החמות? אם הבעל? הסבתא?

תלוי במה

בעישון - לא מעניין אותי כלום.
אם היא אוהבת את הנכד שלה, היא תתאפק שלוש שעות כדי לא להרעיל אותו.
במקרה שלי, לשמחתי, לא חלק מההתמודדות.

מי שיש לו בעיה עם עישון

לא פותח חזית מול סבתא אלא מול כל אדם שמעשן לידו.
לי עישון מאוד מפריע. אז כן, כשיש שכן שאשתו מעיפה אותו מהבית שלא יסריח אותו ויושב לי בחדר מדרגות נטול חלונות ומעשן זה מטריף אותי - וגם שיא החוצפה - הסרחון נכנס לי מתחת לדלת ומסריח לי את הבית הפרטי שלי! (או מעשן במעלית, או בפאב או בכל מקום סגור אחר וחונק אותי עם זה)
זה כמו המכונית במגרש חניה שמסריחה לי את הבית הפרטי שלי את יכולה לומר אבל יודעת מה, אולי אנחנו חסרי יכולת אבחנה, אבל כשאני נכנסת לבית שלי כל יום אני לא מרגישה ריח של מכוניות.אני כן מרגישה ריח של סגריות(מהרגע שאני נכנסת לבנין האמת) ויודעת ששוב איזה חוצפן חסר התחשבות עשה את שלו.

ואיכשהו, למרות שיש זיהום אויר ליד תחנות הכח ויש זיהום אויר מרכבים - עדין סרטני הריאות משוייכים לסיגריות.
אסטמה משוייכת לכל דבר, אבל סרטן הריאות עדין משוייך לסיגריות (ולמעשן עצמו גם סרטן הלשון וכן הלאה)

ומה תגידי לזה

שהכניסה האחורית של הבניין שלנו מריחה כמו משתנה ציבורית? פעם תפסתי עובר אורח משקה את הרצפה שם. נכנסתי בו כמו שאני יודעת, והחוצפן שאל אותי אם אני יכולה לא להפריע לו בדיוק באמצע!! אם הייתי יודעת את שמו וכתובתו, הייתי שמה לו שק טיטולים משומשים ליד הדלת.

אבל בבנין שלך אולי הוא ירתע

בפעם הבאה כי גרה שם "המשוגעת שאכפת לה משום מה"

סתם נזכרתי להגיד שבראשון היו לנו שכנים

שהקפידו לצאת למרפסת כדי שהבית לא יסריח מהסיגריות, והכל עלה לסלון שלי.
בצד השני, של מרפסת השירות, היו שכנים שגם הם לא רצו שהבית יסריח, וגם לא להיות על הכביש הראשי כשהם מעשנים. אז הם יצאו למרפסת השירות, לצד השקט... גם שם, העשן הגיע לאמבטיה שלי.
תענוג. ממש, אבל.

אני הכי אוהבת את אלו שמעשנים במרפסת כביסה

וזה עולה להסריח לי את כל הבגדים הנקיים הרחניים

אני אוסיף משהו

כמו איה, גם אני חושבת שמותר לי לבקש מהסבתא מה שהייתי מבקשת מכל care taker אחר, ואולי יותר. כלומר, אם מהמטפלת השכירה שלהן, אני דורשת לתת כארוחת ביניים פרי ולא ממתק, קל וחומר מהסבתא, שאמורה לרצות בטובתן ובבריאותן מתוך אהבתה העזה והמוצהרת אליהן.

כי אולי לאנשים עם בעיות מסויימות

בקשרים בין אישיים
יכולת רגשית לא מפותחת זו הדרך להביע אהבה....

