החלפת המילה "בעל"

ס ק א ל י

New member
אני בעד בן-זוגי.

ס ק א ל י

New member
אבל זה כבר נושא לשרשור אחר... ../images/Emo3.gif

נראה לי שהכוונה הייתה כינויים בפני צד ג'. שלא תמיד מכירים את הילד בשמו.

../images/Emo99.gifשנשאיר אתכם

לבד?
ולעצם
העניין, הדיון בנושא הזה כבר מוצה אצלי מזמן. המילה "בעלי" גורמת לי לחלחלה, ואני לא משתמשת בה אלא במקומות ציבור, כמו בנק או משרד הפנים, שבהם יותר אין לי כוח להיכנס לענייני הגדרות והסברים מאשר יש לי כוח לשמור על האש ה"פמיניסטית". אני משתמשת ב"בן זוגי". (כלומר, במונח "בן זוגי". טוב, בעצם גם בבן-זוגי ממש..)

טוב זה קונץ קטן - בהתחשב בעובדה

שבסוף ספטמבר האחרון העלתי את המערכון בחתונה של חברים. החברה של זרובבל (אני הייתי יוכבד) טענה שהיה ממש קשה לגמול אותו מתגובות של ציטוטים משם. ד"א, כשהיינו באמצע החזרה האחרונה, צלצל הטלפון, זו היתה הקלטה של התעוררות לחזרה בתשובה, מפי לא אחר מאשר כבוד הרב... אורי זהר. יש יד מכוונת.

ס ק א ל י

New member
מה שהפריע לי

במונח 'בעלי' זה הבעלות. גם 'באיש שלי' יש בעלות, בכיוון ההפוך, אבל כאן היא מצטיירת כיותר נעימה.

giulietta

New member
אם את רואה

בנישואין יחסי בלעדיות (כמוני), אז אין שום בעיה. הוא שלי, כמו שאני שלו. לפחות עד לשינוי הסטטוס
.

אטיוד5

Active member
תרשי לי למתן מעט ...

לא חייבת אפילו להיות בלעדיות. מספיקה שייכות (לא במובן הקנייני, אלא במובן של קיום קשר, במובן "זה עם זו") כדי להשתמש במילה "של". עם זאת הבעיה בשימוש במילה "של" היא שיש לה גם קונוטציה של בעלות, ואז מה עשינו? השימוש במונח "בן-זוגי" זהה למעשה כי כשפורשים את הביטוי מקבלים "בן זוג" שלי, ושוב עולה ה"של" הזדוני. רק מה, שבביטוי בן-זוגי ה"של" מובלע ולא נשמע לפחות.

giulietta

New member
מי פוחד מרכושנות?

רכושנות, תכונה טבעית ואנושית כל עוד היא לא קיצונית. יש איזו רתיעה מלייחס שייכות/בעלות על בני הזוג אבל לא על בני אדם אחרים כמו הבן שלי, האבא שלי, החבר שלי (אבא שלי אח שלו בן שלו
בלתי נמנע...). הוא שלי, כי כך הוא בחר, לא כי כפיתי עליו (טוב, נו, ברוב המקרים) והוא יפסיק להיות שלי אם וביום שהוא יבחר בכך. "בעלי" יש לו קונוטציה שלילית רק בגלל חוסר ההדדיות שבו.

אטיוד5

Active member
אין לי בעיה עם רכושנות ...

היא טבעית וכבודה (המפוקפק) במקומה מונח.
ופה, אני מתייחס לרכושנות לא במובן רכוש אלא במובן רצון שבת-זוגתי תהא איתי (לא שלי) ולא עם אחר. בעלות על בן זוג, לעומת זאת, לא נראית לי כלל וכלל. כן, היא מרתיעה. אני לא מרגיש שאשתי היא קנייני, ואני מקווה שגם היא איננה מרגישה כך. גם אם אילצוני לחתום על כתובה שבה קניתיה. החוזה הזה מאוד לא מצא חן בעיני. רק ציינתי שלא צריך ללכת עד רכושנות על מנת להשתמש במילה השייכות "של". מספיק לחשוב שהמילה "של" מציינת זיקה ותו לא.

למעלה