? במילא תל אביב יותר חשובה לכם, הרי עד עכשיו התנהגתם ככה, וסתם שאלה- מתי פעם אחרונה היית בכותל ? מתי הרגשת פעם אחרונה את הקדושה הזאת שהחרדים מנסים לשמור עליה עכשיו? כשתבין את ההרגשה הזאת, תבין אותי. תבין למה חשוב לשמור עליה. אומנם אני נגד אלימות ושנאת אחים בכלל, אבל אם רק היית יחודע איזה קדושה אתה מפספס...

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif לפני חודשים בודדים הייתי בכותל.

ושירתתי תקופה די גדולה בין חומות העיר העתיקה. אני יודע ומרגיש מה זאת הקדושה הזאת. אני אדם מאמין אפשר להגיד. אבל אני גם מאמין בדמוקרטיה, בחופש זכויות והזדמנויות לאדם בלי קשר לגזע, מין, דת, מגדר או נטייה מינית. בפלורליזם, בליברליות. אני תושב הצפון, ותל אביב חשובה לי כקליפת השום. מה שחשוב לי זה שאני יוכל להינשא, להקים משפחה עם בן זוגי. ואיך את מצפה ממני לעשות זאת אם לא בהפגנה גדולה, עדיף מול מוסדות ממשלתיים בעיר הבירה הדמוקרטית שלי? בדיוק כמו שלדתיים מותר להפגין - כך גם לי.

חביב,

אף אחד אסר עליך להקים משפחה, חלילה. וכמובן שאף אחד לא הסכים לך תנאים מסוימים, אם כן זאת הייתה הממשלה שלנו, ולא החרדים. אני מאמינה בדמוקרטיה, אבל אני מאמינה בזה שצריך לכבד את המקום. אם המקום קדוש ורגיש, אנילא מבינה למה להתעקש. זה לא ששונאים אותכם. זה שמבקשים להעביר מקום. לא שאוסרים עליכם להגיע, אלא מבקשים להעביר מקום את המצעד. אם היית שם, אתה מבין את הקדושה. ואתה מסכים איתי שזה לא יתאים לקדושה של העיר ? אין ספק שמגיע לך הזדמנות וזכויות, לא אסרו עליך את זה, אני חוזרת. אבל, זה הבדל בין ההפגנות של הדתיים להפגנה זו, לא? אם אמרת בעצמך שהרגשת את הקדושה. אם דתיים מפגינים לא להפקיר שטחים של א"י [ולא נכנס לדיון אם כדאי או לא... כי זה נושא אחר] זה לא משתווה לקהילה שאתה נמצא בה לזכויות ושיוויון. תסביר לי אתה, אנחנו לא מפורקים מספיק? העם שלנו לא חלש מספיק? זה כ"כככככ, אבל כ"ככככככככככ קריטי אם תעשו את ההפגנה במקום אחר שפחות חשוב לקהילה הדתית, אבל תתחשבו שאחים שלכם- כי אחרי הכל כולם יהודים ? אז למה לא להתחשב, אם כולכם יודעים, שירושלים היא נושא עדין? שהמקום חשוב מאוד, קדוש מאוד ורגיש לקהילה הדתית?

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif כן אסור לי להקים משפחה.

והרבה זה דווקא בזכות החרדים, ונציגיהם בכנסת. שיעשו הכל, אבל הכל, בשביל לשבור אותי. שימי לב, אנחנו לא צועדים בשכונות חרדיות, לא מתקרבים לעיר העתיקה חלילה. אנחנו עושים הפגנה צנועה במרכז, שיש בו גם בתי קפה שפועלים בשבת וגם מקומות לא כשרים. ואת, במקום לתמוך בחרדים, ולזעוק שאנחנו מפורקים, אולי תתמכי למשל בזה שהם ילכו לצבא ויחזקו את העם הזה? למה ההומואים כן צריכים לשרת בצבא, והחרדים לא? כי יש להם דם מיוחד? נו באמת... ואחרי זה החרדים צריכים להגיד לי מה לעשות, מה לאכול ואיך להתלבש.

היי היי.

