החלפת ישן בחדש

יעל20132

New member
החלפת ישן בחדש

טוב לי עדיין יש את הפלאפון הישן של נוקיה שנסגר . אני מבקשת המלצה לאחד מהחדשים
שיהיה פשוט לתפעול (אייפון סמרטפון וכו' ) - לא מכירה זה חדש לי לגמרי.

אם זה חשוב אני מחוברת לאורנג'.

תודה

BravoMan

Active member
טלפון פשוט זה לא בהכרך דבר רע.

כדי שאנשים יוכלו לתת לך המלצות מתאימות, את צריכה לספר מה הן הדרישות שלך, מה הרצונות ומה התקציב.

אייפון זה סמרטפון או טלפון חכם בעברית, כפי שמכונית היא כלי רכב, זו פשוט כטגוריה של מכשירים ואייפון הוא מותג אחד בקטגוריה זו.
כל טלפון חכם יהיה יותר מורכב לשימוש מטלפון פשוט שכל מטרתו היא להוציא שיחות.

אם זאת, לא מדובר במדע טילים, וגם אנשים טכנופוביים יכולים להסתדר עם מכשירים כאלה וליהנות מהם.

אז, עד שתפרטי מה בדיוק את רוצה מהמכשיר ומה את יכולה להרשות לעצמך, יש לי 2 הצעות עבורך:
1. תשאלי גם בפורום סלולרי:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=117
ובפורום אנדרויד:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=2142

כדי לקבל מגוון דעות טוב ומאוזן.
(אל תשכחי לציין שכבר שאלת בפורומים אחרים כדי לחסוך לאנשים כפילויות בתשובה)

2. תתרחקי מהאייפון.
זה מכשיר מאוד מסובך לתפעול, אם אין לידך מישהו שידאג לכל ההגדרות הראשוניות ולכל מיני תסבוכות שעולות מידי פעם.

תכף יקפצו כאן חובבי המכשיר ויספרו לך שהוא דווקא יותר פשוט מהמתחרים, אבל זו אשליה: שימושים בסיסיים בו אכן פשוטים, אבל לפני שמגיעים עליהם יש לא מעט מכשולים.

בכל מקרה, מה שלא תבחרי, שיהיה בהצלחה!

AYELET1

New member
סמרטפון בכלל הוא מכשיר מסובך לחלק מהמשתמשים

ולחלק לא.
מכירה לא מעט אנשים שכל התקנה לאנדרואיד היא מאד מסובכת עבורם.
נתחיל מזה.
להדגיש לשואלת: בראוו לא השתמש מימיו באייפון אז הוא לא ממש יודע מה מסובך או לא.

BravoMan

Active member
השורה האחרונה בהודעה שלך ממש לא נכונה!

אני אומנם לא בעלים של מכשיר iPhone כי אין לי נטיות מזוכיסטיות, אבל בהחלט השתמשתי בו ואני מכיר את המערכת שלו לעומק, בעיקר את המגרעות שלה.

ורק כדי להוכיח לכל הסובבים שאני דובר אמת:
1. כדי ליצור חשבון בחנות של Apple בלי להכניס כרטיס אשראי צריך מדריך שמפרט שורה של צעדים.
אצל המתחרים פשוט יוצרים חשבון ואין חושבה להכניס כרטיס.

2. עם iPhone חייבים iTunes או לפחות תוכנה צד שלישית כלשהי על מחשב או על מכשיר כדי להעביר מידע בין מחשב לטלפון.
אצל המתחרים פשוט מחברים מכשיר למחשב, הוא נפתח ככונן וגוררים כל מה שרוצים: שרים, סרטים, תמונות מסמכים.

3. באייפון כדי להפוך שיר קיים לצלצול צריך מדריך, או שחייבים לחפש אתר שכבר עשה את העבודה וייתן להוריד צלצול מתאים בחנם או בכסף.
ב-Android או שמעתיקים קובץ לתיקייה מסוימת, או במכשירים יותר איכותיים לוחצים לחיצה ערוכה על שיר ומופיע אפשרות פשוטה: "קבע כצלצול".

4. באייפון חייבים כל הזמן לזכור את הססמה לחשבון בחנות כי גם התקנת אפליקציה חינמית לחלוטין מחייב הכנסת ססמה ואי אפשר לשנות את זה.
אצל המתחרים אפשר להתקין יישומים בחינם בלי ססמה ורק כדי לבזבז כסף צריך לזכור אותה.

ואלה רק כמה דוגמאות נבחרות כיצד iPhone מסבך את המשתמשים שלא לצורך.