אולי

ואולי הם פשוט תקועים בדוגמות שלפני 30 שנה, או אולי הם פשוט מתעצלים לחשוב על דרכים אחרות, או אולי הם פועלים מתסביכי האוכל שלהם, או אולי לסבתא יש גלגלים.
זה פשוט לא רלוונטי לאמא שרוצה שהילד שלה לא יאכל טופי

ואז שוב אנחנו מגיעים לויכוח הרגיל פה

מה יותר חשוב לילד
עוד מבוגר שמאוד אוהב אותו
או פחות 10 טופי בשבוע

דעתי האישי?
יותר חשוב לי לחזק את ילדי באנשים שאוהבים אותם ללא תנאי ולתת לאותם אנשים להרגיש חופשי לייד ילדי ואני עושה את זה לא כי לסבתא מגיע כי אני לא בגישה הזו,לסבתא לא מגיע.......
אלא לילדי מגיע

דעתי היתה משתנה לו הסבתא המדוברת היא סבתא פעילה ברמות של מפגשים מאוד תכופים או ממש טיפול בילדים שכן אז כן הייתי מתעכבת על דברים שחשובים לי ברמה הרבה יותר פרטנית
אבל סבתא שרואה את הנכד פעם בשבוע ויחד עם השוקולד הטופי והבמבה גם נותנת לו אין סוף של אהבה ודאגה.......אני מוכנה לזרום וכמובן שבאותו לילה הוא יצחצח שניים עוד דקה אקסטרא
על מה אני לא אתפשר? על דברים שיגרמו לילד אי נעימות,סגריות למשל,צעקות,הסתה נגד ההורים,סיכון חיים

לגבי מה שאת לא מתפשרת

שתינו באותה דעה.
לגבי הטופי: אני אגיד את זה שוב, אולי הפעם ירד האסימון.
אני לא בהכרח נגד שוקולד, או גלידה, או כל ממתק אחר. אני כן חושבת שמותר לאמא מסויימת להחליט שהיא נגד, ואין לאף אחד זכות להגיד לה שהבחירה שלה לא מספיק חשובה. את מבינה שזה לא הויכוח ביני לבינך אם הטופי חשוב או לא, אלא אם לאמא יש זכות בסיסית להחליט מה חשוב מספיק כדי לא להתפשר עליו?
כשאני ראיתי את אשתו של גיסי מגבילה ממתקים ל 0, חשבתי שזו טעות איומה. צדקתי בכל מה שחשבתי שיקרה בעקבות זאת. ויותר גרוע. והם אכן תיקנו את הדרך, כשהם נוכחו בטעותם. אבל לא משנה מה דעתי, זה לא מקומי לבוא ולהחליט שאני אוכפת אותה כשהם לא בסביבה. כי הם ההורים, וזהו.
בעיניך זה דיבורים נגד ההורים שהיית ממש מונעת בגללם? גם בעיני. אבל הנה, אני מכירה זוג שיודע שהסבתא מדברת סרה באמא, ובכל זאת, החליטו שזה לא מספיק חשוב כדי להגביל את הקשר, להשגיח או למנוע.
ואני מכירה יותר מילד אחד, שסבתא שלו מעשנת עליו חופשי חופשי.
אז מי יחליט מה "חשוב מספיק" ומה לא? כל זוג הורים לעצמו. ולכל זוג הורים, האמיני לי, יש את ההצדקות שלו.
הסברתי את עצמי סופסוף?

אבל ברור שזה לא ויכוח,ברור מאליו שלאמא יש

זכות להחליט כל החלטה שהיא מאמינה בה לגבי ילדיה,ברור שהכוח אצל הכלות בעניין ילדיהן(עד גיל מסויים מאוד)
אני לא חושבת שיש מישהו שמערער על זה.
מה שאני אומרת הוא שכשהילדים שלי עם סבתא אז אני לא מצפה ממנה לחיות עלפי ההחלטות שלי כי לא חשוב לי שפעם בשבוע ההחלטות הללו יופרו,זה לא חיים ומוות ואין לי בעיה שהילדים שלי יפנימו שאצל סבתא זה קיטנה

אז כמובן שכל אחד יחליט מה חשוב לו יותר
אני פשוט חושבת שסבתא שצריכה בפעם בשבוע שהיא עם הנכד שלה לא צריכה לחיות עלפי רשימת איסורים אלא לזרום עם הילד בכיף שלהם וכל עוד לשניהם כיף זה הכי טוב שבעולם

למעלה