קודם כל, לא לערב: יש דתיים שהם לאומיים, ויש חרדים. דבר ראשון. חוץת מזה, אף אחד לא אסר עליך להקים משפחה. אני מכירה משפחות של לסביות, והם די מאושרות. וזה לא חוכמה להאשים את החרדים שנמצאים בכנסת. מי אמר שהם אשמים?! חוץ מזה שהם מהווים בדיוק אחוז אחד אם לא יותר בכנסת. מי אמר ש ר ק הם נגד זה? למה ישר להכליל? אויש, נו באמת. אם אחד אומר, כולם אומרים. ממש. בוא נהיה מציאותיים. מה שהם עושים עכשיו זה ממש כדי לרצות לשבור אותך. אין להם בעיות אחרות, נכון. ממש. ואתה שומע את עצמך? הפגנה צנועה? ההפגנה הזאת כ"כ, אבל כ"כ הופכת להיות "דווקא"- ואל תגיד שלא. פשוט "דווקא" נגד הקהילה הדתית. וחוץ מזה, בקטע של הצבא אני מסכימה איתך. אני לא חרדיה, אני דתיה לאומית, ואני מסכימה ממש שהם צריכים לשרת גם את הצבא אבל גם ללמוד תורה, ובקטע הזסה הם לא בסדר. והם לא אמרו לך מה לאכול, לעשות או להתלבש. כולה ביקשו להעביר מקום את המצעד. אתה לוקח את זה כ"כ בקטע שהם עושים בכוונה "לשבור אותך"- אחי, תבין את הצד השני! הם מנסים לשמור על מה שקדוש ורגיש בשבילהם! כ"כ יהיה משמעותי להעביר את זה? אם זה פוגע בהם כ"כ, מה אכפת לך? אם זה כ"כ רגיש, למה דווקא ?? [תראה המשך במה שהגבתי לדו איט יורסלף]

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif איש חכם פעם אמר,

אם אתה רוצה שאני יבין אותך, אתה תצתרך להבין קודם אותי. אנחנו באים אליהם בטוב ובאהבה. הם באים אלינו בשנאת חינם. הייתי שמח להיכנס לדיאלוג אמיתי איתם, אבל הם שולחים לי את נטורי קרתא וישי שליסל. לא אסרו עליי להקים משפחה? ומה עם זכויות כמו שיש למשפחות אמיתיות? זכויות כספיות, זכויות של ילדים. אין לנו את זה. אחוז אחד בכנסת את אומרת? המ....9 חברי כנסת של ש"ס, 5 חברי כנסת של יהדות התורה, זה כבר 14. כמה אחוזים זה 14 מתוך 120 ח"כים? יותר מ10%! נכון, לא רק הם נגדי, גם הדתיים הלאומיים כמו המפד"ל\האיחוד הלאומי נגדי. ואני לא מדבר כבר על מפלגות חילוניות צבועות, כמו ישראל ביתנו, ליכוד, קדימה, גמלאים. שגם הם נגדי. כן, יש להם בעיות אחרות, אבל ברגע שמדובר בי ובזכויותיי - כולם עומדים איתנים כאחד, נגדי. רק עיוור יכול שלא לראות את זה. ואת יודעת מה, ברגע שהחרדים כל כך מתנגדים, וכל כך רוצים לפגוע בערך של דמוקרטיה, ועל הדרך פוגעים גם בתנ"ך עצמו בדיברות כמו "ואהבת לרעך כמוך" ו"אל תשנא את אחיך בלבבך" אז זה רק גורם לי לחשוב עוד יותר שהמצעד הזה הוא חיוני מאין כמוהו. כי הם, בברוטליות פשוט רומסים את הדמוקרטיה והמדינה, תוקפים שוטרים ושורפים פחים. זה אנושי? הם לא אומרים לי מה לאכול ואיך להתלבש? אז איך זה שהכל חייב להיות כשר במדינה הזאת, למה אין תחבורה ציבורית בשבת, למה יש משטרת הצניעות בבני ברק וירושלים? הרי אם הם ישלטו פה ברוח של מדינת הלכה נהפוך אנחנו לאיראן 2. אני אישית עד לאחרונה הייתי נגד מצעדים, כי חשבתי שיש בהם פרובוקציה ועירום. אבל מתי שגיליתי שטעיתי, ומדובר בהפגנה - אני התחלתי לתמוך.