למי שמעוניין, יש לי עוד כמה וכמה כאלה.
אני גם מכיר כמה משתמשי iPhone לא טכנולוגיים ואני רואה אותם רצים לחברים "מביני עניין" כמעת כל יום עם הדברים הכי בסיסיים שבמכשיר מתחרה היו מצליחים לעשות בעצמם!

uphilll

New member
כמה דברים לגבי מספר 4:

1. אני דווקא אוהבת את זה שאחרי שאני בוחרת אפליקציה אני מתבקשת להכניס סיסמה.
זה מן שלב ביניים שמאפשר לי לבטל את הבחירה, ומאחר וכבר יצא לי ללחוץ בטעות על המקום הלא מדויק על המסך וכך "לבחור התקנה" של אפ שלא רציתי, זה הוכיח עצמו שימושי.

2. שימוש תכוף בסיסמה עוזר לזכירה שלה. פחות פתקים.. :)

3. כשיש אפשרות לטביעת אצבע במקום סיסמה בהקשה, זה אפילו קל יותר..

BravoMan

Active member
שלב ביניים יש גם ב-Android, הוא מציג הודעה

שמבקשת לאשר את ההתקנה ואם צריך מפרטת אלו הרשאות היישום צריך - כלומר, בדיוק במה מותר לו לגעת במכשיר שלך, דבר שב-iPhone אין דרך לדעת אותו מראש, אלא רק בצורה חלקית ואחרי שהיישום כבר הותקן.

שימוש תקף בססמה מעודד ססמאות קלות וקצרות, ולמרות ש-Apple שמה מגבלות על ססמה שמונעות ססמאות טרוויאליות מידי (דבר טוב בהחלט!), עדיין יש יותר סיכוי שזה יגרום למשתמשים להתעצל מאשר לשפר את הזיכרון.

תבעית אצבע אכן מצוינת במקרה הזה, רק חבל שהיא לא זמינה לכולם אלא רק למי שרכש דווקא את 5S היקר יותר מה גם ששימוש בה כרוך בביצוע תהליך הגדרה, עוד פעולה לא לגמרי פשוטה.

חבל ש-Apple לא היית מוכנה לתת לפחות אופציה למשתמשים להתקין תוכנות חינמיות בשקט על כל הדגמים שלה...

noa_f

New member
נו, לפחות כדי למחוק את כרטיס האשראי לא צריך

מדריך.
אצל המתחרים - כן.

se7en77

New member
איך רואים אנטי בתשובה שלך , כנראה שחסר לך

הנסיון עם המערכת.
1. שורה של צעדים , פשוט לבחור NONE.
2. לפעמים עדיף לנהל בתוכנה חיצונית 30GB של מידע כי אחרת הכל מתחרבש , אין עברית בשירים , צריך לעבוד קשה כדי ליצור רשימת השמעה וצריך להתחיל לסמן אילו תיקיות שייכות למוזיקה כי אחרת הצלילים של תוכנת הניווט יישמעו במוזיקה.
3. בדיוק אותו הדבר באנדרואיד , גם שם משתמשים בתוכנת עריכה כי הרי הרוב לא לוקחים את ההתחלה של השיר בתור צלצול אלא משתמשים בחלק מהשיר כמו הפזמון וכדומה.
4. יש טביעת אצבע , לא צריך סיסמאות .

BravoMan

Active member
פשוט לבחור NONE הא?

סלח לי, אבל נראה שלא שמת לב כמה שאלות בעניין הזה עולות כאן בפורום...

כשבפורום אנדרויד השכן לא ראיתי אפילו שאלה אחת כזו!

אני מכיר את המערכת יותר טוב ממה שאתה חושב. אי אפשר לבחור באופציה NONE כאמצעי תשלום אם יוצרים חשבון בצורה יזומה.
כדי שהאופציה הזו תופיע, צריך קודם לנסות "לרכוש" יישום חינמי מהחנות בלי להכניס חשבון, ואז לבחור ב-"צור חשבון" ורק אז תופיע האפשרות.

לא לשווה כתבו על זה מדריך באתר שמקושר מהפורום הזה ממש.
לצערי אני לא יכול לתת את הקישור כרגע כי יש להם איזו בעיה עם הדומיין, אבל המדריך בהחלט קיים ובהחלט ראיתי בו צורך.

2. לא דיברתי רק על שירים, אבל אם כבר, אז היופי באנדרויד זה שאתה יכול לנהל את השירים איך שבא לך.
אתה אפילו יכול לעבוד עם iTunes.
יש אנשים שרגילים לגרור השלך או copy pasete ויש להם כבר תיקיות.
לך עכשיו סדר את ה-30GB האלה במקום לפי תיקיות לפי רשימות כי מה לעשות iTunes לא מוכן לעבוד אחרת ו-Apple לא מרשה למשתמש לעבוד בדרך שונה.

