החלפת המילה "בעל"

החלפת המילה "בעל"

זוגי, אישי - נשמע רע. חשבתי חשבתי ומצאתי: בלבלי. מדוע? מתמצת את כל הסיפור: בולבול שמבלבל את המוח! תגובות יתקבלו בברכה (הבלבל שלי דווקא מרוצה מהמונח החדש)

orlyt

New member
על טעם, ריח וכינויי זוגיות

על כל הנ"ל נראה לי מיותר להתווכח. באופן אישי, אם הייתי חשה כי בן הזוג שלי הוא "בולבול שמבלבל את המוח" סביר להניח שלא הייתי קוראת לו יותר בכלל, אלא אולי לשיחה אחרונה שבו אני מבהירה לו ש"זה לא ילך.." מה שנשמע לך רע (זוגי, אישי), נשמע טוב למישהו/י אחר/ת, ובאותו אופן מה שנשמע לך ולבלבל שלך נחמד וטוב, לא ימצא חן בעיני מישהו אחר. נראה לי מיותר לקבוע כללים לאיך נכון ורצוי לכנות אחד את השני במערכות יחסים (ולא בהכרח זוגיות.. יש לי כינויים שרק חברות מסוימות מכנות אותי, וכינויים אחרים שרק לאמא שלי מותר לכנות אותי).. מצידי שאנשים יקראו אחד לשני "טוסטר מתוק שלי.."

womanandl

New member
מזדהה

בכל פעם שאני מקלידה את המילה "בעלי" הקונטציה שעולה לראש "מה הוא בועל אותי"? טוב הוא כן זה נשמע לי רע. לחשוב שהוא הבעלים שלי יותר נורא. כן אני מוצאת את עצמי מתלבטת בכל פעם מחדש איך לקרוא לבן זוגי "יקרי","המקסים", "אישי" עדיין לא מצאתי כינויי שגורם לי להרגיש שזה הכינויי שהייתי רוצה להשתמש בו.

hillelg

New member
אינני יודע מה אתן רוצות

והלוא זה מקרא מפורש: "ביום ההוא נאום ה', תקראי אישי ולא תקראי לי עוד בעלי. והסירותי את שמות הבעלים מפיך".

ואם כבר הגענו לכאן

שווה לראות גם את הפסוק שבא מייד אחריו (הושע ב' כ') וְכָרַתִּי לָהֶם בְּרִית, בַּיּוֹם הַהוּא, עִם-חַיַּת הַשָּׂדֶה וְעִם-עוֹף הַשָּׁמַיִם, וְרֶמֶשׂ הָאֲדָמָה; וזה כבר עניין לשירשור חדש. ... וְקֶשֶׁת וְחֶרֶב וּמִלְחָמָה אֶשְׁבּוֹר מִן-הָאָרֶץ, וְהִשְׁכַּבְתִּים לָבֶטַח. וגם זה. פשט הפסוק כמובן מדבר על מיגור עבודת אלילים. אבל הפרשנות שמתקשרת לעניינינו דווקא חביבה.

בלבלי ../images/Emo73.gif

אל תעשי לו חשבון.. הצעה חביבה אך מעליבה. אל תתייאשי המשיכי לנסות. קבלי שיר באדיבות אח"לה: היא שכבה על הבלה על הגב סתם כי בא לה ולפתע הוא בא לה ושאל לה אם בא לה היא אמרה שלא בא לה הוא אמר: יאללה יאללה לך לא בא בלי סיבה אבל לי בא לאללה היא מאוד נבהלה כשהוא בא ועלה כי עוד לא נבעלה עד בואו של הלה ולכן צללה אל עמקי הבלה ואף הוא בצלילה אחריה נבלע מה קרה לו ולה? ומה סוף הפעולה? הוא ____________________ כל השאר בלה בלה בלה. ~כל אחד מוזמן להוסיף סוף כראוי בעיניו~

אז

מה בסוף קרה לה, שם בבלה? הבָּלָה שאני מכיר זה קוביית כותנה גדולה שאותה מובילים למנפטה. זו היתה הכוונה?

womanandl

New member
מזדהה

בכל פעם שאני מקלידה את המילה "בעלי" הקונטציה שעולה לראש "מה הוא בועל אותי"? טוב הוא כן זה נשמע לי רע. לחשוב שהוא הבעלים שלי יותר נורא. כן אני מוצאת את עצמי מתלבטת בכל פעם מחדש איך לקרוא לבן זוגי "יקרי","המקסים", "אישי" עדיין לא מצאתי כינויי שגורם לי להרגיש שזה הכינויי שהייתי רוצה להשתמש בו.

womanandl

New member
בטח שיש לו שם אפלו שניים.

איך אזכיר את קיומו אם אננני רוצה לכתוב את שמו?

אטיוד5

Active member
בלבלי היה יכול להיות חמוד ...

אליה וקוץ בה - חמוד הוא שם תואר שמוטב להצמיד לילד בן ארבע או לכלבלב של השכנים, אבל פה כבר גלשתי. לי בלבלי נשמע רע. ומגוון הקונוטציות שהוא מעורר גבה-רע. בעלך הוא בולבול בשבילך? הוא מבלבל מח בשבילך? הוא מבולבל בשבילך? מה אגיד לך? שיבושם לשניכם. רק שהבושם הזה חזק מדי לנחירי המעודנים. אישי לא נשמע רע. נשמע קצת מאולץ, זה הכל. וגם זה רק עיניין של הרגל. נסי את 'בן זוגי'.

בלבלי ../images/Emo73.gif

אל תעשי לו חשבון.. הצעה חביבה אך מעליבה. אל תתייאשי המשיכי לנסות. קבלי שיר באדיבות אח"לה: היא שכבה על הבלה על הגב סתם כי בא לה ולפתע הוא בא לה ושאל לה אם בא לה היא אמרה שלא בא לה הוא אמר: יאללה יאללה לך לא בא בלי סיבה אבל לי בא לאללה היא מאוד נבהלה כשהוא בא ועלה כי עוד לא נבעלה עד בואו של הלה ולכן צללה אל עמקי הבלה ואף הוא בצלילה אחריה נבלע מה קרה לו ולה? ומה סוף הפעולה? הוא ____________________ כל השאר בלה בלה בלה. ~כל אחד מוזמן להוסיף סוף כראוי בעיניו~

פלפל.

New member
מן הכרבולת עד הנעל

אני פה מגדלת בעל בעל פרטי (נעמי שמר, שיר של חבורת בימות)

למעלה