Do It Yourself

New member
מיכלי

אני מזכיר לך שיש ירושלמים שיוצאים לבלות בשישי-שבת בפאבים בירושלים, לפעמים גם מועדונים, נוסעים ביום שבת בירושלים, לפעמים גם מקיימים יחסי מין (שלא בשביל להביא ילדים לעולם) ביום שישי בערב עם טלוויזיה דולקת ברקע ואח"כ יורדים למכולת בחצאית קטנטנה וחולצת בטן. אבל עזבי את כל זה, בואי נתמקד רק בדבר אחד, איך פתיחה של בית קפה בירושלים בשישי בערב לא נחשב "התגרות" בעינייך? הרי העיר קדושה והיא סמל הקודש של ארץ ישראל - משמע כל חוקי התורה (כולל יום שבת מנוחה) צריכים לחול עליה, לא? למה את זה לא מנסים למנוע? לי נשמע ש"קדושת העיר" זה תירוץ עלוב שממש קל להשתמש בו!!!!!

היי לך:]

אין ספק - עם הפסקה הראשונה אני מסכימה לחלוטין. אז מה, יש גם ירושלמים [ולא בהכרח רק הם] שגם עושים סקס בבית כנסת, אז מה? אז הם גיבורים עכשיו ? ואין ספק שפתיחה של בית קפה שיום שישי זה לא רלוונטי כ"כ לעיר, אין ספק שזה אדם שבא ואומר- "לא אכפת לי משבת, אני מצפצף". נכון? אבל שאלה, אם אדם מצפצף, גם אתה צריך לצפצף? אם אדם נקרא לזה בלשון אחרת- "הורס" או קופץ מהגג, גם אתה צריך ? חוץ מזה, שפתיחת בתי קפה שבשבת בעיר = אי אפשר לעצור זאת כבר. זה כ"כ התרבה שין מה לעשות. לעומת זאת, המצעד הוא אירוע אחד ויחידי, שאין ספק, כלפי הדת והקהילה הדתית שתיהם חמורים- אך את המצעד אפשר עוד נניח למנוע, לשנות מקום. אפשר לעשות משו. זה יותר רלוונטי, כי זה מאורגן, זה אחד, לעומת אלפי הבתי קפה שכבר פתוחים. אני לא חושבת שקדושת העיר תירוץ עלוב, אבל שוב אני שואלת- אם הם "קופצים מהגג", גם לך כדאי? גם אתה תקפוץ? אם הם, מצפצפים על הקדושה של העיר והבקשות של האנשים שאכפת להם משבת והקדושה חשובה להם, גם אתה תצפצף ? אני משתדלת לענות בנימה רגילה, אל תיקח אישית. אני מדברת אל הכלל, על מנת לא לפנות לריבים וכו'.

ואני מזכירה,

שאחרי הכל- כולנווווווווווווו יהודים. כולנו אחים. עלינו להתחשב אחד בשני במקומות הרגישים, עמ"נ לשמור על אחדות, לשמור על הקרבה בינינו.

Do It Yourself

New member
קופצים מהגג?