אנחנו יכולים להתווכח עד מחר מה יותר נוח ואף אחד מאיתנו לא יצא צודק כי זה תלוי בכל משתמש בנפרד.
Android מאפשר למשתמש להתנהל איך שנוח לו, Apple לא.

3. לא בדיוק כמו ב-Android.
ב-Android לא צריך להמיר פורמט, ואז גם לא צריך לשנות לו ידנית את הסיומת.
לא חייבים חתוך אם רוצים את תחילת השיר כי אין מגבלה של 40 שניות לצלצול.
בחלק מהמכשירים יש אפילו יישום מובנה, וכאשר בוחרים שיר בתור צלצול הוא ישר נותן אפשרות פשוטה נוחה וגרפית לבחור חלק מהשיר.

במקרה הכי גרוע ב-Android הפיכת שיר לצלצול עדיין יותר פשוטה מאשר ב-iPhone.

4. צודק. אם קונים את דגם ה-5S שהוא הכי יקר. ומגדירים טביעת אצבע, וקובעים שהיא תשמש גם ל-AppStore.

יש לי מספיק ניסיון עם iPhone כדי לדעת על מה שאני כותב כאן.
הבעיה שלך כנראה שאין לך כמעת ניסיון עם Android ואתה לא יודע עד כמה המערכת הזו פשוטה ונוחה לשימוש.

noa_f

New member
לא ממש אפשר לעבוד עם אייטיונז באנדרואיד

חברה עברה בעל כורחה מאייפון לנקסוס 5.
היא אמרה שהמוסיקה שלה התערבבה בצורה נוראית על המכשיר.

AYELET1

New member
אם יש לך כל כך הרבה נסיון עם אייפון, אנא ספר

לנו כמה זמן השתמשת באייפון ועם איזה דגם?.............

BravoMan

Active member
בשמחה!

השתמשתי במשך שעה בערך במכשיר iPhone 4 עם iOS 6.

זה בהחלט הספיק לי כדי להיתקל בפועל ובאופן אישי בהרבה מהמגבלות הכואבות ביותר עליהן עד כה רק קראתי.

אין לי מה להסתיר. מעולם לא טענתי כאן שאני בעל אייפון, או שאני משתמש בו קבוע.
עדיין, אני מזמין אותך ואת שאר חברי הפורום הנכבדים להראות היכן בדיוק בעובדות הטכניות שכתבתי כאן אני טועה או מטעה.

אולי במקום לנסות להגיד שאין לי ניסיון, תוכלו לפרט למען הבעלים הפוטנציאליים ששוקלים לרכוש את המכשיר מה היתרונות שלו על המתחרים?

AYELET1

New member
השתמשת שעה לאחר איקטוב<? בכל מקרה שימוש

במשך שעה הוא משחק קל ולא איקטוב.
לא ממשיכה לדון בעניין.
הטעיית גולשים לא תתקבל בברכה.

BravoMan

Active member
אם ממש חשוב לך דיווח מפורט:

פעם השתמשתי במכשיר מעוכתב, בערך חצי שעה.
כאן לא היו יותר מידי בעיות למעט בלבול מסוים בין סוג החשבון שחשבתי שיצרתי לסוג החשבון שצריך בפועל כדי להוריד אפליקציות מהחנות (עוד מנפלאות Apple).

בפעם אחרת שרפתי חצי שעה רק על אקטיבציה.
אחד התהליכים המזוויעים ביותר, שאפילו בימים של Windows Mobile המסכן לא נראה כמוהו.

הנה כמה פנינים:
העיכתוב מחייב חיבור לאינטרנט, ואם אין חבילת SIM עם חבילת גלישה בפנים צריך להתחבר ל-WiFi (או ל-iTunes במחשב מה שבמקרה שלי לא אופציה בכלל, כי Apple לא תומכת במערכת הפעלה של המחשב שלי).
רק שבמקרה המכשיר שברשותי החליט שהוא לא מתחבר עד שהורדתי את כל האבטחה בנתב.
אם ביצעת בחירה מוטעית באחד מהשלבים, אי אשפר לחזור שלב אחורה, חייבים להתחיל הכל מחדש.

