החלפת ישן בחדש

shoosh2607

Member
מנהל
אולי...

אני אבדוק בהזדמנות.
משהו מעניין שגליתי על עצמי - באייפד יש לי כרטיס אשראי קבוע במכשיר.
בטלפון (אנדרואיד כאמור) כשאני רוצה לרכוש משהו אני מכיניסה כרטיס אשראי ומיד אחר כך מוחקת אותו (אולי בגלל זה הוא מבקש סיסמא - כי זו התקנה ראשונה בכל פעם).
אני לא יודעת למה על אפל אני סומכת יותר...

AYELET1

New member
באייפד את מכניסה סיסמה כשאת רוכשת משהו

באנדרואיד לא (את מדברת על הגדרה חדשה בכל פעם . זה משהו אחר).
סיבה מצויינת במקרה הזה לסמוך יותר על אפל...

BravoMan

Active member
זה בהחלט עניין של הגדרות!

במקרים רבים, Google בניגוד ל-Apple נותנת למשתמש להחליט איך הוא רוצה שדברים יעבדו.

לכן, בהגדרות של החנות ניתן לקבוע אם רכישות בכסף ידרשו הכנסת ססמה בכל פעם.

יעל20132

New member
דרישות

מצלמה טובה
סוללה נטענת מהר ונשארת הרבה זמן
קל ונח לתפעול

אני לא משתמשת באינטרנט מהפלפון עד כמה שזה יישמע מיושן רק שיחות ואסמסים כל השאר מהמחשב הבייתי
עניין של הרגל ורצון .

AYELET1

New member
למה אינך רוצה להמשיך עם טלפון פשוט

"מהדור הישן"?
זה נשמע מתאים לך מאד.
קחי בחשבון שבד"כ טלפון פשוט כזה צורך הרבה פחות חשמל מהסמרטפונים, מה שאומר שהסוללה הטעונה תחזיק לזמן רב יותר

BravoMan

Active member
כמה דברים:

ראשית, כדי להשתמש ב-Waze צריך אינטרנטר, כלומר חבילת גלישה במנוי הסלולרי שלך.

אגב, זה כלל לא מצחיק - תוכנת ניווט, במיוחד כזו שמתחשבת במצב תנועה היא צורך אמתי ומובן מאוד בימינו.
מה שכן, בגרסאות אחרונות של Waze יש לא מעט "זבל חברתי" שלדעתי לפחות מפריע לשימוש העיקרי.

ממליץ לבדוק גם את הניווט של Google שגם הוא חינמי, גם הוא מתחשב בפקקים והרבה יותר נקי, למשל בלי התראות בנוסח "זהירות כוסית בכביש" (דוגמה אמתית מ-Waze).

לעניין סוללה:
לצערנו, מכשירים חכמים זוללים סוללה כמה רמות מעל מכשירים פשוטים.
דווקא המתחרים היקרים יותר של Apple השכילו היום לתת סוללות בעלות קיבולת גבוהה, ועדיין בשימוש רציני מכשירים דורשים טעינה מידי יום.

שימוש ב-Waze או תוכנות דומות במיוחד זולל סוללה בקצב מאוד מהיר כי גם המסך דלוק כל הזמן, גם המעבד עובד קשה, גם יש תקשורת סלולרית וגם GPS פתוח.

לא יודע כמה שימוש תעשי בזה והיכן, אבל לא משנה איזה מכשיר תרכשי ממליץ להצטייד גם במטען לרכב.

ולבסוף לגבי מצלמה:
מצלמות בטלפונים עדיין לא מתקרבות באיכות למצלמות אמתיות, כי פשוט אין מקום לאופטיקה אמתית.

אבל לא מזמן יצא לראות את ה-Nexus 4 שלי (מכשיר מבוסס אנדרויד מהדור הקודם) מול iPhone 5 (המתחרה בן אותו דור), ולמרות ש-Nexus לא מפורסם כבעל מצלמה איכותית במיוחד, הוא "אכל" את ה-iPhone בלי מלח.

אני לא בטוח אם הבעיה היית במצלמה הפיזית או בתוכנת צילום גרועה במיוחד ש-Apple מספקת, אבל במקום בו iPhone בכלל לא הצליח לספק תמונה נורמלית ולא מטושטשת המתחרה עשה את העובדה בלי בעיה.

בקיצור - חוזר על המלצתי להתרחק מ-iPhone!

יעל20132

New member
תודה לך על הסבלנות

אני לא אשתמש המון בתוכנה הזו.... אני הולכת לאורנג' לקנות מכשיר ( מחוברת אליהם )

לוקחת את עצתך לא לקנות אייפון

תודה שוב

AYELET1

New member
שוב כדאי לך להקשיב גם לכמה תשובות אחרות. בראו

לא השתמש מעולם באייפון. זה בדוק
(ולא, אין לי מניות באפל)

shoosh2607

Member
מנהל
רק עצה אחת

מה שלא תחליטי - כן או לא אייפון - אין שום סיבה לקנות מהמפעילה עצמה.
יש מגוון חנויות פרטיות מומלצות במחירים הרבה יותר זולים.

BravoMan

Active member
אכן, מחזק את shoosh:

מה שלא תבחרי, אל תקני מהמפעילה. זה יצא יקר יותר.
יש היום מה שמכונה "ניתוק זיקה", כלומר את יכולה לרכוש מכשיר בכל מקום, ולקבל מהמפעילה אותם תנאים בדיוק שהיית מקבלת לו היית קונה מהם את המכשיר.

אלא אם במקרה שלך יש איזו עסקה מטעם עבודה \ מוסד \ משהו קבוצתי שבאמת נותן הנחה רצינית על מכשירים, כדאי מאוד להשוות מחירים עם השוק הפרטי.

shoosh2607

Member
מנהל
החוק הזה לא קיים יותר

כלומר, אני לא בטוחה שהוא בוטל אבל חברות הסלולר הפסיקו עם הטבות חיוב-זיכוי (כי לא משתלם להם יותר לתת לך את אותם התנאים אם לא קנית אצלם) ולכן זה לא רלוונטי.
הדבר היחיד שהם נותנות זה יותר תשלומים אבל גובים הרבה יותר על אותו מכשיר.

noa_f

New member
לא רק שלא שווה להן - החוק אוסר על הטבות מכשיר

יעל20132

New member
אם אני לא קונה מהמפעילה

אני מבינה שאני באה אליהם עם המכשיר והם מסדרים שזה יעבוד דרכם .......?
בלוטוס מתאימה לכל מכשיר ? יש לי ברכב....

noa_f

New member
רואים שאת באורנג׳, למה לבזבז יום עבודה או

חופשה על ישיבה בתור במרכז השירות לכמה שעות?
אצל המפעילות החדשות קונים סים אצל מפיצים שונים (או אפילו מזמינים מהאינטרנט וזה מגיע בדואר), נכנסים לאתר שלהם, ממלאים שדה או שניים ולוחצים על כפתור. זהו.
ובתמורה גם משלמים להם פחות מחצי כל חודש...

בלוטות׳ יתאים לכל מכשיר מודרני.

shoosh2607

Member
מנהל
לא צריך לסדר כלום

מקסימום להחליף סים (תלוי במכשיר שקנית).
ואגב, אני הלכתי למרכז שירות של אורנג׳ להחליף סים. זה בחינם ולקח שלוש דקות (היה תור נפרד לכאלה)

למעלה