אני קופץ מהגג רק מבחירה, לא כי כולם קופצים. פתיחת בית קפה בשבת לא רלוונטי לעיר בשביל מי? בשבילך אולי, בשבילי מאוד רלוונטי. אתם אף פעם לא נלחמתם בסדר גודל כזה כנגד פתיחה של בתי קפה בעיר!! וזה ברור למה, כי אתם יודעים שבירושלים חיים גם לא מעט חילוניים, ואתם יודעים שזה בלתי אפשרי למגר את התופעה של ה"חילוניות" משם, כי ירושלים היא גם שלהם כמו שהיא שלכם ואתם לא יכולים פשוט לסלק אותם משם, או להגיד להם לא לצאת בימי שישי בערב. אם זה היה באמת כל כך מוסכם על כולם שבתי קפה לא צריכים להפתח שם בשבת (ואני מדבר גם על החילוניים הצבועים שאומרים שמצעד הגאווה פוגע בקדושת העיר), אז ממזמן בתי קפה לא היו נפתחים שם בשבת!!!!!! לפי כל הדברים הנוראיים שאתם אומרים בכל השרשורים של הפורומים השונים, כל מי שלא דתי במדינה, שביקר בגן סאקר בשבת, נסע למשפחתו בירושלים בשבת, יצא בשבת לפאב ירושלמי - חילל את העיר = עכשיו מקולל. בכל אופן, לפעמים חבל לי שאתם לא פועלים למען סגירת מקומות בילוי בעיר בשבת, אולי זה היה מכניס קצת פרופורציות לאנשים שמסתכלים מהצד והיו רואים שביטול המצעד הוא כפייה דתית. 'קדושה' ב|מילהגסה| שלי.

אבל אתה לא רק קופץ מהגג

אתה קופץ ממנו כשאתה יודע במפורש שיש למטה אנשים שזה פוגע בהם. אי אפשר ל"אסור" על אנשים לפתוח בתי קפה בשבת, זה לא אותו דבר, כבר הסברתי מקודם. אני לא מבינה למה אתה לא מוכן להסתכל לצד השני. זה כ"כ קשה? למה אתה לא מוכן בכלל להקשיב ולהבין? המקום קדוש ורגיש לאנשים מסוימים. אז בכוונה לפגוע בהם בנקודה הרגישה שלהם ? והדברים הנוראיים שנאמרים על כל מי שלא דתי- דיברתי על הכללות! זה שיש משוגע אחד או עשרה, לא אומר שכ=ל הדתיים משוגעים כמוהו. ואין ספק שקדושה על הזין שלך. זה לא מעניין אותך בכלל, אתה לא יודע מה זה, ולכן אתה לא מוכן להקשיב אפילו. הייתי שמחה מאוד להמשיך את השיחה הזאת איתך, אבל זה קשה- כי אתה רק מתקיף מתקיף ומכליל את כל הדתיים והקהילה הדתית בכלל בדבר טיפשי שקבוצה מסוימת עושה. זה כמו שאני אראה קבוצה של הומואים שמתלבשים גרוע [וזאת דוגמא ממש מממש כללית, שוב- כדי לא לפגוע] ואגיד שכווווולם מתלבשים גרוע. חוץ מזה, אם תראה, אני ממש כותבת בנימה נורמלית, ומנסה שתבין ומכבדת אותך. אע"פ שאני דתיה לאומית. אז אני לא רואה סיבה שתפגע בי בחזרה, במיוחד אם אכפת לי ממך.

Do It Yourself

New member
ככה

קודם כל, רק לשם האיזון תדעי שאני לא דתי, אבל מאמין ועוד איך! ובנוסף, אני קורא וכותב לפעמים בפורום דתיים בתפוז (לא רק על נושא הגאווה), אבל בכל זאת, הנה משהו שכתבתי שם על הנושא. אני כן יכול להסתכל מהצד השני, אבל אני רק מנסה להראות לך שחילול ירושלים, ע"י פתיחת מקומות בילוי בשבת, מקבלת לגיטימציה אצל החרדים (שמתבטאת בזה שהם לא מעוררים מהומות כדי למנוע את זה),כי ברור שאין להם סיכוי לסגור פאב שפועל בסוף השבוע, כיוון שכל פעולה מסוג זה תחשב ככפייה דתית! ואני באמת מנסה להבין למה אתם אומרים שהעיר קדושה ושהמצעד זה מה שיחלל אותה, בעוד שהיא מחוללת ב-1001 דרכים אחרות בזמן שאתם לא מנידים עפעף כדי לנסות ולמנוע את זה!! למה באותו אופן שאתם הולכים לבג"צ כדי למנוע את קיומו של מצעד הגאווה בעיר, אתם לא הולכים לבג"צ כדי למנוע את קיומם של מקומות הבילוי שמחללים את העיר הקדושה? עזבי בג"צ, למה אתם לא עושים מהומות כדי שכל חילול מכל סוג לא יהיה? זו צביעות! ובגלל זה אמרתי שקדושת ירושלים ב(זה היה תחת, לא זין) שלי!