וכן, מסיבה לא ברורה לחלוטין, אם המכשיר עבר איפוס מלא ולא הוכנס לתוכו SIM כלשהו הוא יסרב לעבוד. בכלל.
לא משנה שבתור מכשיר חכם אפשר לעשות איתו כמעת הכל בלי SIM, והוא גם יסכים לעבוד אחר כך בלעדיו בלי להתבכיין.
Apple החליטו שהם חייבים לדעת את נתוני ה-SIM (המכשיר מדווח אותם לחברה) או שהם לא נותנים לך לגעת בו. אפילו לא להגיע למסך הראשי, או רחמנה ליצלן לפתוח מחשבון.

ובפעם העשירית: איזה מידע מטעה כתבתי?

uphilll

New member
מישהו כתב כאן קודם

"אנחנו יכולים להתווכח עד מחר מה יותר נוח ואף אחד מאיתנו לא יצא צודק כי זה תלוי בכל משתמש בנפרד".

אני מציעה לאמץ את המשפט הזה ולתת לכל אחד להחליט מה הוא מעדיף ואיך הוא מפרש את העובדות בשטח- כיתרון או כחסרון.

amitp

New member
נו אולי די?

תשמע, אני לא ידוע בדיוק בתור אחד משונאי האנדרואיד כאן בפורום, אבל קצת אובייקטיביות וקצת פרופורציות לא יזיקו.
רוב המשתמשים שאני מכיר מצליחים לאקטב את המכשיר יחסית בקלות ואחרי הפעם הראשונה לא צריכים להתעסק עם זה. כנ"ל לגבי בחירת צלצול. העדר אפשרות של שינמוך קושחה זו אכן בעיה משמעותית אבל צריך גם לזכור את הצד השני -
אני כרגע לא מסוגל לשדרג את גירסת אפליקציית הפייסבוק שלי (באנדרואיד) מכיוון שהעדכון החדש החליט שהוא רוצה עכשיו גם הרשאה לקרוא את הודעות הSMS שלי, ואת זה אני כבר לא מתכוון להרשות לו. רק שמכיוון שמערכת ההרשאות באנדרואיד היא יחסית מוגבלת ומאפשרת לי רק להחליט אם אני מוכן להתקין את האפליקצייה או לא, בלי לשלוט בהרשאות ספציפיות, זה אומר שאני לא אוכל לעדכן את האפליקצייה מעכשיו. אז אני יכול לחפש קליינטים חלופיים לפייסבוק ולקוות שהם יהיו טובים כמו המקור (או להפסיק להשתמש בעונש הזה, מה שנראה לי כמו פיתרון הרבה יותר טוב) - אבל זה כאב ראש. כרגע אני ממתין לאנדרואיד 5, בשאיפה ששם יהיה שינוי לטובה.
לא ציינתי גם את העובדה שמשום מה MATE (תוכנת הניווט שהחליפה את TELMAP NAVIGATOR), ערוץ 10 ועוד כל מיני אפליקציות לא קשורות החליטו שהן צריכות להטען עם הפעלת המכשיר, ושהאפשרות היחידה שלי לשלוט על זה היא אם אבצע ROOT למכשיר (מה שאני כנראה אעשה בקרוב). משום מה גם חלק ניכר מתוכנות הגיבוי חייבות ROOT (אם אני לא טועה היחידה שלא חייבת ROOT היא HELIUM אבל היא חייבת חיבור חוטי למחשב כדי לאפשר גיבוי).

בקיצור - לא הכל דבש גם בממלכת גוגל.

דרך אגב, בעלה של אחת הרופאות שעובדות איתי כאן הוא עובד פייסבוק, וכשקיטרתי לה על הקונץ החדש של האפליקצייה שלהם היא טענה ש"מה פתאום, אני בטוחה שהם לא יכולים לקרוא את ההודעות שלי". אז הייתי צריך להסביר לה שזה נכון, כי יש לה אייפון (די מגניב, עם שילדת "עץ" מקוסטמת של פייסבוק...) אבל באנדרואיד הם יכולים גם יכולים.

היא לא הייתה צריכה לחשוב הרבה -

"Then android sucks..."
(לזה קוראים שלום בית...
)

AYELET1

New member
לא השתמשת בו מעולם. הואל לא להטעות

אצל המתחרים אכן לא צריך לזכור סיסמה ולכן אוכל לקנות סתם בשביל הכיף יישומים דרך המכשיר שלך אם זה יפול לידי. הם יהיו תחת חשבונך ועדיין... אם תיתן לאחייןהקטן את המכשיר הוא יוכל לרכוש מה שירצה אם הכנסת כרטיס אשראי באנדרואיד.
באנדרואיד לא צריך לזכור סיסמה כדי לרכוש משהו .
הואל לענות למשתתפים שמבקשים לקבל מידע רק אודות דבהרים שאתה מכיר.
לא אודות מכשיר שלא השתמשת בו

למעלה