נו אולי די?
תשמע, אני לא ידוע בדיוק בתור אחד משונאי האנדרואיד כאן בפורום, אבל קצת אובייקטיביות וקצת פרופורציות לא יזיקו.
רוב המשתמשים שאני מכיר מצליחים לאקטב את המכשיר יחסית בקלות ואחרי הפעם הראשונה לא צריכים להתעסק עם זה. כנ"ל לגבי בחירת צלצול. העדר אפשרות של שינמוך קושחה זו אכן בעיה משמעותית אבל צריך גם לזכור את הצד השני -
אני כרגע לא מסוגל לשדרג את גירסת אפליקציית הפייסבוק שלי (באנדרואיד) מכיוון שהעדכון החדש החליט שהוא רוצה עכשיו גם הרשאה לקרוא את הודעות הSMS שלי, ואת זה אני כבר לא מתכוון להרשות לו. רק שמכיוון שמערכת ההרשאות באנדרואיד היא יחסית מוגבלת ומאפשרת לי רק להחליט אם אני מוכן להתקין את האפליקצייה או לא, בלי לשלוט בהרשאות ספציפיות, זה אומר שאני לא אוכל לעדכן את האפליקצייה מעכשיו. אז אני יכול לחפש קליינטים חלופיים לפייסבוק ולקוות שהם יהיו טובים כמו המקור (או להפסיק להשתמש בעונש הזה, מה שנראה לי כמו פיתרון הרבה יותר טוב) - אבל זה כאב ראש. כרגע אני ממתין לאנדרואיד 5, בשאיפה ששם יהיה שינוי לטובה.
לא ציינתי גם את העובדה שמשום מה MATE (תוכנת הניווט שהחליפה את TELMAP NAVIGATOR), ערוץ 10 ועוד כל מיני אפליקציות לא קשורות החליטו שהן צריכות להטען עם הפעלת המכשיר, ושהאפשרות היחידה שלי לשלוט על זה היא אם אבצע ROOT למכשיר (מה שאני כנראה אעשה בקרוב). משום מה גם חלק ניכר מתוכנות הגיבוי חייבות ROOT (אם אני לא טועה היחידה שלא חייבת ROOT היא HELIUM אבל היא חייבת חיבור חוטי למחשב כדי לאפשר גיבוי).
בקיצור - לא הכל דבש גם בממלכת גוגל.
דרך אגב, בעלה של אחת הרופאות שעובדות איתי כאן הוא עובד פייסבוק, וכשקיטרתי לה על הקונץ החדש של האפליקצייה שלהם היא טענה ש"מה פתאום, אני בטוחה שהם לא יכולים לקרוא את ההודעות שלי". אז הייתי צריך להסביר לה שזה נכון, כי יש לה אייפון (די מגניב, עם שילדת "עץ" מקוסטמת של פייסבוק...) אבל באנדרואיד הם יכולים גם יכולים.
היא לא הייתה צריכה לחשוב הרבה -
"Then android sucks..."
(לזה קוראים שלום בית...
)