וירושלים הקדשה

גדלה חלאת תועבותיה מחטאת שומרון, ואין מה לדבר מחטאת סדום ועמורה. כפי דיוחו של רדיו בגדד מפי הכתב האלהי חכם חצקאל בפרקים כ, ו כד.

ומדוע בעבר כיכבו בהר הבית

זונות ממין זכר ? האם רק כאשר כספי המיסים משתלשלים להאכלת אליל הבעל יהוה, זהו מכובד, אולם אם הדבר נעשה להנאתם, כבר אין זה מכובד? ומה גם שלדעת האברבנאל, הר הבית אינו במקומו הקדום, אלא רחוק מירושלים 5 מיל, ונשאר עדיין בשממונו.

ודאי שהחרדלים צודקים

שהרי כל ימי בית המטבחיים, ``וגם קדש היה בארץ`` זונות ממין זכר בחסות הממלכה. ואף הפלשתים חשבו את יהוה אלהי העברים -הומוסקסואל, ושלחו לכבודו את צלמי ישבניהם שכיכבו בקרש הקרשים, ועליהם מונח ספר תרח שכזבו משה. ואף אחד מהחרדים לא הקים מחאה על תועבה זו.

SimsY

New member
אז לפי מה שאתה אומר - גם הגרמנים צודקים

כשבוע שעבר כשהכלייזמרים רצו לעשות מצעד ברחבי המחוז הגרמני תורלינגו המאוכלס בניאו-נאצים אבל העירייה שם ביטלה את המצעד כי הוא "פוגע ברגשות האוכלוסייה, וגורם לפרובוקציה והצקה" כולם השתוללו ולא הבינו את נכנעים לסחיטה של הניאו נאצים ונותנים להם להביע את הדיעות המזעזעות שלהם ומתייחסים אליהם כאל לגיטימיים בזמן שבישראל קבוצה שלא יותר טובה מהם כשמדובר על זכויות אדם וקבלת השונה ואפילו גרועה יותר עושה את אותו הדבר ופתאום זה =כן= נחשב "פגיעה ברגשות" וכן מדובר על פרובוקציה ו=כן= נחשב להצקה. אז מה ההבדל בין האוכלוסיה הנאצית שלא רצתה לראות יהודים לבין האוכלוסיה החרדית שלא רצתה לראות הומואים? שניהם לא מקבלים את השונה, שניהם שונאים עד כדי מעשי אלימות מגזר מסויים,שניהם חושבים שמגזר מסויים הוא טמא ואין לו זכות קיום - השונה היחיד הוא שכשעושים הפגנות גזעניות בישראל פתאום זה "לגיטימי" אבל כשזה קורה נגדנו בחו"ל פתאום - "לא מבינים איך הם יכולים........ הרי כולנו בני אדם" מעניין.... לחלוטין מעניין.... הצביעות שאפשר להגיד אליה פתאום זאת "פרובוקציה" "הצקה" "לא מוסרי" "פגיעה ברגשות הציבור" אבל כשמדובר על היהודים שמתעקשים לצעוד בתורלינגו כשהם יודעים בבירור שזה מחוז עם אחוז גבוה של ניאו נאצים שרוצים ביהדות דבר לא מוסרי - זאת "גזענות" "סתימת פיות" "נבערות" ו"אסור להכנע" ו-"מצעד הכרחי" כמו שאמרתי אוסקר על צביעות !

Avishai5

New member
במה הם צודקים?

אומנם אינני נמנה אם אוכלוסיית המפגינים הזו. אך לפי טענותיך יכול נוצרי באנגליה לדוגמא לאסור עליך להסתובב בלבוש דתי באזור מגורי בלונדון, אתה יודע כי בכל זאת היהודים הסגירו את ישו, ובהסתובבותך בבגדיך הדתיים אתה גורם לו להיזכר בצליבת ישו. ואין זה מכובד לעשות זאת בלונדון עיר הבירה של אנגליה.

למעלה