מסכימה איתך
כל הצעירים חושבים שהם יודעים יותר טוב מעודכנים יותר טוב ורק הם צריכים לקבל כבוד ולא לתת כבוד.
אם נסתכל על הויכוח של שיר לי עם איילת, שיר לי רוצה שיתנו כבוד לאמהות שלה ואיילת טוענת שיש גם לתת כבוד למבוגרים.
אני חושבת שיש כאן הרבה אמת וגם הרבה חוסר ביטחון.
נשים צעירות, אמהות צעירות, שקראו כל פיסת אינטרנט שיש ושרובן קרובות לאמא שלהן יפעלו לפי דברים שהן קראו בספרים, באינטרנט וראו בבית וישימו חוקים וגבולות וככל שהן יותר חסרות ביטחון בהורות שלהן הגבולות יהיו יותר נוקשים. לכן החמות לא נכנסת למשוואה הזאת, היא זרה ויש לה דעות מיושנות כי היא מדור אחר ודרכים אחרות שלא עומדות בתוך הגבולות שהאמא קבעה ואסור אסור לעבור את הגבולות הללו כי אחרת זה לא בטיחותי לתינוק ויהיה לו זיהום ועששת והוא יגדל להיות פרא אדם שקופץ על שולחנות רק בגלל שסבתא שלו שמרה עליו שעתיים בשבוע.
אני יכולה להגיד לכל מי שכותבת כאן ומתלוננת על 1001 דברים שחמותה עושה שב 99% מהמקרים ככה אני קוראת את מה שאתן כותבות.
אנשים הם שונים, עם דעות שונות ויש מקום לכולם ובדרך כלל גם יש מכנה משותף שזה האהבה לילד והדאגה לו וזה מספיק.
ביטחון של בית, דבר סובייקטיבי למה מספיק בטיחותי, בבית שלי היו שלושה שקעים מכוסים, הארון מתחת לכיור נעול ושער אחד למדרגות כשהבן שלי זחל עכשיו הוא בן שנתיים נשאר רק הארון הנעול מתחת לכיור להורים של חברים שלו אין אפילו את זה ולהורים אחרים יש שערים על כל מפתן בבית. הבן שלי עולה וקופץ מהשולחן לספה (בלי נעלים) ולפעמים הוא מקבל מכה ולומד להיות זהיר יותר. ככה שלהגיד שהבית הוא לא בטיחותי זה דבר סובייקטיבי.
כנ"ל שאומרים שסבתא מרוכזת בעצמה, גם אבא שלי מרוכז בעצמו אבל אני עדיין סומכת עליו עם הבן שלי כי אני יודעת שהוא אוהב אותו וידאג לו גם אם זה יקח עוד כמה דק, אז הבן שלי יצטרך לחכות.
וכנ"ל מה הדרך הנכונה לגדל ילד כמו שאמרת בכל דור היה משהו אחר וגם באותו דור היו גישות שונות.
לבן שלי יש 5 סבתות (2 לא פעילות כי הן שלי והן בנות 90) ולי יש 2 חמיות (אמא של בן זוגי ואישתו של אבא שלי שהיא יותר כמו חמות מאשר כל דבר אחר).
אמא שלי תמיד האמינה שאבק מדבר זה לכלוך ומגיל אפס לקחה אותנו לסיני ורצנו יחפים במדבר, אכלו מהריצפה, חזרנו מטונפים מהגן ובית הספר, טיפסנו על הגג ודרך החלונות ועל עצים (נשמע סיוט לכמה אמהות כאן בחיים לא תתנו את הילד שלכן לאישה כזאת) אני סומכת עליה בעיניים עצומות.
אמא של בן זוגי, חינוך אירופאי (למרות שהיא גדלה בארץ) הכל נקי ומסודר אין פיפס לא במקום, לחוצה מכל ליכלוך שהבן שלי מרים מהריצפה או אחרי החלפת חיתול, גרמה למשקעים ושריטות נפשיות לבן זוגי בעיניין של ביטחון עצמי ואני סומכת עליה בעיניים עצומות.
אשתו של אבא שלי, מסודרת נקיה אוהבת מותגים מעשנת לפעמים ויש מאפרות פזורות בחוץ, מרוכזת בעצמה ואני סומכת עליה בעיניים עצומות.
כל הסבתות של הבן שלי תוארו כאן בפורום בשלב זה או אחר ואני עדיין נתתי להן לשמור עליו מגיל אפס ומעולם לא נתתי להן גבולות או הוראות (אלא אם כן ביקשו לדעת לו"ז) ובעיקר חזרתי ואמרתי להן שאני סומכת עליהן, ואני מוכנה לקחת כמעט כל סבתא שתוארה כאן לצרף לצבא הסבתות של הבן שלי, כולל את החמות של שיר לי. מה, מגניב סבתא קיבוצניקית מפנקת שלא מפסיקה לרכל ומספר כמה הוא נהדר ומה קורה איתו ואיתנו.